Kedvencelte 52

Várólistára tette 169


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát ez valami eszméletlen jóra sikeredett. Nagyon élveztem, és könnyesre röhögtem magam némelyik résznél. :-D Az összes Pókember karakter zseniális volt, főleg Milest bírtam, amennyit bénázott szegény. :-D Nagyon szórakoztató, látványos, humoros, és élvezhető az egész úgy ahogy van. Nekem legalábbis nagyon bejött. :-D A többi karakter is, és a zenék is jól el lettek találva. :-) Tuti újranézős lesz, és mindenkinek csak ajánlani tudom. :-)

pvik13 

Szupeer! Annyira megvolt a képregényes beütése is! *-* Teljes mértékben bejött a a Soundtrackje a storyja és persze A KARAKTEREK. Egyszerűen a többi Marveles karakterrel is úgy megnéznék egy ilyen animációs filmet..nem…inkább egyszerűen AKAROM hogy legyen :DDD SUNFLOWWEEEER

Szeszj

Nekem ez nagyon tetszett, igaz az elején nagyon fura volt az animáció, sőt engem még idegesített is. De aztán hozzá szoktam és utána már nem volt vele bajom. :D Maga a történet izgalmas és persze fordulatos is volt, remek a humora, tényleg jó poénok voltak benne, de ha kell tud érzelgős is lenne ami szint úgy jól állt a filmnek.
A szereplők zseniálisak, kedvencem egyértelműen a másik Peter, nagyon bírtam. Jó csapatott alkottak Miles-sel. Egyébként Miles karakter fejlődése is tök jól megvolt csinálva.
A többi Pókember is jó volt, főleg a Noir Pókember aki szerintem zseniális, kár hogy keveset szerepelt. Az Anime és a Pókmalac annyira nem tetszett, igazából szerintem kicsit felesleges volt. De azért aranyosak voltak! :D
A fő gonosz is jól ki volt dolgozva, és érthető is volt hogy mit miért tett.
Egy valami nem tetszett és az a zene, nem tudom miért. Annyira nem volt oda illő, persze egy-két szám okés volt de a legtöbb hát nem nagyon.
Szóval én nagyon jól szórakoztam a filmen. ^-^

LoneWolf

Úgy látom, hogy én leszek az első, aki elfogulatlan véleményt alkot a filmről és kissé meg is szólja azt, de ettől még senki se nézzen rám megvető szemekkel, hisz csupán az őszinte, „atyai” szeretet szól majd belőlem, eme pár sor alatt.
Kezdeném tehát először a negatívumokkal, ne hitegessük tovább a jó népet azzal, hogy a Pókverzum egy „tökéletes” film, mert közel sem az, akárhogy is szeretnénk az ellenkezőjét.
1.) Ez relatív ugyan, de a 'zenék'… mégis, hogy a May nénikémbe lehet ezt a mai modern, pop-moslékot élvezni?! Ezzel volt tele az egész, mint valami rossz, gettó videóklip, főleg az elején, pedig maguk a szimfonikus aláfestők valóban epikus hangulatot varázsoltak neki, de ez a sok igénytelen, mai vacak teljesen hazavágta az egészet. Oké, Miles egy fiatal, fekete srác New York-ban, de ez automatikusan pocsék ízléssel jár? Nem hinném.
(A sztereotípiákra épített jellemzőkre még visszatérek egy másik pontban.)
2.) Kinek jutott eszébe az a remek ötlet, hogy ilyen természetellenesen darabos animációval dolgozzanak? Annyira akadozónak tűnt az egész, mint mikor max. grafikán próbálsz futtatni egy játékot a krumplimeghajtású gépeden. Egyszerűen már zavarta a szemem, nem beszélve az általában drogos látomásokként alkalmazott színvilágról.
3.) Két karakter elképesztő módon irritált és emellett még feleslegesnek is hatott, gondolok itt 'Pókmalac'-ra és az animés póklányra. Kettejük MINDEN jelenete brutálisan lerántotta a színvonalat.
4.) A főszereplő, és itt térnék vissza a sztereotípiákra Miles kapcsán: Graffitiző, mai gagyi zenét hallgató, bűnőző / rendőr rokonokkal rendelkező fekete kissrác New York-ban. Ha ez nem lenne elég, az alap Peter-ös 'az osztály okos lúzere' klisé is befigyelt, nem beszélve a Gwen-hez köthető romantikus szálról. Azoknak, akik játszottak a PS4-es Pókemberrel, nem mondok újat azzal, hogy az ott bemutatott Miles sokkal szerethetőbb és hihetőbb karakter, ráadásul nem egy Mary Sue, mint Pókverzumunk hőse. Mit értek ezalatt? spoiler
Nos, ennyi lenne a negatív oldal. A jókból szerencsére így is több akad, hiszen a film humora kb. kiváló, az akció jelenetek az idegesítő animációs technika ellenére is látványosak lettek. A történet csapongó, de szépen összerakott, a rengeteg humor mellett kézzel fogható drámai elemekkel, melyben a főgonoszunk is érthető motivációkkal bír. (A mellékgonoszoknak amúgy mi volt ebben? Pénz? Ennyi?)
A két Peter Parker karaktere is szépen kidolgozott lett, mindkettő egyéniség és elkülöníthető a másiktól, (Az idősebbiket, mondjuk túlzottan is Deadpool-osra vették és ezalatt nem csak a szinkront értem.) illetve Noir Pókember és Gwen is telitalálat. Természetesen easter eggekből sem volt hiány, amiket a néző vagy megért, vagy nem, de még ezek nélkül is kellően elszórakoztat.
Nem húznám tovább, a stáblista utáni jeleneten kb. én nevettem egyedül a moziban, (Oké, kisterem volt.) de egyszerűen zseniális bevezetője lett a folytatásnak. spoiler
Összességében tehát szórakoztató és izgalmas, de ez már egy MODERN, új irányba terelt Pókember történet, így nem értek egyet azokkal, akik a többivel egy lapon említve a legjobb Pókember filmnek titulálják.

2 hozzászólás
Bálint_Péter

Az alapötlet nem vészes, vizuálisan nagyon ott van és eléggé különleges. DE egyszer annyira megnéznék már egy kevésbé sablonos, ütősebb történetet. Egész jól indult, de aztán ez a film is belefutott az uncsi harcokba (legalábbis számomra ezek nem túl izgik), valamiért mindig ezekkel töltik ki az időt. Szóval így kicsit hosszúnak éreztem. Összességében gyengus sztori, szép megvalósítás, számomra felesleges harcok, és egyébként eléggé 2D-s karakterek (kivéve talán a lecsúszott Pókembert). Azt meg kell hagyni, hogy a „leap of faith'-es jelenet, amikor a főhős "magára talál” elég epic volt. 6,5/10

Sárkánybaby

Ez a legjobb Pókember film VALAHA. Én szerettem, nagyon szerettem a Homecoming-ot, de ez attól is jobb.
Ez az utóbbi évek leglátványosabb filmje. Ezt úgy mondom, hogy pár éve odáig és vissza voltam a Mad Max: Fury Road-tól, ami zseniális film, de ez attól is jobb.
Ez a film a legtöbb Marvel filmet simán belealázza a földbe, még az Infinity War-t is, pedig az jó film. A Thor 3-at mondjuk max csak utoléri, de az a film korszakalkotó. Legalább is szerintem. Legalább is remélem…
Ez a film elérte, hogy a petefészkeim kínosan érezzék magukat kb először a Spider-Man Unlimited rajzfilm óta (jóvanna, az akkoriban nagyon menőn nézett ki).
Ez a film annyira zseniális, hogy még a moziban kitaláltam, hogy újra látni akarom a vásznon. Mikor lement a stáblista, @ViraMors pont ugyanezt mondta nekem, szóval simán érik az újranézés.
Ennek a filmnek KELL a folytatás.

Talán annyit hiányolok az egészből, hogy lehetett volna egy kicsivel több mentor-Parker/tanonc-Morales jelenet, de remélem lesz egyszer csak valami director cut, ugyanis a trailerekben vannak ilyen kivágott részek.

chibizso

„Az alapötleten túl a különböző, Pókember maszk mögött rejtőző szereplők rántanak be igazán. A legesendőbb az új Pókember, Miles és a jövőből érkező Peter Parker, akinek nem épp szuperhőshöz illően alakult az élete. Kicsit hasonló viszony alakul ki köztük, mint a Pókember: Hazatérésben Peter és Vasember között: egyfajta mentor-tanítvány viszony, annyi különbséggel, hogy a jövőbeli Parker inkább kényszerből vállalja magára ezt a feladatot, csak később tudatosan. Milesnál pedig – igaz sokadjára a szuperhős sztorik korában – végignézhetjük, hogy a szuperhősséghez nem elég egy radioaktív pók csípése.”

Bővebben: https://anti-gane.blogspot.com/2019/02/pokember-ismet-m…

Zzsófi

Azért ez nem akkora szám, mint ahogy beállítják… Oscar? Really?

strangelove 

A szinte hisztérikus fogadtatás után komoly csalódás. @Bálint_Péter pontosan látja, minden trükközés ellenére ez ugyanaz az eredettörténet, amit százhúsz másik alkalommal láthattunk már, és még annak sem különösebben kreatív. A metapoénok ülnek, az animáció innovatív, kétségtelenül sok jelenet megjelenítése leleményes és így élményszerű, de hervasztó, hogy végül ugyanarra fut ki minden. Ráadásul Miles karaktere, drámája, bildungsromanja meglehetősen vázlatos, elkent, kapkodó, földszintes. (Itt van például a már The Hate U Giveből ismerős helyzet: a gettóból való fekete gyerek bentlakásos, elitiskolába jár, az egész egy gyors, félig-meddig vicces montázst leszámítva semmilyen kifejtést nem kap, pedig a karaktert árnyalhatná.) A történet addig igazán gördülékeny, amíg csak két pókember jelenik meg, a többi változat egyszeri poénnak jó, de aztán inkább csak megterhelik az elbeszélést, ugyanakkor azonban szinte semmit nem tesznek hozzá. Közepesnél jobb, de nem egyértelműen sikeres film, egyszeri alkalomra élvezetes darab; talán majd legközelebb.

6 hozzászólás
kitti0824

Érdekes egy Pókember film az egyszer biztos. Az eleje nagyon tetszett, bár ez az egész sablonos izé, hogy fekete srác az már egyenlő azzal, hogy tolja a Graffiti-t, meg hogy ő ahhoz túl menő, hogy bekösse a cipőfűzőjét..:D Meg persze, hogy az apja rendőr. Mi más lenne ? :D
A zenék kifejezettem idegesítettek, néha olyan hangos volt, huu, nem értettem mit beszélnek.
De a sztori az tetszett, igazából egészen addig élveztem is, meg nevettem is rajta, amíg be nem jött a képbe a malac meg az anime-robot izé..Könyörgöm ez rontotta el az egészet:(
Nem kellett volna ide 100 pókember, jó volt Kettő is. :/
A leharcolt spoiler Pókember nagyon bejött…:D A kissrác szerkója is, meg mikor végre magára talált. Tetszett az a rész.
May nani ?! Hagyjuk. :D
Ja, meg még ami zavart az a darabos akármi, amivel a dimenzió nyílást akarták bemutatni. Azt hittem akadozik a gépem. Borzasztó volt.. O.o
De érdekes volt, még mindig jobban tetszett, mint az eredeti pók-trilógia.


Népszerű idézetek

Pluviôse 

Seller (Stan Lee): I'm going to miss him.
Miles Morales: Yeah.
Stan Lee: We were friends, you know.
Miles Morales: Can I return it, if it doesn't fit?
Stan Lee: It always fits. Eventually.

Nocharity 

Peter: Chill out! Just be in the moment!
Miles: I'm in the moment! It's a terrible moment!

BiRo

Miles: Can I return it if it doesn't fit?
Stan Lee: It always fits… eventually.
Sign behind Stan: No returns or refunds EVER

Janus 

Rendőr: Tudom, hogy éjjel megint kiszöktél, Morales!
Miles gondolata: Oké, játszd a hülyét!
Miles: Ki az a Morales?
Miles gondolata: Jó, azért ennyire ne!

Near

– What are you doing?
– Making you feel guilty. Is it working?

BiRo

That person who helps others simply because it should or
must be done, and because it is the right thing to do,
is indeed without a doubt, a real SUPERHERO.
-Stan Lee

Nocharity 

Gwen: What's wrong with you?
Miles: It may be a puberty thing. I mean, no, it's not that. I don't have puberty. I had, but it's done. I'm a man now.

Sunshine 

Miles: Peter, honnan tudom, hogy készen állok?
Peter: Sehonnan. El kell hinned, hogy sikerül. El kell hinned, Miles. Ennyi az egész.


Folytatása

Összehasonlítás

Pókverzum


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján