Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai (2015–) 56

Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir / Miraculous LadyBug · Miraculous, les aventures de LadyBug et Chat Noir / 레이디버그 (Ladybug)
22' · francia, dél-koreai, koreai · akció, animációs, kaland, romantikus, vígjáték, fantasy, sorozat 0
3 évad · 79 rész

Napjaink Franciaországában, Párizsban járunk. Marinette és Adrien első látásra átlagos gimnazisták… másik életükben azonban kiválasztottak, akik a várost védelmezik a gonosztól. Marinette a Katicabogár, Adrien pedig a Fekete Macska maszkja mögé bújik ilyenkor, és egyikük sem tudja, a társ,… [tovább]

francia
francia
magyar
angol

Képek 43

Szereposztás

Anouck HautboisMarinette / Katicabogár (hang)
Benjamin BollenAdrien / Fekete Macska (hang)
Antoine TomaHalálfej (hang)
Marie NonenmacherTikki (hang)
Thierry KazazianPlagg (hang)
Fanny BlocAlya (hang)
Alexandre N'guyenNino (hang)
Marie ChevalotChloé (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 49

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Az első évad kb. 7 részét magyar szinkronnal néztem, ami nekem tetszett, a francia szinkron viszont nagyon szívemhez nőtt, ha választani kell most már biztos a francia mellett kötnék ki.
– 1 évad: Kellett egy kis idő, hogy összeszedjem a vele kapcsolatos gondolataimat, de még mindig azt kell mondanom, hogy ez egy Csoda. Szó szerint. Nagyon kellemes, hangulatos mese, nagyszerűen felépített karakterekkel ami valljuk be mostanában eléggé ritka.
A szerelmi „sokszög” meg egyszerűen fenomenális, példát kellene venni erről a sorozatról ebből a szempontból minden egyes filmesnek. Íme egy teljesen életszerű szerelem, és az egyáltalán nem nyálas/giccses folytatása. Remélem ezt a későbbiekben sem rontják el.
Ladybug és Cat Noir alig várom a visszatéréseteket:)
2. évad: Kicsit csalódott vagyok ezzel az évaddal kapcsolatban. Egy centivel sem kerültek közelebb Papillon kilétéhez és a nagy lelepleződés közelébe sem. Én megelégszek ha csak az egyikük tudja meg ki a másik. Persze a segédek meg rögtön tudják egymásról, ki kicsoda :/
De azért az új hőseink és a képesség változtató sütik tetszettek.
Kíváncsi vagyok az új ellenség vajon mennyire kavarja meg a sablonos epizódokat.
Én most elvettem tőle a szívecskét, sajnálom, de ez az évad az első közelébe sem ért.

2 hozzászólás
Kedves_Könyvek

Nem rossz, a zenéjét egyenesen imádom.
Mindenesetre van benne pár logikai csusza, amit még egy rajzfilm sem engedhetne meg magának.

nekedcsakRia

Ria: 3 nap alatt ledaráltam a 7 hónaposom mellett az első 27 részt. Szerintetek mennyire estem bele??? IMÁDOM!

Frankie: Én csak néhány részt láttam belőle, de egész aranyosnak tűnik.

Éva_Kovács_2 

Nem tudom miért nézem ,vagy egyáltalán szeretem,de valamit nagyon tud ez a sorozat,ha csak ezért minden nap bekapcsoltam a TV-t.:D Talán Adrien az oka. Mert ő aztán „<3” a javából!

Nocharity 

Én komolyan nem értem, mit esznek ezen annyira. Egy mahou shoujo anime összes kliséjével operálós, latex ruhában ugrálós, szerelmi többszöges katyvaszról van csak szó, aminek ráadásul még a „felveszek egy szemfedőt, és anyám sem ismer rám” sablont is el kellett sütnie. A karakterek bugyuták, a történetet ezerszer láttuk már, csak jobb megvalósításban, és a CGI is középszerű, úgyhogy egyáltalán nem értem, mire fel ez a nagy imádat. Egyes részek kifejezetten unalmasak, illetve WTF kaliberűek. Egyedül az ellenségeket tudnám pozitívumként felhozni, és nem Molypillét, hanem a zombiszolgáit, nekik néha egészen érdekes kinézetük/motivációik voltak. Lehetne azzal takarni ezt a mesét, hogy „gyerekeknek készült”, de rengeteg olyan Disney produkció létezik, ami ennek ellenére is tudott szórakoztató és értelmes lenni (Gravity Falls, Phineas és Ferb stb.), úgyhogy ez nem mentség. Aki még nem látta, annak bőven kihagyható.

1 hozzászólás
Hirvi

Teljesen véletlelenül botlottam ebbe a mesébe, lévén nem én vagyok a célközönség. Először rettenetesnek tartottam: az animáció nem hozza az általam elvárt szintet, a történet minden részben sablonos, mindig ugyanaz történik csak más köntösben. Eléggé le akartam húzni, hogy hát ez egy elég gyenge, de azért láttam benne némi pozitívat. (Ha nem így lett volna, nem nézem meg az összes részt az évadból.)
Ami mindenképp értékelendő az ellenség-karakterek. Nagyon kreatív, ahogy a különböző ellenfelek különböző képességekre tesznek szert. Tetszett, hogy nem a szokásos a „gonosz gonoszkodik, mert ő gonosz” ellenségek vannak, hanem tudjuk, hogy miért váltak ilyenné. Erősen hiányoltam belőle, hogy a magyar sorrend alapján nincs kapcsolat az egyes részek között, a fő történetszál nem vezet sehova, senki és semmi sem fejlődik benne: sem a szereplők egyénisége, sem a karakterek viszonya, semmi. De voltak, akik felállították a rendes sorrendet, néhány rajongó kinyomozta, hogy más országokban máshogy vetítették a részeket. Mindegyiket megvizsgálva egy logikus, követhetőbb rendet hoztak fel, mint elmélet, és így akár még az általam hiányolt karakter és emberi kapcsolati fejlődés is fel-felbukkanhat. Akár.
Az animációra visszatérve: igaz nem tökéletes: látni benne azért a spórolást idővel és egyéb energiákkal. Például az átváltozásos részek jó hosszúak (1 perc egy 19 perces epizódban hosszú) és legalább kettő, ha nem három vagy négy van belőlük. DE! sorozatról beszélünk, rövid idő alatt, kisebb költségvetésből, több részt kell előállítani. Nem a tipikus japán animéket hozza. Szóval, látok benne potenciált, rajongó nem vagyok, feltehetőleg nem is leszek, de ha sikerül, megnézem a második évadot, hátha kellemesen csalódok.

6 hozzászólás
Lahara

Nem leszek népszerű ezzel, de ez valami istentelenül rettenetes! Az animáció túl-tól-túl-túl. Se nem valós, se nem rajzfilmes, hanem a rajzfilmesnek egy túljátszott, túl valamije. Én azt gondoltam, ez olyan lesz, mint a Sharon naplójának és a magical girl animék 3D-s keveréke, olyan is, de mégsem. Mindenki rohan, gyors, ugrál, sebes, fénysebességű, túlmozgásos, pörög ebben a rajzfilmben. Tisztára beleszédülök, mintha mind szednének valamit. És olyan a szemük, mind a BJD-knek, úgy csillog, mintha üvegből lenne.

remington

hangulatos és érdekes animációs sorozat, de egyetlenegy kérdés van bennem, amióta csak nézem. hogy nem ismeri fel egyik a másikat??:D aranyosan elvannak, de egy kicsit érzésre olyan, mintha húznák a tésztát.
egyébként az animáció is ad neki egy hangulatot. hasonló volt még a Sabrina, a tiniboszorkány új köntösben(!), bár annak szegénynek se híre, se története. :C

Süntüske

Meglepően élvezem, annak ellenére, hogy érezhetően kinőttem belőle. Minden megtalálható benne, ami egy jó meséhez kell: szép az animáció, karakteresek, bár nem mondom, hogy nem klisések a szereplők, humoros, és jól felépített mitológiával is rendelkezik. Örvendetes, hogy nem lehet rácímkézni, hogy egyértelműen lányos vagy fiús, hiszen mindkét nemből középpontba állít egy erős hőst. Tetszik az is, hogy kivételesen nem amerikai vagy angol, hanem francia gyártmányú, és az egészet belengi a franciás báj és a kultúra jellegzetességei. Bejön, hogy ugyan elsősorban fiatalabbak nézik, mint ahány évesekről szól, ettől még a szereplők úgy öltözködnek, olyan szlenget beszélnek, olyan technikát használnak, amit mostanában a kamaszok. Persze akadnak azért negatívumok is a meglátásaim közt, például néha kicsit unalmas, hogy minden rész ugyanarra a sémára épül, az ellenségek pedig elég nehezen vehetőek komolyan.

https://suntuske.wordpress.com/2017/06/07/hetvegi-mozi-…


Népszerű idézetek

Lili98

Random girl: I couldn't care less about being a candidate. And what's your excuse?
Marinette: Well…öhhm..ahm… I-I am really busy! *thinking about being Ladybug*
Alya: With what? Oversleeping?

Ercsusz 

Fekete Macska: Hellóka. Levertél a lábamról.
Katica: Óó, ne haragudj, nem volt szándékos.
Fekete Macska:Te vagy a partnerem, akiről a Kwamim beszélt. Híj… hmm… Fekete Macskának, ja. És te?
Katica:Mari… öm… öm… [fejbetalálta a jojóval] Bocsi, béna vagyok, kétbalkéz királynő.
Fekete Macska:Semmi baj Őfelsége, még én is gyorstalpalok.

1. évad 25. rész

Ercsusz 

Katica: Bocs, hogy ennyit késtem.
Fekete Macska: Drágám, amikor te megjelensz, minden a feje tetejére áll.

1. évad 26. rész

Ercsusz 

Wayzz: Kíváló választás, gazdám.
Wang Fu: Egymásnak teremtette őket az ég.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján