Így neveld a sárkányodat 2. (Így neveld a sárkányodat 2.) (2014) 727

How to Train Your Dragon 2
102' · amerikai · akció, animációs, kaland, vígjáték, fantasy, családi 6

1 díj · 1 jelölés

Hablaty körül mindig történik valami izgalmas. A viking sárkánybűvölő és tűzokádó barátja, Fogatlan visszatér, de úgy, hogy abba beleremeg a Hibbant-sziget. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, az immár elválaszthatatlan páros meghódítja a tágas eget. Egyre… [tovább]

magyar
magyar

Képek 30

Szereposztás

Jay BaruchelHablaty (hang)
Kristen WiigKőfej (hang)
Gerard ButlerPléhpofa (hang)
Cate BlanchettValka (hang)
Jonah HillTakonypóc (hang)
Christopher Mintz-PlasseHalvér (hang)
America FerreraAstrid (hang)
Craig FergusonBélhangos (hang)
Kit HaringtonEret (hang)
Djimon HounsouDrákó Vérdung (hang)

Kedvencelte 247

Várólistára tette 96


Kiemelt értékelések

Chriss 

A második rész tudta tartani az első színvonalát. A történet még talán kicsit összetettebb és drámaibb is lett az első résznél, és váratlan fordulatokat is tolt elénk, amire mondjuk én tényleg nem számítottam. Néha már avatari látványvilágot is kaptunk egyes részeknél, az animáció gyönyörű. A karakterek ugyanolyan szerethetőek maradtak, és Hablaty és Astrid kapcsolata sem lett giccsesen nyálas. Valahogy ez való a vikingekhez. Az ikrek kemény lazasága is például betalál :)

3 hozzászólás
Törpillaa 

Még mindig nagyon élvezhető, és nagyon cuki Fogatlan, és a többi kis sárkány is nagyon szerethető, meg a szereplők is. Izgalmas, és vicces, szórakoztató. :-)

Nihilchan 

Igazság szerint a második rész nem varázsol el annyira, mint az első (vagy a harmadik). Nagyon látványos, továbbra is szerethetőek a karakterek, Fogatlan legendás és még a zene is szuper, de ebben a sztoriban vannak olyan pontok, amik nem esnek jól a lelkemnek, ezért nagyon hangulatfüggő, hogy mennyire tudom értékelni a mesét. Vannak kiszámíthatatlan fordulatai, bár szerintem a kevesebb néha több. Amit viszont nagyon szeretek az Astrid és Hablaty kapcsolata; bőven elég belőle annyi, amennyit kap a néző és szerencsére a túlcsorduló nyáltenger miatt sem kell vödröket előkészíteni. Minőségben nem igazán marad el az első résztől, folytatásnak kiváló és szerethető is.

moonchristal 

Talán egy kicsit kevésbé tetszett, mint az első rész, az új tapasztalattal, ha rangsorolni kéne, akkor a sorrend: 1., 3., 2.
Persze ez is nagyon szuper, látványos, van benne egy csomó szuper jelenet, és összességében nagyon szerethető ez is, csak nekem túl sok benne a gonosz, és még így valamiért kevésbé is kötött le, mint a másik kettő. De azért ezt is újra fogom még nézni biztosan.
Fogatlan meg még mindig imádnivalóan cuki. ♥

3 hozzászólás
Bea_Csakegyolvasólány 

Nagyon szeretem a 2. filmet is. Szomorú, de végül aranyos is egyben. Hablatynak és Fogatlannak most már együtt kell szembeszállniuk a veszéllyel, ami nem kis veszteséggel jár. Ugyanakkor számos örömteli pillanat is történik velük, ami még izgalmassá teszi a mesét. :)

Mentavirág

Mindig is nagyon kíváncsi voltam rá, ám az első rész újranézését be kellett iktatni elé, mert sajnos alaposan megkopott az emlékezetem ezen a téren. Most azonban sikerült erre is sort keríteni, szerencsére azért nem kellett csalódnom. Persze Hablatyot – meg mindenki mást – amolyan tipikusan filmes módon elkapott a pubertás, ami láttán csak irigykedni meg rajongani lehet. :D Meg zavarba jönni, hogy másszanak már ki a kitalált karakterek az érzelmi világodból, mert így is elég nagy ott a káosz, nem hiányoznak. A film kb. feléig, amíg sor nem kerül az ominózus jelenetre, kb. odáig meg vissza voltam attól, hogy ez még jobb is, mint az első rész, márpedig már az is nagyon tetszett. Nos, előre ittam a medve bőrére. Ez a kis malőr ugyanis szerintem elég rossz irányba vitte a dolgokat. Persze a végére így is hipercuki lett a végeredmény, de hagyott maga után egy kis kesernyés utóízt, meg a levegőben lógó „miért?”-et. Hát, ez van. Azért összességében jó lett.

pvik13 

Ahhh kedvencem lett ez a rész mivel szerintem ez adja át az addigi legtöbb érzelmet és király folytatása az első résznek na meg a sorozatoknak! :D

Bancsurka 

Első észrevételem, hogy Astrid végre egy lányra hasonlít nem egy fiúra. Ez a rész is szuper jó volt. spoiler

Little_Monster 

Nagyon tetszett a karakterek közti dinamika és az új élet is, amire most már az összetartás volt jellemző a korábbi sárkányokkal vívott harcok után. Kicsit több izgalom fért bele, mint az előzőbe, látványosabb volt, bár nekem akció jelenetek nélkül is tökéletes volt az első rész. Tetszett a drámai vonal, amit hozzáadtak, csak az ellenséggel nem vagyok megelégedve. Nem volt elég árnyalt a karakter, nem is éreztem, hogy olyan átgondolt lenne, csak bedobtak a történetbe egy szereplőt, ellenpólusként, akit dolga végeztével mindenki elfelejt. Szerencsére Hablaty és Fogatlan gondoskodnak róla, hogy csak az ő párosukra emlékezzünk.


Népszerű idézetek

tataijucc

Valka: Tudom mi az első kérdésed Pléhpofa. Hogy hogy tehettem ilyet? Hogy mért tűntem el húsz évre, hogy mért nem mentem vissza hozzád? A fiunkhoz… Mond meg: jelezte bármi is azt, hogy meg tudsz változni Pléhpofa? Vagy bárki más a falunkból? Emlékezz: könyörögtem, hogy vessetek véget a harcnak, kössetek békét velük, de senki sem hallgatott rám.
Bélhangos: Na ezér nem nősültem meg. Ezér, meg… még egy okból.
Valka: Sajnálom, hogy egyedül kellett felnevelned Hablatyot… de úgy gondoltam, hogy jobb neki nélkülem. Ez tévedés volt. Most már belétom, de… ajj, hazudtold már meg a nevedet Pléhpofa! Tombolj! Ordíts! Kiabálj! Csak mondj már valamit!
Pléhpofa: Épp olyan gyönyörű vagy, mint mikor elveszítettelek.

Kemiviki 

Ej tépje vad szél vitorlám,
És zúgjon bár bősz orkán,
Nem nézek én se bajt, se vészt,
Ha otthon te vársz rám.

Úgy vezetsz majd, mint messzi fény,
Mint partra hívó tűzjel.
De mond, hogy szeretsz míg csak élsz,
És hű…
És holtomiglan hű leszel.

Bár ékes szóval kérdezel,
Ne szóban várd a választ,
Én csókkal mondtam néked el,
Hogy a szívem téged választ.

Mi kincset föld és tenger rejt,
Mind felkutatnám néked,
És égre – földre esküdnék,
Hogy ég a szívem érted.

Csak nézz reám és nem kell szó,
Se esküvés, se bókolás,
A földön nincs oly drága kincs…
Mi többet ér egy csóknál!

Ez szebb ajándék mindennél,
Hisz kéz a kézben véled,
Se bú se bánat el nem ér,
Egy boldog tánccal élek.

Hejj, jöjjön bárhol forgószél,
És zúgjon bár bősz orkán,
Nem nézek én se bajt, se vészt,
Csak otthon te várj rám.

Kicsicsillag95 

Takonypóc: – Imádom Kőfejt, csak az számít hogy ő örüljön.
Astrid: – Észnél vagy te? De hiszen élve el akart téged temetni!
Takonypóc: – Igen, de csak pár órára.

Kicsicsillag95 

Hablaty: – Te pontosan tudod ki vagy mindig is tudtad. Én…én még keresgélek. Azt tudom, hogy nem apámra ütök, anyám meg ugye nincs, nem ismertem őt. Akkor most ki vagyok?
Astrid: – Tudod amit te keresel, az nem kívül van Hablaty hanem idebent [a szívére teszi a kezét]. Szóval ott kéne megtalálnod.

Kicsicsillag95 

Hablaty: – A legmorcosabb sárkány is megszelídíthető ha elfogad minket barátként.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján