Pókember – Irány a Pókverzum (2018) 56

Spider-Man: Into the Spider-Verse
117' · amerikai · akció, animációs 12

1 díj · 0 jelölés

Pókember párhuzamos dimenziókba lép át, hogy más dimenziók Pókembereivel összefogva szembeszálljon egy minden valóságot fenyegető veszéllyel.

angol
magyar
angol
angol
angol
magyar

Képek 7

Szereposztás

Liev Schreiber
Mahershala AliAaron Davis (hang)
Shameik MooreMiles Morales / Pókember (hang)
Brian Tyree HenryJefferson Davis (hang)
Jake JohnsonPeter Parker / Spider-Man (hang)
Hailee SteinfeldGwen Stacy (hang)
John MulaneySpider-Ham (hang)
Nicolas CageSpider-Man Noir (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 20

Várólistára tette 203


Kiemelt értékelések

LoneWolf

Úgy látom, hogy én leszek az első, aki elfogulatlan véleményt alkot a filmről és kissé meg is szólja azt, de ettől még senki se nézzen rám megvető szemekkel, hisz csupán az őszinte, „atyai” szeretet szól majd belőlem, eme pár sor alatt.
Kezdeném tehát először a negatívumokkal, ne hitegessük tovább a jó népet azzal, hogy a Pókverzum egy „tökéletes” film, mert közel sem az, akárhogy is szeretnénk az ellenkezőjét.
1.) Ez relatív ugyan, de a 'zenék'… mégis, hogy a May nénikémbe lehet ezt a mai modern, pop-moslékot élvezni?! Ezzel volt tele az egész, mint valami rossz, gettó videóklip, főleg az elején, pedig maguk a szimfonikus aláfestők valóban epikus hangulatot varázsoltak neki, de ez a sok igénytelen, mai vacak teljesen hazavágta az egészet. Oké, Miles egy fiatal, fekete srác New York-ban, de ez automatikusan pocsék ízléssel jár? Nem hinném.
(A sztereotípiákra épített jellemzőkre még visszatérek egy másik pontban.)
2.) Kinek jutott eszébe az a remek ötlet, hogy ilyen természetellenesen darabos animációval dolgozzanak? Annyira akadozónak tűnt az egész, mint mikor max. grafikán próbálsz futtatni egy játékot a krumplimeghajtású gépeden. Egyszerűen már zavarta a szemem, nem beszélve az általában drogos látomásokként alkalmazott színvilágról.
3.) Két karakter elképesztő módon irritált és emellett még feleslegesnek is hatott, gondolok itt 'Pókmalac'-ra és az animés póklányra. Kettejük MINDEN jelenete brutálisan lerántotta a színvonalat.
4.) A főszereplő, és itt térnék vissza a sztereotípiákra Miles kapcsán: Graffitiző, mai gagyi zenét hallgató, bűnőző / rendőr rokonokkal rendelkező fekete kissrác New York-ban. Ha ez nem lenne elég, az alap Peter-ös 'az osztály okos lúzere' klisé is befigyelt, nem beszélve a Gwen-hez köthető romantikus szálról. Azoknak, akik játszottak a PS4-es Pókemberrel, nem mondok újat azzal, hogy az ott bemutatott Miles sokkal szerethetőbb és hihetőbb karakter, ráadásul nem egy Mary Sue, mint Pókverzumunk hőse. Mit értek ezalatt? spoiler
Nos, ennyi lenne a negatív oldal. A jókból szerencsére így is több akad, hiszen a film humora kb. kiváló, az akció jelenetek az idegesítő animációs technika ellenére is látványosak lettek. A történet csapongó, de szépen összerakott, a rengeteg humor mellett kézzel fogható drámai elemekkel, melyben a főgonoszunk is érthető motivációkkal bír. (A mellékgonoszoknak amúgy mi volt ebben? Pénz? Ennyi?)
A két Peter Parker karaktere is szépen kidolgozott lett, mindkettő egyéniség és elkülöníthető a másiktól, (Az idősebbiket, mondjuk túlzottan is Deadpool-osra vették és ezalatt nem csak a szinkront értem.) illetve Noir Pókember és Gwen is telitalálat. Természetesen easter eggekből sem volt hiány, amiket a néző vagy megért, vagy nem, de még ezek nélkül is kellően elszórakoztat.
Nem húznám tovább, a stáblista utáni jeleneten kb. én nevettem egyedül a moziban, (Oké, kisterem volt.) de egyszerűen zseniális bevezetője lett a folytatásnak. spoiler
Összességében tehát szórakoztató és izgalmas, de ez már egy MODERN, új irányba terelt Pókember történet, így nem értek egyet azokkal, akik a többivel egy lapon említve a legjobb Pókember filmnek titulálják.

2 hozzászólás
Sárkánybaby

Ez a legjobb Pókember film VALAHA. Én szerettem, nagyon szerettem a Homecoming-ot, de ez attól is jobb.
Ez az utóbbi évek leglátványosabb filmje. Ezt úgy mondom, hogy pár éve odáig és vissza voltam a Mad Max: Fury Road-tól, ami zseniális film, de ez attól is jobb.
Ez a film a legtöbb Marvel filmet simán belealázza a földbe, még az Infinity War-t is, pedig az jó film. A Thor 3-at mondjuk max csak utoléri, de az a film korszakalkotó. Legalább is szerintem. Legalább is remélem…
Ez a film elérte, hogy a petefészkeim kínosan érezzék magukat kb először a Spider-Man Unlimited rajzfilm óta (jóvanna, az akkoriban nagyon menőn nézett ki).
Ez a film annyira zseniális, hogy még a moziban kitaláltam, hogy újra látni akarom a vásznon. Mikor lement a stáblista, @ViraMors pont ugyanezt mondta nekem, szóval simán érik az újranézés.
Ennek a filmnek KELL a folytatás.

Talán annyit hiányolok az egészből, hogy lehetett volna egy kicsivel több mentor-Parker/tanonc-Morales jelenet, de remélem lesz egyszer csak valami director cut, ugyanis a trailerekben vannak ilyen kivágott részek.

Melyviiz

Oké, ez rohadt jó volt. Ajánlom!
Nagyon féltem tőle, mostanában sokat csalódtam filmekben, de EZ rendben volt!
A zenéje hónapok óta deríti fel a napjaimat, a látványvilág fantasztikusra(!!!) sikeredett, a karakterek szerethetőek voltak (bár nem lettek valami mélyen kibontva – nem is volt rá szükség szerintem), a történet kerek egész lett, a kötelező pókember-drámavonal megvolt, de nem tolták túl, szóval: hűha.
És végül: a humor nálam mindent vitt – szerintem 12 év felett is élvezhető, sőt :D !

züzzentdamo

Élveztem. Minden. Percét.
Bár a jegypénztáros kicsit furcsán nézett, amikor felnőtt jegyeket vettem csak, de szerintem teljes egészében élvezhető volt huszonévesként is. A grafika, animáció talán az eddigi legminőségibb volt, amit valaha láttam, pedig animéken szocializálódtam. Jó ötlet volt a CGI és a 2D rajzolt formák ötvözése, plusz a színpaletta okos használata.
Történetileg is ott volt a toppon. Természetesen voltak klisés elemek (akár halálesetekre, akár egyéb csavarokra gondolunk), de azt tudomásul kell venni, hogy ma már nem lehet olyat készíteni, amiben pár dolgot nem lehet előre tudni. A humor miatt is teljesen megérte, mind az esetlenségek bemutatásától kezdve, a karakterek egyéni mutatványain át.
Ajánlom, hogy ezt a vonalat folytassák minőségben, mert nem akarok még egy olyat átélni mind a StarWarsnál*.

*Egy Zsivány Egyes minőség után egy Utolsó Jedik és Solo film nagyon fájdalmas élmény volt.

Fondorka

IMÁDOM IMÁDOM IMÁDOM
a látványtól és Stan Lee től kb hússzor bőgtem el magam, szakadtam a nevetéstől minden harmadik másodpercben, a soundtrack fenomenális, a karakterektől pedig ne is beszéljünk ÉS TE JÓ ÉG MONDTAM MÁR HOGY MILYEN ZSENIÁLIS EZ A FILM KELJ FEL A GÉP ELŐL MOST AZONNAL ÉS NÉZD MEG
(ja és várd hallod várd ki a stáblista végét nem fogod megbánni)

molymacska

Nekem nem igazán bejövős a tipikus tinifilm. Mint animációs film nem rossz, látványra egészen jó volt, de ez vitt mindent. A mellékszereplők csak dísznek voltak, a legnagyobb dráma pedig, hogy az új pókember tinédzser, és hogyan fogja ezt túlélni.
Valszeg ha most lennék 16 imádnám, de így… meh…

kivimango

A jópofa előzetes után szerencsére nem kellett csalódni, nem egy kiemelkedő film, de teljesen élvezhető, rettentő igényes, látványos és emészthető hosszúságú. :)
Részletesebben: https://mizuvelem.blog.hu/2018/12/16/irany_a_pokverzum


Népszerű idézetek

Pluviôse

Seller (Stan Lee): I'm going to miss him.
Miles Morales: Yeah.
Stan Lee: We were friends, you know.
Miles Morales: Can I return it, if it doesn't fit?
Stan Lee: It always fits. Eventually.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján