Flash – A villám (Arrowverzum 2.) (2014–2023) 204

3 díj · 6 jelölés

Barry Allen élete örökre megváltozik miután egy részecskegyorsító furcsa vihart okoz és villámcsapás éri őt.
Kilenc hónappal később arra ébred a kómából, hogy szuperképességgel bír. Ő lett a világ leggyorsabb embere. Hamar kiderül, hogy nem ő az egyetlen, akinek emberfeletti hatalma lett… [tovább]

angol

Képek 64

Szereposztás

Grant GustinBarry Allen
Candice PattonIris West
Danielle PanabakerCaitlin Snow
Carlos ValdesCisco Ramon
Tom CavanaghDr. Harrison Wells
Jesse L. MartinDetective Joe West
Rick CosnettEddie Thawne
Patrick SabonguiCaptain David Singh
Robbie AmellRonnie Raymond
John Wesley ShippHenry Allen

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

278 tag · 727 karc · Utolsó karc: 2024. június 21., 20:58 · Bővebben

Arrowerzum

16 tag · 26 karc · Utolsó karc: 2022. április 30., 20:25 · Bővebben


Kedvencelte 125

Várólistára tette 196


Kiemelt értékelések

Kopaszkutya 

Toronymagasan a legjobb DC sorozat idén, amit nem hittem, hogy mondani fogok, mert semmi jóra nem számítottam tőle, valamint a karaktert se csíptem annyira a képregényekben. Aztán jött Grant Gustin. Hihetetlen jó választás volt a szerepre, ahogy a többi színész is, kivéve talán Candice Pattont. Nem hittem, hogy valaki jobban fog irritálni még Laurel-nél is, az Arrowból. Kíváncsian várom mi lesz a második évadban. Remélem nem esnek át a ló túloldalára azzal, hogy mindenkiből szuperhőst/bűnözőt csinálnak a csapatból. Tom Cavanagh-t kérjük vissza! :)

6 hozzászólás
Littlegirl 

1. évad:
Nagyon tetszett. Izgalmas volt és sok-sok váratlan esemény történt benne, csak kapkodni tudtam a fejemet a részek nézéseket. Barryt és csapatát megszerettem (kivéve Wells-t, ő mindig unszimpatikus volt a számomra), vaalamint egyes mellékszereplőket is, akik egy-egy epizód során felbukkantak (pl.: Snart). Mondjuk az évad záró egy kicsit szíven ütött, de se baj, remélem, hogy a következő évadban sok mindenre fény derül még. :)

2. évad:
Újabb ellenségek, problémák, metahumánok és egy másik világ. Barrynek és csapatának megint egy főellenséggel kellett megvívnia, Zoommal. Érdekes volt, ahogy a Föld 2-vel kapcsolatos párhuzamokat megoldották. Hogy őszinte legyek, még Henrynek is örültem, hiszen nélküle nem lenne igazi Flash. Azonban az évad utolsó epizódjai…sajnáltam, hogy így végződött. Szerintem Barry nem ezt érdemelte. spoiler. Viszont az utolsó rész…Kíváncsi leszek a következő epizódok részeire. :)

lilvir

A Zöld íjászban láttam először, már akkor is szimpatikus volt Barry.
Még nyár elején kezdték el a barátaim mondogatni, hogy kezdjem el mert nagyon jó, jobb mint a Zöld íjász stb.:D
Egyáltalán nem csalódtam eddig, minden része tetszett, a szereplőkkel sincs gondom.:)

2 hozzászólás
LoneWolf 

Míg az első 2 (talán három) évad meglepően szórakoztatóra sikeredett egy CW szériához képest, addig a legutóbbi 2 szezon már kínosan döcögős lett a 110%-ra pörgetett drámával és a mellékszereplőkre helyezett hangsúllyal. Emellett sajnos Barry ellenlábasait is inkább a szánalmas, mintsem a fenyegető jelzővel illetném, továbbá miután Flash már többet sír, mint hősködik, egyre nehezebb őt komolyan venni. Megértem, hogy az érzelmek kimutatásával igyekeznek emberközelíbbé tenni a karaktereket, de van az a pont, amikor ez az egész már nevetséges és itt bőven túlmentek azon. Menthető-e még a sorozat? Nos, a jelenlegi showrunner-rel és írókkal nem hinném…

rhysciar

Guilty pleasure sorozatom, de cseppet sem bánom. Habár az Arrowra rá sem bírok nézni, ez a sorozat azonnal magába szippantott.
Na meg a Dr. Wells – Barry Allen shipem. Az elég durván rátett az addikciómra.

Kemiviki 

1. évad: Nagyon jó évad volt, kellő akcióval, humorra és drámával. Nagyon bírtam Dr.Wellst spoiler, Ciscot, Barryt és Caitlint is. Ja és Snart <3 :D Őt kihagyni nem lehet.
Egy nagy hibája, hogy a romantikusnak vélt szál megírása itt is pocsék, a két fő párosunk között a kémia egyenlő a nullával. De ez már nem meglepő.
És a fene egye meg a függővégeket, folytatnom kell a második évaddal, szóval csak elérte a célját ez az évad.
2. évad: A legfőbb kérdésem hogy miért mindig a gonoszok a leghelyesebbek a sorozatban ? :D Nem tudok dönteni hogy Reverse Flash vagy Zoom a menőbb. De remélem még fel fognak bukkanni a későbbi évadokban is :)
Amúgy nem lett rossz évad, de túl gyors volt nekem a leszámolás az évad főgonoszával.
Tudom, tudom túl sokat akarok. De tényleg pár rész kivételével mindegyik jól sikerült, csak a végére kellett volna több időt hagyni és valami menőbb tervvel előállni.
Viszont nagy bánatomra újra egymás mellé került Barry és Iris, s még mindig nincs közöttük kémia. De a legnagyobb baj hogy Irist egy kanál vízben….
Wally-t imádom, Cisco nagyon menő még mindig. Harry is belopta magát a szívembe az évad végére.
3. évad: Bár egy egész évadot pazaroltak el Irisra, a karaktert így se úgy se tudták szerethetővé tenni. Akkora nagy ökörségek hagyták el a száját, és azok a műdrámák… És nulla, azaz nulla kémia van közte és Barry között. Barry inkább valami kényszeres megmentési és ragaszkodási mánia miatt van vele.
Utaztunk a jövőbe, a múltba, ide és oda, de valahogy mindenki más elfelejtődött Iris mellett. Elfelejtődött Caithlin problémája, pedig az elején annyira szépen vezették fel. Az éppen nem kellő karaktereket teljesen logikátlan indokokkal dobták félre. És bár nem kedveltem annyira H.R.-t valahogy az spoiler semmilyen lett, pedig azért cseszettül sokat köszönhetnek neki.
Nekem Savitar mint főgonosz nagyon bejött, érdekes volt. Szerintem picit kapkodós lett a legyőzése de ez már legyen az én gondom, jó volt ez így.
Mit szeretnék a következő évadra? Mondjuk hogy Barry problémája még pár részig tartson ki, Wally kapjon egy kis rivaldafényt addig is. Kevesebb, sőt inkább minimális Iris. Több Cisco és Harry, több Caithlin és Cisco, és ugyanilyen ötletes gonoszt szeretnék mint Savitar. De nem haragszom ha Reverse Flash pár részre visszatér :)
4. évad:

Vivienkrisztina

Az Arrow után ez volt a második szuperhősös sorozat, amit láttam és egyáltalán nem bántam meg. Természetesen vannak hibái, de én ezekkel együtt is nagyon szerettem. Részről részre izgultam a szereplőkért, mindenki a szívembe lopta meg, kivéve talán Irist. Sajnos sosem voltam egy képregényes gyerek, de úgy érzem most ideje lesz pótolnom a hiányosságomat. :)

Nelli0805

1. évad: kicsit gyengén indult, de egy idő után megszerettem, és jelenleg a kedvenc DC sorozatom. :-) A karakterek szerintem jól kidolgozottak, illetve az évadon átívelő történetszálak is jók és végig fenntartják az érdeklődést. Barry szerintem jó főszereplő, reális problémákkal, reális reakciókkal a dolgokra (persze van néhány kivétel), de abszolút kedvelhető karakter. Azt viszont nem szeretem, hogy az Íjászban kicsit más karaktert írnak neki, Barry nem csak egy vicces-okos fiú.

2. évad: ez az évad nem volt már olyan jól kidolgozott, mint az előző, de még így is a legjobb volt a vele párhuzamosan futó DC sorozatok közt. Voltak benne jó fordulatok, a spoiler ötlet nagyon tetszett. De a vége…. Barry, miért?? Annyira nem lehetett spoiler, hogy ne jussanak eszébe a tettei következményei…. Ennek ellenére (vagyis pont ezért) szerintem Barry a legemberibb szuperképességekkel rendelkező ember. A karakterek egyébként mind sokat fejlődtek, a mellékszereplőket majdnem mind kedvelem.

Egy_HEA_rajongó

Első évad után:
Ó, hogy az a… :DD Beleszerettem. ♥♥ Wells nagyon para volt.
Második megnézése folyamatban :D Megnézve.
Phuhh. A végéig nagyon élveztem. A végén valamit nagyon eltoltak. A harmadik évadot is elkezdtem, még gondolkozok, hogy folytatom-e. :/

Honey_Fly 

Ez a sorozat nagyon rendben van. (Hiába tinibb Barry Allen még Clark Kentnél is :)) Ritkán látok ilyen sorozatot, aminek minden része ugyanazt a színvonalat tudja hozni. Egy csillagot levonok az irritáló női szereplők miatt (Iris jó fej, de Felicity Smoak önmagában annyira idegesítő, hogy egyedül is vihetné a két csillagot.), egyet pedig a közhelyes érzelgősség miatt, amitől egy részben sem tudtak szabadulni. Értem én, hogy mindenki szeret mindenkit és mindenki jót akar és önzetlen és világbéke, de miért kell folyton pityeregni?
Mindez azonban megbocsátható, mert kapunk a hibák mellé egy izgalmas, nagyon látványos, kreatív szuperhősös sorozatot amiben humor is van. És sok kávé. Nekem ez így együtt tökéletesen elég.

3. évad: Vajszívemnek köszönhetően 10/5*


Népszerű idézetek

Theana 

Caitlin: Esküszöm, volt itt valahol egy fiolám.
Barry: Na várj, te egy vérvétel készletet hordasz a táskádban?
Caitlin: Neked is megvannak a hobbijaid.

shano

Henry: Meséltem már neked arról, mikor járni tanultál?
Barry: Csak egyszer-kétszer.
Henry: Mindenki megtanult előtted járni. A szomszédság összes kiskölyke rohangált már, téged kivéve. De édesanyád nem aggódott, ő azt mondta: „Majd járni fog, ha van hova mennie.” És valóban, az első alkalommal, mikor megtettél pár lépést, olyan gyorsan mozogtál, hogy nem csupán jártál, hanem elkezdtél…
Barry: Futni.
Henry: Egyből édesanyádhoz futottál, Barry. Egyenesen a karjai közé. Volt hova menned.

Honey_Fly 

Wells: Well, Ramon, you have the wand.
Cisco: The one I made for Mark Mardon?
Wells: No, the one you built for the Harry Potter convention. Yes, of course, the one you built for Mardon.
Cisco: How do you know about the Harry Potter convention?

LoneWolf 

Cisco: Oh, I got this one! He's a…
Harry: Mirror Master.
Cisco: What da'…?!
Harry: Boom!

3. évad 4. rész – Az új zsiványok
Theana 

Titkon mindenki azt hiszi, hogy tudja már, milyen lesz a jövője.

(2. évad, 4. rész)

2. évad 4. rész – Tomboló tűzvihar
Theana 

Felicity. The. Best. Team. Ever.

(3. évad, 9. rész)

3. évad 9. rész – A jelen

Hasonló filmek címkék alapján