Star Wars: Lázadók (2014–2018) 93

Amikor a galaxisban a félelem az úr, egy lázadás lobban lángra. A Szellem űrhajó leleményes, és változatos legénysége azon kevesek közé tartozik, akik elég bátrak ahhoz, hogy szembeforduljanak a rettegett Birodalommal. Ezra, a főszereplő fiú véletlenül keveredik az események középpontjába, ám… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 19

Szereposztás

Taylor GrayEzra Bridger (hang)
Freddie Prinze Jr.Kanan Jarrus (hang)
Vanessa MarshallHera Syndulla (hang) / Marida Sumar (hang)
Steve BlumZeb Orrelios (hang) / Alton Kastle (hang) / DT-L21 (hang) / Zöld Vezér (hang) / rohamosztagosok (hang) / Amda Wabo (hang) / rohamosztagos parancsnok (hang)
Tiya SircarSabine Wren (hang)
Dee Bradley BakerRex / Wolffe / Gregor / Konstantine admirális / Jho (hang)
David OyelowoKallus ügynök (hang)
Ashley EcksteinAhsoka Tano (hang)
Keone YoungSato parancsnok (hang)
Jason IsaacsAz Inkvizítor (hang)

További szereplők

Kedvencelte 41

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin

Most, hogy leülepedett bennem az egész, megírok egy teljesen új értékelést. Vizsgaidőszak végén, annak ellenére, hogy anno az első benyomásom nem volt annyira pozitív, részben a Solo film utóhatásaként elfogott az érzés, hogy én meg akarom nézni ezt a sorozatot, elejétől végéig. Elindítottam az első részt, és onnantól nem volt megállás.
A Klónok Háborúját nagyon szerettem. Eltalálta az arányokat, a hangulatot, az egész okos volt, jól felépített, nem nézte hülyének a nézőközönségét, különösen a második felét már inkább a nagykamasz generáció élvezhette. De egyben könnyű dolga is volt – hiszen Anakint, Obi-want mindenki ismeri. Ahsokát be kellett vezetni ugyan, de mégis, tulajdonképpen hozott anyagból dolgozott a sorozat. A Rebels nulláról indult… Ezra egy kis, aladdin jellegű karakter, amilyenből ezer van az irodalomban, Kananból annyit láttunk, hogy jedi, menő a fénykarddal, Hera első benyomásra anyáskodó, Sabine egy lázadó tini, Zeb a klasszikus izomagy. Komolyan Chopper volt a legeredetibb a társaságból első pillantásra. Aztán szépen lassan mélyült az egész. Az első évad, egy-két részt kivéve nem nagy szám, de a második például mindent behoz. Bűntudat, remény, félelem, szerelem, sötét múlt, Ezra próbák sorozatával szembesül, Kanan (mint kiderül, nem először) kap egy identitásvesztést, és kirántják a lába alól a talajt, Ahsoka szembesül a mestere sorsával és a saját érzéseivel, Zeb karaktere túllép az izomagyon, az ő fájdalma is terítékre kerül, Herát vezetőként, harcosként látjuk, nem csak a csapat anyukájaként, Sabine-on keresztül pedig elővesszük a mandalóriai kultúrát, a spártaiakra hajazó, becsületet és bátorságot minden, még az élet fölé is helyező elvakult szemléletet. Sötétté válik az egész, az érzelmek, a felvetett problémák évadról évadról egyre húsbavágóbbak, a karakterek komplexitása növekszik, és a végére már senki nem ugyanaz, aki az elején volt. Én összességében mindenképp kiemelem Ahsokát, mert… már sokszor leírtam a részértékeléseknél, a Star Warsba ilyen női karakterek kellenek. Olyan karakterívet írtak neki, hogy az original trilógia keményvonalas rajongói vethetik rám a köveket, Leia elbújhat a sarokban emögött a fejlődés, és amögött a harc mögött, amit Ahsoka a két sorozatban együtt végigcsinált. Tényleg mindent megjárt, és mindig erősebben jött ki, mint amilyen korábban volt. Már csak azt szeretném látni, ahogy mesterként másokat vezet. A másik kedvenc Kanan volt, nála szintén félelmetes, honnan hová jutott (bár az, hogy pontosan mekkorát fejlődött, milyen szakadékból mászott ki, és kapaszkodott fel oda, ahol az egész végén volt, csak az Új Hajnal könyvvel együtt derült ki).
A zárás miatt kicsit mérges vagyok, gyakorlatilag cliffhanger, ami nagyon bosszantó, de még ezzel együtt is nagyon szép. Szépen belesimul az idővonalba, nem lehet belekötni, és elvarrtak nagyon sok szálat. Nem érdemes kihagyni. Küzdjétek át magatokat az első évadon, és onnantól hagyjátok sodorni magatokat. Dave Filoninak meg egy nagy kalapemelés. Remélem, ilyesmit alkot majd a Resistance sorozatban is, mert akkor az új generációt, az új korszakot is sokkal közelebb fogja hozni hozzám. spoiler

2 hozzászólás
LoneWolf 

Meglepett, de összességében még jobban is tetszett, mint a Klónok Háborúja, (Kevesebb filler jellegű epizódot találtam ebben.) miközben arra készültem, hogy biztosan elmarad majd tőle. Ehelyett gyorsan megkedvelhető, fokozatosan fejlődő szereplőket kaptam, értelmes, látványos cameokkal, megfelelő ütemben haladó, átívelő sztorival, miközben szinte minden rész magában is megállta a helyét. A sorozat emellett bőkezűen utalgatott szinte az összes filmre és az elődjére is, szóval nagyon nehezen vesztette el nálam azt a 10. csillagot. Akadt 3-4 kevésbé erős epizód, illetve illetve az utolsó évad túlságosan Ezra szülőbolygójára összpontosított, ez pedig kicsit egyhangúvá tette a dolgokat, nem beszélve a túltolt misztikus vonalról, ami szintén nagyon kilógott számomra az összképből, de ez már ízlés kérdése csupán. Legszívesebben megadnám neki a 10 csillagot, de az azt is feltételezné, hogy a sorozat hibátlannak érződik, miközben azért ez nem egészen igaz. Az azonban bátran kijelenthető, hogy magasan túlszárnyalja a Disney uralma alatt készült trilógiát, így csak ajánlani tudom mindazoknak, akiknek tetszett a fent is említett Klónok Háborúja.

2 hozzászólás
Cendrillon0002

És vége! Két év után, meg-megszakítva vizsgaidőszak, animék, koliból hazafelé utazás, és digitális detox miatt ma sikerült befejezni. Az a helyzet, hogy nagyon megszerettem és kellemes csalódás volt ez a sorozat.
Történetírás szempontjából csillagos ötös. Nagyon tudom értékelni a kontinuitást a Clone Wars-zal, a cselekmény nem kimondottan kiszámítható, a finálé meg nagyon okos, szép és megható volt.
A csapat hihetetlenül szerethető, Ezra hatalmasat fejlődött, Zeb hamar túllépett az izomagy szerepen és Sabine is szerethető volt. Hera és Kanan meg annyira emlékeztettek Spartakusra és Arkanara az LMEből, hogy egy fáradt pillanatomban már crossoveres álmaim voltak, és imádtam a dinamikájukat. A kedvencem viszont Ahsoka, és szerintem az egész univerzumban ő a legjobb női karakter, change my mind.
Az animáció gyönyörű, a zene is tetszett, az egész nagyon meseszerű volt, de helyenként meglepően bátor volt, még úgy is, hogy elvileg gyerekmese. A teljes franchise zenéjét lofi mixként meg tanuláshoz hallgatom. Ideje befejezni a Clone Warst is…

Victorious 

Összességében szerintem én jobban élveztem, mint a clone wars-ot, kifejezetten hozzám nőtt a csapat és kevesebb volt a gyengébb filler rész is. Persze mindkettőnek megvan a maga erőssége, de jelenleg így gondolom.
Most szerintem majd a Boba Fett jön, majd Bad Batch, Obi-Wan és talán a Visions. Azért most megint tartok egy kis star wars pihenőt, de idén mindenképp leakarom tudni ezeket. (mondjuk ez nem nagy kihívás)

1.évad
Bár azért még egyértelműen felvezető, karaktereket bemutató évad volt, de azért bejött, sőt mindenképp jobb volt, mint a clone wars első évadja. Kevesebb volt a töltelékrész és még azok is valamennyire fontosak voltak :D . A karakterek szimpatikusak és van bennük bőven potenciál, tetszik a dinamikájuk is. Pár ismerős arcot is viszontláthattunk.
Remélem a későbbiekben is tudja legalább ezt a szintet hozni.

2.évad
Mindenképpen jobb évad volt, mint az előző, többségében jó részekkel, de a gyengébbekre se mondanám, hogy katasztrófák. A végén pedig egy fantasztikus zárást kaptunk. Szerencsére nem is egy karakterközpontú rész volt amiben megismerhettük jobban a csapatot. Az előző évadban is bírtam őket, de ebben különösen a szívemhez nőttek, leginkább Hera. Persze volt pár visszatérő szereplő is akik kisebb-nagyobb szerepet kaptak az évadban.
spoiler
Nem tudom, hogy megtudják e ezt haladni, de azért reménykedem benne.

3.évad
Bár sajnos a második évad magasságaiba nem emelkedett, de végülis nem volt olyan rossz évad. Az évad csúcsa mindenképp Thrawn volt aki egy remek karakter. De bírtam a Sabine féle mandalorian szálat is és egy izgalmas évadzárót kaptunk (ha nem is ért fel ugye az előzővel)
Negatívumaim leginkább: spoiler
Na de már csak az utolsó évad van hátra, meglátjuk mit hoztak össze.

4.évad
Hát végül elérkeztem a végéhez.
Bár eléggé egy helyre koncentrálódott ugye az esemény, kicsit túllett tolva a farkasos szál és volt 1-2 elhanyagoltabb karakter, de összességében egy korrekt zárása lett a sorozatnak a nyitott vég ellenére. (amiket akkor a készülő sorozatokban kifejthetnek)
Természetesen az évad legnagyobb vesztesége spoiler. Thrawn pedig továbbra is remek volt.

Szencsike 

Először kicsit gyerekesnek tűnt, de mire véget ért a sorozat addigra belopta magát a szívembe. Jópofáskodóan indult, ám évadról évadra egyre komolyabb lett, hiszen az ellenállás 1.0 történetét mutatja be, mi volt a Zsivány Egyes előtt. Nagyon szimpatikus a csapat, Ezra néha túl sokat nyavalyog, de ha Zeb meg tudta szokni, akkor nem lehet vele gond. Chopper nagyon jó arc, akármit is füttyügött, a szövegelésének a 90%-a tuti káromkodás lehet. Jó volt viszontlátni Hondót, az ő részein mindig nagyot nevettem, és hát Rex, Gregor, Wolffe, lehetett volna több klónt is hozni, ők az igazi példája a katonáknak. Most derült csak ki, hogy a Birodalmi Rohamosztagosok mennyire borzalmas katonák a klónokhoz képest. Kallusnak örülök, hogy feloldozást kapott. Thrawn admirális kiváló ellenfél volt, a hideg rázott tőle, de ha lesz neki is saját sorozata, tuti nézni fogom, mert zseniális a személyisége. A sorozatzáró pedig… remélem sikerrel járnak a kutatásban.
A négy évad alatt volt egy-két érdektelenebb rész, de összességében egy kellemes, szórakoztató sorozat.

ChEebor 

Ebbeől a történetből a Lázadás napjait ismerhetjük meg, de nem a filmekből ismert történetet, hanem az azelőtt játszódó kalandokat. A főhős Ezra Bridger, a Jedi-képességekkel bíró egyszerű tolvaj, aki a véletlenek szerencsés összjátékának köszönhetően egy igencsak szimpatikus lázadó osztag tagja lehet. A történet eleje még kicsit gyerekes, de aztán gyorsan beindul az akció, és meglepően mély és komoly kalandokat láthatunk majd. Szóval a történetírás szuper, és szerencsére a kivitelezés is ehhez hasonlóan nagyon jóra sikeredett.

Hippoforaccus 

Akármennyire is próbáltam utálni, azért mert Disney, őszintén nem igazán sikerül.
Az első két évaddal nincs különösebb gond. A harmadikban megjelenik Thrawn, akit ugyebár lenyúltak egy könyvből…, ami baj, mert jól eltalálták. De a negyedik évadban mellélopták Rukh-ot is, akinek nagyon megváltoztatták a sorsát, amiért enyhén szólva felkaptam a vizet.
De, ha ezt nem veszem figyelembe, több, mint tűrhető, vicces sorozat lett. A Hondós részeken néhol a könnyem is kicsordult a nevetéstől.

Kizi

1. évad
Nem rossz eddig. Kicsit sok volt a cameo.
Ez az évad egy nagy előkészítésnek, epilógusnak tűnt nekem. Megismertük a szereplőket, a helyzetüket, mindennapjaikat, és a Birodalom mindennapjait.
Főleg az utolsó rész arra enged következtetni, hogy most kezdődik igazán a Lázadás.

2. évad
Az évad első fele nem felelt meg annyira a várakozásaimnak: maradtunk az első évad felállásánál (lopunk, piszkáljuk a birodalmat, Ezra tanulgat stb), csak itt kicsit nagyobban.
spoiler
A második fele végre beindult, akciódúsabb lett. Imádom, amikor legendák után mennek, és itt kijutott 2 ilyen szál is spoiler. A lezárás sokkal erősebbre sikerült az előzőekhez képest. Megérte rá várni.
Még nem adtam fel, hogy eléri a Klónok Háborúja szintjét nálam.

3. évad
Erős kezdés, tetszett Ezra küzdelme a sötét oldallal. Kanan spoiler furcsa volt kicsit, nem okozott neki gondot még a vezetés sem… Azért ez egy kicsit túlzás, nem?
Az évad második felétől Sabine lett a kedvencem.
Maul spoiler kicsit kiábrándító volt, komolyabb jelenetre számítottam.
Thrawn nem nyűgözött le különösebben. Annyit tudtunk meg róla, hogy intelligens. Oké.
spoiler
Még mindig várom a katarzist. Hátha.

4. évad
És csak sikerült. Ebben az évadban végre kiteljesedtek a karakterek, minden mellékszereplő, mellékszál összeért, értelmét nyert… Tökéletes zárás.
A totál katarzis a Világ a világok között volt.
A kisebb-nagyobb spoilerekkel is meglepődtem, izgultam, sírtam a szereplőkkel. Most azt érzem, hogy gyorsan befejeztem, és még nézném tovább ezt az évadot.
Remélem, igazak a pletykák, és tényleg látjuk még a kis csapatot a jövőben.

Összességében lassan ment, de csak megszerettem.

Nightmare

Csak akkor akartam értékelést írni, amikor vége a sorozatnak, de inkább megteszem most.
1.ÉVAD
Nem volt rossz, de lehetett volna jobb is. Igazából ez még inkább a kisebb korosztálynak szólt.
2.ÉVAD
A TCW-s karakterek visszahozása tetszett. Az évadzáróban Malachor temploma nagyon bejött. Hihetetlen, hogy Maul mindent túlél. Amikor Kanan megvakulva belerúgott a zabrakba, és az leesett, azt hittem meg fog halni.
3.ÉVAD
Grand Admiral Thrawn

A legjobb évad. Nagyon sok titok van a chiss körül. Arra pedig kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a ma megjelenő Visions and Voices epizódban.
Remélem még, hogy a Bendut és Ashoka-t is látjuk még.

Timi98 

Kezdetben nem ismertem ezt a sorozatot, aztán később láttam róla fotókat és elhamarkodottan ítéltem. Nem tetszett ránézésre, főleg az animáció stílusa miatt, illetve azt gondoltam, hogy a Disney megint készített valami tök felesleges és elszúrt star wars-os dolgot, ezt is csak a pénz kedvéért. Aztán @Valentine_Wiggin ajánlotta, hogy nézzem meg, neki tetszett, így hát adtam neki egy esélyt. Nem bántam meg, összességében nagyon meglepett és végül összeségében egy jó sorozat, hibái ellenére is.
1. évad: Kezdetben lassan és döcögősen indult, abszolút kisgyerekeknek való mesének tűnik. Az animálással lassan megbarátkoztam. (Igazából a főszereplő karakterek nem tetszettek kezdetben, a helyszínek, bolygók, űrhajók nagyon részletgazdagon animáltak, de a karakterek nem igazán.) Maga a történet sem kötött le kb. az első 3- 4 rész alatt. Aztán szépen lassan elkezdett építkezni és összekapta magát. Az évad vége már nagyon tetszett, a cselekmény nagyon jól felépített. A záró rész értelmet ad a sorozatnak. Így belegondolva az első évad csupán egy felvezetés a későbbieknek, de rendben van.
2. évad: Jó kis évad lett, kicsit elfáradt a sorozat, de utána behozta. Volt pár abszolút kiemelkedő rész (pl.: a Szólítás és a Sötétség leple c. részek), illetve spoiler is nagyon örültem. Az évad eleje és vége jó, a zárás fantasztikus.
3. Számomra ez az évad tetszett eddig legkevésbé, néhány rész azért kivételes lett. Pl. ezek jók lettek: Az utolsó csata, A Geonózis szelleme, Birodalmi szemmel, Ikernapok. Ez amiatt is lehet, hogy nagyon elhúzták ezt a sorozatot, a kevesebb jobb lett volna. Ha egy évaddal kevesebb készül el és inkább nagyobb „töménységben” akkor izgalmasabb lett volna. Ez az évad is csak helyenként mutat kapcsolódást a star wars- filmekkel, túl sok benne a felesleges töltelék rész. Ami még nem tetszett: néhol kicsit bugyuta és túl egyszerű szövegkönyv (talán itt látszik, hogy a kisgyerekek a célközönség?). Talán a sorozat leggyengébb láncszeme ez a széria.
Ami tetszett, hogy végre lezárták ezt az egész spoiler. Callus ügynök ebben az évadban a legjobb, Thrawn pedig szintén nagyon jó karakter. Őt a könyvekből lehet ismerni, bár én ezzel le vagyok maradva. spoiler. Az évadzáró nem rossz.
4. Számomra nem volt érdekes az évad indítása, de később jobbnál jobb részek követték egymást. Különösen tetszett a Rokonság és a Lázadók támadása c. rész. Ezenkívül a Dume és onnantól végig a sorozat zárásig nagyon eseménydús volt, szval számomra pozitív érzésekkel fejeződött be a Rebels.
A szereplők közül Choppert és Zebet kedveltem leginkább, de később már Ezra karaktere is nagyon szerethető.
Amúgy érdekes, mert sokszor nagyon érdekes sorozat, sokat hozzátesz az univerzumhoz, viszont olyan is van, hogy 3-4 részen keresztül semmi érdekes nem történik. Ez mondjuk függ a nézőtől is, mert hát mindenkit más érdekel, pl.: engem a Lothal-os vagy a birodalmat közelebbről megmutató részek nagyon érdekelnek, de pl.: a mandaloriak története nem igazán… (Kicsit mutathattak volna több Vadert vagy Ashokát). De megéri megnézni a sorozatot, ha le tudod küzdeni a Disney- gyűlöleted és érdekelnek az univerzumot kiegészítő apróságok, mellékszálak. A zene star wars = csodás.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin

Kanan: Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
Ezra: Ez mit jelent?
Kanan: Igazából én sem értettem soha. De Yoda mester szokta mondani.

Valentine_Wiggin

Vader: A bosszú nem illik egy Jedihez.
Ahsoka: Én nem vagyok Jedi!

Valentine_Wiggin

Hondo Onaka: Hazudtál nekem? Ezért voltál rögtön olyan szimpatikus!

TribeBubu 

Egy tárgy nem tehet se gonosszá, se jóvá. A hatalom kísértése, a tiltott tudás, de akár még a jó szándék is tévútra csalhat egyeseket. De megváltozni csak önmagadtól tudsz.

Valentine_Wiggin

Hondo: A vak is látja, hogy ez egy rendkívül… *Kanan elhúzza a száját* Ó, ezer bocsánat.
Kanan: Semmi gond. Egyébként érdekel az ajánlatod.
Hondo: Bölcs szavak! Tudtam, hogy mi ketten hasonlóan fogjuk látni a dolgot! Ó, ismét bocsánat…

Valentine_Wiggin

Kanan: Nem koncentrálsz!
Ezra: Egy halom hulla elég kizökkentő!

Valentine_Wiggin

Kallus: Úgy tűnik, a parancsnokod lettem.
Rex: Tévedsz. Hera hozzám beszélt.
Kallus: Miért bízná pont rád a hajóját? Én Csillagromboló parancsnok is voltam!
Rex: És ezzel meg is adtad a választ a kérdésedre.

Valentine_Wiggin

Vader: Anakin Skywalker halott. Gyenge volt, végeztem vele.
Ahsoka: Akkor bosszút állok a haláláért.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján