Kedvencelte 64

Várólistára tette 122


Kiemelt értékelések

Chriss 

Öcsém ajánlotta ezt a sorozatot, és a Netflixen rá is vetettem magam. Tényleg semmi előismeretem nem volt a történetről sem a karakterekről. Már az első rész után tudtam, hogy valami különleges került elém, és ez az érzés csak fokotzódott, miközben haladtam. A képi világ és a karakterek egyszerűen fantasztikusak. A hangulat azonnal magával ragad. A zene pedig wow. Az összhatás tényleg zseniális, olyannyira, hogy képes vagy a sorozat hatása alatt maradni még napokkal később is. Minden karakter abban a világban próbál érvényesülni, túlélni, ami körbeveszi őt, de a sorsok lassan összeérnek. A sok szál végül összekapcsolódik. A szereplők egytől egyig színes egyéniségek, mindegyikük motivációja értelmet nyer az események során. A történetre és az ábrázolásra sok szemszögből nyílik rálátásunk. Azt, hogy ki rossz és ki jó, nagyon nincs értelme taglalni, mivel ez a két kategória értelmét veszti, hiszen mindenki úgy próbál boldogulni, ahogy erejéből telik, és minden eszközt megragad annak érdekében, hogy ez a legjobban sikerüljön. Az animáció profi, mind az angol mind a magyar szinkron hibátlan. Nagyon tetszett Powder átalakulása – Jinx-en éreztem kis Harley beütést, de szerintem ezzel nem vagyok egyedül. A jellemek árnyalása is mesteri. A kívül kőkemény VI-ról is kiderül, hogy mennyire nagy szíve van, és Caitlyn-nel, Jayce-el is nagyot fordul a világ, mikor meglátják a másik oldalt. Annyi mindent lehetne írni erről a sorozatról, épp ezért csak kapkodok össze-vissza. :) Nagy élmény volt, és biztosan újra előveszem majd. Mélyen elgondolkodtat, de egyben ki is kapcsol. Én csak ajánlani tudom.

Nihilchan 

Körülbelül nulla előismerettel és majdnem ugyanennyi lelkesedéssel vágtam neki a sorozatnak, amiről az öcsém úgy nyilatkozott, hogy az új kedvence. Aztán bumm, hihetetlenül hamar beszippantott, lesokkolt, katartikus élményt okozott. Az egésznek iszonyat erős a története, remekül megalkotottak a karakterei és mind látványban, mind pedig zenében olyat nyújt, amit nem lehet könnyen elfelejteni. Nagyon tetszett a világ felépítése és a szereplők esendősége. Hamar meglettek a kedvenceim és persze azok is, akiktől hányingert tudnék kapni. A Trónok Harca óta nem volt rám sorozat ilyen hatással, szóval egyértelműen kedvenc lett, szörnyen várom a folytatást. Biztosan újranézős.

LoneWolf 

1. évad:
Az év újabb meglepetése. Az alapjául szolgáló játékkal életemben egyszer próbálkoztam, de a toxikus közössége szinte azonnal el is vette tőle a kedvem, szóval nem gondoltam, hogy bármit megszeretek majd, ami hozzá köthető.
A rengeteg pozitív kritika és ajánlás után azonban beadtam a derekam, így belekezdtem az Arcane-be. Az animáció stílusán egyből elképedtem, hisz a Disney szinte minden műve és a legszebb animék is elbújhatnak mellette. Kreatív megoldásaival sokszor a Pókverzum-ot juttatta eszembe, illetve kellő mértékben árnyalt karakterei, és az eddig bemutatott világa könnyedén magával ragadott. Az élményt fokozta a fordulatokban és feszültségben gazdag konfliktus, a helyenként a Bioshock játékokat idéző látványvilág, az egyedi atmoszféra és a remekül válogatott zenék, amikből több is folyamatosan pörög jelenleg a lejátszási listámon.
Akadnak kliséi, illetve olyan döntései, amik vegyes érzéseket váltottak ki belőlem, továbbá ezen is érződik a Netflix produktumok által többször túltolt PC felfogás, de mindezek ellenére is egy közel hibátlan darabnak tartom, amit bátran ajánlok mindenkinek, közben pedig izgatottan várom a folytatást.

lilla_csanyi

6 rész után ki merem jelenteni, hogy az év sorozata nekem, pedig olyan erős mezőnyben kellett versenyeznie, Mint a Rick and Morty 5. évad, az Invincible vagy a Bad batch.
A látványvilág egészen elképesztő és gyönyörű, a zenéjét még ha akarnád se tudnád kiverni a fejedből. Én angolul néztem, az angol nyelvű voice actorok teljesítménye szintén kiemelkedő, mindenkinek zseniális lett a castingja.
A történet sok szálon fut, a karakterek jellemére és egyéni motivációjára épül, és szép lassan összeér.
Még be se fejeződött, de már be vagyok sózva a következő évad miatt.

ninetailedfox

1. évad:
10/10 kérdés nélkül.
Nem gondoltam volna, hogy pont egy League of Legends történet fog ennyire lekötni, de imádtam minden percét. Gyönyörű animáció, izgalmas történet, fantasztikus zenék és komplex karakterek (legjobban Jinxet és Viktort szerettem meg).
Kíváncsi leszek hogyan fogják folytatni.

K_A_Hikari

Amikor Ashley és Wee egymástól függetlenül ajánlja azzal a szöveggel, hogy Nézd meg, 10/10!" akkor engedek a nyomásnak. Akkor is, ha egyébként nem akartam megnézni.
Hű, hát halljátok ez a sorozat engem most a lehető legjobb értelemben sokkolt, nem is lesz ebből normális értékelés most.
Egyszerűen csak nézzétek meg. Komolyan, csak az első részt spoiler. De csak akkor kezdjetek bele, hogyha szabadnap vagy hétvége van, mert hajnalig fogjátok darálni a részeket, és nem túl jó érzés kb. 4 óra alvással nekiállni a napnak.
Akkor is ajánlom, ha hozzám hasonlóan gőzöd sincs a LoL világáról. Aztazeget, ez brutáljó volt! spoiler

SzV 

Nem volt még eddig olyan sorozat, amit ilyen gyorsan ledaráltam volna, hogy már a feltöltés napján megnézzem a részeket. Nagyon tetszett, és nagyon várom a második évadot.

BiRo

Magával ragadó, nagyon összetett, zseniális karakterek, csodaszép rajzolás, és lebilincselően gazdag és kidolgozott világot fest élem.

Rég foglalt le ennyire egy Netflix exclusive sorozat (vagy talán még egyik sem, pedig a witcher 2. évadát is nagyon várom)
Talán az első olyan sorozat a trónok harca óta, aminek az introját se skippeltem véletlenül sem…

Már idejét se tudom mikor kezdtem bele egy újranézésbe, pár nappal az után, hogy végeztem a sorozattal. Mind eredeti, mind pedig magyar szinkronnal is jó döntés.

(mondom ezt úgy hogy sose, vagy talán max 10 percet játszottam a LoL-al ezelőtt)

spoiler

MóroczMárk

Ez tényleg nagyon jóra sikerült, többszörnézős.
Fogalmam sincs a LOL világáról, csak nagyon felszínes, de így is 100%ban élvezhető a történet.

Zoárd

Aki otthonosabban mozog a gamerek világában, valószínűleg hallotta már – vagy talán meg is tapasztalta –, hogy videójátékokból szinte lehetetlen jó adaptációt készíteni. Egy-két kósza kivételt leszámítva sajnos valóban helytálló a fenti kijelentés, a legtöbb próbálkozás vagy az egyszer nézős, felejthető filmek sorát gyarapítja, vagy elképesztő népharagot vált ki a rajongókból, akik utóbbi esetben képesek virtuális vasvillát ragadva elindulni a kommentháború véres mezejére.

Amikor szeptemberben felröppent a hír, hogy a Netflix és a Riot Games együttműködésével érkezik egy animációs sorozat a League of Legends világáról, egyszerre fogott el az izgalom és a páni félelem, elvégre jómagam is hosszú éveken keresztül püföltem az ellent az Idézők Szurdokában, de egy már 12 éve létező, és évről évre egyre népszerűbb játék esetében különösen nagy falat lehet egy forgatókönyvhöz kötött verzió. Legnagyobb örömünkre azonban bátran kijelenthetjük, hogy az Arcane nemhogy az év, de az elmúlt évek legjobb animációs sorozata lett.

Tovább: https://ugytudjuk.hu/cikk/2021-11-22_ki-hitte-volna-hog…


Népszerű idézetek

ViraMors 

When you're going to change the world, don't ask for permission.

1. évad 2. rész – Pár rejtély jobb, ha megoldatlan marad
Chriss 

You gonna help me out, cupcake?
Stop calling me that. My name is Caitlyn.
But you're so sweet. Like a cupcake.

1. évad 5. rész – Mindenki ellenem akar indulni
agivagyok

Nothing feels impossible when I'm with you.

1. évad 6. rész – Amikor a falak leomlanak
BiRo

Nobody wins in war, Vi.

1. évad 2. rész – Pár rejtély jobb, ha megoldatlan marad
Zorovic

Loneliness is often the byproduct of a gifted mind.

1. évad 5. rész – Mindenki ellenem akar indulni
Caedere

You'd die for the cause, but you won't fight for one?

Nocharity 

It's not enough to give people what they need to survive, you have to give them what they need to live.

1. évad 9. rész – A szörny, akit teremtettél
Póni 

Vi, sikerült! Láttad, ugye? A majombomba végre működött!

1. évad 3. rész – A változáshoz szükséges aljas erőszak
Gothic01 

Vi: Amitől más vagy, az tesz erőssé!

1. évad 2. rész – Pár rejtély jobb, ha megoldatlan marad
gabicu

Együtt leszünk magányosak.

1. évad 6. rész – Amikor a falak leomlanak

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján