Hős6os (2014) 718

1 díj · 2 jelölés

A Hős6os-ban minden megvan, amit a nézők elvárnak a Walt Disney Animation Studios nevével fémjelzett kedves és humoros animációs alkotástól. Az akciódús kaland a robotok építésével foglalkozó, zseniális Hiro Hamada körül forog, aki barátai segítségével megtanulja kiaknázni brilláns agyának… [tovább]

angol
magyar

Képek 10

Szereposztás

Ryan PotterHiro (hang)
Daniel HenneyTadashi (hang)
Jamie ChungGo Go (hang)
Damon Wayans Jr.Wasabi (hang)
James CromwellRobert Callaghan (hang)
Scott AdsitBaymax (hang)
T. J. MillerFred (hang)
Genesis RodriguezMézvirág (hang)
Alan TudykAlistair Krei (hang)
Maya RudolphCass (hang)

További szereplők

Kedvencelte 215

Várólistára tette 145


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Gyönyörű mese a gyászról, a testvéri szeretetről, a barátságról és még egy csomó mindenről. Tipikusan olyan, ami miatt elérzékenyülök az első öt percben és egészen a végéig szinte folyamatosan sírok. A szereplők nagyon szerethetőek, a környezet szuper, a cselekmény izgalmas, Baymax pedig egy tündér. De nem csak a könnycsatornákat tornáztatja meg, hanem a rekeszizmokat is; remekül lavíroz a szomorú, a boldog és a humoros jelenetek között. Imádom!

AniTiger 

Ez már déli tévézés volt… Gondoltam túl párás a szemüvegem a Croods után, de ennek az eleje is meg a vége is megbőgetett.. MIÉRT?! Egyébként imádtam! Zseniális ez is.

Valentine_Wiggin

Aranyos, megható, kicsit animés hangulatú animációs film, szerethető szereplőkkel, és súlyos témákkal, amiket nem is olyan rejtetten boncolgat. Nagyon szépen körüljárja a gyász érzését, és a karakterei eléggé az ember szívéhez nőnek ahhoz, hogy végig együtt tudjon érezni velük… akkor is, ha nem kapnak sok időt a képernyőn.
Azt pedig csak mellékesen jegyzem meg, hogy termtudos egyetemistaként néha félelmetes mértékig tudtam azonosulni Tadashi és Hiro szerencsétlenkedéseivel. Mikor a szoba tele van papírgalacsinokkal, mert nincs ötlet a projektmunkára, vagy a 80. tesztet csinálja a karakter, de még mindig nem ért el semmit… nagyon apró részlet, de szívmelengető volt látni, hogy a fiktív szereplők is végigfutották ezeket a köröket, mielőtt feltaláltak valami nagyon szuper és egyébként abszolút lehetetlen dolgot.

Ekhal

Ez az alkotás, hasonlóan a Toy Story 3. részéhez, túllépte az „animációs filmek szintjét”, és olyan szinten mesél ezúttal a veszteség feldolgozásáról, barátságról és egymás támogatásáról, hogy az a felnőtt nézőket is magával sodorja, talán még jobban, mint a gyerkőcöket.
Teszi mindezt nem szájbarágósan, hanem kellően mérve. A humor is a helyére került, semmi erőlködés, feszengés vagy kínos jelenet. Üdítőek voltak a szuperhősős filmek helyenkénti kiparodizálásai is. :) Ez és a TS 3 felülemelkedett a műfaj mondhatni kötelező keretein és nem pusztán szórakoztat, hanem leköt.

Littlegirl 

Nem tudom, hogy ez az animációs film miért maradt ki nálam évekkel ezelőtt. De lehet, hogy jobb is, mert talán nem tudtam volna annyira értékelni, mint most. Ugyanis egy részem zokogott a film nézése közben, a másik fele pedig nevetett. Nagyon szépen lavírozott a szomorúság és a humor között. Az alkotók tudták hol kell megsiratni, hol pedig megnevettetni a nézőt.
Tadashi remek karakter volt. Számomra ő és Baymax voltak az abszolút kedvencek, de a többieket is kedveltem. :)

NaNa_88 

Megvallom első nézésre ez engem annyira nem nyűgözött le. Tetszett, de úgy közepes szinten. Nem tudom ez mikor változott meg, de már viszkettem érte, hogy újra megnézzem. És most már nagyon tetszett. El is felejtettem, hogy Tadashi ilyen sokat van az elején. spoiler
Aranyos kis mese. Bármikor bárkinek. :)

kiruu

Ez… ez valami olyan csoda, amire nincsenek szavaim. Egyszerűen lélegzetelállító. Minden. Tadashi szerelem első látásra. Imádom az ilyen zseniket. spoiler A pszichológusnak készülő énem zokog a gyönyörtől. Olyan leírhatatlan érzések kavarognak bennem.

2 hozzászólás
Szeszj 

Már legalább 4-szer láttam de még mindig rettentően imádom! ❤❤ Annyira egy gyönyörű története van, csodás kidolgozással, és remek szereplőkel. Sokat nevettem a filmen, de közben sokat is sírtam, rengeteg érzés kavargott bennem miközben néztem!
Nekem kell egy Baymax, imádtam, úgy ahogy Hiro-t, Go Go-t, Wasabi-t, Fred-et, Honey-t, és persze Tadashi-t ❤ spoiler.
Bizos hogy még rengetegszer végi nézem! :))
https://www.youtube.com/watch…

agi89

Imádtam!

Az érzelmi állapotom a film közben:
Nevettem. Sírtam. Nevettem. Könnyeztem. Nevettem. Sírtam. Örömömben sírtam.

Szeretném, ha Baymax a barátom lehetne. *-*
Mindenkinek jól jönne egy ilyen barát.


Népszerű idézetek

liliannahorvath

Baymax: Megnézem a sérüléseidet.
Hiro: Ne szkennelj le!
Baymax: Szkennelés kész!

Renita144 

Go Go: Miért álltunk meg?
Wasabi: A lámpa miatt.
Go Go: Autós üldözéskor nem számít a lámpa!

Corvus_CoRex 

Baymax (miután Hiro ráadta a páncélt): Egy cseppet aggódom. Ez a páncél elfedi a barátságos, ölelni való dizájnomat.

Imoran 

Baymax: Egy egytől tízig terjedő skálán értékeld a fájdalmadat.

1 hozzászólás
Baly

Hero: Én azt nem értem, hogy te mért nem érted, hogy mennyire király ez!

Bogesxd 

Go Go: Csúcs a kilátás.
Wasabi: Hát ja, ha nem lenne tériszonyom, akkor élvezném. De tériszonyom van, szóval nem élvezem.

juliazsibrita

Fred: Tudod Hiro, ha csak egy szuperképességet választhatnék, azt választanám, hogy a monitoron keresztül meg tudjalak ölelni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján