Flash – A villám (Arrowverzum 2.) (2014–) 174

0 díj · 2 jelölés

Barry Allen élete örökre megváltozik miután egy részecskegyorsító furcsa vihart okoz és villámcsapás éri őt.
Kilenc hónappal később arra ébred a kómából, hogy szuperképességgel bír. Ő lett a világ leggyorsabb embere. Hamar kiderül, hogy nem ő az egyetlen, akinek emberfeletti hatalma lett… [tovább]

angol
angol

Képek 64

Szereposztás

Grant GustinBarry Allen
Candice PattonIris West
Danielle PanabakerCaitlin Snow
Carlos ValdesCisco Ramon
Tom CavanaghDr. Harrison Wells
Jesse L. MartinDetective Joe West
Rick CosnettEddie Thawne
Patrick SabonguiCaptain David Singh
Robbie AmellRonnie Raymond
John Wesley ShippHenry Allen

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

The Flash

42 tag · 8 karc · Utolsó karc: 2017. augusztus 14., 20:55 · Bővebben

Arrowerzum

13 tag · 11 karc · Utolsó karc: 2020. február 17., 12:14 · Bővebben


Kedvencelte 128

Várólistára tette 178


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

Ez a sorozat az ember fejére nő. Eleinte nem tulajdonítottam neki túlzott jelentőséget, mert még Arrow-lázban égtem. Mondanom sem kell, azóta nuku Arrow, 100% The Flash. A Flash számomra a Smallville örököse, azt az űrt tölti be, csak sokkal több humorral.
A sorozat 2. évada egyértelműen jobb, mint az első, és ez szintén nagyon jó jel.
Az első évadban volt egy-két rész, ami kissé ingadozott az amatőr és a profi között, de utána mindig jött egy bombasztikus következő rész, és azonnal meggyőzött, hogy ezt a showt nézni kell. Úgy tűnik, mostanra rátaláltak a megfelelő útra, és egyre jobb epizódokkal bombázzák a jónépet.
A vicc az, hogy elsősorban nem is Grant Gustin miatt jó a Flash. Nagyon jól alakítja Barry Allent, de számomra valahogy elvész a maszk és jelmez mögött a ropigyerek szuperhős.
Ami a Flasht tényleg nagyszerűvé teszi, az Cisco Ramone és Dr. Harrison Wells. Ők ketten egészen más sebességfokozaton száguldanak, mint a többiek. Nem véletlen, hogy nekik írják a legjobb szöveget, a legtöbb és legjobb poénokat, mert Carlos Valdes a legkisebb szemöldökráncolásával, mimikai rándulásával is jobban játssza el az adott jelenetet, mint sok más erőlködő tudatos színész. A srác őstehetség, rendkívül vicces, és mivel nagyszerű komikus, éppen ezért szenzációs a valóban drámai helyzetekben is.
Tom Cavanagh pedig egyszerűen súlyt visz a könnyed vígjátéki közegbe, és egy csapásra megteremti a drámai feszültséget. A többiek is aranyosak és jók is, nincs rájuk semmi panasz, de mint mondtam, Valdes és Cavanagh a Flash két igazi nagyágyúja, akik mellett Gustinnak is fel kell kötnie a gatyáját, ha címszereplőként meg akarja állni a helyét. Szerencsére GG is egyre jobb lesz, ahogy egyre otthonosabban, magabiztosabban mozog a kosztümben és részről részre egyre jobban átadja magát Barry Allen /The Flash karakterének.
Eddig a két évad legjobb epizódja szerintem a Welcome to Earth-2 volt, a forgatókönyv, a rendezés és a színészi játék is kiemelkedőre sikerült, és szerencsére a következő, az Escape from Earth-2 is az alternatív Földön fog játszódni, tehát bőven lesz még alkalom kihasználni a Föld-2 nyújtotta számos dramaturgiai lehetőséget. Ki tudja, talán előbb-utóbb eljutunk a Crisis on Infinite Earths történetfolyamhoz, ahol a lehetőségek gyakorlatilag korlátlanok. De addig még nagyon hosszú utat kell megtennie a Skarlát Szélvésznek.
Blake Neely zenéje továbbra is nagyon dögös, nagyon ügyesen játszik a Flash témával, minőségi munka.
Zoom pedig valóban félelmetes ellenfél, bevallom férfiasan, ritkán érint meg egy Tv-s gonosz, a Smallville-ben vagy az Arrowban, de a Supergirlben sem emlékszem olyan villainre, akitől ennyire kirázna a hideg. A hangja, a jelmeze, az egész habitusa elképesztően jól eltalált. És tetszik, hogy a Flash szemmel láthatóan tart (fél) tőle. Egy szuperhős csak annyira jó, amennyire a nemezise „jó”. Lásd: Batman – Joker, Superman – Lex Luthor, Pókember – Zöld Manó, Fantastic Four – Dr. Doom, stb.
Grant Gustin/Barry Allen/The Flash hatásosan érzékelteti, hogy Zoom szinte megrémíti, mert úgy érzi, nem képes legyőzni. És mivel a szupergonosznak „súlya” van, mi, nézők sem vesszük készpénznek, hogy „á, úgyis simán legyőzi majd”, még ha valószínűleg így is lesz, de biztosan csak komoly és jelentős veszteség árán sikerül majd.

A Flash számomra a jelenleg futó legjobb szuperhős-sorozat, és remélem, a színvonal a következő évadban csak tovább erősödik majd, mert itt egy nagyszerű gárda jött össze, és szerintem minimum 5 erős évad van benne. Vagy talán még több. Csak így tovább, srácok!

Bea_Csakegyolvasólány 

1. évad:
Nagyon tetszett. Izgalmas volt és sok-sok váratlan esemény történt benne, csak kapkodni tudtam a fejemet a részek nézéseket. Barryt és csapatát megszerettem (kivéve Wells-t, ő mindig unszimpatikus volt a számomra), vaalamint egyes mellékszereplőket is, akik egy-egy epizód során felbukkantak (pl.: Snart). Mondjuk az évad záró egy kicsit szíven ütött, de se baj, remélem, hogy a következő évadban sok mindenre fény derül még. :)

2. évad:
Újabb ellenségek, problémák, metahumánok és egy másik világ. Barrynek és csapatának megint egy főellenséggel kellett megvívnia, Zoommal. Érdekes volt, ahogy a Föld 2-vel kapcsolatos párhuzamokat megoldották. Hogy őszinte legyek, még Henrynek is örültem, hiszen nélküle nem lenne igazi Flash. Azonban az évad utolsó epizódjai…sajnáltam, hogy így végződött. Szerintem Barry nem ezt érdemelte. spoiler. Viszont az utolsó rész…Kíváncsi leszek a következő epizódok részeire. :)

Kopaszkutya 

Toronymagasan a legjobb DC sorozat idén, amit nem hittem, hogy mondani fogok, mert semmi jóra nem számítottam tőle, valamint a karaktert se csíptem annyira a képregényekben. Aztán jött Grant Gustin. Hihetetlen jó választás volt a szerepre, ahogy a többi színész is, kivéve talán Candice Pattont. Nem hittem, hogy valaki jobban fog irritálni még Laurel-nél is, az Arrowból. Kíváncsian várom mi lesz a második évadban. Remélem nem esnek át a ló túloldalára azzal, hogy mindenkiből szuperhőst/bűnözőt csinálnak a csapatból. Tom Cavanagh-t kérjük vissza! :)

2 hozzászólás
lilvir

A Zöld íjászban láttam először, már akkor is szimpatikus volt Barry.
Még nyár elején kezdték el a barátaim mondogatni, hogy kezdjem el mert nagyon jó, jobb mint a Zöld íjász stb.:D
Egyáltalán nem csalódtam eddig, minden része tetszett, a szereplőkkel sincs gondom.:)

1 hozzászólás
LoneWolf 

Míg az első 2 (talán három) évad meglepően szórakoztatóra sikeredett egy CW szériához képest, addig a legutóbbi 2 szezon már kínosan döcögős lett a 110%-ra pörgetett drámával és a mellékszereplőkre helyezett hangsúllyal. Emellett sajnos Barry ellenlábasait is inkább a szánalmas, mintsem a fenyegető jelzővel illetném, továbbá miután Flash már többet sír, mint hősködik, egyre nehezebb őt komolyan venni. Megértem, hogy az érzelmek kimutatásával igyekeznek emberközelíbbé tenni a karaktereket, de van az a pont, amikor ez az egész már nevetséges és itt bőven túlmentek azon. Menthető-e még a sorozat? Nos, a jelenlegi showrunner-rel és írókkal nem hinném…

rhysciar

Guilty pleasure sorozatom, de cseppet sem bánom. Habár az Arrowra rá sem bírok nézni, ez a sorozat azonnal magába szippantott.
Na meg a Dr. Wells – Barry Allen shipem. Az elég durván rátett az addikciómra.

Vivienkrisztina

Az Arrow után ez volt a második szuperhősös sorozat, amit láttam és egyáltalán nem bántam meg. Természetesen vannak hibái, de én ezekkel együtt is nagyon szerettem. Részről részre izgultam a szereplőkért, mindenki a szívembe lopta meg, kivéve talán Irist. Sajnos sosem voltam egy képregényes gyerek, de úgy érzem most ideje lesz pótolnom a hiányosságomat. :)

Nelli0805

1. évad: kicsit gyengén indult, de egy idő után megszerettem, és jelenleg a kedvenc DC sorozatom. :-) A karakterek szerintem jól kidolgozottak, illetve az évadon átívelő történetszálak is jók és végig fenntartják az érdeklődést. Barry szerintem jó főszereplő, reális problémákkal, reális reakciókkal a dolgokra (persze van néhány kivétel), de abszolút kedvelhető karakter. Azt viszont nem szeretem, hogy az Íjászban kicsit más karaktert írnak neki, Barry nem csak egy vicces-okos fiú.

2. évad: ez az évad nem volt már olyan jól kidolgozott, mint az előző, de még így is a legjobb volt a vele párhuzamosan futó DC sorozatok közt. Voltak benne jó fordulatok, a spoiler ötlet nagyon tetszett. De a vége…. Barry, miért?? Annyira nem lehetett spoiler, hogy ne jussanak eszébe a tettei következményei…. Ennek ellenére (vagyis pont ezért) szerintem Barry a legemberibb szuperképességekkel rendelkező ember. A karakterek egyébként mind sokat fejlődtek, a mellékszereplőket majdnem mind kedvelem.

Egy_HEA_rajongó

Első évad után:
Ó, hogy az a… :DD Beleszerettem. ♥♥ Wells nagyon para volt.
Második megnézése folyamatban :D

Honey_Fly 

Ez a sorozat nagyon rendben van. (Hiába tinibb Barry Allen még Clark Kentnél is :)) Ritkán látok ilyen sorozatot, aminek minden része ugyanazt a színvonalat tudja hozni. Egy csillagot levonok az irritáló női szereplők miatt (Iris jó fej, de Felicity Smoak önmagában annyira idegesítő, hogy egyedül is vihetné a két csillagot.), egyet pedig a közhelyes érzelgősség miatt, amitől egy részben sem tudtak szabadulni. Értem én, hogy mindenki szeret mindenkit és mindenki jót akar és önzetlen és világbéke, de miért kell folyton pityeregni?
Mindez azonban megbocsátható, mert kapunk a hibák mellé egy izgalmas, nagyon látványos, kreatív szuperhősös sorozatot amiben humor is van. És sok kávé. Nekem ez így együtt tökéletesen elég.

3. évad: Vajszívemnek köszönhetően 10/5*


Népszerű idézetek

Theana

Caitlin: Esküszöm, volt itt valahol egy fiolám.
Barry: Na várj, te egy vérvétel készletet hordasz a táskádban?
Caitlin: Neked is megvannak a hobbijaid.

shano

Henry: Meséltem már neked arról, mikor járni tanultál?
Barry: Csak egyszer-kétszer.
Henry: Mindenki megtanult előtted járni. A szomszédság összes kiskölyke rohangált már, téged kivéve. De édesanyád nem aggódott, ő azt mondta: „Majd járni fog, ha van hova mennie.” És valóban, az első alkalommal, mikor megtettél pár lépést, olyan gyorsan mozogtál, hogy nem csupán jártál, hanem elkezdtél…
Barry: Futni.
Henry: Egyből édesanyádhoz futottál, Barry. Egyenesen a karjai közé. Volt hova menned.

Honey_Fly 

Wells: Well, Ramon, you have the wand.
Cisco: The one I made for Mark Mardon?
Wells: No, the one you built for the Harry Potter convention. Yes, of course, the one you built for Mardon.
Cisco: How do you know about the Harry Potter convention?

LoneWolf 

Cisco: Oh, I got this one! He's a…
Harry: Mirror Master.
Cisco: What da'…?!
Harry: Boom!

(S03xE04)

Theana

Titkon mindenki azt hiszi, hogy tudja már, milyen lesz a jövője.
2x04


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján