Star Wars – A klónok háborúja (2008–2020) 85

Star Wars: The Clone Wars
23' · amerikai · sci-fi, animációs, dráma, sorozat 12
7 évad · 133 rész

A galaxisban tombol a háború, hősök emelkednek fel, és buknak el. A Jedi rend tagjaként Anakin Skywalker, és padawanja, a nagyszájú és kotnyeles Ahsoka is részt vesznek a harcban, egyre jobban megismerve egymást, és a háború természetét magát. A sorozat számtalan konfliktust mutat be a Független… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 10

Szereposztás

Matt LanterAnakin Skywalker (hang)
James Arnold TaylorObi-Wan Kenobi (hang)
Corey BurtonDooku gróf (hang)
Ashley EcksteinAhsoka Tano (hang)
Terrence 'T.C.' CarsonMace Windu (hang)
Catherine TaberPadmé Amidala (hang)
Ian AbercrombiePalpatine kancellár (hang)
Stephen StantonMas Amedda (hang)
Nika FuttermanAsajj Ventress (hang)
Phil LaMarrBail Organa (hang)

További szereplők

Kedvencelte 63

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Nagyon lassan éreztem rá az ízére. Nehezen tettem túl magam a furcsa grafikán és akadtak benne erősen bugyuta részek, melyek Jar Jar-nak, a droidoknak és részben Grievous tábornoknak is köszönhetők, aki sajnos a Sith-ek Bosszújában látott gyenge / gyáva verzióját hozta, nem pedig a 2003-as szériában megismert, valóban kegyetlen gyilkológépet.
Ennek ellenére mégis a minőségibb epizódok voltak fölényben, általuk pedig remek bepillantást nyerhettünk a két számozott mozifilm között zajló eseményekbe. A készítők ezek mellett sikeresen közelebb hozták a nézőkhöz a klónokat is, miáltal már fájdalmasabb újraélni a 66-os parancsot, illetve közönségkedvenc női karaktert adtak nekünk Ahsoka személyében, aki Rey-jel ellentétben valóban kivívta még az én csodálatomat is az évadok során. Természetesen eme kis értékelőmmel is csak a felszínét kapargatom annak, hogy mitől is oly zseniális ez a sorozat, de az talán sokat elmond, hogy a Disney nevetséges trilógiája után, ennek segítségével lángolt föl bennem ismét az SW láz, hisz az utolsó sztori például maga volt a tökéletesség, (Többször is a könnyeimmel küszködtem.) miközben úgy nyúlt vissza az eredeti filmekhez, hogy csak javított, nem pedig rontott azokon. (Gondolok itt: Maul visszatérésére, aki anno jóval több 'screentime'-ot érdemelt volna.)
Röviden: Pár gyengébb részt leszámítva egy kötelező darab minden SW fan számára.

Kopaszkutya 

Voltak számomra nagyon unalmas, gyerekes részek, de összességében szerintem nagyon jól összeköti a Klónok támadását a Sith-ek bosszújával. A Jar-Jar-os és C-3PO-s epizódoktól falra tudtam volna mászni, de szerencsére nem volt belőlük sok. Vegyesen néztem eredeti nyelven és magyar szinkronnal, ami nem is volt annyira rossz (bár még mindig a fülemben cseng, ahogy Ahsoka Artucskának hívja R2-t :) Az ötödik és hatodik évad volt a legjobb, legizgalmasabb. Kár hogy hirtelen ért véget.

1 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Nagyon szeretem. Igaz, nehezebben kezdett, nem igazán kapott el a hangulata, de a harmadik évadtól kezdve már nagyon komoly, nagyon felnőtt témákat boncolgat, vannak bizonyos részek, amiket oldalakon át tudnék elemezni, annyira zseniálisan vannak felépítve (talán a Mortis trilógiát tudnám mondani a legjobb példának, annyira átgondolt, annyira elképesztően jól van kitalálva az a három epizód, hogy abszolút megállja a helyét a filmek mellett). Ahsoka is amennyire idegesítő volt az elején, néhány rész alatt annyira meg tudtam kedvelni, és a mellékszereplők, a Jedi mesterek is egyre jobban a szívemhez nőttek. A harmadik filmben a 66-os parancsot is egészen más úgy nézni, hogy már tudom, kik azok, akik meghalnak a képernyőn, milyen a személyiségük, és elkísértem őket pár kalandra. Nagyon kellenek a kiegészítések, amiket ez a sorozat ad az univerzumhoz, és ismételten ad egy lehetőséget is, hogy hosszabban belecsöppenjünk a Star Wars világába. Ezt pedig melyik rajongó hagyná ki?

Timi98 

Nagyon jó ötlet volt a sorozat elkészítése, összekötő kapocs a két film között.Én nem kronológiai sorrendben, hanem a részek kijövetelének sorrendjében néztem, de ettől függetlenül jó volt, lehetett érezni, hogy ugrál a sorozat az időben. A szinkron a sorozat végére megváltozott, nekem a régi/eredeti jobban tetszett (azok a szinkronszínészek akik a filmeket is szinkronizálják).
Az első évad nagyon tetszett, bár volt pár rész, ami nem annyira kötött le, de ennek ellenére engem meggyőzött. Kellően akciódús, részeletes és a képi világa is nagyon szemet gyönyörködtető. Sok eseménnyel és karakterrel bővíti a Star Wars univerzumát. Vannak eltérések a filmekhez képest, de ezek apróságok és nem túl zavaróak. Azt gondoltam, így az évad végére érve, hogy hogyan tudták ezt a sorozatot ilyen hosszúra készíteni, biztos tele lesz unalmas részekkel. Hááát…unalmasak nem voltak, de néhány kicsit gyerekes és/vagy felesleges. A második évadot talán az elsőhöz tudom hasonlítani: nagyon tetszett. A harmadik évadban már volt pár dolog ami bökte a csőröm: néhány történetet nagyon elnyújtottak, így már nem tudták fenntartani az érdeklődésemet (gondolok itt azokra a történetekre, melyen 3 részt is igénybe vettek). Viszont sok izgalmas elem is megjelent. Negyedik évad. Itt meglepően olyan részek is nagyon jól sikerültek, amelyek nem tesznek hozzá a főszál eseményeihez és jelentéktelenek (pl.: R2 és C3PO kalandja). Nagyon sok új bolygót és népet ismertet az évad (és igazából az egész sorozat) ami szélesebbkörű ismeretekkel látja el a nézőket, már csak ezért is érdemes megnézni. Ötödik évad. Az egyik legjobb volt. Az utolsó pár rész tetszett a sorozat elkezdése óta a legjobban. Az évadzáró rész nagyon jó lett és egyben szörnyen szomorú. Kezd kibontakozni az összekötés a 3. filmmel. Sokat fejlődött a sorozat az első évad óta, látványosabb és eseménydúsabb jópár rész. A 6. évad nagyon érdekes lett, bár nekem kicsit hosszúnak hatott a Jar Jar-os részek, elég lett volna egy is. A vége felé, kb. az utolsó 3-4 rész nagyon jó lett. spoiler
A 7. évad ugyebár nem készült el, csak a vázlata, befejezetlenül van fent, de én azt is megnéztem. Történeti szempontból jó, de hogy nem fejezték be… (ennyit megtehettek volna a nézőkért, még egy kis animációs munka hiányzott volna…). Oké hogy elkaszálták, de csak azért, mert inkább elkezdték a Rebelst?!
Összességében, jó kis sorozatról van szó. Izgalmas, érdekes. Sok minden extra dolgot tudunk meg a szereplőkről és más bolygókról. Ha ezzel és a filmmel együtt tekintünk az előzménytrilógiára, akkor összegyúrva e 2-őt igen sok mindent kapunk, jó, hogy a Lucasfilm elkészítette a sorozatot és sajnálom, hogy megszakították, és nem sikerült eljutni Anakin Vaderré válásáig…
2018.07.20 update: ennél jobb hír nem is kell, kapjuk a folytatást ♥ #CloneWarsSaved
Végül a 7. évad: izgalmasan indított, már maga a tudat, hogy rendes lezárást kap a sorozat nagyon jó hír. A rajongók nagy elvárásokkal nézik ezt a szériát, reméltük, hogy nem kell csalódnunk. És szerintem nem kellett, mert nagyon jól sikerült, főleg az utolsó részek és az összekötések a Sithek bosszújával ♥ A lezárás nagyon tetszett, kíváncsi vagyok, hogy Ahsoka karakterével még kezdenek-e valamit a star wars univerzumában.

4 hozzászólás
Hippoforaccus 

Minden apró hibájával, unalmas politikai részeivel, idegesítő Gungen-jeivel #akiket, ha lehet még jobban gyűlölök, mint eddig#, állandó karakterszinkron cseréivel, ez egy zseniális sorozat.
És persze a Disney ebbe is belerondított a hatodik évaddal, ahol már az elején felhúzták az agyamat spoiler, pedig még csak a 4. résznél tartok, és már láttam is…
A 6. évadok teljesen külön értékelném, mivel köszönőviszonyban sincs az első öttel.
Kár volt megcsinálni. Unalmas, idegesítő részek. A magyar szinkron még tovább rontja, mivel, talán Anakinon kívül, mindenkinek más a hangja. Főleg Kenobi és Yoda spoiler a fülsértő.
Először megörültem, mikor meghallottam, hogy mégis csinálnak folytatást, de ha ilyen lesz, akkor inkább hagynák a fenébe…
És lement a 7. évad is.
Hát… elég sok apró, zavaró, logikátlan dolog van benne. de látványos, pörgős és jó hangulatú. És persze nagyrészt Ahsokáról szól, ami egy hatalmas pluszpont.

Szencsike 

7. évad: Nagyon szépen megcsinálták a búcsú évadot, az utolsó epizód különösen nyomasztóra sikerült, a szó legjobb értelmében, már ha van ilyesmi.
6. évad: Jót tett a sorozatnak, hogy csak 13 részes lett, kevesebb a töltelék, a kalandok szerencsére ugyanolyan izgalmasak mint korábban. A grafika szebb lett a korábbi évadokhoz képest.
5 évad után:
Ez a sorozat visszahozta a kedvemet a Csillagok háborúja világához. A tévében unalomig ismételt filmek és a gyatra mozik után (kivéve a Mandalorian és a Zsivány Egyes) valahogy eltávolodtam a világtól, de az HBO-n fent van az első 5 évad, és visszatérített a helyes útra. Néha elég gyerekes, és van benne egy-két időhúzó rész és néhány idegesítő szereplő, de kiválóan szórakoztam és jó érzés volt visszatérni ebbe a messzi-messzi galaxisba. Végre képbe kerültem a Mandaloriannal, jobban megismertem a szereplőket, jó nagyokat nevettem a hősökkel vagy épp a droidok dumáin, izgultam a csatékért, és elképesztően büszke voltam a klónokra. Valahol sajnálom, hogy véget értek a háborúk (vagy hogy egyáltalán eljutottunk a 66-os parancsig), mert a klónok is elképesztően jó arcok.

Sznida_Nóri

Imádom ezt a sorozatot, és néhány résztől eltekintve bármennyiszer újra tudnám nézni. Ahsoka a kedvencem belőle, szépen végigvezették, hogy honnan hová jutott, és még a 2020-as utolsó évadba is belerakták, aminek nagyon-nagyon örültem. Mellette természetesen Kenobi a legnagyobb favorit és Rex.
Az új évad eszméletlen volt, bár túl kevés részt kaptunk, és hát átitatta az egészet a sötétség, hogy most már ott vagyunk Anakin átállásának kapujában, és lassan, de biztosan a Köztársaságnak vége. Durva volt, nagyon megható, és nagyon fog hiányozni. Jót tett a grafikának ez néhány év kihagyás, Ahsokát pedig így kellett volna ábrázolni a Rebelsben is, akkor szívesebben nézném azt is.

LaBelle 

A döcögős kezdet után nagyon megtalált a sorozat. Pont arra épít, amit én annyira szeretek a Star Warsban: a rendkívül tág és színes univerzumra. Egy ilyen fantáziavilágot vétek lett volna nem kibontakoztatni. Az összes megismert szereplő a szívemhez nőtt és sokkal mélyebben megértettem az összefüggéseket a filmekben is. Legeslegjobban a politikai drámára hajazó epizódok tetszettek, nekem ez tett a legtöbbet hozzá az általam eddig megismert világhoz. Emellett persze a jedi rend és a klónok is megérnek egy misét, nagyon sok fontos és elgondolkodtató kérdés merül fel a sorozatban, bár azért vannak csupán a kalandra vagy humorra alapozó részek – főleg az utóbbi nem jött be nekem (igen, rátok gondolok, droidok!).
Az animáció az évadokkal együtt finomodott és a zene nagyon ügyesen kíséri Anakin jellemének változását (is).
A magyar fordítás elég ingadozó, főleg a neveknél össze-vissza, valamint a szinkronszínészek cseréje sem tetszett.

Kizi

1-3. évad
Kronológiai sorrendben nézem, úgyhogy ezt a hármat egyben értékelem.
Eddig imádom, jobban is, mint a filmeket. Amik miatt, csak röviden:
– bolygók, fajok, kultúrák „megnézése közelebbről”
– betekintés a Jedi Rend, a Szenátus és kicsit még a Szeparatista tanács életébe is
– a karakterek jobban kibomlanak, mint a filmekben spoiler Padmenak kifejezetten használ ez a sorozat
– klónok – ezt talán magyaráznom sem kell
A klónok támadásában elrejtett jedik itt szerepet kaptak (Plo Koon, Aayla Secura, Ki-Adi Mundi, Shaak Ti, Luminara Unduli, stb)
– Ahsokát már most imádom (és örülök, hogy közben felöltözött rendesen, attól a toptól nekem fázott a derekam, különösen a 2x08 részben)
Amit furcsállok (mert gyerekesebb sorozatra számítottam):
– politika
– erőszak
Kedvenc epizódjaim eddig: 1x14, 2x05, 3x10

4. évad
Asszem ez egyre brutálisabb lesz.
– Umbara után szünetet kellett tartanom, erre jöttek rabszolgakereskedők…
– Lux Bonteri kellemes meglepetés volt
– Ahsokát és a klónokat egyre jobban imádom, és már Ventress is egyre szimpatikusabb
spoiler elég furcsa volt, az eddigiekhez képest is. Savage szinkronhangja rendben van, de az övé nem lett eltalálva.
Kedvenc epizódot nem is tudok innen mondani, inkább csak pillanatokat: spoiler

5. évad
Ahh, hol is kezdjem.
A droidos részek itt se voltak valami erősek, Gregor dobta fel egy kicsit talán. És azt hiszem, ennyiben ki is merült az évad gyengesége. Az összes többi rész sűrűre sikerült, a vége pedig már az érzelmi kínzás határát súrolta.
spoiler
A gyerekek tanítását érdekes volt látni, de spoiler Itt Hondo több szerepet kapott szerencsére. spoiler
A vége brutális volt, még úgy is, hogy spoilereztem belőle magamnak pár dolgot már. spoiler spoiler spoiler
Nem tudom, hova lehet ezt még fokozni, de biztos megoldják valahogy. Kedvenceket már felesleges kiemelnem.

6. évad
Az évad első fele megkínzott egy kicsit, mint ahogy az előző vége.
A közepe Clovis-szal nem lett annyira érdekes. Talán a legnagyobb húzás Anakin Vader-árnyéka volt, meg talán Thorn parancsnok.
A vége vizsont a sorozat legzseniálisabb részei közé tartozik. Már régebb óta gondolkoztunk ezen anyával, hogy Qui-Gon hogyhogy nem tűnik el a Baljós árnyak végén. A sith-ek bosszújában ugyan kapunk erre egy kis utalást, de itt végre megmagyarázzák rendesen. Nagyon jól összeköti ez a sorozat a filmek világát egymással. spoiler

7. évad
Az eleje nem volt nagy szám. Ahsoka keresi a helyét a világban. Aztán 4 rész, ami előkészíti az új sorozatot.
Aztán… Túl friss az élmény, de nem biztos, hogy később értelmesen tudnék erről beszélni. Még úgy is brutális, hogy spoilereztem rengeteget.

Összességében örülök, hogy belekezdtem. Újra kell néznem valamikor, ez biztos.


Népszerű idézetek

Razor 

Savage Oppress [Darth Maulról]: Ő a testvérem.
Asajj Ventress: A testvéred? Ahogy elnézem, valaki féltestvért csinált belőle.

1 hozzászólás
Razor 

Obi-Wan Kenobi: Te átálltál a jó oldalra?
Asajj Ventress: Hé! Ne sértegess!

5 hozzászólás
Razor 

Agruss: Ugyan már, Kenobi mester! Tudom, hogy egy Jedi nem öl meg egy fegyvertelen ellenfelet.
(Rex belehajít egy lándzsát Agrussba.)
Rex: Én nem vagyok Jedi.

1 hozzászólás
Razor 

Darth Maul: Van még mondanivalód?
Obi-Wan Kenobi: Tetszik az új lábad. Nagyobbnak tűnsz tőle.

1 hozzászólás
TribeBubu 

Nem szabad soha kétségbeesni annyira, hogy megbízz egy megbízhatatlanban.

Razor 

Obi-Wan Kenobi (rádión keresztül): Anakin! Örülök, hogy itt vagy! De vendéglátónk sajnos másként érez.
Anakin Skywalker: Mindenkit nem tehetünk boldoggá.

1 hozzászólás
Razor 

Yoda: (Anakinnak) Engedetlennek lenni a specialitásod. Ezért is kérem a segítségedet.

1 hozzászólás
Razor 

Obi-Wan Kenobi: Már kalózokkal is összeálltok? Ó de mélyre süllyedtek az egykor büszke Sith-ek.

1 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján