Noragami (Noragami 1.) (2014–2014) 62

Történetünk főhőse egy Yato nevű ex-hadisten, aki a jelenkor kevés háborúi miatt elfelejtődött. A fő célja épp ezért egy szentély és követők szerzése. Ehhez aprópénzért a hozzá imádkozó emberek kívánságait kell teljesítenie. Ebben lesz segítségére a többi főszereplő: egy Hiyori nevű középiskolás… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Uchida MaayaIki Hiyori (hang)
Kamiya HiroshiYato (hang)
Kaji YukiYukine (hang)
Sawashiro MiyukiBishamon (hang)
Ono DaisukeDaikoku (hang)
Toyosaki AkiEbisu Kofuku (hang)
Fukuyama JunKazuma (hang)
Kugimiya RieNora (hang)
Sakurai TakahiroRabou (hang)
Ookawa TooruTenjin (hang)

További szereplők

Kedvencelte 45

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

Liliána_Tanács 

Nagyon jó volt a történet, a zenék, a karakterek meg úgy minden. Bár nem hiszem hogy úgy ragad majd meg mint a világ legjobb animéje, de kifejezetten érdekes és izgalmas volt minden rész.

Eviii_Dragneel

Kedvenc lett. ^^
Imádom az összes szereplőt, nagyon jó világa van az animének, és jó sok a poén, a zenéket imádtam, nálam minden öt vagyis itt tíz csillag… *.* Talán Yato néha túl sok volt a hirtelen… Karakterváltozásaival, úgy értve egyik percben olyan, mint egy ötéves, a másikban spoiler, de nagyon jó szereplő. Kedvencem Yukine lett. Ajánlom mindenkinek!

Shad 

Ide nekem a harmadik évaddal!!! Most!:) utána nézegettem sok helyen 2017 telét tippelték meg folytatásnak, de sehol semmi konkrétum:(
Noh de nézzük ezt a két évadot:) mondhatni talán a harmadik rész után megvett magának a sorozat:) animációk szép, karakterek szerethetők, sok vicces jelenet, rengeteg szívbe markoló. Ami igazán megfogott, hogy mindig volt miért izgulni… egy évad is mintha mindig meg lett volna törve már a felénél elértünk egy csúcspontot valami összecsapást, csak azért hogy utána belevessük magunkat egy komolyabb problémába és elérjük az évad csúcsát, ugyanez megvolt a második évadban is. A két évad között is egy szép ív fedezhető fel, a problémák komolyodnak, de egyre több és több ember áll Yato mögé és kiderül nem is annyira kelekótya nem törődöm… Hiyori, Yato és Yukine egy tökéletes trio :) Hiyori mindig jókor van ott lelket önteni a többiekbe és kimondja, amit ki kell mondani :) Yukine mindig csak arra törekszik , hogy megvédje szeretteit és hát Yato… második évad bár le lett zárva, a legvége mégis sok kérdést vet fel és remélem kapunk választ egy harmadik évaddal:)

Dreamborder 

Oh my! Ennek az animenek minden percét imádtam! :)
Brutális jó az opening és ending is, szuperül illik a sorozathoz! Biztos sokszor meghallgatom még!
Sok-sok pozitív dolgot ki tudnék emelni, köztük a karaktereket, amelyek izgalmasak voltak, nagyon hamar közel kerültek az ember szívéhez és képesek voltak egyediek maradni.
Yato, Yukine és Hiyori hármasa cukorbomba volt. :)
Nagyon sok megmosolyogtató jelenetet láttam, de nem maradhattak el a drámai pillanatok sem. Az, hogy nem húzták el a sztorit, nálam abszolút plusz pont! Szóval ez most egy 10 pont. Jöhet a második évad! :)

Blola

A Noragami kiemelten kedves a szívemnek, hisz olyan mély, kedves és vicces hogy az ember úgy érzi utána, mintha egy kedves ismerőssel lett volna gazdagabb.
A grafika dicséretet érdemel, egyszerre tudja elképesztővé és közvetlenné tenni az animét, és a karakterek érzelmeit.A történet izgalmas,akciódús és okosan kidolgozott, Yato ismeretlen múltja, jelleme, az egész isteni másvilág és a valóság párhuzamai egy csomó kérdést vet fel, és a készítők nagyon szépen bontakoztatják ki egyiket a másik után, a szellemek melyek az emberek negatív gondolatainak és félelmeinek kimondói és sulkolóji nagyon jók. Ha már szereplőknél tartunk, főszereplő hármasunk meglepően jól működik együtt, Yukine karaktere nagyon érdekes igazságokat vonultat fel, Hiyori pedig nem lett olyan tipikus, jellegtelen női főszereplő mint tartottam tőle, bár többet is ki lehette volna hozni még a karakteréből, de nem vagyunk mi telhetetlenek. ;)
A szinkronhangokat is csak dicsérni tudom, Kamiya Hiroshi és Kaji Yuuki egyébként is személyes kedvenceim, most is nagyot alakítanak, de kiemelném még Sawashiro Miyukit és Ono Daisuket mint Bishamon és Daikoku hangját.
Összességében ez egy kitünő munkája a Bonesnak, a humor belengi az egészet és a mély részek is elgondolkodtatóak, ha valaki az akció és humor egyvelegét kedveli, nagyon jól jár vele.

at900

Ez a sorozat öt perc alatt lenyűgözött. Nagyon tetszik az egész, izgalmasak a szereplők, érdekes a történet, remek a képi világa.Mondjuk Bishamon elég erősen át van értelmezve a buddhista eredetijéhez képest, de így jó. Még a negatív szereplőkben is látok valami becsülni valót. Mindegyik karakter elég összetett ahhoz, hogy emberinek érezzem.

kriszmanesz

azt hiszem, már az első résszel megvett ez a sorozat. a történet érdekes, szépen kidolgozottak a karakterek, van akció, némi dráma, igazán jó poénok és szuper zene. a készítők folyamatosan adagolják a szereplők háttértörténetét, jókor hozzák be az új arcokat, és jól időzítették a részeken belüli és az évad csúcspontját is. az egyetlen, ami miatt a levonás jár, az állandóan ismételt átalakulás+kísérőszöveg, ami mondjuk háromszor még oké, de minden részben többször is…


Folytatása

Összehasonlítás

Noragami


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján