Lélekfalók (Soul Eater 1.) (2008–2009) 88

Soul Eater · ソウルイーター
25' · japán · akció, animációs, kaland, vígjáték, fantasy, sorozat, anime 16
1 évad · 51 rész

A történet a Halálisten Fegyvermester Akadémián játszódik, a cselekmény három, egy fegyvermesterből és legalább egy emberi fegyverből álló csapat köré összpontosul. A csapatok célja, hogy a fegyvert „halálkaszává” fejlesszék fel, s így az Akadémia fejének, Halálisten mesternek fegyverévé… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Omigawa ChiakiMaka Albarn (hang)
Uchiyama KoukiSoul Eater (hang)
Saitou AyakaAngela Leon (hang)
Neya MichikoArachne (hang)
Furukawa ToshioAshura (hang)
Kobayashi YumikoBlack Star (hang)
Katou EmiriBlair (hang)
Ootsuka HouchuuChiisana Oni (hang)
Sakamoto MaayaCrona (hang)
Nazuka KaoriNakacukasza Tsubaki(hang)

További szereplők

Kedvencelte 59

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

pvik13 

Nagyon jó lett ez az anime. Thank God hogy nem éreztem azt hogy túlságosan erőltetett lenne benne a humor stb… Szuper hogy minegyik karakter kapott elég fókuszt és háttér történetet spoiler . Na igen én mindig nagy előtérbe helyezem az adott anime soundtrackjét és ebben sem csalódtam *-* első op ❤

Janus 

Teljesen véletlenszerűen álltam neki ennek a sorozatnak. De tényleg, kb úgy történt, hogy éppen befejeztem a Hősakadémiát, és kedvem lett valami jó shounen fight-ra. Úgy éreztem, ez nagyjából a Hunter x Hunter (első nézés) és egy Naruto újranézés között fog eldőlni (de a Code Geass is játszott, aminek a második évadát már nagyon be kéne fejeznem. Sőt, szerintem annak is állok neki), erre az egyik reggel úgy keltem fel, hogy „Na, akkor én most Soul Eater-t nézek", ami abszurd, mivel addig annyi kapcsolatom volt ezzel az animével, hogy az egyik barátom egyszer említette, hogy olvasta a mangát. Mivel kilenc éves korom óta nézek animéket (ha az örök klasszikus Nils Holgerssont és a 80 nap alatt a Föld körült is ide vesszük, akkor persze régebb óta), és ehhez képest nevetségesen kevés animét láttam, és még kevesebbet néztem végig, elhatároztam, hogy most bárminek állok neki, azt végig nézem.
Az első tizenöt részen valami kínszenvedés volt túlvergődni magam. Így tudnám leírni egy szóval az animét: hullámzó, mert már példaértékű, ahogyan minden egyes kiváló részt, vagy történetszálat vagy egy marharossz epizóddal folytatja, vagy egy fillerrel.
Ezt még a fináléban is többször eljátssza. A finálé baromi jól indul, spoiler, de aztán két iszonyúan unalmas és álmosító, és teljesen random rész következik, de amikor megjelenik a Démonisten, akkor megint kiváló lesz. Erre a fináléra, az utolsó részre egy akkora bullshit megoldást találnak ki, ami túlszárnyalja a „nakamát".
És az egész cselekmény ilyen hullámzó. A felemás első tizenöt részt a „Halálváros" ostroma szál követte, ami fantasztikus, viszont ami utána jött… az unalmas, legnagyobb szívvel is. Aztán a Crona-szál iszonyúan jó volt, amit egy felemes finálé követett.
De akkor beszéljünk azokról a dolgokról, amik tetszettek. Először is, az animáció baromi szép. Iszonyúan egyedi, ilyet nem nagyon láttam még, és rettentően sok ízt ad a sorozathoz magához a képi világ. Van egy rakat nagyon jó karakter. Karakterfejlődést csak két karakternél (Stein és Crona) lehet tetten érni, de azért vannak nagyon szerethető karakterek rajtuk kívül is (Maka, Soul, Kid, Mary).
A két opening iszonyúan nagyszerű. Az első klasszikus mára az animés közösségben, de szerintem a méltatlanul alulértékelt második sem rosszabb semmivel, csak… más.
És az alapötlet baromi érdekes. A lélek van a középpontjában az animének, és ezt a témát nagyon szépen körülírta.
De akkor mi nem tetszett? Nagyjából minden más. A zene olyan szinten irritáló és hangos, hogy kiragad a hangulatból, cserébe a párbeszédekből semmit sem hallok.
A humor hasonló. Vannak kivételesen jó poénok a sorozatban, de sosem tudják, hogy mikor kell elsütni. Bazzeg, hogy vegyek komolyan egy harcot a főgonosz és a halálisten között, hogy a halálisten úgy kezdi az összecsapást, hogy „HALÁLISTENTOCKOS!"?!
És akkor a karakterek… A Thompson nővérek (sosem tudtam megjegyezni, hogy melyik-melyik) hót idegeítőek. De nem annyira, mint Blair, aki… egyszerűen nem értem, hogy mi a búbánatnak szerepel ebben a sorozatban. Valahogy a meztelenségi faktort kellett bővíteni, mert azért csak egy shounenről beszélünk?!
A Halálisten mesternek és Spiritnek vannak jó pillanataik, de túl gyakran túl idegesítőek.
És Tsubaki meg Black Star… Tsubaki még a kisebbik gond, mert neki csak nincs karaktere, de a nagyobbik az Black Star, akinek van karaktere, de Jézus Atya Úr Isten, bár ne lenne neki. Nem tudom, hogy ki az, aki képes elviselni, és kedvelni ezt a kék hajú és kidolgozatlan Naruto-t (csak Naruto szerethetőbb), de az egy nagyon türelmes és tehetséges ember, és én irigylem.
A főgonoszok… Medusa fenyegető volt, meg egy olyan karakter, akit szívesen megfojtanál a nyak alatt átvezetett fürtjeivel, de se háttere, se motivációja, se célja de karaktere sem volt igazán. Cserébe Arachne… totálisan felejthető. Néha megjelenik, csinál egy-két dolgot spoiler. A főgonosz meg… az a durva, hogy van igazság a szavaiban, el lehet gondolkodni azon, amit mond, ráadásul Fekete Zoltán a magyar hangja, úgyhogy nem tudom jó szívvel „rosszul megírt antagonistának" titulálni, (ráadásul valami rohadt ijesztő, amikor először megjelenik), de tény ami tény, én ennyire nem UNTAM még soha egy karaktert sem. Ez hülyén hangzik, de igaz. Álmosító volt, amikor a képernyőn volt ez a barom.
És a mellékgonoszokkal jobb a helyzet? Nem tudom, mivel úgy ér véget a sorozat, hogy a főszereplők legyőzik a főgonoszt, Maka leugrik a szikláról a barátaihoz, gondolom öngyilkos akart lenni, vagy nem tudom, és… ennyi. Egyik mellékgonosszal sem foglalkozott a sorozat. A szúnyoggal mi történt? Az egyik pillanatban még a halálisttennel harcolt, majd a halálisten inkább a főgonosz ellen kezdett harcolni, és… azóta nem hallottunk felőle. A békalány és a farkas? Nem tudom, egyszer mintha megjelentek volna, de nem tudjuk, hogy mi lesz velük. A láncfűrészes pasas? Mondta a pap-fegyversnek, hogy „Még találkozunk", aztán elment… és ennyi. Ez lezárás? Őszintén kérdezem, ezt komolyan gondolták a készítők? Vagy én néztem el valamit, és nem 51 részes a sorozat, hanem több? Vagy a NOT-ban majd választ kapok a kérdéseimre? Hogy van ez?
Akkor mire a 7*? Egy, az összes pozitívumra, amit felsoroltam. Kettő, a sorozat valami piszok szórakoztató… tud lenni. Ha akar. Három, az a két történetszál, amit már korábban kiemeltem, valami nagyszerűek. Négy: vannak kiválóan megírt dolgok a sorozatban, amiket el kell ismernem. spoiler
Összességében én ajánlom a sorozatot, kifejezetten kikapcsoló és szórakoztató sorozat, aminek vannak hibái, a lezárás olyan gyenge lett, hogy az teljesítmény, de megmondom őszintén, még ha többször is untam ezt nézni, szerintem kár lett volna kihagynom. Ha normálisan lezárják, akkor talán ez egy pozitívabb kritika lett volna, mert most ebben benne van a rossz szájízem is az utolsó rész miatt.

flamepetals

Egyszerűen imádtam! A humorát, a karaktereket egytől egyig, ráadásul a grafika is nagyon király. Megy a kedvencek közé.

BlackSwan

Fenntartásokkal kezdtem neki a sorozatnak. Bizalmatlanságomat felváltotta a rajongás. :) Nagyon megszerettem, az egész sorozat szuperül ki lett találva, a történet, a karakterek. OMG! A karaktereken sírva röhögtem már… Kid és az állandó szimmetria mániáját. :D De mindenki nagyon jó volt, Black Star, Soul, Halálisten Mester, Stein, Excalibur…és mindenkit felsorolhatnék… Nagyon egyben volt. Úgy sajnálom, h nincs belőle több rész…

ClaudynWolf

Az eddigi egyik kedvenc animémnek mondhatom a Soul Eatert. Teljesen megragadott a története és a szereplők, szomorú is voltam hogy ennyi csak de ha úgy nézzük így is jobb nem kell ennyire el húzni egy animét. Nagyon szeretem, megérdemli nálam a max csillagot és tuti újra meg fogom nézni megint! ^.^

Hannah 

Ez számomra egy újranézős anime lesz az biztos. Maga a látvány és a szereplők nagyon megfogtak és nagyon sajnálom, hogy nincs több rész, még elhallgattam volna Black Star hülyeségeit és Kid szimmetria mániáját, meg persze Halálistent. :D De a vége egész jól le lett zárva, így nem is kell következő évad. Bár néhány szereplő hátteréről többet is megtudhattunk volna, például Maka anyukájáról, de ha nem akkor nem. :) Úgyhogy, mindenkinek nagyon ajánlom ezt az animét.

Csodaautista

A saját stílusa igaz kicsit rémes, de nagyon vicces és rugalmas.

Corvus_CoRex 

Nah, ha nincs K., szerintem a mai napig nem látom, vele néztük végig (1 éjszaka alatt? :D), pedig amúgy tetszett a rajzolása anno, bár inkább a mangáé. Meg jópofa volt nekem.
Crona + Death the Kid volt a kedvencem. D:

Blue_Bonnie18

Nekem csak egy bajom van vele: MÉGIS MI EZ A BEFEJEZÉS?!?!?! Egyébként nagyon szeretem, és a magyar szinkronhangokkal is meg vagyok elégedve (leginkább Soul hangjával). A grafikája pedig lenyűgöző és egyedi. Legjobban a Hold tetszett. A kedvenc szereplőim pedig Kid, Halálisten mester és Excalibur XD

Victorious 

Nagyon tetszett amíg követték a mangát, de utána elég nagy bullshit lett sajna.


Népszerű idézetek

Echo 

Az egészséges lélek az egészséges elmében és az egészséges testben lakozik.

Sunshine 

Black star: Hallgasd és csodálkozz! Nézd és sikíts!
Kid: Úgy érted a nevetéstől?

Ep. 06

Sunshine 

Soul: Az, hogy hogy néz ki valaki, édes mindegy. A lényeg csupán a lélek.

Ep. 01

Sunshine 

Kid: Ha ellenem akarsz harcolni, készülj fel a legrosszabbra.

Ep. 06

Sunshine 

Black star: A stréber Maka ellenszegül a tanár úr parancsának? Elérted a lázadókort?

Ep. 19

Sunshine 

Halálisten mester: A félelem és a vágy, akár egy érme két oldala.

Ep. 16


Folytatása

Összehasonlítás

Soul Eater


Hasonló filmek címkék alapján