Naruto (Naruto 1.) (2002–2007) 156

12 évvel ezelőtt egy hatalmas démon, Kyuubi, a kilenc farkú róka tartotta rettegésben Avarrejteket, óriási pusztítást végezve. Hogy a veszélynek véget vessen, a falu vezetője, a negyedik Hokage feláldozta az életét, és a démont egy újszülött kisfiú, Naruto testébe zárta.
Az évek múlásával… [tovább]

Képek 66

Szereposztás

Takeuchi JunkoUzumaki Naruto (hang)
Nakamura ChieHaruno Sakura (hang)
Inoue KazuhikoHatake Kakashi (hang)
Katsuki MasakoTsunade (hang)
Sugiyama NoriakiUchiha Sasuke (hang)
Mizuki NanaHyuuga Hinata (hang)
Toriumi KousukeInuzuka Kiba (hang)
Toochika KouichiHyuuga Neji (hang)
Ishida AkiraGaara (hang)
Masukawa YoichiRock Lee (hang)

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Naruto/Boruto

35 tag · 15 karc · Utolsó karc: 2020. október 8., 09:29


Kedvencelte 113

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin

Pozitív csalódás, ha igazán röviden akarnám jellemezni. Mikor belekezdtem, abszolút úgy gondoltam, hogy nem fog tetszeni, komolytalan lesz, sok a filler, brutálisan hosszú. Jó ideig nem is nagyon tudott rácáfolni erre a megállapításra, de szépen tornászta fel magát a szememben.
Gyakran komolytalan persze, és a dualitása néha roppant idegesítő. Egyik pillanatban mély kérdésekkel foglalkozik, komoly drámát mutat be, filozófiailag korrekt gondolatokat fogalmaz meg, a másik pillanatban pedig történik valami teljesen abszurd és oda nem illő. Az is tény, hogy sok a filler, bár ettől engem megkíméltek, így én csak néhány részt néztem meg a kánon történetszálon kívül. És persze ott van a chakra szó, amit muszáj kiemelnem az értékelésemben, mert… mert az nem chakra, a chakra teljesen mást jelent!
Ugyanakkor elismerem, hogy nagyon tetszett. A hibái mellett is elképesztően jól dolgozta fel a kiskamaszkor klasszikus problémáit, mint a kiközösítés, az identitáskeresés, a barátság, az első szerelem, stb. Nagyon kreatív világot épített fel, és volt bőven helye és ideje megtenni ezt. A klánok, a különböző képességek, az elemek szerint elnevezett országok, a félig modern, félig klasszikus japán fantasy világ a maga módján igenis el tudott varázsolni, és ennek nagyon örültem.
A karakterek abszolút szerethetőek. Naruto az első részekben elképesztően irritált, mindig bajt kevert, meggondolatlan és nagyszájú volt, de később olyan kitartást és empátiát mutatott, amiért nem tudtam nem kedvelni.
Sakurát igazából a végéig nem szerettem meg igazán, túl tipikusan lány, túlságosan csak a szerelmen jár az esze, de végeredményben egy olyan kiskamasznál, aki életében először szerelmes, ez nem is annyira meglepő. Remélem, a folytatásra összeszedi magát.
Sasukét akartam utálni, néha az agyamra ment az arroganciájával, a rengeteg hibás döntésével és az önzésével, de végül pont a hibái miatt kedveltem meg igazán. Az egyik kedvencemmé vált, mert hiába halmozta a rossz döntéseket, de meg lehetett érteni, mit miért tesz, miért lett olyan a lelkivilága, amilyen.
Kakashi haláli. Nem tudok róla többet mondani, óriási volt minden megmozdulása.
Gaara karakterét is elképesztően megszerettem, pedig a feltűnésekor azt hittem, végleg leírta magát előttem. De minden tiszteletem a fejlődésének, hihetetlen, hogy honnan hová jutott el.
És persze a többiekben is, szinte mindenkiben találtam valami szerethetőt, jó volt látni, hogyan kovácsolódnak egy csapattá, hogyan derülnek ki a titkok mindenki múltjáról… kicsit arra a varázsra emlékeztetett amit az Avatar univerzum mutatott, a csapatdinamika, a karakterfejlődések, a világ szerkezete mind kicsit eszembe juttatta azt a történetet. Meg valljuk be… ninjákról beszélnek ebben a történetben, de Narutoék azért nem éppen klasszikus ninják.
Összességében, a hibái miatt levonok egy csillagot, de nagyon élveztem, és mindenképp folytatom. Kíváncsian várom, hová fut majd ki a történet.
Az elemzésem első része: https://todaywiggin.blogspot.com/2020/05/naruto-nagyele…
Második része: https://todaywiggin.blogspot.com/2020/06/naruto-nagyele…
Harmadik része: https://todaywiggin.blogspot.com/2020/11/naruto-nagyele…
Negyedik része: https://todaywiggin.blogspot.com/2021/08/naruto-nagyele…
Videóváltozata: https://todaywiggin.blogspot.com/2021/08/naruto-nagyele…

4 hozzászólás
Nadja_Blue

A negatív szöveges értékelések miatt úgy érzem, meg kell védenem a sorozatot. Még nagyon régen jezdtem el nézni a sorozatot és a mai napig hétről hétre megnézem a legújabb Shippuuden részeket. Tekintve, hogy nagyon sok kellemes emlékem fűződik a sorozathoz és hogy gyakorlatilag vele nőttem fel, elképzelhető, hogy helyenként elfogult tudok vele lenni, de megpróbálom minél objektívebben leírni a véleményem a sorozatról.
Kezdjük a szereplőkkel. Nagyon sok jó karakter jelenik meg, személyes nagy kedvencem Gaaraspoiler. De ugyanígy Rock Lee, Shino, Jiraiya és Kimimaro is nagy kedvenc volt, de igazság szerint a listát napestig tudnám folytatni. Aki viszont biztos nem kerülne fel, az Sasuke. Igen, azok táborát erősítem, akik nem rajonganak a menő külsejű, meg nem értett Uchiháért. Itachit ezerszer jobban bírtam, de őt elsősorban a Shippuudenben szerettem meg, Sasuke meg pont, hogy akkor kezdett egyre jobban idegesíteni. Ami a legfrusztrálóbb vele kapcsolatban, hogy könnyen megszerethettem volna ezt a karaktert is, viszont hiába a kemény, hideg külső, egy idő után már nagyon elegem lett belőle. Bár a védelmére szóljon, hogy a sima Narutoban még jó volt, de aztán annyira elcsúszott nekem a sztorija, hogy ez visszamenőleg is tönkretette nekem a karakterét. Aztán ott van persze Naruto. Nagyon jó főhős, bár az első pár részben nekem az agyamra ment. :D Viszont annál megdöbbentőbb, meddig fog később fejlődni. De amúgy tényleg könnyen megszerethető, csak át kell esni az első részeken.

6 hozzászólás
Puska 

Ez az anime a mindenem! ❤❤
10 éves koromban láttam az első részt még a Jetixen azóta egyszerűen imádom. Végig kísérte az egész gyerekkoromat na meg a felnőttkoromat is. ^^' Még 40 évesen is ezt fogom nézni
Az openinget meg az endingeket is még mindig kívülről tudom. :D
Szerintem ez ez egyetlen sorozat ahol mindenkit imádok még a gonoszokat is. Nagyon jól megvannak irva a karakterek és csata jelenetek is annyira jók! *-*
Nagyon sok szép emlékem fűződik ehhez az animéhez, bearanyozta az egész gyerekkoromat.❤
Na de ennyi elég is volt az ömlengésből

unknown

Nem részletezem annyira, anime fanok biztos ismerik.
Amikor animékről beszélünk, nekem elsődlegesen ez jut eszembe.
Az egyik legjobb a műfajban.

Liza 

Aki ismer az tudja, hogy nem vagyok az animék legnagyobb rajongója, régebben nagyon szerettem párat (ó az Animax :D), de a legnagyobb kedvencem akkor is a Naruto volt, aztán egyszer abbahagytam. Most viszont pár hónapja nosztalgiázásból megnéztem a Naruto első részét és nem tagadom, előtte ragadtam :D
Annyi hiba szúrt szemet, annyi mindenért vonhatnék le pár csillagot, de álmatlanul forgolódnék, ha megtenném :D Komolyan, a hibái ellenére annyira jó az egész, annyira van egy sajátos „életérzése” és annyira különleges (legalábbis nekem), hogy bármikor le tudnék ülni elé és a legelejétől megnézni ültő helyemben az egészet.
A szereplőknek egytől egyik megvannak az erősségeik, a gyengeségeik, de mindegyik annyira szerethető (nekem egyedül Hinata az, akivel nem sikeredett megbarátkoznom :D)! Az abszolút kedvencem Kakashi lett, de Gaara is elképesztő, lányok közül pedig Temari, Sakura és Tenten a kedvenceim. A főszereplő pedig egy olyan fejlődésen megy keresztül, hogy csak nézel, de közben mégis ugyanolyan marad :D
Kár is ezt tovább ragozni, imádom és kész!

3 hozzászólás
Sunshine 

1-2. évad
Naruto elképesztően idegesítő tud lenni, believe it! :D Fogjuk arra, hogy nagyon vágyik rá, hogy be és elfogadják, de – ha lassan is – szépen fejlődik.
Nekem anno kimaradt ez a sorozat, lehet, hogy 10-14 évesen jobban éltem volna ezt az elejét is, de így sem volt rossz, a legtöbb karakter tetszik (vagy legalább elviselhető).
3. évad
Memento mori
Oh, hiába spoiler Lényegében az évadban csak két esemény volt, a verseny meg a csata. Izgalmas volt, de nem sok kiemelkedő pontot tudnék sorolni, inkább a végére építették fel a dolgot szerintem.
Nézem tovább, believe it!

Janus

Azt hiszem, ideje lenne feleleveníteni az emlékeimet erről is. Annó, kilenc éves koromban találtam rá erre a sorozatra, mert több műhöz is hasonlítják, ami nekem nagy kedvencem, és gyakorlatilag ez indított el az animézés útján. A szüleim nem szerették, hogy ezt nézem. Főleg a durvább jelenetek miatt utálták annyira. Engem pedig, aki addig a kínai kultúrát bálványozta, egy az egyben beszippantott a nindzsák világa.
A japán kultúra azóta is fontos részét képezi az életemnek. Szeretem az animéket, a színdarabokat, filmeket, a hitvilágát, kultúráját, magát az országot is, a nyelvet pedig magam is tanulom.
És bár nem igazából a Naruto indított el az animézés útján, szinte biztos, hogy enélkül még mindig az lenne a véleményem az animékről, mint gyerekkoromban, amikor elszörnyedve bámultam a Dragonball előzetesét.
Viszont nagyon régen láttam (kilenc éves voltam, amikor a Naruto-t néztem), így nehézkes lesz feleleveníteni az emlékeimet.
A karakterek közül a többség kidolgozott. Naruto volt számomra a legkevésbé szimpatikus, holtversenyben Sakurával (az ilyen karaktereket azóta is Sakura-effektusnak hívom). Ellenben Sasuke karaktere kidolgolgozott, megérthető és átérezhető. Kakashi volt az abszolút kedvencem (mert mennyire menő már??). Pozitív oldalon a mellékszereplők jobban ki voltak dolgozva. Gaara-ról mindig csak az maradt meg, hogy Szalay Csongor a magyar hangja (aki annyira nem illik a karakterhez, mert ő továbbra is Aang, és nem illik össze ezzel a szadistával), azonban ma már jobban átérzem a karakterét. Egyértelműen a legjobb antihősök között volt az animék történetében (csakúgy, mint Sasuke vagy Itachi).
Shikamaru volt még a pozitív oldalról, akit kedveltem, ugyanis hihetetlenül intelligens megoldásai voltak.
Akiket viszont muszáj kiemelnem, azok a női karakterek. Tsunade és Temari jó karakterek, mindegyik másik női karakter nevetséges. A többség áll és néz, hatszáz részen keresztül. Sakura a dührohamai miatt emlékezetes csak, Ten Ten még annyira sem, és Hinata… róla inkább nem mondok semmit. Van még valaki? Ja igen, Ino. Róla konkrétan meg is feledkeztem.
A negatív oldal azonban remek. Nekem a legemlékezetesebb szál mindig a Zabuza szál lesz, valamiért ez maradt meg nekem legjobban. A legkidolgozottabb szál viszont szerintem a chuunin vizsga volt. Orochimaru fantasztikus antagonsita, és ráadádusul nem is hal meg azonnal, amint megjelenik. És az ostrom kiváló.
A Tsunade-szálat én csak mangában olvastam, és nem is nagyon emlékszem rá. Viszont a Sasuke-elhagyja-a-rejteket-micsoda-meglepetés-szál ismételten kiváló. A kis csapat pont arra jó, hogy még több karaktert kidolgozzanak.
Ja és Rock Lee! Róla el is feledkeztem… Meg Nejiről is. Az a lényeg, hogy ők is jók.
Azonban van oka, annak, hogy befejeztem. A sorozat több, mint fele filler. De tényleg, nem elégedtek meg azzal, hogy a sorozat utolsó SZÁZ része egy chibisorozatként is megállná a helyét (nem a rajzstílusra gondolok), hanem még ott is, ahol a történet még folyik, javában dobálják befelé a fillereket.
Konohamaru szerintem a legjobb antagonista a sorozatban. Több fájdalmat okozott nekünk, nézőknek, mint akár maga Pein. Vagy Pain. Sosem tudom, melyik. A Painnak lenne értelme, de általában Peinnek írják le.
A Shippuudenről pedig csak annyit, hogy később láttam, mint ezt, mégis kevésbé emlékszem rá. A Kaguya szálat konkrétan komolyan sem tudom venni.
Ami viszont még emlékezetesebbé tette ezt az animét, az a zene. Ilyen fantasztikus zene… Oké, a legtöbb animének nagyszerű zenéje van, de a Naruto abból a szempontból kiemelkedik, hogy legtöbb esetben keveri a modern hangszereket a japán tradicionális hangszerekkel.Meg egyébként rengeteg létező zenét koppint. Pl Orochimaru theme-je egy az egyben annak a zenének a Narutósított változata… aminek sosem jut eszembe a címe.
A fantasy világ pazar. Ideileg nem lehet elhelyezni a történelemben. Pl lőfegyverek nincsenek, a nindzsák pedig továbbra is fontos részei az országnak, de közben motorcsónakkal szelik át a folyót. Azonban a nindzsa-faluk hihetetlenül jó ötleteket hoztak be. A jutsuk remek mágiarendszert alkotnak.
A démonok pedig (mármint a sokfarkú állatdémonok) pedig csak még többet adtak hozzá a mitológiához.
Ellenben a sztori még csak vánszorogva sem halad, alig-alig mozdul.
Viszont… nem fogom elfelejteni neki, hogy elindított az animék útján. Nem annyira rajongok ezért a típusú shounenért, azonban a Naruto kiemelkedik műfajtársai közül.
Szerintem nagyszerű anime. Az egyik barátom azt mondja, utálja, mert nem tud komolyan venni egy olyan sztorit, amiben egy (az ő szavaival élve) kilec f***-ú róka van. Aha. Ő Tokyo Ghoult néz. Szép csendben megjegyzem.

oscuridad

Nagyon szeretem a Narutot, de a spoiler fillerek közt némelyiket nagyon untam. Sajnos a fillerek többségén érződik, hogy valamelyest nem „illik” bele a történetbe. Természetesen akadnak benne nagyon jó ilyen fajta részek is. Viszont mivel a végén lévő fillerekre egyáltalán nem emlékeztem, hogy valaha is láttam volna őket, így gondoltam egyszer azért megnézem. Ha újra nézném ezeket a részeket valószínűleg kihagynám. Legjobb ilyen részek azok amik viccesek (és ezek többségét korábban is láttam már, van amelyiket többször is XD). Ennyit a fillerekről.

Amúgy tényleg nem emlékeztem, de gyerekkoromban elég sok részt láttam, viszont Sasuke hülyesége teljesen kimaradt. Annó ő volt a kedvencem. Nem is értem.:D Naruto sokkal jobb karakter.
Az utolsó rész, mint lezárás és valaminek a kezdete nagyon tetszett. Ha nem álltam volna neki már korábban, akkor alig várnám a folytatást. :D
Összességében szerintem ezek a részek is nagyon jók, és igazából szükségesek is a folytatás elé. Hisz annyira sokat fejlődik majd mindenki.
(Megadnám a maximális csillagokat, de ez a sok-sok unalmas filler kikészít. Nem kellett volna ennyit hozzátenni.)

MewIchigo_Fan_Daniel 

Gyerekkorom egyik legmeghatározóbb animéje, amit csak így (közel felnőtt fejjel, bár évekkel ezelőtt) 18-19 évesen tudtam teljesen megnézni/befejezni.
Néhol sablonos, rengeteg „filler” résszel spoiler és húzott-nyúzott véggel…. de szerethető karakterekkel, akik elég sok mindenre megtanítják az embert, ha kellően érti, hogy mit is képvisel az adott szereplő. :)

Victorious 

Na a sima Naruto viszont örök kedvenc.Ha nem láttam a chunin vizsgát vagy 100x akkor egyszer sem. Mondjuk az a 100 rész filler a végére nem kellett volna.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin

Szabad vagyok, mert szembementem a sorsommal. Én dönthettem, miképp fogok élni, vagy meghalni.

Nadja_Blue

Engem még soha nem sebeztek meg, soha nem fájt semmim, de néha úgy érzem, hogy itt belül valami szörnyen fáj.

Valentine_Wiggin

Gaara: Senki másért nem küzdök csak magamért. Nem szeretek senki mást, csak magamat.

Valentine_Wiggin

Az önmagunkba vetett rendületlen hit legyőzi a sorsot.

Valentine_Wiggin

Itachi: Drága, bolond öcsém… ne áltasd magad azzal, hogy meg akarsz ölni. Gyűlölj! Vess meg engem! Aztán éld túl, gyáván, mint egy féreg. Menekülj… menekülj… ragaszkodj az életedhez!

Valentine_Wiggin

Neji: Az én szemem többet lát mint másé. Látom, hogy a sorsunk előre meg van írva. Bolond az, aki hiszi, hogy változtathat ezen.

Valentine_Wiggin

Sarutobi Hiruzen: Szóval ez lenne a szexi jutsu. Pusztító technika, többet ne használd!

1. évad 2. rész – Konohamaru színre lép
Valentine_Wiggin

A testvéremért, az utódomért, a családomért. Értük fogok meghalni. Egy szabad ember ezekért áldozza fel magát.

Valentine_Wiggin

Gaara: Legyen egy lélek bármilyen alávaló, és megromlott… az ő társasága is jobb a magánynál.


Folytatása

Összehasonlítás

Naruto


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján