Smallville (2001–2011) 71

0 díj · 1 jelölés

1989-ben egy hatalmas meteor-eső pusztította el Smallville, a kansasi városka nagy részét. A katasztrófa sok-sok ember halálát okozta, Jonathan és Martha Kentet azonban egy kisfiúval ajándékozta meg, amire mindig olyan nagyon vágytak. 2001-ben fiuk, Clark már felnőtt, és két közeli barátja van:… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Tom WellingClark Kent
Allison MackChloe Sullivan
Kristin KreukLana Lang
Michael RosenbaumLex Luthor
John GloverLionel Luthor
Erica DuranceLois Lane
Annette O'TooleMartha Kent
John SchneiderJonathan Kent
Justin HartleyOliver Queen
Sam Jones IIIPete Ross

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

241 tag · 536 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 9., 23:02 · Bővebben


Kedvencelte 30

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Hiába szerettem mindig a szuperhősfilmeket, Superman valahogy engem elkerült. Egyszerűen hiányzott belőle valami, amit azóta rengeteg figurában megtaláltam, amivel igazán meg tudott volna ragadni, elérte volna, hogy szurkoljak neki, mint egy régi mesehősnek. Ez az egyetlen Superman történet, azóta is, ahol kimondottan megszerettem a főhőst. Azt hiszem, az a hiányzó valami egyfajta emberség volt, az egyszerű problémák, az apró személyiségi hibák, amiknek hála időről-időre orra bukhat. Itt pedig pont ezt tudták átadni Superman élőbb és emberibb lett, mint bármelyik nagyfilmjében. Valamikor újra kéne néznem ezt is.

2 hozzászólás
tataijucc

Impressziók:
1, Ahhoz képest, hogy mind a 10 évadot végighorgoltam, egész jól szórakoztam.
2, Ez tipikusan az a sorozat, ami évadról-évadra lesz jobb, így az első évad valahol 3-4 csillag között helyezkedik el.
3, Nagyon jót tett a sorozatnak, hogy nagy nehezen, de végül elszakadtak a Lana Lang vonaltól. Lehet, hogy velem van a gond, de engem nagyon irritált a karaktere. Volt itt a részéről pozitív jellemfejlődés, de az az állandó nyavalygás… Édes Istenem!
4, Erica Durance mint Lois Lane, nekem tökéletes volt. Sőt, Terry Hatchert (korábbi Lois Lane) behozni, mint Lois anyja, nagyon jó ötlet.
5, Az Igazság Ligájás részekből egy kicsit többet is elfogadnék.
6, Ahhoz képest, hogy Chloe mennyire bosszantó volt az elején, annál többet hoztak ki a karakteréből. És persze ott van Oliver Queen… röviden: szeretem. Bár őszintén szólva rajongói klubot is alakíthatnék.

Banditaa 

A kezdeti tinisorozatból rendes sorozattá nőtte ki magát az évek során. Nagyon szeretem a szereplőket is, számomra Tom Welling a legszuperebb Superman és Erica Durance messze lepipálja a filmes Lois Lane-eket, zseniális! Nagyon nagy kedvenc ez a sorozat, ennek hatására szerettem bele a szuperhősökbe.

4 hozzászólás
LoneWolf 

Korábban TV-n követtem, majd egy nagyobb szünetnél lemaradtam és csak 1-2 éve kezdtem el maraton formában behozni a lemaradást, amihez elölről kellett kezdenem az egészet. Nem volt könnyű 10 évadot végigpörgetni, főként, hogy Lex távozásával csúnyán leült az utolsó pár szezon, de sikerült és azt kell mondjam: Megérte! Az effektek talán giccsesek, a romantikus szálak vontatottak, de a sztorira nem volt panaszom, ráadásul az Igazság Ligáját és egyéb DC-s karaktereket is szépen belevittek végül egy-egy rész erejéig, aminek nagyon örültem. Bátran ajánlom minden, a témában érdekelt tagnak.

Nelli0805

Az első sorozat, amit a párom „miatt” kezdtem el nézni, azelőtt sosem érdekeltek az ilyen szuperhősös sorozatok. :D Összességében szerintem jól feldolgozta az ifjú Superman életét, voltak benne jobb-rosszabb évadok és részek, de egyszer érdemes végignézni. :-)


Népszerű idézetek

tataijucc

Lois Lane: Clark Kent, ha most nem lennék késésben szétrúgnám a golyóálló fenekedet.

Lunemorte 

Bart: I want a lawyer.
Lex Luthor: And I want a ponytail. Disappointments abound.

Jimmy Olsen: Regardless, you call Clark before you dial 911. I mean, what's he gonna do, dismantle the bomb with his great hair?

Lunemorte 

Lana Lang: So what are you: Man or Superman?
Clark Kent: I haven't figured it out yet.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján