A LEGO-kaland (2014) 324

The Lego Movie
100' · amerikai, ausztrál, dán · animációs, kaland, vígjáték, fantasy 6

1 díj · 2 jelölés

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének… [tovább]

magyar
magyar

Szereposztás

Chris PrattEmmet Brickowoski (hang)
Elizabeth BanksVadóc / Lucy (hang)
Will ArnettBatman / Bruce Wayne (hang)
Morgan FreemanVitruvius (hang)
Liam NeesonJó zsaru / Rossz zsaru (hang)
Channing TatumSuperman (hang)
Alison BrieUnikitty / Csoda Kitty hangja
Todd HansenGandalf (hang)
Billy Dee WilliamsLando Calrissian (hang)
Anthony DanielsC-3PO (hang)

További szereplők

Kedvencelte 54

Várólistára tette 68


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát lehet, hogy ciki, hogy felnőtt fejjel ezt megnéztem, de nem igazán lett a kedvencem. Valahogy gyermekkoromban sem vonzott a lego, és most sem igazán kötött le. A felénél már elvesztettem a fonalat.

sfox33 

Hihetetlen jó volt, és igaz volt a pletyka, hogy nem kifejezetten gyerekeknek készült inkább az őket késérő felnőtteknek. Olyat csapott nálam, mint anno az Agymanók. Szeretem a többet mondó meséket, ahol nem a happy end a cél és közben töltelék van csak, de semmi mondanivaló, na itt volt bőven.

Juci

Lézerek! Cápák! Lézercápák!
Két dolog:
1. A gyerekeim ebből a filmből tanulták meg a bakker szót. Miután már nagyon sokat mondogatták, rájuk szóltam, hogy nem kéne. Akkor lett bekker. Most már én is így mondom…
2. MINDEN SZUPI-SZUPEEEEEER! A helyzet az, hogy egy idő után tényleg megszereted ezt a dalt, ha naponta le kell játszani a gyerekeknek… Volt, hogy lefekvéskor is ezt kérték altatódalnak. -.-

Sárkánybaby

Tudjátok, hogy mit szerettem volna mindig gyerekként, de soha nem kaphattam meg? Jó, az NES/Amiga/Commodore 64/bármi konzolt leszámítva.
Legót. Anyám kijelentette kerek-perec, hogy ő nem hajlandó legón taposni.
Kaptam helyette Lego Movie-t.
Nem ültem a film elé elvárásokkal, max eggyel: szórakoztató legyen, azt pedig maradéktalanul teljesíti.
Imádom, hogy minden effekt a filmben Lego elemekből van összeállítva. Vízcsobbanás, robbanás, tűz, motion blur(!!!), minden. Ha nem tudnám, hogy film majdnem teljesen CGI (és ha a framerate alacsonyabb lenne), akkor azt hinném, hogy egy nagyon nagyon nagy költségvetésű stop motion animációról beszélünk. Azért néha emlékeztetnem kellett magam erre. A poénok nagyon a helyükön vannak, vegyesen kapunk a megjelenő figurákról, és abból az egyszerű tényből, hogy legóról van szó! A vége csattanó persze egy idő után kitalálható, sőt igazából maga a történet sem egy nagy eresztés, ha belegondolunk: a senki fiából hőst kell faragni, mert prófécia. spoiler
Tetszett? Persze, imádtam ezt a pofátlan crossovert mindenhonnan: mondjuk a Lego megteheti, Lego Gandalf és Lego Dumbledore az övék. Értitek, Batman a hármas főszereplő! És ez csak a jéghegy csúcsa!

Egyebek.
Második mondatánál, amikor rájöttem, hogy Lord Business (és így a főgonosz) hangja Will Ferrell, felkarultam a kanapén. Egyébként maga a karakter teljesen jól a helyén volt, bírtam a dumáját.
Liam Neeson, mint Bad Cop.
Jaj, olyan sokáig lehetne ezt még sorolni!
spoiler

Ha másért nem is, már magért a látványért érdemes megnézni ezt a filmet. A kreativitás szinte kézzel tapintható.

ChEebor 

Nagyon jól megvan csinálva, és a teljesen kretén történet is abszolút ott volt, valamilyen szinten tényleg egy játszó gyerek világát láthatjuk. De mindemellett van mondanivalója, jó a humora, szerethető a világa, úgyhogy mindenképp jó volt megnézni.

Rebane 

Nem voltam nagy legózós kiskoromban, habár most felnőtt fejjel már nagyon szeretem. :) Valószínűleg nagyobb élmény lett volna ez a film is, megadja a nosztalgia élményét is, de így is nézhető volt, nagyon érdekesen van megcsinálva.

revelácifa

Én valahogy egy picit többet vártam. Viccesnek vicces volt, meg volt benne egy csomó kikacsintás is, de valahogy karakterszinten ez tényleg mese maradt, meg sokat el is lőttek az előzetesben. Igazából olyan érzésem volt mintha a Robot Chicken után szabadon csináltak egy gagfilmet szuperhősökkel csak épp nem gyurmából, hanem legóból és nagyon is gyerekeknek szólóan. A 4. falat szanaszét is verték a készítők a film második felében, de ez nem mindig volt hatásos. Egynek bőven elment, de lehetett volna jobb is.

Fummie

Annyira nagyon lego, és meta, és vicces, és jó, hogy hiába vagyok oda fanatikusan az Így neveld a sárkányodat filmekért, elismerem, hogy ennek kellett volna kapnia az Oscart, és felháborító, hogy még csak nem is jelölték. Batman dala meg simán a legjobb.

agi89

Háttt…ez elég érdekes volt.
Voltak benne jó poénok, de amúgy nagyon zűrzavaros volt nekem.

Az biztos hogy többször nem kell megnéznem.

Rémálom 

Kétkedve álltam neki, mert hát… nem is tudom, mit lehet egy Lego filmből kihozni? De nagyon kellemes és szórakoztató, végig jót nevettem rajta. (Ha-ha, éljen Batman!) Egy kicsit erőltetettre sikerült a gyerekeknek való üzenet, de nem volt annyira zavaró.


Népszerű idézetek

Szencsike 

Minden szupi szuper!
Minden olyan jó, hogyha közös a cél!
Minden szupi szupeeeeeeeer!
Az álmokért élsz!

lakatosboo

Emmet: Figyeljen öö, én sok krimit nézek a tévében. Nem úgy szokott lenni, hogy van egy… Lennie kéne egy jó zsarunak is!
Rossz Zsaru: Van is. De még nem végeztem veled.
Jó Zsaru: Helóka! A kedélyes körzeti megbízott vagyok. Kérsz egy pohár vizet?
Emmet: Ó igen. Nagyon jól esne.
Rossz Zsaru: Nem kapsz!

Imma 

Emmet: Igyál méregdrága kávét!
Barista: Parancsoljon, 37 dollár lesz.
Emmet: Szuper!

lakatosboo

Vadóc: Ezt a napot mától nem TacoKeddnek fogjuk hívni! Úgy fogjuk hívni, hogy SzabadságSzombat! Még úgy is, hogy ma tényleg kedd van!

ViraMors 

Emmet: Hey, guys, I think we're about to crash into the sun.
Batman: Yeah, but it's gonna look really cool.


Hasonló filmek címkék alapján