Recca no Honoo (1997–1998) 5

Hanabishi Recca egy fiatal középiskolás fiú, aki imádja a ninjákat és ő is ninjának hiszi magát. Egy nap találkozik egy lánnyal, Yanagi Sakoshitával, akinek különleges ereje van, amellyel gyógyítani tud. Reccát pedig párbajra hívja egy magát Sötét Papnőnek nevező személy. A harc során Recca… [tovább]

japán

Szereposztás

Okano KousukeHanabishi Recca (hang)
Midorikawa HikaruMikagami Tokia (hang)
Okiayu RyoutarouKurei (hang)
Hiramatsu AkikoKirisawa Fuuko (hang)
Mitsuishi KotonoHoushi Kage / Kagero (hang)
Kumai MotokoKoganei Kaoru (hang)
Tobita NobuoIshijima Domon (hang)
Masuda YukiSakoshita Yanagi (hang)
Yajima AkikoKurenai (hang)
Ootsuka AkioKai (hang)

További szereplők

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

Netta88 

Egészen érdekesnek tűnt ez a ninja-s sztori, még egy kis történelmet is belecsempésztek Nobunaga által, de hamar rájöttem, hogy túlbecsültem az animét, és ahogy haladt előre a történet egyre inkább csak azt éreztem, hogy nagyon, nagyon nagyon túlbecsültem. Igazából nem lenne ez rossz anime, de sokszor érezni azt, hogy össze van csapva. Kevés volt ennek az animének a 42 rész, de nem csak ez volt a baj vele. No de kezdjem az elején.
Recca, aki egy kissé néha bugyuta, ninja-mániás srác, nem csak, hogy szereti a ninja-kat ő maga is annak képzeli magát, úgy is viselkedik. Mint kiderül egy ninja-család sarja, szóval annyira nem meglepő ez a viselkedés. Tipikus shounen főhős, aki elég ostoba, de helyén van a szíve, és aki mindenkit megpróbál megmenteni. Nem mindig tudtam eldönteni, hogy kedvelem vagy sem, nem egyszer fordult elő, hogy nem bízott a társaiban. Tetszett viszont a tűz képessége, de sajnos a fejlődését, az edzését a viadalra, illetve a viadalon szinte teljesen kivágták, amit sajnálok, mert jobban érdekelt volna, mint egy-két karakter szenvedése.
Yanagi, akibe szinte azonnal beleszeret főhősünk, kiderül, hogy van egyfajta gyógyító képessége, ami elvileg titok, de azért közönség előtt alkalmazza, aztán persze csodálkozik, hogy elrabolják, aminek majdhogynem még örül is… Igen Yanagi a fő mozgatórugója mindennek, de amúgy egy teljesen felesleges karakter, mert a síráson és az ájuláson kívül nem igazán csinált semmit. Ennyire életképtelen női főhőst még egy hárem animében sem láttam. Talán csak a Diabolic Lovers-es Yui-t nem szárnyalja túl…
Domon volt a másik karakter, aki nagyon irritált. Akkora arca van, mint egy ház, de amikor odakerül a sor, hogy bizonyítson, akkor már azt se tudja, hogy mit csináljon. Sokszor húzta ki Fuuko a bajból, és még akkor is verte magát, hogy ő győzte le az ellenséget, amikor ő nem is csinált semmit. Nagyon utálom az ilyen karaktereket. Persze mutatott némi fejlődést képességekben, ahogy az lenni szokott, de mint a csapat leggyengébbje, jobban tette volna, ha inkább meghúzza magát…
Fuuko volt az egyik legszimpatikusabb karakter a csapatban. Recca riválisa, és egyben gyerekkori barátja. Lány létére nagyon kemény, kitartó és erős.
Mikagami tipikus jégherceg típus, szomorú múlttal, aki eleinte ellenségként tekint Recca-ra. Azért csatlakozik a csapathoz, hogy indulhasson az Ura Butou Satsujin-on, ami egy alvilági harci viadal,
hogy ott bosszút álljon a múltjában történtekért. Nos, ezt a szálat sem zárták le, ahogy sok másikat sem.
Voltak még amúgy szimpatikus szereplők, mint Kaoru. Voltak olyanok, akiket nagyon nem kedveltem és olyanok is, akiket nem értettem meg. Kurei-el nem igazán tudtak mit kezdeni a készítők úgy érzem. Kapott egy szépen kidolgozott múltat, amiből szépen fejlődhetett volna azzá, aki lett, de be kellett keverniük hozzá egy „apát”, aki hát nem tudom… Kurei azzal a múlttal simán fejlődhetett volna két irányba is, jóba vagy rosszba egyaránt, nem kellett volna még ez a faszi is az életébe. Na és akkor a fő gonosz, mert hogy nem Kurei az, hanem az apuci, akiből tucatszámra láttunk már hasonlót jellemben. Tipikusan egy utolsó féreg, aki az örök életet keresi, ezért is kell neki Yanagi, bár a gyógyító erőből nem tudom honnan szülte, hogy akár az örök életet is megkaphatja tőle. Szó sem volt róla, hogy halhatatlan a csaj vagy ilyesmi. Másnál igen, de nem nála, szóval igazából ezt se értettem, miért Yanagi kell neki.
Mindenesetre megvolt a lánymentés az anime első 15-20részében, de hogy ne érezzék jól magukat a karakterek meg ne csak ennyiből álljon a történet, még kreáltak gyorsan egy Yu Yu Hakusho utánzat harci viadalt is, ahová meghívták Recca-ékat, és amin elvileg voltak szabályok, amiket kapásból a kukába is dobtak, mivel főhőseink 4 fővel nem is vehettek volna részt… logikátlanság az volt benne bőven, ja de persze a szervezők mindent előre láttak, meg hát nagyon meg akarták szerezni Yanagit, szóval miért ne?! A Yu yu hakusho utánzás ennyiből még nem merült ki, mivel a harcok is teljesen úgy zajlottak és még a bíró lányok is hasonlóan néztek ki, különböző állatkák felhozatala voltak (nyuszi lány, démonlány, egérlány és a többi).
Összefoglalva volt egy jó alapsztori, voltak potenciális karakterek, akikben volt lehetőség, voltak jó képességek, bár Kurei lángjának nem kellett volna az a szörnyű sikító hang… Szóval voltak jó dolgok az animében, volt benne lehetőség, de valahogy sikerült az egészet összecsapni, a felvázolt szálakat lezáratlanul hagyni, egy teljesen klisé „fogjunk össze a valódi gonosz ellen” véget összebarmolni. Emellett sok ellenség volt, akikből mártírt csináltak, ami szintén nem tetszett. Feleslegesnek éreztem a készítőktől a lányok vetkőztetését is. Időhúzás volt, amit mással is ki lehetett volna tölteni nem a perverz karakterek nyálcsorgatásával. Nagyon kevés volt így a 42 rész erre. Ha nem is dupla ennyit, de még vagy 20-25résszel ha megtoldják, és beleteszik azt, ami kimaradt, akkor még egy egészen kerek sztori is lehetett volna. Egyébként a grafikával sem vagyok teljesen elégedett. Van amikor nagyon szépen ábrázolták a karaktereket, az anime korához képest, van amikor nagyon nem, szinte már sírni tudtam volna egy-két jelenet alatt, emiatt. A zenével nincs gond, az openinget is megszerettem a végére, és az endingek is kellemesek, ahogy a háttérzene is. Őszintén sajnálom, hogy csak ennyit tudtak kihozni ebből a sztoriból.

6 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján