Így neveld a sárkányodat 3 (Így neveld a sárkányodat 3.) (2019) 146

How to Train Your Dragon: The Hidden World
104' · amerikai · akció, animációs, kaland, vígjáték, fantasy 6

Ami egy kamasz viking és egy félelmetes Éjfúria sárkány meglepő barátságaként indult, nagyszabású trilógiává nőtte ki magát, mely végig követi hőseink életét. Ebben a mostani fejezetben Hablaty és Fogatlan végre megtalálják igazi rendeltetésüket. Hablaty a falu főnöke lesz Astriddal az oldalán,… [tovább]

angol
angol
angol
magyar
magyar

Képek 19

Szereposztás

Jay BaruchelHablaty (hang)
Cate BlanchettValka (hang)
America FerreraAstrid (hang)
Gerard ButlerPléhpofa (hang)
Jonah HillTakonypóc (hang)
Kristen WiigKőfej(hang)
Justin RupleFafej(hang)
F. Murray AbrahamMogor (hang)
Cristopher Mintz-PlasseHalvér (hang)
Craig FergusonBélhangos (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 74

Várólistára tette 305


Kiemelt értékelések

kiruu 

Azért megnyugodtam, amikor mindkét oldalamról szipogást hallottam (eskü nem nyolcévesek ültek mellettem). Ha van méltó befejezés, akkor ez az. Az egyik pillanatban még néma csendben könnyezel, a másikban pedig már sírva nevetsz. Azért elengedni még nem tudtam őket, de a milliomodik nézésre majd csak sikerül (vagy nem).
Hozta az első két rész szintjét, nagyon látványos, vicces, az igaz barátságról és valami annál is sokkal többről szól. Hablaty felnő, döntéseket hoz, és ezeket Astrid nélkül nem tudná megtenni. Astrid okos, hisz Hablatyban és ahogy egy nőhöz illik, a férfi tudta nélkül, de terelgeti a helyes irányba. Végül egy olyan döntést hoz meg, amihez nem csak felnőni kell, de elképesztő módon szeretni is valakit. Szívszorító és csodálatos, vízálló sminket és zsepit előkészíteni!
Egy jó mese tanulságos és ez minden percében az. És közben olyan remekül játszik az érzelmekkel. Egyik percben lent, a másikban Fogatlan udvarlási műsort tart, vagy épp Kőfej megállás nélkül dumál (zseniális monológ). A soundtrack gyönyörű és kellően drámai, tökéletes aláfestést és hangulatot ad a filmnek.
Annyi mindent kiemelnék, de nem teszem. Nézzétek, méltó befejezése valami csodá(s)nak!

2 hozzászólás
LoneWolf

Méltó lezárása a trilógiának, hisz a Dreamworks ismét elérte, amit kevés mese tud és a végére a könnyeimmel küszködtem. Hablaty és Fogatlan barátsága egy izgalmas, szórakoztató és egyben megható, örökérvényű történet, amit az ember valószínűleg majd a gyerekeinek a gyerekeivel is megnézet, ha lesz rá alkalma, hisz ezeket a filmeket csak imádni lehet. Asszem ennyi most elég is, ezzel mindent elmondtam, amit tudni érdemes.

moonchristal 

Szuper élmény volt, főleg 4D-ben a moziban. Egyszerűen teljesen le voltam nyűgözve, főleg a tenger felett, naplementében, Fogatlanon repkedős jelenetektől. Ha lehet, még csodálatosabb volt a kép világ, azok a gyönyörű színei az égnek, a spoiler, és hozzá a zene. Fantasztikus.
Fényfúria nem vált a kedvenc karakteremmé, de azért az udvarlós jelenetek szuperek voltak, tetszett benne a humor is, a komoly jelenetek is, minden. Méltó lezárása a trilógiának, és még mindig akarok egy éjfúriát magamnak. ♥

kitti0824

Gyönyörű volt ez a lezárás, a film alatt összesen 3x sírtam el magamat. De megnyugodtam, hogy az előttem ülő csajszi is törölgette a szemét, és idősebb volt, mint én. xD Barátom meg mondta, jólvan, abbahagyhatom, annyira nem volt megható :D Ő nem értiii
Nagyon szép volt a képi világa, a zenét is imádtam. Hablaty és Fogatlan barátsága valami eszméletlen.. Öröm volt nézni. ÉS a végén, mikor spoiler Hát végem volt. Ott is bőgtem xD
Még jó párszor meg fogom nézni, bár én nekem még mindig 2. rész a kedvencem. Aztán az első. Ez pedig sajnos utolsó helyen áll, bármennyire is tetszett. Nagyon kiszámítható volt, már előre megmondtam, kb mi mikor fog jönni, de ez mit sem érdekelt. Imádtam. <3
Azt sajnálom még, hogy nálunk a moziba nem volt a filmes menühöz sárkányos figura :(
Láttam a kínálatok közt, hogy nincs, de azért mondtam a pénztáros srácnak, hogy nekem a fehér éjfúria kell! xD Szerintem azt se tudta mi az az éjfúria. Mondja nincs, mondom akkor a fekete Az sincs. Mondom jólvan, kérem Hablatyot. Fél percig nézett rám pislogás nélkül xD
Na mindegy, Fogatlan megvan még régebbről, azért így is jó… :))
https://kepkuldes.com/image/6B9HEm
https://kepkuldes.com/image/6B96fV

4 hozzászólás
RVivi

Ha láttátok az előző részt, akkor tudjátok, hogy mire számíthattok. Gyönyörű, izgalmas, csodálatos. A végén nagy nehezen fogtam vissza magam, hogy ne bőgjek, amiért vége. Imádom!

6 hozzászólás
Bálint_Péter

Úgy tűnik ez a filmsorozat is felnőtt (meglepő egy harmadik résztől), színvonalban közelítette az első részt (ami ott van a legjobb animációs filmek között). A végén majdnem tapsoltam :D (valószínű ez ezért van mert a második rész után már nem voltak olyan nagy elvárásaim ezzel a filmmel kapcsolatban) Elképzelhető, hogy a fanboyságom miatt nem tudom objektíven megítélni ezt a részt (vagy nem akarom, bár a másodiknál tuti jobb volt), de azért jó volt nem? A film alatt volt amikor eszembe jutott a „nem sírok, nem sírok” gondolat és közben görcsösen próbáltam előre nézni nehogy a melettem ülők hatással legyen még pluszban rám :D
8,5/10

barbymalik0112

A sok kis purdé között a moziteremben ül két 18 éves lány és bőg. Hát ez a rész darabokra törte a szìvemet, de közben minden percét imàdtam.

4 hozzászólás
Bea_Csakegyolvasólány 

Aranyos, csodálatos, lenyűgöző és Fogatlanos :D Szeretem, odáig vagyok ettől a filmtől. Nagyon cuki film volt és a vége…Ott nem maradt száraz szem.
Szerintem méltó befejezést kapott a mese. :)

vvn_e 

9+1*

Csodálatos lezárása a sorozatnak, talán magában nem állná meg annyira a helyét, de mint sorozatzárás tökéletes.

Nézzük is sorban
1) a látvány a nyitókép annyira levett a lábamról (az a szépia barnás, vöröses árnyékos kép, mikor a ködben vannak, szinte már live action film animációnak hatott, ez többször is beugrott mikor nagy háttereket láttunk).

2) a zene, most külön hallgatom, annyira így most még nem tetszik, mint az 1-2, de, a film alatt szuper volt és teljsen jól támogatta a képet.

3) a humor, voltak benne gyerekes vagy béna humorú részek, de itt valahogy meg tudom bocsátani pedig mondjuk egy Aranyhajnál pont ezt dolgozom fel nehezen, itt nem bántott sőt az előző két részben is ez van, meg a sorozatban is ilyen volt a komolytalan részeinél, így ide is illett. Jézus jut eszembe a birkák, hogy én azokat itt mennyire bírtam :D

4) A karakterek, imádtam, ahogy végig volt vezetve, hogy felnőnek és változnak, de közben ugyanolyanok maradnak, mint gyereknek. A mellékszereplők továbbra is a humor faktort és a rájuk osztott szerepeiket viszik, de nem feltétlenül céltalanul. A főszerepben pedig Astrid és Hablaty wah róluk bővebben még. Valka és Bélhangos is jók voltak, ahogy terelgették a kölyköket előre. Egyedül Eret volt az, aki kihasználatlan lett, ahhoz képest, hogy megszerezték még Kit Haringtont is.

5) Hablaty és Astrid imádom ahogy felnőttek egymáshoz. Ahogy bár tulajdonképpen az első rész vége óta együtt vannak, de sem a filmekben, sem a sorozatban nincs ez túlmisztifikálva. Hogy olyan szépen törődnek egymással és vállt vállnak vetve mennek neki a világnak. Hogy Astrid mennyit finomodott az első részes keményfejű fiús lányból oké, már az első részben is meg volt villantva, hogy van egy érzékenyebb oldala is. Illetve, hogy ezt az animáció finomodása is lekövette és gyönyörű lett és hogy Hablaty, hogy nőtt fel a félénk nyüzüge kölyökből egy vezetővé, még ha mindig képes hibázni és kétségbe esni. Illetve hát az egész kapcsolatuk benne vannak nálam a top5 animated couple-ban.

6) A főgonosz. Aki végülis csak gonosz. Na, igen. A főgonosz semmi újat nem mutat mondjuk az előző részes gonoszhoz képest, vagy akár a sorozatban megjelenő gonoszokhoz képest kivéve Dagurt, ő egy külön kategória. És megértem, ha ettől a főkonfliktus súlytalan egyesek szerint, ahogy a végkifejlet is spoiler. Mégis, két dolog miatt jó ez a gonosz.
– I) torz tükörképe Hablatynak spoiler Tamtamtaaam, hogy Dumbledore szavaival éljek: A döntéseinkben, nem pedig a képességeinkben mutatkozik meg, hogy kik is vagyunk valójában.
– II) megmutatja, hogy azért kell az a végére ami, spoiler

7) Fogatlan és a sárkánylány: nagyon cuki volt Fogatlan, ahogy teljesen megkattant olykor. A nőstényről mondjuk azon kívül, hogy spoiler sokat nem lehet elmondani, mondjuk nagyon hasonlított Fogatlan első részes megszelídítetlen habituására ahogy viselkedett, ami logikus.
——(Amúgy az meg van, hogy párhuzamosak? Fogatlan és Hablaty zöld szeműek, sérültek és sötétben vannak barna haj, fekete páncél/fekete szín, míg Astrid szőke és kék szemű, ahogy a lánysárkány fehér és kék szemű.)

8) A történet.
Tényleg megértem azokat, akik szerint a történet semmi extrát nem hozott. Mert a főgonosz mitől másabb/rosszabb/gonoszabb a már látottaktól azon kívül, hogy a vadászat élvezetéből űz konkrétan egy fajtát. De mint mondtam még főgonosz szinten nem is volt érdekes a történtben kb semennyire. Ő inkább csak az elindítója mindannak, ami a végkifejletet elhozta.
Persze azért ezt lehetett volna még finomítani a sztorin, kicsit random volt az egész, mintha csak egy sorozat részt néznénk. Már úgy magában a végkifejlet nélkül ilyen volt a konfliktus, mint önálló történet már nem működött annyira.
Viszont a vége, tulajdonképpen ez az amiről az egész szólt, spoiler, minden csak felvezetés volt hozzá.
Nos, nem okozott meglepetést, pedig nem követtem folyamatosan a híreket, éppen csak az első előzetest néztem meg. Viszont annak idején a 2. rész után (jézusisten 4+ éve!) olvastam pár spekulációt, meg ugye ott volt az a mondat az előzetesben, amire senki se figyelt és hát igen, kb minden bejött, amit olvastam és amire tippeltem. Ennek ellenére nem bánom.
Ennek így kellett véget érnie, még ha nagyon szomorú is lenne spoiler.

9) Egyszerűen imádtam a paralleleket! A mozdulatokat spoiler, a visszatérő zenéket, a hasonló jeleneteket spoiler stb.

Tehát mint film 9* éppen csak a történet alapkonfliktusa miatt és a plusz egy azért jár, mert annyira tökéletesen tudtak egy 3 részes animációs filmet csinálni úgy, hogy minden rész mond valamit külön külön és egyben is, hogy egyszerre vicces, kalandos és gyönyörű (mind történetileg, meg persze a külsőségekben is hang/kép). Pedig annyi buktató lehetett volna, amin elhasalhattak volna, mikor második részt is megcsinálták, de itt végig érezni lehetett, hogy ez egy felnövés történet és nem csak úgy random csapnak hozzá még egy-két folytatást, csak hogy legyen mivel villogni a kasszáknál.

Megkockáztatom a legjobb családi animációs filmsorozat valaha.

Következő az lesz, hogy valahogy megnézem norvégul is, most már muszáj :D

9 hozzászólás

Népszerű idézetek

kiruu 

Kőfej: Miért vagy ilyen lópofa? Az enyém is az, de jópofa, a tiéd csak ló. Szinte már nyerít. Hívhatlak Kincsemnek?

2 hozzászólás
kiruu 

Pléhpofa: De a szeretettel együtt jár a veszteség. Ez az alku része. Néha nagyon fáj, de végeredményben, mégis megéri. Nincs nagyobb adomány a szeretetnél.

kiruu 

Fafej: Habi, egy percre. Figyu, nézem egy ideje a járásod. Ne bicegj. Kinek kell egy sánta férj?
Hablaty: Műlábam van.
Fafej: Nekem meg van egy iker parazitám, mégsem bicegek itt össze-vissza.

kiruu 

Hablaty: Pajti, mi ütött beléd? Mi ez a nagy nyáladzás, meg lihegés?
Astrid: Hát nem egyértelmű? Szerelmeeees.
Hablaty: Hidd el, egy kapcsolat csupa kín és szenvedés. *Astrid megüti Hablatyot* Nem megmondtam?

kiruu 

Takonypóc: Még midig nincs vége.
Fafej: Azért, mert a világ igazából kerek. Kerek a nap, kerek a hold, kerekek a csillagok. Akkor is, ha kicsik és buták.

Nocharity 

– Do you still think I'm crazy?
– Well, let's just say this idea is really you.

kiruu 

Fafej: Ez az, saját kéró. Én építek egy kunyhót, csak szakállasoknak. Kőfej, te nem jöhetsz be. A borosta nem számít.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján