Így neveld a sárkányodat 2. (Így neveld a sárkányodat 2.) (2014) 464

How to Train Your Dragon 2
102' · amerikai · akció, animációs, kaland, vígjáték, fantasy 12

1 díj · 1 jelölés

Hablaty körül mindig történik valami izgalmas. A viking sárkánybűvölő és tűzokádó barátja, Fogatlan visszatér, de úgy, hogy abba beleremeg a Hibbant-sziget. Amíg Astrid, Takonypóc meg a többiek sárkányversenyekkel múlatják az időt, az immár elválaszthatatlan páros meghódítja a tágas eget. Egyre… [tovább]

magyar
magyar

Képek 11

Szereposztás

Jay BaruchelHablaty (hang)
Kristen WiigKőfej (hang)
Gerard ButlerPléhpofa (hang)
Cate BlanchettValka (hang)
Jonah HillTakonypóc (hang)
Christopher Mintz-PlasseHalvér (hang)
America FerreraAstrid (hang)
Craig FergusonBélhangos (hang)
Kit HaringtonEret (hang)
Djimon HounsouDrákó Vérdung (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 162

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Mentavirág 

Mindig is nagyon kíváncsi voltam rá, ám az első rész újranézését be kellett iktatni elé, mert sajnos alaposan megkopott az emlékezetem ezen a téren. Most azonban sikerült erre is sort keríteni, szerencsére azért nem kellett csalódnom. Persze Hablatyot – meg mindenki mást – amolyan tipikusan filmes módon elkapott a pubertás, ami láttán csak irigykedni meg rajongani lehet. :D Meg zavarba jönni, hogy másszanak már ki a kitalált karakterek az érzelmi világodból, mert így is elég nagy ott a káosz, nem hiányoznak. A film kb. feléig, amíg sor nem kerül az ominózus jelenetre, kb. odáig meg vissza voltam attól, hogy ez még jobb is, mint az első rész, márpedig már az is nagyon tetszett. Nos, előre ittam a medve bőrére. Ez a kis malőr ugyanis szerintem elég rossz irányba vitte a dolgokat. Persze a végére így is hipercuki lett a végeredmény, de hagyott maga után egy kis kesernyés utóízt, meg a levegőben lógó „miért?”-et. Hát, ez van. Azért összességében jó lett.

revelácifa

Megérte beszerezni a saját példányt ebből a részből is, mivel másodszorra, a zavaró 3D nélkül még jobb volt ez a film, mint elsőre a moziban. Az ilyen filmek miatt mondom azt, hogy a Dreamworks lazán tud olyan jó filmeket, hozni, mint a Pixar. Gyönyörű animáció, fordulatos és szívhezszóló történet, ami ráadásul nem fullad klisébe sem. Egy ilyen animációs film (nem mese), több érzelmet tud kiváltani a nézőből mint a legtöbb élőszereplős. Szerintem a gyerekeket sem kell félteni egy ilyen filmtől, mert a spoiler: csak, hogy párat említsek azokból a mesékbők, amik szintén nem cécóztak

Lili98 

Ahhh ez annyiraa de annyira jó volt!
Fogatlan imádnivaló volt nagy kedvenc az egyszer biztos! :)
Elképesztő, hogy mennyire megtudták animálni a sárkányokat, egyik sem ugyanolyan, mint a másik. Mindegyik egyedi. Az, hogy minden embernek a személyiségéhez passzol a sárkány, nagyon szuper és érdekes! :)
Izgalmas volt, látványos és fordulatos!
Nagyoon tetszett! :)
Fogatlan ♥

krlany 

Nagyon tartottam ettől a második résztől, a sorozatot úgy eltolták… Viszont ez nem volt rossz… de azért nem volt olyan jó, mint az első rész.
A repülős részek zseniálisak voltak, és nekem az alfák is bejöttek… ami viszont sánta volt, az Drákó Vérdung háttérsztorija, hogy miért gonosz… oké, hogy ő spoiler, szóval elég hiteltelen… Az anyás rész is sánta kicsit, az az indok, nem állja meg a helyét…
Mindezekkel együtt is, jó kis rész ez, Fogatlan pedig a régi, ami azért nagyon sokat mellérak a dolognak… és a birkák is.:D

Dombi_Petra 

Ritka, ha egy film második része jobban tetszik, mint az első, de ez most megtörtént. Mint látványban, mint történetben nekem felül múlta az elsőt :)

TejesMasni 

Ez a rész is jó volt, tetszett, akárcsak az első. A sárkányok még mindig elképesztőek és aranyosak. Látványos volt és izgalmas.

Ria_és_Frankie

Ria: Az első rész jobban tetszett, annak még megvolt a maga varázsa. Ebben már volt pár erőltetett rész, és ez poénok tekintetében is gyengébb volt. A története ettől függetlenül szép, a látvány sem rossz, és aranyosak a sárkányok is. Fogatlan nagyon cuki volt még mindig. A történet kicsit szomorú, és megható is volt. Vannak benne olyan sötét tónusú, félelmetes jelenetek, amik 6 év alattiaknak szerintem nem valóak. De ettől függetlenül pont jó ez így, ahogy van. Hablaty és Astrid jók együtt. Pléhpofa hiányozni fog. Hablaty anyjáról nekem valamiért Dian Fossey jutott eszembe. Kíváncsian várom a harmadik részt.

Frankie: –

Sister

Az első részt nagyon hamar a szívembe zártam, így nem volt kérdéses, hogy a másodikat is kötelező lesz megnézni. Bár a vége miatt kicsit szomorú vagyok, azért összességében még mindig Fogatlan a legszuperebb sárkány és Hablaty a legvagányabb sárkánylovas. A zenéje változatlanul első osztályú, John Powellnek kijárna érte egy Oscar-díj, igazán. Talán az elsőt egy icipicit jobban szeretem, ott nem volt ennyi dráma, de mindezek ellenére szívemnek kedves mese. Ha lesz folytatás, azt is örömmel várom. :)

3 hozzászólás
kiruu 

Először is (a legfontosabb): i ♥ Fogatlan (forever and ever)
Az anyás és a gonosz fogalmamsincshogyhívják részek sántítanak. Nem tudom elfogadni ezeket a véletleneket indokok nélkül. Borzalmasan megható volt, csodálatos, és Fogatlaaaan.


Népszerű idézetek

Kemiviki 

Ej tépje vad szél vitorlám,
És zúgjon bár bősz orkán,
Nem nézek én se bajt, se vészt,
Ha otthon te vársz rám.

Úgy vezetsz majd, mint messzi fény,
Mint partra hívó tűzjel.
De mond, hogy szeretsz míg csak élsz,
És hű…
És holtomiglan hű leszel.

Bár ékes szóval kérdezel,
Ne szóban várd a választ,
Én csókkal mondtam néked el,
Hogy a szívem téged választ.

Mi kincset föld és tenger rejt,
Mind felkutatnám néked,
És égre – földre esküdnék,
Hogy ég a szívem érted.

Csak nézz reám és nem kell szó,
Se esküvés, se bókolás,
A földön nincs oly drága kincs…
Mi többet ér egy csóknál!

Ez szebb ajándék mindennél,
Hisz kéz a kézben véled,
Se bú se bánat el nem ér,
Egy boldog tánccal élek.

Hejj, jöjjön bárhol forgószél,
És zúgjon bár bősz orkán,
Nem nézek én se bajt, se vészt,
Csak otthon te várj rám.

tataijucc 

Valka: Tudom mi az első kérdésed Pléhpofa. Hogy hogy tehettem ilyet? Hogy mért tűntem el húsz évre, hogy mért nem mentem vissza hozzád? A fiunkhoz… Mond meg: jelezte bármi is azt, hogy meg tudsz változni Pléhpofa? Vagy bárki más a falunkból? Emlékezz: könyörögtem, hogy vessetek véget a harcnak, kössetek békét velük, de senki sem hallgatott rám.
Bélhangos: Na ezér nem nősültem meg. Ezér, meg… még egy okból.
Valka: Sajnálom, hogy egyedül kellett felnevelned Hablatyot… de úgy gondoltam, hogy jobb neki nélkülem. Ez tévedés volt. Most már belétom, de… ajj, hazudtold már meg a nevedet Pléhpofa! Tombolj! Ordíts! Kiabálj! Csak mondj már valamit!
Pléhpofa: Épp olyan gyönyörű vagy, mint mikor elveszítettelek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján