Star Wars: Jedihistóriák (Star Wars históriák 1.) (2022–2022) 73

Egy 6 epizódból álló sorozat, amely a Jedik köré épült példázatokat tartalmazza az előzmény korszakból. Utazz két teljesen különböző Jedi – Ahsoka Tano és Dooku gróf – életébe. Mindkettejüket próbára teszik, amikor olyan döntéseket kell hozniuk, melyek meghatározzák sorsukat.

angol
magyar · magyar
angol · angol

Képek 6

Szereposztás

Corey BurtonDooku / fegyveres falusi (hang)
Ashley EcksteinAhsoka Tano (hang)
Dee Bradley BakerRex százados / Jesse / klón biztonsági őr (hang)
Sunil MalhotraNak-il (hang)
Andrew KishinoHanel / őr (hang)
Brian GeorgeKi-Adi-Mundi (hang)
Bryce Dallas HowardYaddle (hang)
Bryton Jamesfalusi testvér (hang)
Clancy BrownInkvizítor (hang)
Dana Davisfalusi nővér (hang)

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 33


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Az egyetlen problémám vele, hogy átkozottul rövid volt. Néztem volna még ezt a hosszú éveken átívelő „melléksztori” (kiegészítő) gyűjteményt, ami elkalauzolt bennünket a Baljós Árnyak előtti időktől, egészen a Lázadás korának kezdetéig. Lényegében a CW 7. évadának színvonalát hozta, hangulatát és animációjának minőségét tekintve is, szóval remélem, hogy bőven kapunk majd még ebből, hisz a Star Wars lore-ban még bőven lenne mit adaptálni.

Coralie 

Ez a hat rész sokkal jobb volt, mint a másik sorozat! Nem is értem, hogy miért nem inkább ebből készült hét évad, vagy legalább egy-kettővel több. A másikban úgyis rengeteg az üresjárat, míg itt komoly, értelmes történet részleteket hoztak össze tizenpárperc alatt. A képi világa is tökéletes, néha már olyan, mintha élő szereplők lennének. Filoninak inkább ilyen minőségben kellene gondolkodnia, mint itt.

Victorious 

1.évad
Az Andorhoz hasonlóan szerencsére ezt is inkább a jobb star wars sorozatok közé sorolnám.
Tetszett Ahsoka és Dooku karakterének és hátterének a bővítése, utóbbira ez igazán ráfért.
Kár, hogy ilyen rövid volt, de akkor remélhetőleg lesz majd egy második évad, ami minimum ilyen színvonalon lesz.

ChEebor 

Inkább amolyan antológiasorozat, noha a történetek kirajzolják előttünk az univerzum hátterét. A történet szerencsére a Klónháborúk stílusát hozza, de történetei inkább csak egy nagy egész apró szeleteit mutatják be. No persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne epikus (sőt…), de ez az, ami a lényeg mögött bújik meg. Hat rövid rész, ami kevésnek tűnhet, de igazából már elég arra, hogy képet adjon mindenről, de valószínűleg lesz folytatás.
Talán a kedvencem a Dooku sötét oldalra állását mutató történet, nagyon érzelmes és feszült.

Nuwiel 

Két okból is felcsigázta az érdeklődésemet ez a sorozat, egyrészt az előzetes kellően izgalmasra sikerült, másrészt emiatt (is) tolták el a Bad Batch második évadát 2023-ra. Tegnap este egy ültőben végig is néztem mind a hat részt, és elégedett voltam. Jöhetnének még ilyen rövid történetek.

Az egyes epizódokat nyugodtan lehet össze-vissza nézni, nincs közöttük összefüggés, de azért némi előismeretet igényelnek, hogy minden apró utalást igazán élvezni lehessen, például az egyik jelenetnek Ahsoka szálán egyenes folytatása a The Clone Wars egyik (általam még egyébként nem látott) részének jelenete. A negyedik részben pedig annyira pazar a szimbolika, ahogy Dooku bukásának végét bemutatja, hogy azt még egyszer megnéztem. Star Wars rajongóknak kötelező és feledhetetlen élmény, én alig várom ezek után az élőszereplős Ahsoka sorozatot, és előrébb vettem az olvasási listámon a róla szóló könyvet is.

MewIchigo_Fan_Daniel 

Érdekes volt ezeket a mini sztorikat végignézni. Sok érdekességet láthattunk és sok dolgot tudhattunk meg pl. Dooku -ról, Ahsoka -ról.
Ahsoka sztorija, amikor Asla néven rejtőzködik egyenesen felpezsdített. Mármint már olvastam könyv formájában az akkori történéseket és nagyon jó volt látni mozgókép formájában is az aktuális jelenetet. :P
Az animáció a SW animációs sorozataihoz hasonlóan szép, a zene megszokottan pazar. Szinkronszínészeink is hozták a kötelezőt. Hála az Égnek nem tudok megemlíteni senkit, akinek ne az „eredeti” szinkronját keresték volna meg a szerepre. :)
Aki szereti a SW univerzumot, annak kötelező darab. Aki többet szeretne tudni a múltbeli történésekről vagy a tisztogatás utáni időszakról, annak is kötelező darab! :D

Hippoforaccus 

Sikerült mindenféle elvárás, vagy spoiler nélkül nekimennem ennek a sorozatnak, így semmilyen csalódás nem ért. Filoni megint nem lőtt mellé, ezekkel a komor kis szösszenetekkel.
Az ötödik részre adtam volna egyel több csillagot, a többi egyszerűen csak jó volt.

negoti 

Nagyon szuper 6 rész volt, Filoni egyre jobb történeteket hoz össze, ha ez így megy tovább ő lesz a 2. számú George Lucas, vagy mi (ezt azóta visszavontam).
Az SW történelemben megtörtént események rövid háttértörténetei, amikben Dooku, Ashoka a főbb szereplők de mellettük még sok ismert arc felbukkan. A hangulat sötét, persze. Remélhetőleg lesz még folytatása!

Roboraptor 

Ha olyan erős és a franchise, illetve a karakterek szempontjából fontos történetekből állna az egész évad, mint a Dooku-ra fókuszáló részek, akkor hibátlan lenne a sorozat. Ha lesz(nek) a jövőben további évad(ok), remélhetőleg inkább ebbe az irányba mennek el, végül is bőven vannak olyan Jedi-karakterek, akikről még lehetne mesélni.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2022/11/16/jedihistoriak-krit…

Kinopio_cryptro 

1. évad

Kicsit nagyobb diverzitásra számítottam, már ami a szereplők felhozatalát illette, de érdemes volt megnézni. Már csak azért is, mert borzasztóan rövid az egész, így néha egy picit összecsapott hatást keltett bennem itt-ott.
Jó volt látni az ismert – és kevésbé ismert – karakteretek múltját.Igazából hagyományos történet nincsen – még jó hogy, hiszen antológia –, hanem inkább a főszereplők életének egy-egy kulcs momentumát mutatja be a sorozat, kisebb-nagyobb időbeli ugrásokkal, ami néha sajnos eléggé zavaró és ha nem láttam volna az első három filmet, valószínűleg csak kapkodtam volna a fejemet.


Folytatása

Összehasonlítás

Star Wars históriák


Hasonló filmek címkék alapján