Így neveld a sárkányodat 2. (Így neveld a sárkányodat 2.) (2014) 339

How to Train Your Dragon 2
102' · amerikai · akció, animációs, kaland, családi, vígjáték, fantasy 12

1 díj · 0 jelölés

Hablaty körül mindig történik valami izgalmas. A viking sárkánybűvölő és tűzokádó barátja, Fogatlan visszatér, de úgy, hogy abba beleremeg a Hibbant-sziget. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, az immár elválaszthatatlan páros meghódítja a tágas eget. Egyre… [tovább]

magyar

Képek 2

Szereposztás

Jay BaruchelHablaty (hang)
Kristen WiigKőfej (hang)
Gerard ButlerPléhpofa (hang)
Cate BlanchettValka (hang)
Jonah HillTakonypóc (hang)
Christopher Mintz-PlasseHalvér (hang)
America FerreraAstrid (hang)
Craig FergusonBélhangos (hang)
Kit HaringtonEret (hang)
Djimon HounsouDrákó Vérdung (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 108

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

revelácifa 

Megérte beszerezni a saját példányt ebből a részből is, mivel másodszorra, a zavaró 3D nélkül még jobb volt ez a film, mint elsőre a moziban. Az ilyen filmek miatt mondom azt, hogy a Dreamworks lazán tud olyan jó filmeket, hozni, mint a Pixar. Gyönyörű animáció, fordulatos és szívhezszóló történet, ami ráadásul nem fullad klisébe sem. Egy ilyen animációs film (nem mese), több érzelmet tud kiváltani a nézőből mint a legtöbb élőszereplős. Szerintem a gyerekeket sem kell félteni egy ilyen filmtől, mert a spoiler: csak, hogy párat említsek azokból a mesékbők, amik szintén nem cécóztak

krlany 

Nagyon tartottam ettől a második résztől, a sorozatot úgy eltolták… Viszont ez nem volt rossz… de azért nem volt olyan jó, mint az első rész.
A repülős részek zseniálisak voltak, és nekem az alfák is bejöttek… ami viszont sánta volt, az Drákó Vérdung háttérsztorija, hogy miért gonosz… oké, hogy ő félkarú, de pont egy féllábúnak magyaráz, aki attól még nem lett gonosz, szóval elég hiteltelen… Az anyás rész is sánta kicsit, az az indok, nem állja meg a helyét…
Mindezekkel együtt is, jó kis rész ez, Fogatlan pedig a régi, ami azért nagyon sokat mellérak a dolognak… és a birkák is.:D

Belle_Maundrell

Az első rész egy icipicit jobban tetszett, de azért még mindig nagyon szeretem. Fogatlan szívem legkedvesebb sárkánya. :) Annyira cuki, hogy nagyon.
Jól érzékeltették az idő múlását, Hablatyon és a többieken is látszik, hogy milyen sokat változtak.
Nagyon haragszom a szomorú fordulatért, ráadásul pont így. O.o Szörnyű, kicsi koromban biztos nem szerettem volna emiatt, nem tudom, miért kell mindig megölni valakit a mesékben. Ezért nem szerettem soha a Bambit meg az Oroszlánkirályt olyan igazán nagyon. (mindig elpörgettük a halódós részeket)
A kép világ nagyon szép, főleg a helyszínek. A gonosz sárkánytól félnék. :) Ó, és csak én gondolom úgy, hogy Pléhpofa meg Valka nagyon hasonlítanak Merida szüleire?
Szóval szerettem, a történet érdekes, fordulatos és mindenféle érzelem megtalálható benne. #bár a depit szívesen kihagytam volna# És el ne felejtsem megemlíteni, milyen jól szórakoztam rajta, amikor Kőfej belezúgott Eret fia Eretbe. :D

Sister

Az első részt nagyon hamar a szívembe zártam, így nem volt kérdéses, hogy a másodikat is kötelező lesz megnézni. Bár a vége miatt kicsit szomorú vagyok, azért összességében még mindig Fogatlan a legszuperebb sárkány és Hablaty a legvagányabb sárkánylovas. A zenéje változatlanul első osztályú, John Powellnek kijárna érte egy Oscar-díj, igazán. Talán az elsőt egy icipicit jobban szeretem, ott nem volt ennyi dráma, de mindezek ellenére szívemnek kedves mese. Ha lesz folytatás, azt is örömmel várom. :)

3 hozzászólás
Titcsi

Kicsit féltem a második résztől, de azt hiszem nem kellett volna. Nagyon nagyon tetszett ez a rész is. És akarok egy Fogatlant. :D

2 hozzászólás
Nevotil 

Nagyon tetszett, de az spoiler, nah őt nem igazán sikerült eltalálni… A vicces részek mellett azért, akadt szomorú pillanat is. Viszont hála a premiernek, sok lelkes gyerkőc is volt a moziteremben és a nevetgélésekből ítélve, ők is élvezhették :) A grafika még mindig remek és a 3D is jó volt. Az első részt szeretőknek erősen ajánlott darab.

BookOwl 

Egy jól sikerült folytatás. Nem annyira jó, mint az első rész (szerintem), de ez is nagyon aranyos.

Imma 

Tök jól indult, még a sírva röhögésig is eljutottunk, aztán jött ez a hülye háború, és mindent elrontott. spoiler Nem gyerekeknek való ez. Tiszta csalódás.

Gihoe 

Nekem ez ugyanannyira tetszett, mint az első része, főleg a vége. Rendesen meglepett, na.


Népszerű idézetek

Kemiviki 

Ej tépje vad szél vitorlám,
És zúgjon bár bősz orkán,
Nem nézek én se bajt, se vészt,
Ha otthon te vársz rám.

Úgy vezetsz majd, mint messzi fény,
Mint partra hívó tűzjel.
De mond, hogy szeretsz míg csak élsz,
És hű…
És holtomiglan hű leszel.

Bár ékes szóval kérdezel,
Ne szóban várd a választ,
Én csókkal mondtam néked el,
Hogy a szívem téged választ.

Mi kincset föld és tenger rejt,
Mind felkutatnám néked,
És égre – földre esküdnék,
Hogy ég a szívem érted.

Csak nézz reám és nem kell szó,
Se esküvés, se bókolás,
A földön nincs oly drága kincs…
Mi többet ér egy csóknál!

Ez szebb ajándék mindennél,
Hisz kéz a kézben véled,
Se bú se bánat el nem ér,
Egy boldog tánccal élek.

Hejj, jöjjön bárhol forgószél,
És zúgjon bár bősz orkán,
Nem nézek én se bajt, se vészt,
Csak otthon te várj rám.

tataijucc

Valka: Tudom mi az első kérdésed Pléhpofa. Hogy hogy tehettem ilyet? Hogy mért tűntem el húsz évre, hogy mért nem mentem vissza hozzád? A fiunkhoz… Mond meg: jelezte bármi is azt, hogy meg tudsz változni Pléhpofa? Vagy bárki más a falunkból? Emlékezz: könyörögtem, hogy vessetek véget a harcnak, kössetek békét velük, de senki sem hallgatott rám.
Bélhangos: Na ezér nem nősültem meg. Ezér, meg… még egy okból.
Valka: Sajnálom, hogy egyedül kellett felnevelned Hablatyot… de úgy gondoltam, hogy jobb neki nélkülem. Ez tévedés volt. Most már belétom, de… ajj, hazudtold már meg a nevedet Pléhpofa! Tombolj! Ordíts! Kiabálj! Csak mondj már valamit!
Pléhpofa: Épp olyan gyönyörű vagy, mint mikor elveszítettelek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján