Miraculous – Katicabogár és Fekete Macska kalandjai (2015–) 122

Miraculous: Tales of Ladybug & Cat Noir / Miraculous LadyBug · Miraculous, les aventures de LadyBug et Chat Noir / 레이디버그 (Ladybug)
22' · francia, japán, amerikai, dél-koreai · akció, animációs, kaland, romantikus, vígjáték, fantasy, sorozat, családi 6
6 évad · 134 rész

Napjaink Franciaországában, Párizsban járunk. Marinette és Adrien első látásra átlagos gimnazisták… másik életükben azonban kiválasztottak, akik a várost védelmezik a gonosztól. Marinette a Katicabogár, Adrien pedig a Fekete Macska maszkja mögé bújik ilyenkor, és egyikük sem tudja, a társ,… [tovább]

francia
francia
magyar

Képek 65

Szereposztás

Anouck HautboisMarinette / Katicabogár (hang)
Benjamin BollenAdrien / Fekete Macska (hang)
Antoine TomaHalálfej (hang)
Marie NonenmacherTikki (hang)
Thierry KazazianPlagg (hang)
Fanny BlocAlya (hang)
Alexandre N'guyenNino (hang)
Marie ChevalotChloé (hang)
Maxime BaudouinLuka Couffaine / Viperion (hang)
Marie NonnenmacherJuleka Couffaine (hang)

További szereplők

Kedvencelte 101

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

Kemiviki 

Az első évad kb. 7 részét magyar szinkronnal néztem, ami nekem tetszett, a francia szinkron viszont nagyon szívemhez nőtt, ha választani kell most már biztos a francia mellett kötnék ki.
– 1 évad: Kellett egy kis idő, hogy összeszedjem a vele kapcsolatos gondolataimat, de még mindig azt kell mondanom, hogy ez egy Csoda. Szó szerint. Nagyon kellemes, hangulatos mese, nagyszerűen felépített karakterekkel ami valljuk be mostanában eléggé ritka.
A szerelmi „sokszög” meg egyszerűen fenomenális, példát kellene venni erről a sorozatról ebből a szempontból minden egyes filmesnek. Íme egy teljesen életszerű szerelem, és az egyáltalán nem nyálas/giccses folytatása. Remélem ezt a későbbiekben sem rontják el.
Ladybug és Cat Noir alig várom a visszatéréseteket:)
2. évad: Kicsit csalódott vagyok ezzel az évaddal kapcsolatban. Egy centivel sem kerültek közelebb Papillon kilétéhez és a nagy lelepleződés közelébe sem. Én megelégszek ha csak az egyikük tudja meg ki a másik. Persze a segédek meg rögtön tudják egymásról, ki kicsoda :/
De azért az új hőseink és a képesség változtató sütik tetszettek.
Kíváncsi vagyok az új ellenség vajon mennyire kavarja meg a sablonos epizódokat.
Én most elvettem tőle a szívecskét, sajnálom, de ez az évad az első közelébe sem ért.
3. évad: Kezdek kiábrándulni. 78 rész elteltével nem hogy előrébb jutottunk volna, inkább léptünk hátra még kettőt. spoiler.
Persze az jó volt, hogy új kwamikat ismertünk meg, de 3 évad után ez már nagyon kevés. Unalmassá váltak az ugyan arra a sablonra épülő részek. Unalmas hogy nem haladunk semerre.
Nem tudom van e értelme nekiállni a 4. évadnak.
4. évad: Meglepően jó évad lett ez az előzőek után. Bár voltak olyan butaságok és figyelmetlenségek amik miatt a fejemet fogtam, de azt el kell ismernem hogy jobb lett pörgősebb és haladtunk is a történettel.
Végre a gonosz csapat is mozgolódott és jó nagy meglepetést okoztak az évad végére.
5. évad: Nagyon király évad lett és nagyon kíváncsi vagyok hogy a következő évad milyen lesz.

4 hozzászólás
Littlegirl 

3. évad
Kicsit vegyes érzéseim vannak az évad kapcsán, de ezek ellenére nagyon tetszett. Az epizód részek az előző két évaddal ellentétben sokkal erősebbek voltak, igaz, visszatért pár régebbi „rossz fiú”, de számomra ez tette izgalmassá az évadot. Voltak benne ugyanakkor meglepő epizódok is, mint például a Fehér macska, amit nagyon szerettem. Azonban nem örülök ennek a huza-vonásak, sem a kialakult két párosnak. Ugyanis nem a kedvencem Luka, sem pedig Kagami. Ez egy borzasztó húzás volt a készítőktől. Viszont Chloén már meg sem lepődöm…Illetve Lyla-n sem. Mind a kettőt a kezdetektől utáltam.
A negyedik évadra pedig kíváncsi vagyok. Már alig várom, hogy végre elkezdődjön. *-*

Kedves_Könyvek

Nem rossz, a zenéjét egyenesen imádom.
Mindenesetre van benne pár logikai csusza, amit még egy rajzfilm sem engedhetne meg magának.

Nocharity 

Én komolyan nem értem, mit esznek ezen annyira. Egy mahou shoujo anime összes kliséjével operálós, latex ruhában ugrálós, szerelmi többszöges katyvaszról van csak szó, aminek ráadásul még a „felveszek egy szemfedőt, és anyám sem ismer rám” sablont is el kellett sütnie. A karakterek bugyuták, a történetet ezerszer láttuk már, csak jobb megvalósításban, és a CGI is középszerű, úgyhogy egyáltalán nem értem, mire fel ez a nagy imádat. Egyes részek kifejezetten unalmasak, illetve WTF kaliberűek. Egyedül az ellenségeket tudnám pozitívumként felhozni, és nem Molypillét, hanem a zombiszolgáit, nekik néha egészen érdekes kinézetük/motivációik voltak. Lehetne azzal takarni ezt a mesét, hogy „gyerekeknek készült”, de rengeteg olyan Disney produkció létezik, ami ennek ellenére is tudott szórakoztató és értelmes lenni (Gravity Falls, Phineas és Ferb stb.), úgyhogy ez nem mentség. Aki még nem látta, annak bőven kihagyható.

3 hozzászólás
nekedcsakRia

Elsőre 3 nap alatt ledaráltam a 7 hónaposom mellett az első 27 részt. Szerintetek mennyire estem bele??? IMÁDOM! Aranyos, és tanulságos :) Most 2 évvel később ugyanúgy szeretem, mint akkor, mikor először elkezdtem nézni. Tikki oltári aranyos, Plagg pedig hatalmas forma. Adrien és Marinette is a szívemhez nőtt.

3. évad: kissé leült a lelkesedésem, mert nem tudom hová lehet ezt a sztorit még nyújtani. Mindenestre szerintem közel a végjáték – legalábbis én ezt szűrtem le az utolsó 2 részből.
Marinette és Adrien még mindig a szívem csücskei, de megkedveltem Lukát és Kagamit is. Chloé, ha lehet még kevésbé szimpatikus, mint az elején. Pedig sokáig azt hittem, ez lehetetlen…
Kíváncsian várom azért a negyedik évadot, mert érdekel, hová fog kifutni a sztori, és mit lehet még ebből kihozni.

K_A_Hikari

Mindenki látja lelki szemei előtt, ahogy a húsz éves (gyermeklelkű) blogger hétköznap esténként leül a TV elé, amit egyébként ritkán néz, és fél órára épp nagyon is odáig van egy kitalált karakterért?
Ez a helyzet állt fent az elmúlt hetekben nálam.
A 3. évadban végre történik valami! Megérte ennyit várni, végre elindult a két karakter közt az érzelmi szál (van egy rész, amit többször is megnéztem pont emiatt… :)). Az ellenségek egyre veszélyesebbek meg elvontabbak,Halálfej még mindig keveri a dolgokat és hőseink még mindig megmentik Párizst. Kábé ezredszerre.
Igazából tök jó vége lett az évadnak, de azért az én fangirl énem örülne, ha valamikor, a jövőben beruháznának a készítők folytatásra, ha már elejtettek néhány morzsát, amiből lehetne építkezni.

Blogbejegyzés, hogy mégis miért szerettem én ennyire a mesét a hibái ellenére: http://irasaimtarhaza.blogspot.com/2019/12/miraculous-k…

Zyta20 

Az eddig megnézett 3 évadból a harmadik tetszett a legjobban. Az új kwamik nagyon cukik és erősnek tűnnek, Ladybug és Catnoir új képességei fenomálisak… egyszerűen szuper volt ez az évad! A végére egy kicsit elszomorodtam, de remélem, hogy a következő évadra már jó helyre kerülnek a párocskáink :D

A negyedik évadot egyszerűen IMÁDOMMM! Újabb ellenségek, újabb idő utazás és újabb bonyodalmak… tökéletes!

Az ötödik évad egy érzelmi hullámvasút, DE VÉGRE egyre közelebb járnak az igazsághoz és a szép élethez <3

Hirvi

Teljesen véletlelenül botlottam ebbe a mesébe, lévén nem én vagyok a célközönség. Először rettenetesnek tartottam: az animáció nem hozza az általam elvárt szintet, a történet minden részben sablonos, mindig ugyanaz történik csak más köntösben. Eléggé le akartam húzni, hogy hát ez egy elég gyenge, de azért láttam benne némi pozitívat. (Ha nem így lett volna, nem nézem meg az összes részt az évadból.)
Ami mindenképp értékelendő az ellenség-karakterek. Nagyon kreatív, ahogy a különböző ellenfelek különböző képességekre tesznek szert. Tetszett, hogy nem a szokásos a „gonosz gonoszkodik, mert ő gonosz” ellenségek vannak, hanem tudjuk, hogy miért váltak ilyenné. Erősen hiányoltam belőle, hogy a magyar sorrend alapján nincs kapcsolat az egyes részek között, a fő történetszál nem vezet sehova, senki és semmi sem fejlődik benne: sem a szereplők egyénisége, sem a karakterek viszonya, semmi. De voltak, akik felállították a rendes sorrendet, néhány rajongó kinyomozta, hogy más országokban máshogy vetítették a részeket. Mindegyiket megvizsgálva egy logikus, követhetőbb rendet hoztak fel, mint elmélet, és így akár még az általam hiányolt karakter és emberi kapcsolati fejlődés is fel-felbukkanhat. Akár.
Az animációra visszatérve: igaz nem tökéletes: látni benne azért a spórolást idővel és egyéb energiákkal. Például az átváltozásos részek jó hosszúak (1 perc egy 19 perces epizódban hosszú) és legalább kettő, ha nem három vagy négy van belőlük. DE! sorozatról beszélünk, rövid idő alatt, kisebb költségvetésből, több részt kell előállítani. Nem a tipikus japán animéket hozza. Szóval, látok benne potenciált, rajongó nem vagyok, feltehetőleg nem is leszek, de ha sikerül, megnézem a második évadot, hátha kellemesen csalódok.

6 hozzászólás
Lahara 

Nem leszek népszerű ezzel, de ez valami istentelenül rettenetes! Az animáció túl-tól-túl-túl. Se nem valós, se nem rajzfilmes, hanem a rajzfilmesnek egy túljátszott, túl valamije. Én azt gondoltam, ez olyan lesz, mint a Sharon naplójának és a magical girl animék 3D-s keveréke, olyan is, de mégsem. Mindenki rohan, gyors, ugrál, sebes, fénysebességű, túlmozgásos, pörög ebben a rajzfilmben. Tisztára beleszédülök, mintha mind szednének valamit. És olyan a szemük, mind a BJD-knek, úgy csillog, mintha üvegből lenne.


Népszerű idézetek

Ercsusz 

Fekete Macska: Hellóka. Levertél a lábamról.
Katica: Óó, ne haragudj, nem volt szándékos.
Fekete Macska:Te vagy a partnerem, akiről a Kwamim beszélt. Híj… hmm… Fekete Macskának, ja. És te?
Katica:Mari… öm… öm… [fejbetalálta a jojóval] Bocsi, béna vagyok, kétbalkéz királynő.
Fekete Macska:Semmi baj Őfelsége, még én is gyorstalpalok.

1. évad 25. rész – Eredet / Katicabogár és Fekete macska születése (1. rész)
liliannahorvath

Random girl: I couldn't care less about being a candidate. And what's your excuse?
Marinette: Well…öhhm..ahm… I-I am really busy! *thinking about being Ladybug*
Alya: With what? Oversleeping?

Ercsusz 

Wayzz: Kíváló választás, gazdám.
Wang Fu: Egymásnak teremtette őket az ég.

Ercsusz 

Katica: Bocs, hogy ennyit késtem.
Fekete Macska: Drágám, amikor te megjelensz, minden a feje tetejére áll.

1. évad 26. rész – Eredet / Katicabogár és Fekete macska (2. rész)
Hopelight

Macska: „Nagy a gáz, mert most hogy Némító megfosztott a hangomtól, nem tudom bevetni a varázserőmet.” Á ez tényleg elég nagy gáz! A varázsigéd nélkül nem tudod visszafordítani a kárt, amit Némító okoz nekünk. „És a slussz poén, hogy még visszaváltozni sem tudok.” Ezt úgy érsem, hogy életed végéig Némica leszel?
Katica bólint.
Macska: Azért ennek is van egy jó oldala, hogy többet nem tudsz majd leoltani engem.
Katica a jojóval kólintja fejbe a Cicust.
Macska: Au. Bocsánat! Csak vicceltem! Vissza szerezzük a bájos hangocskádat.
Katica el.
Macska: De addig annyit fecseghetek, amennyit csak akarok!

3. évad 6. rész – Némító
Hopelight

Luka: Te vagy a legfantasztikusabb lány Marinette. Tiszta, mint egy hangjegy és bájos akár egy melódia! Amióta találkoztunk egymással, a fülemben cseng a dallamos hangod!

3. évad 6. rész – Némító
Melodía

Macska: Azt írja mindent elpusztít amit megfogok.
Katica: Akkor el a kezekkel rólam, Cicus!

3. évad 7. rész – Amnézió
Hopelight

Inkább csinálj valamit jól, de lassan, mint gyorsan, de rosszul!

1. évad 20. rész – Paparazzo
Hopelight

Bár az élet időnként mást ad, mint amit reméltünk, az igazi ajándék maga az élet!

3. évad 26. rész – Csodatevő

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján