Bleach (Bleach) (2004–2012) 85

Kurosaki Ichigo nem éppen átlagos gimnazista. Feltűnő hajszín, lökött család – és ha ez nem volna elég, a képesség, hogy lássa az evilágon rekedt lelkeket. Egyébként sem egyhangú élete gyökeresen felfordul, amikor megtudja, hogy léteznek gonosz lelkek – Lidércek –, és halálistenek, akik az… [tovább]

Képek 17

Szereposztás

Morita MasakazuKurosaki Ichigo (hang)
Orikasa FumikoKuchiki Rukia (hang)
Yusa KoujiIchimaru Gin (hang)
Sugiyama NoriakiIshida Uryuu (hang)
Itou KentarouAbarai Renji (hang)
Matsuoka YukiInoue Orihime (hang)
Yasumoto HirokiSado Yasutora (hang)
Nabatame HitomiIse Nanao (hang)
Suwabe JunichiGrimmjow Jaegerjaquez (hang)
Fukuyama JunKojima Mizuiro (hang)

További szereplők

Kedvencelte 51

Várólistára tette 73


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Máig emlékszem, hogy mikor kezdtem el nézni a Bleachet. Anno, amikor először mentem fogszabályzásra, akkor töltöttem le, hogy legyen mit néznem amíg várok a soromra (hát, volt időm lenyomni pár részt mire én jöttem xD). Azóta is nagyon szeretem az első openinget, valahogy nagyon megmaradt. Egyébként érdekes, de a többi egyáltalán nem volt nekem maradandó, sőt, jópár idegesített közülük. Az első OP mellett még az utolsó ED az, amit szeretek.
Azután még párszor az évek során elővett az érzés, hogy Bleachet kéne nézni, olyankor bele-beletekertem egy-két arcba főleg Urahara miatt. Mostani újranézéskor elgondolkodtam azon, hogy talán fel kéne vinni a pontozást 8 pontról 9-re, de aztán egyre több résznél fogott el a „Na, álljunk meg egy pillanatra” érzés, és aztán @Netta88-val elkezdtünk beszélgetni az egyes logikai bakikról is. Első nézésre tehát a pofátlan fillerek miatt, többedikre pedig a világépítési lyukak és egyebek miatt marad 8 csillag. Egyébként, ha már fillerek. Láttam már pár neverending shounent, de a Bleach fillerei tényleg traumatizáltak engem. Itt most nem a filler arcokra gondolok, hanem a kis, egy-két epizódos borzalmakra a nyomoronc szélhámos szemfényvesztővel meg Ichigo húgaival. De azért nagyon hálás vagyok, hogy nem akkor kezdtem nézni a sorozatot, amikor még futott, mert őszintén, borzasztóan idegesítő lehetett, hogy éppen egy történetív közepén állnak meg és kezdenek bele egy olyan történetívbe, ami 1, a történet további részét egyáltalán nem befolyásolja illetve 2 , ha a karakterei mégis feltűnnek a későbbiekben vagy szánalmasan gyengék lesznek, vagy akármit is csinálnak, azt bármelyik másik karakter megtehetné, csak éppen ők teszik. (lásd például Nováék).

Agent of the Shinigami Arc (20 rész)
Kicsit elfogult vagyok ezzel az arccal szemben, hiszen itt kezdődik minden, és ha ez az ív nem lenne, akkor nyilván a többi sem, de… valahogy sosem éreztem rá késztetést, hogy újranézzem. Talán azért, mert Ichigo bandája valahogy nem nőtt a szívemhez. Ennek ellenére nem rossz kezdés, de inkább nem pontozom. De a végén az Uraharás edzős részeket imádom, azokat viszont már többször is láttam.

Ichigo családja, baráti köre + Urahara boltja
Ichigo családja sajnos vagy túl sok, vagy túl kevés szerepet kap. Szegény tesói alig tűnnek fel, ha mégis, akkor Ichigo épp levert valami miatt, és szinte teljesen figyelmen kívül hagyja őket. Az apja civilben idegesítő, alig törődik a fiával spoiler
A sulis haverok egy idő után fájdalmasan a háttérbe szorulnak, főleg szegény Tatsuki, aki nem ezt érdemelte sem Ichigótól, sem Orihimétől. Fájdalmasan nem kedvelem Orihimét, szerintem mondjuk talán Ishidával cuki párost alkottak volna spoiler Elég nagy erőt adott neki a mangaka, de kb semmi hasznosat nem csinál vele. Egyszer volt egy jobb ötlete, de abból sem lett semmi… hanem csak állt a sarokban, és várta, hogy megmentse valaki. Ishidát hol bírtam, hol nem, van amikor egész menő volt, máskor meg olyan béna, hogy az már fájt. Chad háttértörténete elég szomorú, és szép dolog, hogy ennyire hűséges Ichigóhoz, de ezzel meg pont a nagypapinak való ígéretét szegi meg úgymond… szóval na, nem ők a kedvenc karaktereim. Kon meg egy kissé fájdalmas és SS baromságát erősítő háttértörténet után egy perverz plüssoroszlánná redukálódik, és ha van fontosabb szerepe, azt vagy idegesítő minifillerben, vagy hosszabb fillerben teszi.
Ezzel szemben az első arcban feltűnő Urahara-san a legeslegkedvencebb karakterem az egész sorozatból. Egy zseni különc feltaláló, akinek pocsék humorérzéke van, mindig szervezkedik valamit a háttérben, és a nemtörődöm boltos álcája mögé bújva sosem árulja el mire is gondol igazán. Imádom mind magát a karakterét, mind a seiyuuját, és a háttértörténete is nagyon jól ki lett bontva. Valamint Yoruichi-sant is nagyon szeretem. Cicaként nagyon cuki, de az emberi alakja gyönyörű, és bírom az öreg házaspár beütésű csipkelődését Uraharával. Ururu és Jinta is édesek, kár, hogy eléggé a háttérbe szorultak a többi karakter mellett – és ez Tessai-sanra is vonatkozik, aki elvileg tök erős lenne, gyakorlatilag azonban alig csinál bármit is.

Soul Society Arc (43 rész) 10/9
Ez egybe veszem, bár két külön arcként van számon tartva. Talán az egyik legjobb arc, az egész történet alatt. Itt tűnnek fel a kedvenc szereplőim. Nagyon irigylem azokat, akik először pillantják meg a kapitányokat. És a hadnagyokat, őket is nagyon bírom azért nem mindenkit. Nagyon menő harcokat kapunk benne, plusz talán itt van a legnagyobb csavar az anime történetében. Ichigo vs Ikkaku, Ichigo vs Zaraki, Ichigo vs Byakuya, Mayuri vs Ishida, Renji vs Ichigo mind-mind nagyon menők, a Yumichika vs Ganju pedig rohadt vicces.

Kaptányok és hadnagyok
Szinte mindegyiküket imádom, bár van pár kivétel. A két nyilvánvalón túl spoiler De Mayuri valami borzalmas alak, nem érdemli meg, hogy kapitány legyen. Kegyetlen, aljas, semmibe veszi mások életét spoiler A másik meg Zaraki, akit nem az, hogy nem bírok, hanem amúgy ő is egy pocsék alak. Habozás nélkül legyilkol mindenkit, aki az útjába kerül, a filler-Ichinose is tök jogosan neheztelt rá amúgy… Plusz manga spoiler: spoiler De amúgy őt bírom, mint karaktert, és Yachiruval nagyon cukik együtt, meg persze látszik, hogy valamennyire törődik Ikkakuval és Yumichikával is, de mint ember… inkább ne is beszéljünk róla. Byakuya az elején nagyon unszimpatikus karakter, de aztán Ichigo helyrepofozza és egy törődő bátyus lesz belőle. Bár a felsőbbséges viselkedése megmarad. Kyouraku és Ukitake a kedvenc kapitányaim közé tartozik, ők így, duóban a legjobbak, nem is csak azért, mert shippelem őket, hanem mert ha ezt elengedem egy kicsit, akkor nagyon jó barátok és pont az eltérő személyiségük miatt szuperül tudnak együttműködni egymással. Komamura nekem kicsit semleges, bajom nincs vele, a bankaia menő, plusz van pár jó jelenete csak eléggé háttérbe szorul. Hitsugayát bírom, egyrészt nagyon menő a képessége, másrészt cukin néz ki, és a Matsumoto-val való interakciói is viccesek. Szegény, minden fillerben őt küldik az Élők Világába, hogy felügyelje a hadnagyokat meg Ichigót. xD Unohanát is bírtam, nagyon erős nő, kár, hogy nem sokszor láthattuk harcolni, emellett pedig nagyon okos is. spoiler Soi Fonnal szintén hadilábon állok egyébként, egyfelől cuki, mennyire szereti Yoruichit, másfelől meg elég kiállhatatlan természete van. Yama-bát naggyon nem bírtam, főleg az elején, a szabálykövetés mintapéldánya, főszereplőnket annyiszor kivégezte volna minden megfontolás nélkül… meg a hűséges tanítványait is, amiért mertek gondolkodni… A végére kissé hat rá Ichigo, de akkor sem bírom.
A hadnagyokat szinte mind nagyon kedvelem, mármint akik gyakran szerepeltek, Hisagi, Kira, Matsumoto, Nemu, meg persze Ikkaku és Yumichika bár ők ugye nem voltak hadnagyok. Plusz Hinamorit tökre sajnáltam :(

Arrancar: The Arrival Arc (22 rész) 10/8
Ezt az arcot nagyon szeretem, hiszen itt tűnnek fel először a Vizardok, és hát, Shinji *-* Bár itt még teljesen más háttértörténetet mondanak el róluk, amit máig nem értek, elvégre Urahara mondja egy olyan személynek, aki előtt nem kellett titkolóznia. De szinte mindegyiküket bírom, főleg Shinjit, Hiyorit, Lisa-t és Kenseit. Egy tragikus múlttal rendelkező, mégis élénk és szórakoztató bagázs. Bár azt már első nézéskor furcsálltam, hogy miért volt mindegyiküknek tájszólása… Azért választották akkor őket a küldetésre, hogy megszabadulhassanak a „vidékiektől”?! mondjuk mi számít annak Soul Societyben… De az izgalmas Vizard edzések mellett még pár menő shinigami vs arrancar harcot is kapunk, és egy meglepő bankait.

Arrancar: The Hueco Mundo Sneak Entry Arc és Arrancar: The Fierce Fight Arc és Arrancar vs. Shinigami Arc (52 rész) 10/8
Erre az arcra zabos vagyok, mert a kiindulópontját már ellőtték egyszer anno Rukiával. De amúgy itt is vannak jó harcok. Egybe veszem a három arcot, mert nem is tudom megkülönböztetni őket. Bár Chad és Ishida harcai annyira nem tudnak meghatni, legalább Rukia végre kicsit előtérbe került. Plusz Nel nagyon cuki, kicsit shippelem is Ichigóval. Aztán jön a Grimmjow vs Ichigo, ami nagyon-nagyon menő harc, és én nagyon bírom amúgy Grimmjowt. Meg a kapitányok is menőek benne, bár az itt felbukkanó Arrancarok közül szinte mind idegesítő aljas nyomoronc. Tisztelet a két kivételnek, akik szimplán kattosak.

Arrancarok
A legtöbbjük erkölcsi szintje úgy Mayurién mozog vagyis erősen mínusz tartományban, néhány Espada azért itt van nekünk kivételnek. Már mondtam, hogy bírom Grimmjowt, mert dögös és shippelem egy picikét Ichigóval. Ulquioránál értékelem, hogy ragaszkodik az elveihez, és tisztelem, amiért képes elviselni Orihimét. meg ő is dögös, na Az 1-es és a 3-mas Espadat is bírtam. És persze Nel nagyon cuki.

The Past Arc (7 rész) 10/10
Csont nélkül az egyik legütősebb arc, pedig a legrövidebb is. Itt kiderül végre a Vizardok valódi háttere és hogy Urahara miért is hagyta ott a Soul Societyt.

Arrancar: Decisive Battle of Karakura Arc és Arrancar: Downfall Arc (68 rész) 10/9
Ezeket is nagyon szeretem, kiderül főgonoszunk végső terve, rengeteg epic fight zajlik, de tényleg rengeteg, imádom a Kira, Hisagi, Ikkaku és Yumichika párbajokat, Kyoraku, Ukitake és Hitsugaya harcait, de a többi is nagyon-nagyon jó. Ha ez lett volna az utolsó arc, logikai bakik ide vagy oda, én megadtam volna a 9 pontot a sorozatnak. De túl jól ment a szekér, szóval nem engedték befejezni. Pedig látszott, hogy ez volt a tervezett lezárás, hiszen spoiler

The Lost Substitute Shinigami Arc (24 rész) 10/5,5-6 a vége miatt
Nem igazán szeretem ezt az arcot, kicsit erőltetett volt az Arrancar szál lezárása után… Főleg az elejét nagyon nem szeretem, de az utolsó 4-5 rész már egész jó volt, és összességében szép lezárást kapott a sorozat. És az utolsó ED is jó. spoiler

Filler arcok
1, Bount Arc (46 rész) 10/6
Két arcot kaptunk belőlük, a filler gonosztevőkből, akik között egy szimpatikus tag nem volt, vagyis egy, de vele is csak a legvégén tudtam valamennyire szimpatizálni. Az eleje elég unalmas volt, a végére szerencsére kaptunk pár izgalmasabb harcot, de alapjában véve teljesen kihagyható filler, semmi olyan dolog nem történik benne, ami nagyban befolyásolná a további cselekményt.

2, Amagai Shousuke Arc (22 rész) 10/5,5
Előnye, hogy viszonylag rövid és aki szereti az „oujo-san” karaktereket, az szintén örülhet. Egyébként pont egy arc közepén iktatták be, bár legalább nem egy csatát szakítottak vele félbe, de azért mégis… Míg a Bount Arc néhány szereplőjét – bár csak comic-relief karakterként – de a későbbiekben is viszont láthattuk, addig az itteniek ezen kívül szinte soha nem tűnnek fel újra csak rövid borzalom-fillerekben, illetve olyan karakterek is az Élők Világában flangálnak benne, akik a történet szerint éppen fogságba estek valahol… Klisés, és a történet önmagát – és a második arcot – ismétli bizonyos szempontból.

3, Zanpakuto Arc (36 rész) 10/7,5
Ezzel kissé hadilábon állok, mert bár szintén kettészakít egy arcot, igazából élveztem nézni. A Zanpakuto-k életre kelnek és valami okból a mestereik ellen fordulnak, ami esélyt ad számos izgalmas harcra, illetve Kubo karakterdizájnjainak tündöklésére is. Talán ez a legjobb az összes filler arc közül, én élveztem nézni.

Gotei 13 Invading Army Arc (26 rész) 7 pont, főleg a vége miatt, az eleje 6-6,5
Őszintén szólva annyira felejthető történetív volt, hogy mivel most nem akartam újranézni bele kellett pörgetnem miről is szól. Amúgy annyira nem lett rossz, bár ez a második filler arc, amit egy lány megmentésére húztak fel, és ahol Ichigo megint ellenség lett. Előnye, hogy a karakterek önmaguk ellen harcolhatnak, plusz hogy Yumichika élvezhette, hogy nem csak a tükörben csodálhatta magát, és láthatjuk a javított Omaeda verziót is. Meg van itt még Byakuya vs Byakuya, Zaraki vs Zaraki, és a kedvencem, az Urahara vs Urahara. Szóval unalmas kezdés, de a végére meglepően izgalmas harcok kissé megúszós befejezéssel.
Kissé érdekes, hogy két filler arc esetében is igazából a csúnya, rossz, Soul Society ellenségeinek igenis van oka arra, hogy utálja a shinigamikat. És persze ez nem mentesíti őket a későbbi tetteik alól, és nem is támogatom a pusztítsunk el minden shinigamit tervüket sem, de nem ők kezdték a harcot, mégis őket törlik el végül véglegesen. spoiler

Összességében
Imádtam a menő harcokat, az izgalmas történetet, és persze a karaktereket. Már így is ódákat zengtem róluk. De nagyon szeretem shippelni is a karaktereket egymással, rengetegen vannak, akik nagyon cukik lennének együtt. Sajnos canon páros hát… nem sok van… főleg akit szeretek is… Urahara és Yoruichi (ők *-*) talán meg ugye a végére spoiler Aminek mondjuk nem igazán örültem, @Netta88 és én ezt már eléggé kiveséztük, hogy inkább Renji és Orihime voltak azok, akik szerelmesek voltak a másikba. De Ikkaku és Yumichika esetében én eldöntöttem, hogy canon, mert egyértelműen nagyon közel állnak egymáshoz, főleg Yumichikán látszik. De soha be nem teljesülő shippből is rengeteget támogatnék, pl a Kyouraku x Ukitakét, a Shinji x Uraharát (jó, ez egyéni fanfic berögződés, amúgy Yoruichi párti vagyok), a Renji x Ichigót, a Grimmjow x Ichigót vagy éppen az Orihime x Ishidát vagy Ulquiorrát. És a Rangiku x Gin is nagyon egyértelműnek tűnik spoiler
Ami miatt viszont hiába kedvenc, marad a 8 pont a fillerek mellett. Az a világépítés hiányosságai miatt van. Senkit sem érdekel, hogy kicsoda Urahara, mit tett eddig, vagy ha tudják is, nem tesznek semmit, pedig Rukiát egy kapitány hurcolta vissza az élők világába egy sokkal kisebb vétek miatt. Soha nem látjuk, hogy ezt a félreértést tisztázták volna. A történet elején tök más dolgokat állítanak, mint ami végül kiderül, például Uraharáról és a Vizardokról is mégpedig olyan embereknek, akiknek a félrevezetése nem indokolt. A Soul Society felépítése egy katyvasz, kezdve a kik is a shinigamik, ha megholt emberek lelkei is azzá válhattak. Milyen gyorsan öregednek? Ha meghalnak lélekként, hová kerülnek? Éhen halhatnak a lelkek? Megöregedhetnek? meg van köztük idős meg gyerek is Plusz a mangaka egymás után rántja elő az újabb és újabb képességeket. mondjuk ennek nagy része filler spoiler A főgonosz überszupererős, és persze Ichigónál sokkal erősebb és tapasztalt emberek buknak el amiatt, hogy a főszereplő legyen a mindenkori megmentő. csak tudnám mit csináltak eddig nélküle a shinigamik Ettől függetlenül persze imádom a sorozatot és egy csomó karakterét, de nem mehettem el ezek mellett a hibák mellett szó nélkül.

5 hozzászólás
Mamuszy

Kicsit szégyellem magam, hogy már hosszú évek óta nézek rendszeresen animéket, és még csak most kerítettem sort a nagy shonen animék egyik alap pillérére. De hát ugye, jobb később mint soha, szokták mondani!
Kezdjük a történettel; én alapvetően nagyon kedvelem az ilyen Shinigamis történeteket, így biztos voltam benne, hogy csalódást nem fog okozni. Viszont, mivel egy tipikus shonen anime sémájára épült, biztos voltam abban is, hogy tele lesz klisés jelenetekkel, történetszálakkal, szereplőkkel és minden egyébbel. Persze, ez így is volt, mint mindig, de nem volt unalmas egyáltalán, mindig felkeltette az érdeklődésemet a következő részek iránt! Összességében egy teljesen szerethető, és élvezhető anime volt.
A karaktereket imádtam, jó, oké, természetesen megvoltak a jól megszokott basic karakterek, de még így több századjára sem voltak megunhatóak ebben a formában. Nekem nagy kedvencem lett Matsumoto és Ukitake kapitány, de Yoruichi is nagyon belopta magát a szívembe, Renji pedig számomra kicsit husbando feelingű volt.. :3
Az openingek és az endingek eléggé változóak voltak a szememben, volt olyan amiért oda voltam, volt amit ki nem állhattam, de a kedvencem a 13. op (Ranbu no melody) !
Én végtére is csak ajánlani tudom, barmi jó anime, tény és való, hogy jó hosszú, de aki nem fél belevágni, az csalódni nm fog szerintem!

Lahara

Elfogult vagyok, de ez az egyik komfortanimém, amit időről, időre szeretek megnézni. De csak Rukia kiszabadításáig. A fillerek abszolút nem érdekelnek, nem is canon, mindent mást a továbbiakban meg mangában már olvastam.

2005-ben láttam az első öt részt először, majd 2006-ban néztük csoportosan. ;) Csakis japánul.

Kemiviki 

Imádom a Fehérítőt:)
Az első 52 részt szinkronosan néztem, szerintem a szinkront jól eltalálták, nincs vele semmi gond.
– 1. évad: Nekem nagyon tetszett tökéletes felvezetője volt az egész történetnek.
– 2. évad: Nagyon jó lett az új opening először is. Nagyon pörgős izgalmas, mozgalmas brutális évad volt, és huu de rengeteg halálisten ismerünk meg, megvallom az igazat a felének nem emlékszem a nevére:D Kedvenc harcom spoiler harca volt.
– 3. évad: Az új opening valami irtó borzalmas lett. Renji mellett nem tudok szó nélkül elmenni, le a kalappal a tette miatt, ehhez bizony bátorság kellett. A legszebb bankai díját pedig Byakuya nyerte (ami nem meglepő).

Corvus_CoRex 

Ezt anno ismik miatt kezdtem nézni, mert mindenki nagyban nézte, csak én nem és a zenéi is nagyon tetszettek, de végül csak 104? részt néztem meg belőle, aztán gyűjtöttem egy ideig a részeket és kész. Gőzöm sincs hol tarthat ez is. D:

Kiskakukk 

Igazi kultsorozat, de nekem beletört a bicskám. Elkezdtem nézni az animét. Nagyon nem jött be. Gondoltam akkor nekiülök a mangájának, hiszen eleve jobban szeretem szinte mindenből a manga verziót. Az se jött be, pedig tényleg próbálkoztam, egészen a 4. kötetig gyötörtem magam vele.
Azt le kell szögezni, hogy a rajzolás remek, a karakterdizájn nagyon tetszetős, jól néznek ki a karakterek és szerencsére sokan vannak és változatosak. DE.
Engem ez az Ichigo gyerek valami hihetetlen módon irritált. Rukia is. És ez a szellemvilágos sztori se csigázott fel túlzottan, ráadásul olyan elcsépelt elemek vannak benne, hogy nem és nem és nem, nekem egy életre elég volt ebből a sorozatból.


Népszerű idézetek

molly_

Bárcsak én lehetnék az eső, úgy talán összeérhetne a szívünk, ahogyan az esőben összeér az egymástól örökre elválasztott föld és ég.

Sunshine 

Kétfajta küzdelem van, tudnunk kell különbséget tenni közöttük: az életet védjük-e, vagy a büszkeségért harcolunk.

Sunshine 

Azokat lehet a legkönnyebben befolyásolni, akik tisztelnek téged.

Sunshine 

Urahara: A harchoz nem félelem kell. A félelemből ugyanis nem születik semmi.

1 hozzászólás
S_Bíborka 

Nem ejthetünk könnyeket. Ez a test veresége a szív ellen, mert számunkra, amit „szívnek” nevezünk, néha csak annak a bizonyítéka, hogy a gazdája léte felesleges.

S_Bíborka 

Ha nem érhetlek el, emésszen hát a láng, hogy ne lássam többé a csillagokat, hogy az üvöltés ne szaggassa tovább a torkomat!

Sunshine 

A szívünk nem a testünkben van. Amikor gondolkodunk valamin, és törődünk valakivel, olyankor születik meg a szívünk. Ha egyedül lennél az egész világon, akkor sehol se lenne szíved. A barátainkra bízzuk a szívünket. Ha a barátaidra bízod, bennük tovább fog élni.

Sunshine 

Ha gyönge a lelked, tompa a kardod éle.

Kemiviki 

Félünk attól ami alaktalan, de ugyanezért tiszteljük is.


Folytatása

Összehasonlítás

Bleach


Hasonló filmek címkék alapján