Toy Story 3 (Toy Story 3.) (2010) 298

7 díj · 8 jelölés

Andy épp egyetemre készül, így Woody, Buzz és a többi hűséges játék aggódni kezdenek bizonytalan jövőjük miatt. Mint később kiderül, joggal. Jesse szerint a játékoknak kezükbe kell venni az irányítást, s meggyőzi a többieket, hogy a Sunnyside Óvodába vegyék az irányt, ahol tudomásuk szerint… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Tom HanksWoody (hang)
Tim AllenBuzz Lightyear (hang)
Joan CusackJessie (hang)
Ned BeattyMacó (hang)
Don RicklesKrumplifej Úr (hang)
Michael KeatonKen (hang)
Wallace ShawnRex (hang)
Jodi BensonBarbie (hang)
Emily HahnBonnie (hang)
John MorrisAndy (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 41

Várólistára tette 58


Kiemelt értékelések

Theana 

Csakhogy idézzek LukeSkywalkertől: „Ez a gyönyörű film a fiatalságról, a gyermekkorról szól, arról, mennyire nélkülözhetetlen, mennyire létfontosságú mindannyiunk életében.”

Gyönyörű és méltó befejezése a Toy Storynak.

4 hozzászólás
LukeSkywalker 

Drága, hűséges, szeretett Játékok…
Ki hitte volna, hogy egy filmtörténeti klasszikus első rész és egy bombasztikus folytatás után a Toy Story harmadik része teszi fel a koronát a történetre. Így lett.
Nem animációs filmként gondolok rá, hanem filmként. Ugyanis teljesen elfelejtettem, hogy amit látok, az csupán pixelek és vektorok meg grafikák és digitális adathalmazok összessége. Ez nagybetűs Varázslat, egy csupaszív, megdöbbentően megindító és kifejezetten felnőtteknek is szóló akció/vígjáték/dráma. A technikai megvalósításra talán szót sem lenne érdemes vesztegetni, annyira tökéletes, ha nem tudnám, hogy tucatnyi és tucatnyi (talán többszáz) Művész napi 10-12, vagy még több órán át, heti 5-6-7 napban computerekben hozta létre ezt a lenyűgöző világot. Ehhez adódik hozzá a szereplők nagyszerű hangja (én angolul néztem), Tom Hanks Woodyja és Tim Allen Buzz Lightyear-e olyan élettel teli, hogy ha Hanks megszólalna mögöttem, biztos lennék benne, hogy megfordulva Woody sheriff áll mögöttem. „Reach for the skyyy!” :)
A makulátlan, a legapróbb részletekig kidolgozott mesteri történet és a brilliáns párbeszédektől és telitalálat új karakterektől hemzsegő (igen, hemzsegő) forgatókönyv olyan fergeteges, hogy elbújhat a nyomában még két elődje is, ami, mint fentebb említettem, nagyon-nagy szó.
De ezt a részt áthatja egy olyanfajta melankolikus szentimentalizmus, ami meglepő, nem csak az animációs filmek között, de a Toy Story-filmeknél is. Mindig is jelen volt az elválás motívuma, hiszen a Játékok mindig féltek, hogy Andy már nem akar velük játszani, de most valóban elérkezett az idő. És valóban, szinte villámcsapásszerűen éltem át egyrészt azt, amit a Játékok (nem tudok kisbetűvel utalni rájuk), és azt, amit Andy. Sokszor érezhetjük kegyetlenségnek, hogy miután rájuk unt, bedobozolja őket és felteszi a padlásra, vagy elajándékozza. Nyilván a Játékok szemszögéből nézve ez szörnyű. Ha mindannyian úgy gondolnánk, a Játékok élnek, akkor soha nem válnánk meg tőlük. Eszembe jutott, hogy az én játékaimmal ugyanezt tettem annak idején, és hogy ők is a padláson hevernek egy dobozban, és talán azt várják, hogy újra a kezembe vegyem őket és játsszak velük. De hogy is várhatnák… Nem maradhatunk örökre gyerekek… Nem maradhatunk? Nem maradunk-e egész életünkben azok? Talán nem játszunk már a Játékainkkal, de el sosem felejtjük őket. Nem, mindig emlékszünk rájuk és arra a sok szép órára, amikor velük voltunk és közös kalandokat éltünk át velük. Éppen ezért olyan szívszorító az a szeretet és ragaszkodás, amivel Woody (és a többiek) viseltetnek Andy iránt. Gyönyörű ez a színtiszta szeretet. Tudják, hogy mi vár rájuk, hogy lejárt az idejük, hogy vége Andy gyerekkorának, és ők hiába akarnának örökre vele maradni, ez nem lehetséges. De miért nem? Talán egy nap majd lekerülnek a padlásról és Andy gyermekei fognak velük játszani… Nem, ők már videojátékokkal és vadiúj játékokkal fognak játszani. De szerencsére Andy nem felejtette el a Játékait. Woodyt még az egyetemre is magával vinné. Gondoljunk csak bele, a kollégiumba, egy cowboy babát. Ennyire ragaszkodik Woodyhoz! Mert Woody jelenti a gyermekkorát. Ő jelképezi a gondtalan ártatlanságot, azt a sok önfeledt álmodozást, amit megosztott ezekkel a néma, mozdulatlan plasztikdarabokkal, amiket a képzelete megtöltött izgalmasabbnál izgalmasabb kalanddal és élménnyel.
A film utolsó pár perce alatt eltörött a mécses, és bőgtem, mint egy kisfiú. Sirattam az elveszett, tovatűnt fiatalságomat. Sirattam a múltamat, a saját Játékaimat, akiket nem rosszaságból, nemtörődömségből, egyszerűen csak megszokásból elhagytam, megfeledkeztem róluk, magam mögött hagytam, túlléptem rajtuk. Elmúlt. Olyan nagyon értékes volt. Most döbbenek csak rá igazán, hogy ennyi évvel később, egy ugyanolyan szikrázó napsütéses délutánon az eszembe jutott mindez. Azért volt olyan értékes, mert csak egyszer adatott meg. Egy olyan picinyke ideig, ami elmúlt, mire felfogtam volna. Elmúlt, mert fiatalon nem gondolunk a múló időre. Eszünkbe sem jut, hogy egyszer nem lesz ma, hanem holnap, hogy az idő egyszer tovatűnik, és mi már nem akarunk játszani, hanem mást akarunk. Felnőni. Istenem, mennyire jó volt akkor régen… Woodyval és Buzz-zal. Az én Woodymmal és Buzzommal.
És amikor azt láttam, hogy Andy átadta imádott játékait, a Gyermekkorát, minden örömét, minden szép emlékének megtestesítőit egy másik Andynek (Bonnie-nak), és láttam, hogy Woody, Buzz, Jessie, Krumplifej Úr és Asszonyság, Rex és Slinky biztonságban lesznek, mert még sok-sok évnyi játék és szeretet jut osztályrészükül, és ők nem bánkódnak, nem búslakodnak, hanem a jelen, új életük elé tekintenek örömmel, akkor a szívem felragyogott, és a könnyeim újfent hullani kezdtek meghatottságomban és megkönnyebbülésemben, hogy ha Andy Játékai megmenekültek és boldogok, akkor talán az én gyermekkorom, az én fiatalságom is biztonságban van.
Ez a gyönyörű film a fiatalságról, a gyermekkorról szól, arról, mennyire nélkülözhetetlen, mennyire létfontosságú mindannyiunk életében. És hogy aki elfelejti gyermeki énjét (a Játékait), annak egész hátralévő élete fabatkát sem ér.

5 hozzászólás
Szeszj

A legjobb rész, a három rész közül ez tetszett a legjobban, annyira szép és megható. A végét végig bőgtem egy kicsit. :D Annyira szép ahogy Andy elbúcsúzik a játékaitól. Annyira megindító. ❤
Nekem is vannak olyan játékaim amik évek óta megvannak és soha nem fogom őket elajándékozni, csak a a gyerekeimnek. ❤
Egyébként nagyon szép lezárás lett volna, bár én nem bánnom hogy van 4-dik rész. De akkor is szép kerek lett volna a történet így is.
A szereplők még mindig nagyon jók, bírtam Ken-t, olyan vicces volt a ruha próbás jelenet! :D
Biztos hogy még megfogom nézni, mert ez egy csoda! ❤
https://www.youtube.com/watch…

Nihilchan

Azt hiszem, hogy nekünk, felnőtteknek sokkal szívfájdítóbb ez a mese, mint a gyerekeknek. Nekem hirtelen hiányozni kezdtek a régi, kedvenc játékaim. Ami a rajzfilmet illeti; egészen másnak érzem, mint az első két részt, sokkal drámaibb, néhol ijesztőbb és sokkal, de sokkal hatásosabb.

Izolda

Hiába dolgoztam a Disneynél 4,5 évig, hiába láttam egy csomó Disney filmet (olyanokat is, amik nem annyira érdekeltek), a Toy Storyt nem néztem meg, mert nagyon nem érdekelt. Most viszont a tévében néztük, nem is az elejétől, de én úgy bőgtem, mint a záporeső. Mondták már kollégák, hogy a harmadik kifejezetten jól sikerült, elgondolkoztató és szívfacsaró, és tényleg. Meg persze itt-ott nagyon vicces is. De főleg nagyon megható.

4 hozzászólás
LoneWolf

Nagyon tetszett. Nem hittem volna, de könnyedén hozta az elődei színvonalát, s ezzel a gyermekkorom ezen része sértetlen maradt.

MrsCumberbatch 

2010-ben nem hagyott bennem olyan mély nyomott de most az utolsó 10 percet csak könnyezve néztem.

Kemiviki 

Ez a rész volt a legjobb számomra mind közül. Annyira megható és szívhez szóló lett. Nem is nagyon tudom jobban megfogalmazni, mert annyi minden érzés kavarog bennem ezzel a résszel kapcsolatban.
*Előveszi a régi szakadt, félszemű maciját az ágyneműtartóból és megölelgeti*
Igen egyszer fel kell nőni, de van amely játék az élete végéig követi az embert, ha másképp nem hát az emlékeiben.

1 hozzászólás
Debut 

A trilógia messze legjobb darabja…

Pandalány 

Soha nem gondoltam volna, hogy megkönnyezem ezt a mesét, de most, a harmadik rész végén így történt. :D Megható volt, ahogy a végén Andy elbúcsúzott a játékaitól. Méltó befejezése volt a filmeknek, nagyon tetszett ez a film is.


Népszerű idézetek

Theana 

Woody: Most randevúzhatsz a törvénnyel, Félszemű Fred!
Krumplifej Úr: Ne kísérts, seriff! Én nős ember vagyok!

I_luv_Krisztián

Slinky: Gyertek, licitáltassunk magunkra az ebayen…

I_luv_Krisztián

Ken: Csudi a lábmuffod!
Barbie: Édi a kravátlid!

I_luv_Krisztián

Buzz: Igen, itt vagyok. Hol voltam?
Woody: A végtelenben és tovább, űrrendőr.

I_luv_Krisztián

Krumplifej Úr: A nejem száját csak én fogom be!


Folytatása

Összehasonlítás

Toy Story


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján