Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

667 tag · 921 karc · Utolsó karc: 2023. szeptember 2., 20:36 · Bővebben


Kedvencelte 107

Várólistára tette 153


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Sosem szerettem Pókembert. Gyerekként sem nyűgözött le és felnőttként is valószínűleg a legkevésbé kedvelt szuperhősöm. Szóval nem is igazán siettem ennek a filmnek a megnézésével, mert szimplán semmi számomra jót nem vártam tőle. De azt kell mondanom, nagyon szimplán és egyszerűen, hogy wow.

Nagyon hamar beszippantott a történet, gyakorlatilag rövidnek éreztem a játékidőt. Nem csak érdekes volt, eseménydús és humoros, hanem az érzelmeimre is hatott; nem egyszer potyogtak a könnyeim. A szereplőket nagyon gyorsan megkedveltem, az animáció stílusa szimplán zseniális. A zenék pedig elképesztően kiválóak és nagyon passzolnak ehhez az egészhez. Tetszett a kivitelezés, tetszett a mondanivaló, a dráma, a humor és az akció is. Elképesztően magával ragadott az egész, voltak katartikus pillanatai és erre egyáltalán nem számítottam.

Szóval az egyetlen dolog, amit írni tudok az az, hogy nagyon sajnálom, hogy előítéleteim voltak a filmmel szemben, ezért nem láttam a moziban. Aki még nem látta, az nézze meg. Szerintem teljes mértékben megéri!

Yuuko 

Nem gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni. Miles szimpatikus volt, jól ki lett bontva a karaktere, a többi pókember is érdekes volt, amikor a japán csajszi feltűnt és menyögte, hogy „konnichiwa” én szabályosan besírtam rajta. A történet érdekes volt, bár jónéhány fordulatot előre lehetett látni, a rajzolás is egy-két jelenettől eltekintve nagyon tetszett.

LoneWolf 

Úgy látom, hogy én leszek az első, aki elfogulatlan véleményt alkot a filmről és kissé meg is szólja azt, de ettől még senki se nézzen rám megvető szemekkel, hisz csupán az őszinte, „atyai” szeretet szól majd belőlem, eme pár sor alatt.
Kezdeném tehát először a negatívumokkal, ne hitegessük tovább a jó népet azzal, hogy a Pókverzum egy „tökéletes” film, mert közel sem az, akárhogy is szeretnénk az ellenkezőjét.
1.) Ez relatív ugyan, de a 'zenék'… mégis, hogy a May nénikémbe lehet ezt a mai modern, pop-moslékot élvezni?! Ezzel volt tele az egész, mint valami rossz, gettó videóklip, főleg az elején, pedig maguk a szimfonikus aláfestők valóban epikus hangulatot varázsoltak neki, de ez a sok igénytelen, mai vacak teljesen hazavágta az egészet. Oké, Miles egy fiatal, fekete srác New York-ban, de ez automatikusan pocsék ízléssel jár? Nem hinném.
(A sztereotípiákra épített jellemzőkre még visszatérek egy másik pontban.)
2.) Kinek jutott eszébe az a remek ötlet, hogy ilyen természetellenesen darabos animációval dolgozzanak? Annyira akadozónak tűnt az egész, mint mikor max. grafikán próbálsz futtatni egy játékot a krumplimeghajtású gépeden. Egyszerűen már zavarta a szemem, nem beszélve az általában drogos látomásokként alkalmazott színvilágról.
3.) Két karakter elképesztő módon irritált és emellett még feleslegesnek is hatott, gondolok itt 'Pókmalac'-ra és az animés póklányra. Kettejük MINDEN jelenete brutálisan lerántotta a színvonalat.
4.) A főszereplő, és itt térnék vissza a sztereotípiákra Miles kapcsán: Graffitiző, mai gagyi zenét hallgató, bűnőző / rendőr rokonokkal rendelkező fekete kissrác New York-ban. Ha ez nem lenne elég, az alap Peter-ös 'az osztály okos lúzere' klisé is befigyelt, nem beszélve a Gwen-hez köthető romantikus szálról. Azoknak, akik játszottak a PS4-es Pókemberrel, nem mondok újat azzal, hogy az ott bemutatott Miles sokkal szerethetőbb és hihetőbb karakter, ráadásul nem egy Mary Sue, mint Pókverzumunk hőse. Mit értek ezalatt? spoiler
Nos, ennyi lenne a negatív oldal. A jókból szerencsére így is több akad, hiszen a film humora kb. kiváló, az akció jelenetek az idegesítő animációs technika ellenére is látványosak lettek. A történet csapongó, de szépen összerakott, a rengeteg humor mellett kézzel fogható drámai elemekkel, melyben a főgonoszunk is érthető motivációkkal bír. (A mellékgonoszoknak amúgy mi volt ebben? Pénz? Ennyi?)
A két Peter Parker karaktere is szépen kidolgozott lett, mindkettő egyéniség és elkülöníthető a másiktól, (Az idősebbiket, mondjuk túlzottan is Deadpool-osra vették és ezalatt nem csak a szinkront értem.) illetve Noir Pókember és Gwen is telitalálat. Természetesen easter eggekből sem volt hiány, amiket a néző vagy megért, vagy nem, de még ezek nélkül is kellően elszórakoztat.
Nem húznám tovább, a stáblista utáni jeleneten kb. én nevettem egyedül a moziban, (Oké, kisterem volt.) de egyszerűen zseniális bevezetője lett a folytatásnak. spoiler
Összességében tehát szórakoztató és izgalmas, de ez már egy MODERN, új irányba terelt Pókember történet, így nem értek egyet azokkal, akik a többivel egy lapon említve a legjobb Pókember filmnek titulálják.

2 hozzászólás
Törpillaa 

Hát ez valami eszméletlen jóra sikeredett. Nagyon élveztem, és könnyesre röhögtem magam némelyik résznél. :-D Az összes Pókember karakter zseniális volt, főleg Milest bírtam, amennyit bénázott szegény. :-D Nagyon szórakoztató, látványos, humoros, és élvezhető az egész úgy ahogy van. Nekem legalábbis nagyon bejött. :-D A többi karakter is, és a zenék is jól el lettek találva. :-) Tuti újranézős lesz, és mindenkinek csak ajánlani tudom. :-)

Bálint_Péter 

Az alapötlet nem vészes, vizuálisan nagyon ott van és eléggé különleges. DE egyszer annyira megnéznék már egy kevésbé sablonos, ütősebb történetet. Egész jól indult, de aztán ez a film is belefutott az uncsi harcokba (legalábbis számomra ezek nem túl izgik), valamiért mindig ezekkel töltik ki az időt. Szóval így kicsit hosszúnak éreztem. Összességében gyengus sztori, szép megvalósítás, számomra felesleges harcok, és egyébként eléggé 2D-s karakterek (kivéve talán a lecsúszott Pókembert). Azt meg kell hagyni, hogy a "leap of faith'-es jelenet, amikor a főhős „magára talál” elég epic volt. 6,5/10

pvik13 

Szupeer! Annyira megvolt a képregényes beütése is! *-* Teljes mértékben bejött a a Soundtrackje a storyja és persze A KARAKTEREK. Egyszerűen a többi Marveles karakterrel is úgy megnéznék egy ilyen animációs filmet..nem…inkább egyszerűen AKAROM hogy legyen :DDD SUNFLOWWEEEER

Szeszj 

Nekem ez nagyon tetszett, igaz az elején nagyon fura volt az animáció, sőt engem még idegesített is. De aztán hozzá szoktam és utána már nem volt vele bajom. :D Maga a történet izgalmas és persze fordulatos is volt, remek a humora, tényleg jó poénok voltak benne, de ha kell tud érzelgős is lenne ami szint úgy jól állt a filmnek.
A szereplők zseniálisak, kedvencem egyértelműen a másik Peter, nagyon bírtam. Jó csapatott alkottak Miles-sel. Egyébként Miles karakter fejlődése is tök jól megvolt csinálva.
A többi Pókember is jó volt, főleg a Noir Pókember aki szerintem zseniális, kár hogy keveset szerepelt. Az Anime és a Pókmalac annyira nem tetszett, igazából szerintem kicsit felesleges volt. De azért aranyosak voltak! :D
A fő gonosz is jól ki volt dolgozva, és érthető is volt hogy mit miért tett.
Egy valami nem tetszett és az a zene, nem tudom miért. Annyira nem volt oda illő, persze egy-két szám okés volt de a legtöbb hát nem nagyon.
Szóval én nagyon jól szórakoztam a filmen. ^-^

Kemiviki 

Egy nagy bajom volt ezzel a filmmel mégpedig az animáció. Annyira darabosnak tűnt sok helyen. A színvilág és a stílus se lesz a kedvencem, engem egyes részeken zavart ez a képregényes vonal. Na jó meg a malac, a malaccal nem tudok mit kezdeni. De a film sem.
De ezen kívül egy nagyon jó kis film lett. A történet jó, az akció jelenetek menők, a humora király. Hangulatos lett az egész.
És a főgonoszunknak érthető a motivációja, mily meglepő és ritka!
Gwennel még remélem találkozunk, vagy esetleg kaphatna ő is saját filmet, én vevő lennék rá. Az elején féltem Miles karakterétől, de azt mondom jó utódja lesz majd Peternek. Várom már az önálló filmjeit.

Sárkánybaby

Ez a legjobb Pókember film VALAHA. Én szerettem, nagyon szerettem a Homecoming-ot, de ez attól is jobb.
Ez az utóbbi évek leglátványosabb filmje. Ezt úgy mondom, hogy pár éve odáig és vissza voltam a Mad Max: Fury Road-tól, ami zseniális film, de ez attól is jobb.
Ez a film a legtöbb Marvel filmet simán belealázza a földbe, még az Infinity War-t is, pedig az jó film. A Thor 3-at mondjuk max csak utoléri, de az a film korszakalkotó. Legalább is szerintem. Legalább is remélem…
Ez a film elérte, hogy a petefészkeim kínosan érezzék magukat kb először a Spider-Man Unlimited rajzfilm óta (jóvanna, az akkoriban nagyon menőn nézett ki).
Ez a film annyira zseniális, hogy még a moziban kitaláltam, hogy újra látni akarom a vásznon. Mikor lement a stáblista, @ViraMors pont ugyanezt mondta nekem, szóval simán érik az újranézés.
Ennek a filmnek KELL a folytatás.

Talán annyit hiányolok az egészből, hogy lehetett volna egy kicsivel több mentor-Parker/tanonc-Morales jelenet, de remélem lesz egyszer csak valami director cut, ugyanis a trailerekben vannak ilyen kivágott részek.

Popovicsp87 

Nem volt rossz, sok belsős pókemberes utalást kaptunk. A rajzolás és a zene tetszett, egyedül Wilson Fisket nem tudtam befogadni.
A történet is jó volt, bár nem ájultam tőle el.


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

– Mit csinálsz?
– Hatok a lelkiismeretedre. Működik?

Pluviôse

Seller (Stan Lee): I'm going to miss him.
Miles Morales: Yeah.
Stan Lee: We were friends, you know.
Miles Morales: Can I return it, if it doesn't fit?
Stan Lee: It always fits. Eventually.

Janus

Rendőr: Tudom, hogy éjjel megint kiszöktél, Morales!
Miles gondolata: Oké, játszd a hülyét!
Miles: Ki az a Morales?
Miles gondolata: Jó, azért ennyire ne!

BiRo

That person who helps others simply because it should or
must be done, and because it is the right thing to do,
is indeed without a doubt, a real SUPERHERO.
-Stan Lee

Sunshine 

May néni: Te melyik dimenzióból jöttél?
Miles: Brooklynból.

Nocharity

Peter: Chill out! Just be in the moment!
Miles: I'm in the moment! It's a terrible moment!

Sunshine 

Miles: Peter, honnan tudom, hogy készen állok?
Peter: Sehonnan. El kell hinned, hogy sikerül. El kell hinned, Miles. Ennyi az egész.

BiRo

Miles: Can I return it if it doesn't fit?
Stan Lee: It always fits… eventually.
Sign behind Stan: No returns or refunds EVER

Destiny 

I never thought I'd be able to do any of this stuff. But I can. Anyone can wear the mask. You could wear the mask. If you didn't know that before, I hope you do now.


Folytatása

Összehasonlítás

Pókverzum


Hasonló filmek címkék alapján