Kedvencelte 6

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

1. évad:
Az egyetlen problémám vele, hogy átkozottul rövid volt. Néztem volna még ezt a hosszú éveken átívelő „melléksztori” (kiegészítő) gyűjteményt, ami elkalauzolt bennünket a Baljós Árnyak előtti időktől, egészen a Lázadás korának kezdetéig. Lényegében a CW 7. évadának színvonalát hozta, hangulatát és animációjának minőségét tekintve is, szóval remélem, hogy bőven kapunk majd még ebből, hisz a Star Wars lore-ban még bőven lenne mit adaptálni.

ChEebor 

Inkább amolyan antológiasorozat, noha a történetek kirajzolják előttünk az univerzum hátterét. A történet szerencsére a Klónháborúk stílusát hozza, de történetei inkább csak egy nagy egész apró szeleteit mutatják be. No persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne epikus (sőt…), de ez az, ami a lényeg mögött bújik meg. Hat rövid rész, ami kevésnek tűnhet, de igazából már elég arra, hogy képet adjon mindenről, de valószínűleg lesz folytatás.
Talán a kedvencem a Dooku sötét oldalra állását mutató történet, nagyon érzelmes és feszült.

Nuwiel

Két okból is felcsigázta az érdeklődésemet ez a sorozat, egyrészt az előzetes kellően izgalmasra sikerült, másrészt emiatt (is) tolták el a Bad Batch második évadát 2023-ra. Tegnap este egy ültőben végig is néztem mind a hat részt, és elégedett voltam. Jöhetnének még ilyen rövid történetek.

Az egyes epizódokat nyugodtan lehet össze-vissza nézni, nincs közöttük összefüggés, de azért némi előismeretet igényelnek, hogy minden apró utalást igazán élvezni lehessen, például az egyik jelenetnek Ahsoka szálán egyenes folytatása a The Clone Wars egyik (általam még egyébként nem látott) részének jelenete. A negyedik részben pedig annyira pazar a szimbolika, ahogy Dooku bukásának végét bemutatja, hogy azt még egyszer megnéztem. Star Wars rajongóknak kötelező és feledhetetlen élmény, én alig várom ezek után az élőszereplős Ahsoka sorozatot, és előrébb vettem az olvasási listámon a róla szóló könyvet is.

MewIchigo_Fan_Daniel 

Érdekes volt ezeket a mini sztorikat végignézni. Sok érdekességet láthattunk és sok dolgot tudhattunk meg pl. Dooku -ról, Ahsoka -ról.
Ahsoka sztorija, amikor Asla néven rejtőzködik egyenesen felpezsdített. Mármint már olvastam könyv formájában az akkori történéseket és nagyon jó volt látni mozgókép formájában is az aktuális jelenetet. :P
Az animáció a SW animációs sorozataihoz hasonlóan szép, a zene megszokottan pazar. Szinkronszínészeink is hozták a kötelezőt. Hála az Égnek nem tudok megemlíteni senkit, akinek ne az „eredeti” szinkronját keresték volna meg a szerepre. :)
Aki szereti a SW univerzumot, annak kötelező darab. Aki többet szeretne tudni a múltbeli történésekről vagy a tisztogatás utáni időszakról, annak is kötelező darab! :D

Hippoforaccus 

Sikerült mindenféle elvárás, vagy spoiler nélkül nekimennem ennek a sorozatnak, így semmilyen csalódás nem ért. Filoni megint nem lőtt mellé, ezekkel a komor kis szösszenetekkel.
Az ötödik részre adtam volna egyel több csillagot, a többi egyszerűen csak jó volt.

Roboraptor

Ha olyan erős és a franchise, illetve a karakterek szempontjából fontos történetekből állna az egész évad, mint a Dooku-ra fókuszáló részek, akkor hibátlan lenne a sorozat. Ha lesz(nek) a jövőben további évad(ok), remélhetőleg inkább ebbe az irányba mennek el, végül is bőven vannak olyan Jedi-karakterek, akikről még lehetne mesélni.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2022/11/16/jedihistoriak-krit…


Hasonló filmek címkék alapján