X (2001–2002) 11

1999-et írunk, amikor Shiro Kamui, a tizenöt éves fiú hat év távollét után visszatér Tokióba, hogy megvédje legjobb barátját, Monou Fuumát és Fuuma húgát, Kotorit. Ám pont ekkor jelennek meg az Ég és a Föld Sárkányai, akik mind maguk mellé akarják állítani Kamuit, hiszen ő az, aki meg fogja… [tovább]

Szereposztás

Suzumura KenichiShiro Kamui (hang)
Suwabe JunichiMonou Fuuma (hang)
Noto MamikoMonou Kotori (hang)
Kuwashima HoukoYatouji Satsuki (hang)
Sakuma KumiNekoi Yuzuriha (hang)
Aizawa MasakiShiyuu Kusanagi (hang)
Madono MitsuakiArisugawa Sorata (hang)
Kawano OtoyaSakurazuka Seishirou (hang)
Yuzuki RyoukaKishyuu Arashi (hang)
Sugita TomokazuSumeragi Subaru (hang)

További szereplők

X (2001–2002)
Alkotó
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Madhouse

Kedvencelte 4

Várólistára tette 20


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Ez az egyik kedvenc CLAMP animém – bár a legtöbbre ezt mondom, viszont mindegyiknek teljesen egyedi története van. Pedig a manga olvasása előtt valamiért nem volt kedvem elkezdeni az animét, pedig már régóta szemezgettem vele. De a befejezése után rögtön rávetettem magam a animére is, mivel muszáj volt meghallgatnom Sorata oszakai tájszólását érdekelt, hogyan dolgozzák fel az eredeti történetet és sok jelenet meganimálására is kíváncsi voltam. Nyilván lehetetlen volt 158 fejezetet 24 epizódba belesűríteni, főleg, hogy egy alternatív befejezést is kellet csinálni hozzá. Voltak benne számomra felesleges változtatások – például minek kellett belerakni egy kosárlabda meccset, amikor a mangában egy szó sem esik ilyesmiről –, és néhány haláleset máshogy vagy épp kevésbé véresen zajlott benne. Bár ez olyan tekintetben érthető, hogy nem akarták felvinni a korhatárt.
Imádom a mellékszereplőket, főleg Soratát. spoiler
A grafikára szerintem nem lehet panasz, bár a végére kicsit sok volt az égből hulló fehér tollak mennyisége… És kivételesen a végével sincs problémám, imádtam, sőt többet sírtam rajta, mint a mangán. Viszont nyilván annak még nincs tényleges lezárása.

ChEebor 

A CLAMP egyik legkeményebb története két csapat harcáról szól, melynek tétje az emberiség sorsa. A sorozat kiváló karakterekkel, jól megkomponált akcióval válik jóvá. Ami igazán jó benne, hogy mindkettő oldalt nagyon alaposan bemutatja, a motivációkat, a karaktereket és a köztük lévő kapcsolatokat, épp ezért azok is szimpatikusak, akiket a „rossz” oldalnak kellene tartanunk, és emiatt izgalmas látnunk, mi hogyan alakul. És nagyon tetszik, hogy olyan jó sejtelmes hangulata is van, valahogy az ember még 18-19. rész körül is azt érzi, a sok halál és fejlemény ellenére, hogy ez még mindig csak most fog elkezdődni. Aztán sajnos a vége csinál egy eredeti lezárást (a manga azóta sem fejeződött be), ami épp ezért erősen elsietettnek hat, bár az utolsó fordulat nagyon jó lett, akkor is, ha az eredeti készítők szerint nem ez lesz majd az igazi befejezés. A másik dolog, ami nem tetszett, a karakterdizájn. Nagyon szerettem, ahogy a mangában és a filmben kinéztek a szereplők, és bár a vonásaik jól átkerültek a sorozatba, valahogy olyan sápadt / életlen az egész. Ez egy kicsit kár, de még mindig egy színvonalas produkciót láthattam.


Hasonló filmek címkék alapján