Bleach (2018) 54

ブリーチ
108' · japán · akció, kaland, dráma, fantasy 12 !

Kurosaki Ichigo egy felső-gimnazista diák, aki látja a szellemeket. Így látja a Shinigamikat is, többek között Kuchiki Rukiát, aki a gonosz lelkeket üldözi. Ichigo eleinte nem hisz Rukiának, ám amikor egy nap megtámadja egy Hollow – olyan gonosz lélek, amely emberi lelkekre vadászik –,… [tovább]

japán
japán

Képek 2

Szereposztás

Fukushi SotaKurosaki Ichigo
Sugisaki HanaKuchiki Rukia
MiyaviKuchiki Byakuya
Yoshizawa RyoUryu Ishida
Saotome TaichiRenji Abarai
Koyanagi YuYasutora Sado
Tanabe SeiichiKisuke Urahara
Bleach (2018)
Alkotó

Gyártó
Warner Bros.

Ennek a feldolgozása

Bleach (2004–2012)
Bleach (2004–2012)

Kedvencelte 7

Várólistára tette 36


Kiemelt értékelések

luthienlovemagic 

Végre egy jó élőszereplős manga adaptáció. A Rurouni Kenshin első filmje (2012) óta várok egy ilyenre. Nem gondoltam, hogy pont ez a film lesz az, de mégis kellemesen meglepett. Na, így kéne mangát adaptálni filmre. Remélem, folytatják. Jó lenne.

2 hozzászólás
Littlegirl 

Kicsit szokatlan volt. Nekem maga az anime tetszett, a film már kevésbé. Igaz, manga hű volt, de nekem a karakterek nem igazán jöttek be.

4 hozzászólás
Shad 

Noh nem ez volt az idei év legjobb adaptációja, de nem is volt ez olyan rossz :) bár anno szerettem a Bleach-t mégis csak az első 30-40 részt láthattam, meg amiket néha itt-ott elkaptam és őszintén már az sem most volt :) Ettől függetlenül pár jelenetre konkrétan emlékeztem az animéből, főleg a végén :) Túl sok harc nem volt benne, ez tipikusan bevezető sztori, ahol a leendő hősünk először ellenkezik, nem akarja az erejét, majd szép lassan rájön nem ilyen egyszerű a helyzet és harcolni kezd. Ne vágjatok bele hatalmas elvárással, főleg a giga Bleach rajongók :) Ettől függetlenül szerintem ez egy élvezhető feldolgozás lett :) Nem szeretem az olyan adaptációkat, ahol „rákényszerítik” a sztorira a túlerőltetett animés reakciókat, ettől általában a live action elveszti „komolyságát” ,legalábbis nálam… néhol azért sikerült ebbe az apró csapdába beleesni, de szerencsére nem ártott annyira a filmnek:) Egyszer minden esetre meg lehet nézni, két órás kikapcsolódásnak megteszi :)

GentleRain 

Pont most néztem meg, és nagyon tetszett. Nekem, aki kb. 30 rész után kaszálta az animét, mert még az „ősidőkben” nem jött be neki. Jó kis bevezető sztori volt, hiszen csak az első történetet dolgozta fel a film, kisebb-nagyobb kihagyásokkal, ahogy az időkeretbe belefért.

Sokan hisztiztek már az elején, hogy Ichigonak miért nem narancssárga a haja, pedig szerintem jól áll neki ez a vöröses szín is. Amúgy maga a mangaka kérte a hajszín változtatást, mert véleménye szerint a naranccsárga rikító hajszín nevetségesen állt volna a filmben. Mások meg arra panaszkodtak, hogy a kardok nem elég nagyok. Hát… a kellékeknek ugyebár súlyuk van, akármilyen könnyű anyagból is készülnek. Egy, az animében tényleges látott nagyságú kardot a színészek már nem biztos, hogy elbírtak volna.

A CGI rendben volt, nem lógott ki, vagy legalábbis én nem vettem észre. Harcból viszonylag kevés volt, de azok látványosra sikeredtek, így nem volt hiányérzetem. A Hollow-k is jól voltak megcsinálni. Keményvonalas Bleach-fanoknak mondom, ne várjátok vissza egy az egyben se a mangát, se az animét, mert csalódni fogtok. De nyitott lélekkel nyugodtan meg lehet nézni. Én is húztam egy ideig, de csak azért, mert az alapanyagot egyáltalán nem szeretem, viszont egyáltalán nem bántam meg a filmet. Remélem, lesz folytatása, mert a vége nyitott.

Dreamborder

Nem is volt rossz. :) Szerintem a színészek jól eltalálták a karaktereket. Nyilván nem volt egetrengető film, de kedvet kaptam, hogy újra nekiálljak az animenek. :)

christine

Életem első japán filme: pipa.
Kicsit szokatlan volt a japán emberkék viselkedése, és volt pár jelenet, ami kicsit kiakasztott, ettől függetlenül viszont nagyon bejött, kedvet kaptam az animéhez is.
Tetszettek az akció jelenet, és úgy érzem, némiképp sikerült visszaadja a film az animét.

Yuuko 

Igazából nem volt rossz, egész korrekt adaptació volt. Az animében ezt a részt pont annyira nem szerettem, viszont az utána következő történetív a kedvencem. Emiatt remélem, hogy lesz folytatása, bár a film befejezése nagyon nem tetszett. Ichigo színészével nem volt bajom, de Renji egyáltalán nem volt „Renjis”. Pedig ő az egyik kedvencem.

1 hozzászólás
brygusz

nekem tetszett az adaptáció. Féltem tőle, mert az animét nagyon szeretem, de kellemesen csalódtam. azt az egyet nehezményezem, hogy két óra ide vagy oda, de túl hamar lett befejezve szerintem :) még tudtam volna nézni….mondjuk egész nap :)

Kemiviki 

Meglepődtem, de egy egészen korrekt feldolgozás lett.
Szerintem a változások is megérthetőek, hiszen korlátozott idejük volt egy viszonylag kerek történet felépítésére.
A kardok nagyságára sokan panaszkodtak, pedig szerintem tökéletesek lettek. Az ennél nagyobbak már *lyén nézek volna ki. Ichi haja pedig telitalálat lett! A látványra pedig egy rossz szó sem lehet.
Két dolog viszont zavart. Az egyik Renji. Nagyon elrontották a karakterét, egy csepp Renji nincs benne.
A másik pedig Byakuya… Atya ég, úgy illegett billegett, mint egy rossz…. Elismerem Miyavi roppant helyes, de nagyon nem volt karakter hű. Pedig arcra nekem tökéletes választás lett volna, de ez a srác nem tud színészkedni. Mérges voltam, hogy pont az egyik nagy kedvenc karakterem cseszték el ennyire.
Ui: Tudom, nőként eléggé furin hathat a következő mondatom, de nekem hiányzott Orihime melle. Remélem, ha eljutunk odáig azért Rangiku melleit meghagyják nagyobbnak.

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján