Star Wars – A klónok háborúja (2008–2020) 30

Star Wars: The Clone Wars
23' · amerikai · sci-fi, animációs, sorozat 12
6 évad · 121 rész

A galaxisban tombol a háború, hősök emelkednek fel, és buknak el. A Jedi rend tagjaként Anakin Skywalker, és padawanja, a nagyszájú és kotnyeles Ahsoka is részt vesznek a harcban, egyre jobban megismerve egymást, és a háború természetét magát. A sorozat számtalan konfliktust mutat be a Független… [tovább]

Képek 9

Szereposztás

Matt LanterAnakin Skywalker (hang)
James Arnold TaylorObi-Wan Kenobi (hang)
Corey BurtonDooku gróf (hang)
Ashley EcksteinAhsoka Tano (hang)
Terrence 'T.C.' CarsonMace Windu (hang)
Catherine TaberPadmé Amidala (hang)
Ian AbercrombiePalpatine kancellár (hang)
Stephen StantonMas Amedda (hang)
Nika FuttermanAsajj Ventress (hang)
Phil LaMarrBail Organa (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 25

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Kopaszkutya 

Voltak számomra nagyon unalmas, gyerekes részek, de összességében szerintem nagyon jól összeköti a Klónok támadását a Sith-ek bosszújával. A Jar-Jar-os és C-3PO-s epizódoktól falra tudtam volna mászni, de szerencsére nem volt belőlük sok. Vegyesen néztem eredeti nyelven és magyar szinkronnal, ami nem is volt annyira rossz (bár még mindig a fülemben cseng, ahogy Ahsoka Artucskának hívja R2-t :) Az ötödik és hatodik évad volt a legjobb, legizgalmasabb. Kár hogy hirtelen ért véget.

Valentine_Wiggin 

Nagyon szeretem. Igaz, nehezebben kezdett, nem igazán kapott el a hangulata, de a harmadik évadtól kezdve már nagyon komoly, nagyon felnőtt témákat boncolgat, vannak bizonyos részek, amiket oldalakon át tudnék elemezni, annyira zseniálisan vannak felépítve (talán a Mortis trilógiát tudnám mondani a legjobb példának, annyira átgondolt, annyira elképesztően jól van kitalálva az a három epizód, hogy abszolút megállja a helyét a filmek mellett). Ahsoka is amennyire idegesítő volt az elején, néhány rész alatt annyira meg tudtam kedvelni, és a mellékszereplők, a Jedi mesterek is egyre jobban a szívemhez nőttek. A harmadik filmben a 66-os parancsot is egészen más úgy nézni, hogy már tudom, kik azok, akik meghalnak a képernyőn, milyen a személyiségük, és elkísértem őket pár kalandra. Nagyon kellenek a kiegészítések, amiket ez a sorozat ad az univerzumhoz, és ismételten ad egy lehetőséget is, hogy hosszabban belecsöppenjünk a Star Wars világába. Ezt pedig melyik rajongó hagyná ki?

Timi98 

Nagyon jó ötlet volt a sorozat elkészítése, összekötő kapocs a két film között.Én nem kronológiai sorrendben, hanem a részek kijövetelének sorrendjében néztem, de ettől függetlenül jó volt, lehetett érezni, hogy ugrál a sorozat az időben. A szinkron a sorozat végére megváltozott, nekem a régi/eredeti jobban tetszett (azok a szinkronszínészek akik a filmeket is szinkronizálják).
Az első évad nagyon tetszett, bár volt pár rész, ami nem annyira kötött le, de ennek ellenére engem meggyőzött. Kellően akciódús, részeletes és a képi világa is nagyon szemet gyönyörködtető. Sok eseménnyel és karakterrel bővíti a Star Wars univerzumát. Vannak eltérések a filmekhez képest, de ezek apróságok és nem túl zavaróak. Azt gondoltam, így az évad végére érve, hogy hogyan tudták ezt a sorozatot ilyen hosszúra készíteni, biztos tele lesz unalmas részekkel. Hááát…unalmasak nem voltak, de néhány kicsit gyerekes és/vagy felesleges. A második évadot talán az elsőhöz tudom hasonlítani: nagyon tetszett. A harmadik évadban már volt pár dolog ami bökte a csőröm: néhány történetet nagyon elnyújtottak, így már nem tudták fenntartani az érdeklődésemet (gondolok itt azokra a történetekre, melyen 3 részt is igénybe vettek). Viszont sok izgalmas elem is megjelent. Negyedik évad. Itt meglepően olyan részek is nagyon jól sikerültek, amelyek nem tesznek hozzá a főszál eseményeihez és jelentéktelenek (pl.: R2 és C3PO kalandja). Nagyon sok új bolygót és népet ismertet az évad (és igazából az egész sorozat) ami szélesebbkörű ismeretekkel látja el a nézőket, már csak ezért is érdemes megnézni. Ötödik évad. Az egyik legjobb volt. Az utolsó pár rész tetszett a sorozat elkezdése óta a legjobban. Az évadzáró rész nagyon jó lett és egyben szörnyen szomorú. Kezd kibontakozni az összekötés a 3. filmmel. Sokat fejlődött a sorozat az első évad óta, látványosabb és eseménydúsabb jópár rész. A 6. évad nagyon érdekes lett, bár nekem kicsit hosszúnak hatott a Jar Jar-os részek, elég lett volna egy is. A vége felé, kb. az utolsó 3-4 rész nagyon jó lett. spoiler
A 7. évad ugyebár nem készült el, csak a vázlata, befejezetlenül van fent, de én azt is megnéztem. Történeti szempontból jó, de hogy nem fejezték be… (ennyit megtehettek volna a nézőkért, még egy kis animációs munka hiányzott volna…). Oké hogy elkaszálták, de csak azért, mert inkább elkezdték a Rebelst?! spoiler Hülye vagy Disney, tudod hogyan kell tönkretenni a dolgokat…
Összességében, ha a 7.évadot nem nézzük szerintem jó kis sorozatról van szó. Izgalmas, érdekes. Sok minden extra dolgot tudunk meg a szereplőkről és más bolygókról. Ha ezzel és a filmmel együtt tekintünk az előzménytrilógiára, akkor összegyúrva e 2-őt igen sok mindent kapunk, jó, hogy a Lucasfilm elkészítette a sorozatot és sajnálom, hogy megszakították, és nem sikerült eljutni Anakin Vaderré válásáig…
2018.07.20 update: ennél jobb hír nem is kell, kapjuk a folytatást ♥ #CloneWarsSaved

4 hozzászólás
Hippoforaccus 

Minden apró hibájával, unalmas politikai részeivel, idegesítő Gungen-jeivel #akiket, ha lehet még jobban gyűlölök, mint eddig#, állandó karakterszinkron cseréivel, ez egy zseniális sorozat.
És persze a Disney ebbe is belerondított a hatodik évaddal, ahol már az elején felhúzták az agyamat spoiler, pedig még csak a 4. résznél tartok, és már láttam is…
A 6. évadok teljesen külön értékelném, mivel köszönőviszonyban sincs az első öttel.
Kár volt megcsinálni. Unalmas, idegesítő részek. A magyar szinkron még tovább rontja, mivel, talán Anakinon kívül, mindenkinek más a hangja. Főleg Kenobi és Yoda spoiler a fülsértő.
Először megörültem, mikor meghallottam, hogy mégis csinálnak folytatást, de ha ilyen lesz, akkor inkább hagynák a fenébe…

LaBelle

A döcögős kezdet után nagyon megtalált a sorozat. Pont arra épít, amit én annyira szeretek a Star Warsban: a rendkívül tág és színes univerzumra. Egy ilyen fantáziavilágot vétek lett volna nem kibontakoztatni. Az összes megismert szereplő a szívemhez nőtt és sokkal mélyebben megértettem az összefüggéseket a filmekben is. Legeslegjobban a politikai drámára hajazó epizódok tetszettek, nekem ez tett a legtöbbet hozzá az általam eddig megismert világhoz. Emellett persze a jedi rend és a klónok is megérnek egy misét, nagyon sok fontos és elgondolkodtató kérdés merül fel a sorozatban, bár azért vannak csupán a kalandra vagy humorra alapozó részek – főleg az utóbbi nem jött be nekem (igen, rátok gondolok, droidok!).
Az animáció az évadokkal együtt finomodott és a zene nagyon ügyesen kíséri Anakin jellemének változását (is).
A magyar fordítás elég ingadozó, főleg a neveknél össze-vissza, valamint a szinkronszínészek cseréje sem tetszett.

Eszter_S

Nem értem, miért pont 75%-on van csak, szerintem kiváló része a Star Wars világának. :-)
A látványvilág az elején se rossz, de ahogy a sorozat halad, egyre szebb lesz. Sőt végig nívósabb, mint a Lázadóké (a Lázadókban se rossz sztem az animáció, de nem ér fel a KH-val). Coruscant nagyon szépen meg lett csinálva, a többi bolygó világa szintúgy. Az űrhajók is nagyon tetszettek.
A szereplők jól meg voltak formálva. Anakinnak kimondottan rajongója vagyok, az főleg tetszett, ahogy bemutatták a szeretteit veszni nem hagyó énjét (na és a tanítványával való kapcsolata is tetszett). A klónok maguk is szerethetőek voltak, tetszettek azok a részek, amelyekben rajtuk volt a hangsúly (pl. az Umbarán játszódó részek). És a gonoszok között is voltak érdekes alakok (pl. a fejvadászok és Ventress).
Ahhoz képest, hogy rajzfilm, elég komoly témákat vet fel, amiket érdekesen dolgoz fel, éppen ezért érdekes. Igaz, van benne egy jó pár durva jelenet, de nem vesz el a sorozat értékéből.


Népszerű idézetek

Bubu 

Nem szabad soha kétségbeesni annyira, hogy megbízz egy megbízhatatlanban.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján