Szuper haver (1999) 92

The Iron Giant
86' · amerikai · akció, sci-fi, animációs, kaland 0

Havernak ugyan szuper, csak kicsit nehézkes és túl nagy… Szimpatikus, rajzfilmben elmesélt történet az őrült ötvenes évekről, amikor Amerika félt minden lehetséges szovjet fegyvertől. Közben pedig várták az UFÓ-kat, nézték a tévét és hallgatták a rock 'n rollt… 1958: óriási vasdarab csapódik be… [tovább]

angol

Szereposztás

Jennifer AnistonAnnie Hughes (hang)
Harry Connick Jr.Dean McCoppin (hang)
Vin DieselRobot (hang)
Eli MarienthalHogarth Hughes (hang)
James GammonMarv Loach / Floyd Turbeaux / Sudokoff tábornok (hang)
Cloris LeachmanMrs. Lynley Tensedge (hang)
Christopher McDonaldKent Mansley (hang)
John MahoneyRogard tábornok (hang)
M. Emmet WalshEarl Stutz (hang)

Kedvencelte 18

Várólistára tette 68


Kiemelt értékelések

Mr_Catharsis91 

Humanizmusa és szépsége évekkel ezelőtt is elvarázsolt, ahogyan Kamen zseniális zenéje is. Így csak még fájdalmasabb volt nézni, hogy már több mint 14 éve nincs velünk.
Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy korszakos mestermunkáról beszélhetünk. A naiv hősökhöz amúgy is vonzódok már jó-ideje, és ez felnőttfejjel sem változott túl sokat. A végén mindig pityergek….
Kihagyathatatlan rajzfilm és aki teheti nézze meg, mert biztosan gazdagabb lesz tőle. Én örülök, hogy ez a film megszületett 99-ben, ami amúgy is szerintem az egyik legerősebb év volt a filmművészetben.

Lex 

Gyerekkorom egyik nagyon kedvelt meséje volt, bár nagyon kevés dologra emlékeztem belőle. Úgyhogy jól esett most újranézni és felfrissíteni a memóriám, mert igazán jó kis darab. A rajzolása pedig különösen tetszik, nem egy tucat darab, és nagyon jól illik a story-hoz. Azért azon elgondolkoztam, hogy hogy-hogy nem paráztam én ettől a robottól gyerekként? XD Mármint én parázom az MI-ktől. :D spoiler

Popovicsp87 

A hidegháború idején Amerikába érkezik egy ismeretlen eredetű robot, aki összebarátkozik egy kissráccal.
A felszínen ennyi a történet, de belül a paranoia, az ismeretlentől és az oroszoktól való félelem köszön vissza.
Rajzfilmhez képest meglehetősen drámai, a rajzolása kifejezetten tetszett, amihez jól passzolt a zene.

Hippoforaccus 

Ez is egy olyan mese, ami eddig kimaradt az életemből, de ami azt illeti, nem is volt valami nagy szám. Elvétve voltak csak benne poénok, inkább a barátság, meg a szeretet témára mentek rá, amitől szivárványt hányok.

liliom1229 

Hogy lehet az, hogy a régebbi mesék ezerszer jobbak, mint a mai mesék (néhány kivételtől eltekintve)? Itt van ez a mese, amelyben szinte az összes mai modern mese felfedezhető valamilyen módon. Van benne szó az elfogadásról; az egyedülálló szülőről, aki állandóan dolgozik és nincs elég ideje a gyerekére; a barátságról; arról, hogy csak mi határozzuk meg, hogy kik is vagyunk valójában. Egyszerűen nagyszerű.

LoneWolf 

Még videókazettán kaptam meg anno és imádtam. Nem csoda, hiszen azon kevés „kézzel” rajzolt, csúcskategóriás animációs filmek egyike, amit nem a Disney készített és ezáltal még többre becsülik. Aranyos, vicces, pörgős és persze kihagyhatatlan tény, hogy a robot hangját Vin Diesel kölcsönözte, amitől még hangulatosabb az egész, a vége pedig nyitott, így a sikerét tekintve folytatást is simán kaphatott volna.

hepi1122

Gyerekkorom egyik kedvenc filmje.
Az egész film remekül ki van dolgozva, és érdekes, hogy csak most, sok évvel később tűnt fel, hogy mennyire kiemelkedően igényes és szép a látványvilág, az animáció.
A történet is kidolgozott és szívhez szóló, valamint ahogyan az egy jó mesénél kell, nem bugyuta módon próbálja a gyerekek szintjét elérni, hanem intelligens módon szól minden korosztályhoz.

Mr_White 

Szintén gyerekes filmnézés, nagyjából a Hős6os retrósabb változatban.
Amúgy egy hidegháborús történet katonákkal, kémekkel, paranoiával, nem tudom, egy gyerek mennyit foghat fel belőle.

velvet

Az amerikai animáció, meg úgy en bloc nemzetközi gyártás egyik krémje. Azon ritka filmek egyike amelyeknél nem érzed azt, hogy valami még hiányzik, hanem így kerek, így teljes és mindent kihoztak belőle, amit csak ki lehetett. Ráadásul én sem tudtam nem elpityeredni rajta… Na jó, úgy ríttam hogy csak na.

Ja, és hogyha a Hős6os nem jött be, lessétek csak ezt meg, mert a Disney film tulajdonképpen ennek egy gyengébb feldolgozása… De komolyan.


Népszerű idézetek


Hasonló filmek címkék alapján