Avatár – Aang legendája (2005–2008) 95

A világot négy nép lakja: a Víz, a Föld, a Levegő és a Tűz népe. Minden népnek van egy kasztja, melybe olyan mesterek tartoznak, akik képesek megváltoztatni eredeti elemüket; ők a Vízidomárok, Földidomárok, Légidomárok és Tűzidomárok. Közülük a legnagyobb hatalma az Avatarnak van: ő az egyetlen,… [tovább]

angol

Képek 63

Szereposztás

Zach TylerAang (hang)
Mae WhitmanKatara (hang)
Jack De SenaSokka (hang)
Dee Bradley BakerAppa (hang)
Dante BascoZuko (hang)
Grey GriffinAzula (hang)
Jessie FlowerToph (hang)
Dee Bradley BakerMomo (hang)
MakoIroh (hang, 2006-ig)
André SogliuzzoHakoda (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 94

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

GokYuuSa 

Ugyan rengeteg részt láttam elszórva a tévében és szerettem is azokat, valahogy sosem néztem meg egyben, egészen tavalyig. Ez a sorozat valami zseniális. Kimondottan mély, összetett karakterekkel. A képességek is elkélesztőek, a karakterek mind fejlődnek szellemileg és fizikailag egyaránt. A hangulata varázslatos. Olyan sorozat ez, amit bárkinek ajánlok. És tudom, itthon úgy működik, (pl az animékkel is) hogy ami rajzolt, az csak gyerekmese lehet. De sokkal lazább ilyen téren, mint a Korra, ezt még megemészthetik a gyerekek is. Bármikor újra tudom nézni, imádom. (Zuko pedig számomra felülmúlhatatlan :D )

Everrie 

Az anime, amit milliószor (túlzás nélkül) újra tudnék nézni. Tanulságos, humoros, egyszerre felnőtt és gyerek, bármilyen korosztályú egyént odatud vonzani a képernyő elé. Egyszerre szórakoztat és tanít emberségre. Izgalmasak a sztorik. Hiába látsz már egy részt sokadjára, ugyanúgy izgulsz hátha másképp történik. Figyelemmel követhetjük mindenkinek a jellemfejlődését, főleg Zukoét, ahogy harcol benne a jó és a rossz. Elég meglátnom az animéről dolgokat (címét, képeket stb), egyből megjön a kedvem, hogy újra nézzem. Ki se tudok emelni kedvenc szereplőt, hiszen minden egyes szereplőt másért szeretek. Aki még nem látta az animét, csak a filmet, az megnyugodhat, mert ezt nagyon is élvezni fogja.

Avatarfan_Oncer

Hűűha! Mit is mondjak? :D Az összes rész, úgy, ahogy van, nagyon-nagyon tetszik :)

krlany 

1. évad
Azt hiszem én ezt túl későn láttam… Remélem a következő évadokban lesz Aangnál némi jellemfejlődés, mert kicsit unalmas, hogy majd minden rész azzal kezdődik, hogy Aangnak szórakozni támad kedve, amivel jó nagy galibát okoz, mások isszák meg a levét, majd próbálja rendbe hozni a dolgokat, és amikor sikerül, újra kezdődik elölről, elköveti ugyanazt a hibát ésatöbbi… Persze gyerek, de pl. az északi víztörzs hercegnője is az, spoiler

7 hozzászólás
Valentine_Wiggin

Noha én a Korra legendáját jobban megszerettem, azért vitathatatlan, ezzel a sorozattal csöppentem bele az avatar világába, ami azóta sem enged. Mély kérdések, kiváló karakterek, érdekes, izgalmas történetszál… csak ajánlani tudom mindenkinek. Szinte észrevétlenül tanít a keleti filozófia alapjaira, beszél fontos eszmékről… és ezt utódja is továbbfejlesztette, csak sokkal felnőttebb, komorabb formában.
A szinkron ennél a szériánál még fantasztikus, a Korráét inkább nem kommentálnám… De újabban mindkettőt inkább eredeti nyelven nézem, ennél leginkább Dante Basco mint Zuko vett rá erre, mert bár a magyar hang sem volt rossz, egyszerűen annyira jól hozza ezt a karaktert, hogy megéri miatta angolul nézni.

Fondorka

Ez a sorozat…El sem tudom mondani mennyit jelent nekem. Mikor elkezdtem nézni, csupán fel akartam eleveníteni a régi emlékeket. Ám ennél sokkal többet kaptam. Csodás gondolatokat, szeretni való karakterek és egy olyan világfilozófiát ami mély nyomot hagyott bennem. Elképesztő belegondolni, hogy az elején milyen gyerekek is voltak Aangék. Tapasztalatlanok, szerencsétlenek. Ám az idő során, mely közben a világot igyekezték megmenteni, felnőttek. Barátokká csiszolódtak, egy olyan társasággá akik mindig egymás mellett állnak majd. Most, hogy befejeztem, tudom, évek múltán is vissza fogom nézni a kedvenc részeimet. Toph, Aang, Katara, Zuko, Sokka és még sokan mások, olyan szereplők, akiktől sokan tanulhatnának, ráadásul végtelenül sokoldalúak és szórakoztatóak is.
Hamarosan folytatom a Korra Legendájával, (melyet már elkezdtem nézni korábban) ám most, így vissza gondolva, nem fogom ugyanazt érezni miközben majd nézem. A két sorozat, még ha egymáshoz szorosan kapcsolódik is, nem hasonlítható össze. Merőben másak a problémák, sőt maga a világ is. Mindkettő a maga módján csodálatos, ám tudom, az én szívemben az „Avatár csapat” mindig is előkelőbb helyet fog elfoglalni, mint bármi más.

Cipher_Girl

Konkrétan vagy ezerszer néztem már meg, és még mindig imádom! 10 éves koromban mutatta meg nekem egy barátom, és azonnal beleszerettem mind a történetbe, mind a szereplőkbe. A világ, melyet Michael Dante DiMartino és a többiek összehoztak, már az első résszel magával ragadott. És itt hallottam meg először a kedvenc szinkronszínészem nem mindennapi hangját. Szalay Csongorét, aki Aang magyar hangja. Ennek a sorozatnak is köszönhetem a szinkronmániámat, a rajzolás utáni vágyat, valamint igen sokat tanultam belőle, így kissé meg is változtam. Az Avatár-ról elmondhatom, hogy a részemmé vált. Bár a film nem csak tönkretette, de szerintem meg is gyalázta, és Korra története sem az igazi. Egyszerűen vannak olyan történetek, amelyek úgy jók, ahogy vannak. És Aang-ék története ilyen. Épp ezért remélem, hogy le fogják fordítani a képregényeket, és a rajongói könyveket.
Egyszer vendégül láttuk az unokatesóimat (most 8, 6 és 3 évesek), és a legidősebb, aki akkor csupán 6 éves volt, leült velem, és megnézett egy részt. Mikor véget ért, folytatást követelt :) Nem véletlenül ő a kedvencem :3 És ez is bizonyítja, hogy nem lehet elég korán elkezdeni! Kortalan, így bárkinek lehet ajánlani.

Eszter_S

Hát ez egy piszok jól megcsinált sorozat :-) Régebben, amikor a TV2-n nyomatták, nagy kedvencem volt. És most újra megnéztem (kösz Oncer az ihletet!), és ismét beleszerettem…
Az egész szereplőgárdát megkedveltem, Ozai kivételével (ő egy igazi s.gg, róla ne is beszéljünk…). Az idomítás érdekes volt, a világ felépítéssel együtt. Az első évad kicsit döcögött, de a második és harmadik nagyon beindult, egyre izgalmasabbá vált. Ráadásul cuki állatokkal is tele van (Momóval speciel úgy vagyok, mint Agnes a Gru-ból az egyszarvúval: "Megsimogatnám, ha igazi lenne…"). A látványvilág is rendkívüli. Meg az egész sorozat, úgy, ahogy van.


Népszerű idézetek

annna

Néha a barátság olyan erős, hogy akár több életen is átível.

Julos

Bár az a lényeg, hogy az ember mindig magában higgyen, azért egy kis segítség másoktól nagy áldás tud lenni.

1 hozzászólás
Julos

Hull a szép levél,
Lassan hull alá,
Mint apró kis kagylók
A tó hulláma habján.

Kicsi katona
Gyere hát haza!
Bátor katona
Elindult haza.

1 hozzászólás
Valentine_Wiggin

Zuko: Apám azt mondja, ő szerencsésnek született, én meg szerencsés vagyok, hogy megszülettem. Nekem nem kell szerencse. Mindig küzdenem kellett, attól lettem erős, és az aki vagyok.

Krenai 

Víz. Föld. Tűz. Levegő.
Réges-régen a négy nép békében élt együtt, de minden megváltozott, amikor a tűz népe támadást indított. Csak az avatár, a négy elem mestere képes megállítani őket. Ám amikor a legnagyobb szükség volt rá, ő eltűnt. Azóta 100 év telt el, és a bátyámmal megtaláltuk az új avatárt, egy Aang nevű levegőidomárt. Neki páratlan képességei ellenére is sokat kell még tanulnia, mielőtt bárkit megmenthetne. De én hiszem, hogy Aang megmentheti a világot!

annna

A legsötétebb időkben a reményt saját magadban kell keresned. Ehhez kell az igazi lelkierő.

Valentine_Wiggin

Zuko: Rossz hírem van. Eltűnt a dolog.
Toph: Ne rám nézz, én nem loptam el semmit.
Zuko: A tűzidomításról beszélek.

3 hozzászólás
Valentine_Wiggin

Katara: Elég koszos… úgy mindened.
Toph: Szerinted ez kosz. Szerintem egy egészséges védőréteg.

Fondorka

Toph: Te is hiszel abban, hogy egy barátság életeken is átívelhet?
Aang: Persze. Miért ne?
Sokka: Ami azt illeti, tudományosan ezt nehéz bizonyítani…
Katara: Jaj, Sokka, fogd már meg a kezemet!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján