Naruto (Naruto) (2002–2007) 103

12 évvel ezelőtt egy hatalmas démon, Kyuubi, a kilenc farkú róka tartotta rettegésben Avarrejteket, óriási pusztítást végezve. Hogy a veszélynek véget vessen, a falu vezetője, a negyedik Hokage feláldozta az életét, és a démont egy újszülött kisfiú, Naruto testébe zárta.
Az évek múlásával… [tovább]

Képek 62

Szereposztás

Takeuchi JunkoUzumaki Naruto (hang)
Nakamura ChieHaruno Sakura (hang)
Inoue KazuhikoHatake Kakashi (hang)
Katsuki MasakoTsunade (hang)
Sugiyama NoriakiUchiha Sasuke (hang)
Mizuki NanaHyuuga Hinata (hang)
Toriumi KousukeInuzuka Kiba (hang)
Toochika KouichiHyuuga Neji (hang)
Ishida AkiraGaara (hang)
Masukawa YoichiRock Lee (hang)

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Naruto/Boruto

24 tag · 15 karc · Utolsó karc: 2020. október 8., 09:29


Kedvencelte 75

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

Nadja_Blue

A negatív szöveges értékelések miatt úgy érzem, meg kell védenem a sorozatot. Még nagyon régen jezdtem el nézni a sorozatot és a mai napig hétről hétre megnézem a legújabb Shippuuden részeket. Tekintve, hogy nagyon sok kellemes emlékem fűződik a sorozathoz és hogy gyakorlatilag vele nőttem fel, elképzelhető, hogy helyenként elfogult tudok vele lenni, de megpróbálom minél objektívebben leírni a véleményem a sorozatról.
Kezdjük a szereplőkkel. Nagyon sok jó karakter jelenik meg, személyes nagy kedvencem Gaaraspoiler. De ugyanígy Rock Lee, Shino, Jiraiya és Kimimaro is nagy kedvenc volt, de igazság szerint a listát napestig tudnám folytatni. Aki viszont biztos nem kerülne fel, az Sasuke. Igen, azok táborát erősítem, akik nem rajonganak a menő külsejű, meg nem értett Uchiháért. Itachit ezerszer jobban bírtam, de őt elsősorban a Shippuudenben szerettem meg, Sasuke meg pont, hogy akkor kezdett egyre jobban idegesíteni. Ami a legfrusztrálóbb vele kapcsolatban, hogy könnyen megszerethettem volna ezt a karaktert is, viszont hiába a kemény, hideg külső, egy idő után már nagyon elegem lett belőle. Bár a védelmére szóljon, hogy a sima Narutoban még jó volt, de aztán annyira elcsúszott nekem a sztorija, hogy ez visszamenőleg is tönkretette nekem a karakterét. Aztán ott van persze Naruto. Nagyon jó főhős, bár az első pár részben nekem az agyamra ment. :D Viszont annál megdöbbentőbb, meddig fog később fejlődni. De amúgy tényleg könnyen megszerethető, csak át kell esni az első részeken.

6 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Pozitív csalódás, ha igazán röviden akarnám jellemezni. Mikor belekezdtem, abszolút úgy gondoltam, hogy nem fog tetszeni, komolytalan lesz, sok a filler, brutálisan hosszú. Jó ideig nem is nagyon tudott rácáfolni erre a megállapításra, de szépen tornászta fel magát a szememben.
Gyakran komolytalan persze, és a dualitása néha roppant idegesítő. Egyik pillanatban mély kérdésekkel foglalkozik, komoly drámát mutat be, filozófiailag korrekt gondolatokat fogalmaz meg, a másik pillanatban pedig történik valami teljesen abszurd és oda nem illő. Az is tény, hogy sok a filler, bár ettől engem megkíméltek, így én csak néhány részt néztem meg a kánon történetszálon kívül. És persze ott van a chakra szó, amit muszáj kiemelnem az értékelésemben, mert… mert az nem chakra, a chakra teljesen mást jelent!
Ugyanakkor elismerem, hogy nagyon tetszett. A hibái mellett is elképesztően jól dolgozta fel a kiskamaszkor klasszikus problémáit, mint a kiközösítés, az identitáskeresés, a barátság, az első szerelem, stb. Nagyon kreatív világot épített fel, és volt bőven helye és ideje megtenni ezt. A klánok, a különböző képességek, az elemek szerint elnevezett országok, a félig modern, félig klasszikus japán fantasy világ a maga módján igenis el tudott varázsolni, és ennek nagyon örültem.
A karakterek abszolút szerethetőek. Naruto az első részekben elképesztően irritált, mindig bajt kevert, meggondolatlan és nagyszájú volt, de később olyan kitartást és empátiát mutatott, amiért nem tudtam nem kedvelni.
Sakurát igazából a végéig nem szerettem meg igazán, túl tipikusan lány, túlságosan csak a szerelmen jár az esze, de végeredményben egy olyan kiskamasznál, aki életében először szerelmes, ez nem is annyira meglepő. Remélem, a folytatásra összeszedi magát.
Sasukét akartam utálni, néha az agyamra ment az arroganciájával, a rengeteg hibás döntésével és az önzésével, de végül pont a hibái miatt kedveltem meg igazán. Az egyik kedvencemmé vált, mert hiába halmozta a rossz döntéseket, de meg lehetett érteni, mit miért tesz, miért lett olyan a lelkivilága, amilyen.
Kakashi haláli. Nem tudok róla többet mondani, óriási volt minden megmozdulása.
Gaara karakterét is elképesztően megszerettem, pedig a feltűnésekor azt hittem, végleg leírta magát előttem. De minden tiszteletem a fejlődésének, hihetetlen, hogy honnan hová jutott el.
És persze a többiekben is, szinte mindenkiben találtam valami szerethetőt, jó volt látni, hogyan kovácsolódnak egy csapattá, hogyan derülnek ki a titkok mindenki múltjáról… kicsit arra a varázsra emlékeztetett amit az Avatar univerzum mutatott, a csapatdinamika, a karakterfejlődések, a világ szerkezete mind kicsit eszembe juttatta azt a történetet. Meg valljuk be… ninjákról beszélnek ebben a történetben, de Narutoék azért nem éppen klasszikus ninják.
Összességében, a hibái miatt levonok egy csillagot, de nagyon élveztem, és mindenképp folytatom. Kíváncsian várom, hová fut majd ki a történet.
Az elemzésem első része: https://todaywiggin.blogspot.com/2020/05/naruto-nagyele…

3 hozzászólás
unknown

Nem részletezem annyira, anime fanok biztos ismerik.
Amikor animékről beszélünk, nekem elsődlegesen ez jut eszembe.
Az egyik legjobb a műfajban.

Liza 

Aki ismer az tudja, hogy nem vagyok az animék legnagyobb rajongója, régebben nagyon szerettem párat (ó az Animax :D), de a legnagyobb kedvencem akkor is a Naruto volt, aztán egyszer abbahagytam. Most viszont pár hónapja nosztalgiázásból megnéztem a Naruto első részét és nem tagadom, előtte ragadtam :D
Annyi hiba szúrt szemet, annyi mindenért vonhatnék le pár csillagot, de álmatlanul forgolódnék, ha megtenném :D Komolyan, a hibái ellenére annyira jó az egész, annyira van egy sajátos „életérzése” és annyira különleges (legalábbis nekem), hogy bármikor le tudnék ülni elé és a legelejétől megnézni ültő helyemben az egészet.
A szereplőknek egytől egyik megvannak az erősségeik, a gyengeségeik, de mindegyik annyira szerethető (nekem egyedül Hinata az, akivel nem sikeredett megbarátkoznom :D)! Az abszolút kedvencem Kakashi lett, de Gaara is elképesztő, lányok közül pedig Temari, Sakura és Tenten a kedvenceim. A főszereplő pedig egy olyan fejlődésen megy keresztül, hogy csak nézel, de közben mégis ugyanolyan marad :D
Kár is ezt tovább ragozni, imádom és kész!

3 hozzászólás
MewIchigo_Fan_Daniel 

Gyerekkorom egyik legmeghatározóbb animéje, amit csak így (közel felnőtt fejjel, bár évekkel ezelőtt) 18-19 évesen tudtam teljesen megnézni/befejezni.
Néhol sablonos, rengeteg „filler” résszel spoiler és húzott-nyúzott véggel…. de szerethető karakterekkel, akik elég sok mindenre megtanítják az embert, ha kellően érti, hogy mit is képvisel az adott szereplő. :)

Liliána_Tanács 

1. évad
Az első évad érdekesnek bizonyult, bár azt el kell ismerni Naruto NAGYON fura. Tetszenek a szereplők, habár Sashuke-t (nem tudom, hogy közönség kedvenc-e) én nem tudtam megkedvelni.

2. évad
Fergetegesek a poénok, és mindenki hozta a formáját. Kakashi sensei nagyon jó karakter és a Chuunin vizsga is tetszett.
3. évad

Kifejezetten érdekes évad volt, tele akcióval. Izgalmasak voltak a harcok, és a 3. próbára való felkészülés volt a legjobb.
4. évad

Egyre bonyolódott a cselekmény, és az új kedvenc szereplőm – Jiraiya- is sokat szerepelt ebben az évadban. spoiler A részek nagy része Narutora fókuszát, ezért a két barátját és főbb szereplőket nem láthattuk annyit, de bevallom nekem annyira nem hiányoztak, és Naruto is egyre többet fejlődik.

5. évad
Pusztán annyi történt, hogy minden részben elgyepáltak valakit :)

6. évad
Nagyon érdekes dolgok történtek.spoiler

7. évad
Nem igazán haladt a cselekmény, és csak a küldetésekről szólt, viszont a többi és persze a fő szereplőről is többet tudhattunk meg.

8. évad
Nagyon tetszett.

9. évad
Nagyon jó volt, hogy ismét találkoztak Garaékkal, és valahogy ilyesfajta lezárásra számítottam. Nagyon megszerettem a végére. :)

Victorious

Na a sima Naruto viszont örök kedvenc.Ha nem láttam a chunin vizsgát vagy 100x akkor egyszer sem. Mondjuk az a 100 rész filler a végére nem kellett volna.

Kiskakukk 

Kb. a 100. részig nagyon jó kis sorozat, viszont onnan, hála a sok-sok(-sok-sok-sooook) fillernek, lejtmenet. Az alapsztori nem nagy durranás, kissé monoton is és rengeteg a harcok közbeni duma, mégis: olyan jó kis mellékszálak, szereplők és poénok vannak benne, hogy nagyon megkedveltem. Van jópár emlékezetes harc is, személyes kedvencem a Gaara vs Kimiaro gerinckitépős harc volt (ilyet se sűrűn látni…). A humora néhol elég fárasztó, viszont vannak egészen zseniális részek is (pl. a már említett tesztírós, vizsgázós részek vagy amikor az elején Kakashi arcát akarják meglesni a gyerekek).
Szóval jópofa, de a sok pocsék töltelék rész miatt azonban sajnos csak 6 csillagot tudok adni.

Ja és Kakashi sensei a legjobb arc az egész sorozatban. :D


Népszerű idézetek

Nadja_Blue

Engem még soha nem sebeztek meg, soha nem fájt semmim, de néha úgy érzem, hogy itt belül valami szörnyen fáj.

Valentine_Wiggin 

Szabad vagyok, mert szembementem a sorsommal. Én dönthettem, miképp fogok élni, vagy meghalni.

Valentine_Wiggin 

Itachi: Drága, bolond öcsém… ne áltasd magad azzal, hogy meg akarsz ölni. Gyűlölj! Vess meg engem! Aztán éld túl, gyáván, mint egy féreg. Menekülj… menekülj… ragaszkodj az életedhez!

Valentine_Wiggin 

Gaara: Senki másért nem küzdök csak magamért. Nem szeretek senki mást, csak magamat.

Valentine_Wiggin 

Neji: Az én szemem többet lát mint másé. Látom, hogy a sorsunk előre meg van írva. Bolond az, aki hiszi, hogy változtathat ezen.

Valentine_Wiggin 

Az önmagunkba vetett rendületlen hit legyőzi a sorsot.

Valentine_Wiggin 

A testvéremért, az utódomért, a családomért. Értük fogok meghalni. Egy szabad ember ezekért áldozza fel magát.

Valentine_Wiggin 

Neji: Mindenki más céllal jön a világra, és nem tehet mást, minthogy alárendeli magát ennek. Jóllehet, egyvalamiben mindenki sorsa megegyezik… mind meghalunk egyszer.
Naruto: Lehet, hogy te így látod. De engem hiába próbálsz rábeszélni, hogy adjam fel.

gabicu 

Az emberek amíg csak élnek lopnak csalnak hazudnak és átverik egymást. Gyűlölködnek amíg meg nem halnak. Ellenben a temetések az élet azon rövid pillanatai, amikor az emberek elfelejtik a vitáikat és példás magatartást tanúsítva egyként emlékeznek az elhunytra.

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján