Star Wars: Lázadók (2014–2018) 37

Amikor a galaxisban a félelem az úr, egy lázadás lobban lángra. A Szellem űrhajó leleményes, és változatos legénysége azon kevesek közé tartozik, akik elég bátrak ahhoz, hogy szembeforduljanak a rettegett Birodalommal. Ezra, a főszereplő fiú véletlenül keveredik az események középpontjába, ám… [tovább]

angol

Képek 12

Szereposztás

Taylor GrayEzra Bridger
Freddie Prinze Jr.Kanan Jarrus
Vanessa MarshallHera Syndulla
Steve BlumZeb Orrelios (hang)
Tiya SircarSabine Wren (hang)
Dee Bradley BakerRex százados (hang)
David OyelowoKallus ügynök (hang)
Ashley EcksteinAhsoka Tano (hang)
Keone YoungSato parancsnok (hang)
Jason IsaacsAz Inkvizítor (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 17

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Most, hogy leülepedett bennem az egész, megírok egy teljesen új értékelést. Vizsgaidőszak végén, annak ellenére, hogy anno az első benyomásom nem volt annyira pozitív, részben a Solo film utóhatásaként elfogott az érzés, hogy én meg akarom nézni ezt a sorozatot, elejétől végéig. Elindítottam az első részt, és onnantól nem volt megállás.
A Klónok Háborúját nagyon szerettem. Eltalálta az arányokat, a hangulatot, az egész okos volt, jól felépített, nem nézte hülyének a nézőközönségét, különösen a második felét már inkább a nagykamasz generáció élvezhette. De egyben könnyű dolga is volt – hiszen Anakint, Obi-want mindenki ismeri. Ahsokát be kellett vezetni ugyan, de mégis, tulajdonképpen hozott anyagból dolgozott a sorozat. A Rebels nulláról indult… Ezra egy kis, aladdin jellegű karakter, amilyenből ezer van az irodalomban, Kananból annyit láttunk, hogy jedi, menő a fénykarddal, Hera első benyomásra anyáskodó, Sabine egy lázadó tini, Zeb a klasszikus izomagy. Komolyan Chopper volt a legeredetibb a társaságból első pillantásra. Aztán szépen lassan mélyült az egész. Az első évad, egy-két részt kivéve nem nagy szám, de a második például mindent behoz. Bűntudat, remény, félelem, szerelem, sötét múlt, Ezra próbák sorozatával szembesül, Kanan (mint kiderül, nem először) kap egy identitásvesztést, és kirántják a lába alól a talajt, Ahsoka szembesül a mestere sorsával és a saját érzéseivel, Zeb karaktere túllép az izomagyon, az ő fájdalma is terítékre kerül, Herát vezetőként, harcosként látjuk, nem csak a csapat anyukájaként, Sabine-on keresztül pedig elővesszük a mandalóriai kultúrát, a spártaiakra hajazó, becsületet és bátorságot minden, még az élet fölé is helyező elvakult szemléletet. Sötétté válik az egész, az érzelmek, a felvetett problémák évadról évadról egyre húsbavágóbbak, a karakterek komplexitása növekszik, és a végére már senki nem ugyanaz, aki az elején volt. Én összességében mindenképp kiemelem Ahsokát, mert… már sokszor leírtam a részértékeléseknél, a Star Warsba ilyen női karakterek kellenek. Olyan karakterívet írtak neki, hogy az original trilógia keményvonalas rajongói vethetik rám a köveket, Leia elbújhat a sarokban emögött a fejlődés, és amögött a harc mögött, amit Ahsoka a két sorozatban együtt végigcsinált. Tényleg mindent megjárt, és mindig erősebben jött ki, mint amilyen korábban volt. Már csak azt szeretném látni, ahogy mesterként másokat vezet. A másik kedvenc Kanan volt, nála szintén félelmetes, honnan hová jutott (bár az, hogy pontosan mekkorát fejlődött, milyen szakadékból mászott ki, és kapaszkodott fel oda, ahol az egész végén volt, csak az Új Hajnal könyvvel együtt derült ki).
A zárás miatt kicsit mérges vagyok, gyakorlatilag cliffhanger, ami nagyon bosszantó, de még ezzel együtt is nagyon szép. Szépen belesimul az idővonalba, nem lehet belekötni, és elvarrtak nagyon sok szálat. Nem érdemes kihagyni. Küzdjétek át magatokat az első évadon, és onnantól hagyjátok sodorni magatokat. Dave Filoninak meg egy nagy kalapemelés. Remélem, ilyesmit alkot majd a Resistance sorozatban is, mert akkor az új generációt, az új korszakot is sokkal közelebb fogja hozni hozzám. spoiler

2 hozzászólás
Saille 

Összességében nagyon tuti, szuper sorozat volt, bár a Klónok háborújának szögletes rajzolása után fura volt kicsit ennek sokkal kerekebb vonalai, de amint megszokta a szemem, már nem volt vele problémám. Az első két évad talán a legfergetegesebb szövegileg, és bővelkedett vicces helyzet-, és jellemkomikumokban, bár szerencsére azért a humor nem veszett ki a sorozatból, egész a végéig. Imádtam a kis csipet-csapatot a Szellemen.
Ezra nagy zsivány volt, aki igazi Jedivé érett, Kanan a szívszerelmem spoiler, Hera egy igazi harcos nő anyai érzésekkel, Sabine a lázadó csajszi és persze Zeb, a nagy lila, morgós plüssmaci meg Chop a pimasz kis droid verhetetlenek voltak. Azt külön imádtam, hogy felbukkant Ashoka (így megtudhattuk mi lett vele, miután lelépett a Jedi Rendből anno), na meg Rex a minden túlélő hős klón százados! Külön kiemelendő még Ashoka és Vader/Anakin epic csatája, és Thrawn is félelmetes ellenfél volt végig, felemelő volt a végső összecsapás is.
Ami külön érdekes volt, hogy a több szereplőt előbb láttam itt, mint a más sorozatban vagy a könyvekben, így számomra meghatározóak lettek az itteni ábrázolásaik.
Talán csak az epilógus volt, ami nagyot ugrott nekem, nyugodtan hagyhatták volna olyan szinten nyitva, hogy mindenkinek a saját fantáziájára bízzák, hogyan s miként vettek részt a főbb csatákban….
A sorozatfigyelő appomban „returning series”-ként van jelölve, és hát elvileg 2018-nak csak az elején járunk még, szóval bármi lehet….bár elég kereken lezárták a fő vonalat spoiler, de azért még szívesen megnézném mi lett Ezrával….
Mindenesetre, ha netán itt be is fejezik, tudom, hogy még párszor újra fogom nézni. :)

Hippoforaccus 

Akármennyire is próbáltam utálni, azért mert Disney, őszintén nem igazán sikerül.
Az első két évaddal nincs különösebb gond. A harmadikban megjelenik Thrawn, akit ugyebár lenyúltak egy könyvből…, ami baj, mert jól eltalálták. De a negyedik évadban mellélopták Rukh-ot is, akinek nagyon megváltoztatták a sorsát, amiért enyhén szólva felkaptam a vizet.
De, ha ezt nem veszem figyelembe, több, mint tűrhető, vicces sorozat lett. A Hondós részeken néhol a könnyem is kicsordult a nevetéstől.

moszat

A pilot után kukáztam, ugyanis a szerető twi'lek pilóta anya, a kiegyensúlyozott jedi apa, a menszesz környéki művész mandalorian tinicsaj, a vásott aladdin kiskölyök és valami komikus mellékszereplő lila izé nagybácsi után féltem, hogy drágám, a kölykök már megint összemennek és a kicsi kocsi újra száguld.
De az unalom nagy úr és végigszenvedtem… és ilyen szép mentést már régen láttam egy sorozattól. Elképzelhető, hogy menet közben szóltak a stábnak, hogy nem azért adtunk szaros négymilliárd dollárt ezért a kurva brandért, hogy csak ánuszon szeressük.
Abszolút felhozták a Clone Wars szintjére és egy igazi cliffhangerrel ér véget az első évad, illetve kezdődik a második. Persze mindez a 12-es karika szintjén (így volt ez a Disney előtt is), de továbbra is szépen festegeti a SW háttérvilágot. A karakterek is emészthetőbbek lettek -most már nem egy kis kanál, hanem csak egy vödör vízben akarom megfojtani őket.
És biztos csak a korom miatt van, de ez a „normál” Star Wars világ sokkal jobban csúszik, ahol a csillagromboló, a space shuttle és a corvette még olyan amilyennek az isten teremtette. Persze a TIE-ok eredetileg nem repültek légkörben, de ilyen apróságokon már nem akadok fenn, Lucasnál nagyobbat úgysem tudnak a brandbe rúgni.

1 hozzászólás
Nightmare

Csak akkor akartam értékelést írni, amikor vége a sorozatnak, de inkább megteszem most.
1.ÉVAD
Nem volt rossz, de lehetett volna jobb is. Igazából ez még inkább a kisebb korosztálynak szólt.
2.ÉVAD
A TCW-s karakterek visszahozása tetszett. Az évadzáróban Malachor temploma nagyon bejött. Hihetetlen, hogy Maul mindent túlél. Amikor Kanan megvakulva belerúgott a zabrakba, és az leesett, azt hittem meg fog halni.
3.ÉVAD
Grand Admiral Thrawn

A legjobb évad. Nagyon sok titok van a chiss körül. Arra pedig kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a ma megjelenő Visions and Voices epizódban.
Remélem még, hogy a Bendut és Ashoka-t is látjuk még.

krlany 

„A sorozat története 13 évvel a Csillagok háborúja III: A Sith-ek bosszúja után és 5 évvel a Csillagok háborúja IV: Új remény előtt játszódik, amikor a Galaktikus Birodalom a meghatározó erő a galaxisban. A Birodalmi erők az utolsó Jedi Lovagokat vadásszák, miközben egy fokozatosan kibontakozó lázadás kezd alakot ölteni a Birodalom zsarnoki hatalma ellen. A Star Wars: Lázadók vizuális megjelenését az eredeti Star Wars Trilógia Concept Artjai ihlették meg, amiket Ralph McQuarrie készített.” – wiki
No, ezért is volt érdekes, de feladtam félúton, mert hiába vagyok tágtűrésű faj, van, ami már nálam is kiveri a biztosítékot… elégé gagyi amúgy is, de Star Wars-nak meg pláne.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Vader: A bosszú nem illik egy Jedihez.
Ahsoka: Én nem vagyok Jedi!

Bubu 

Egy tárgy nem tehet se gonosszá, se jóvá. A hatalom kísértése, a tiltott tudás, de akár még a jó szándék is tévútra csalhat egyeseket. De megváltozni csak önmagadtól tudsz.

Valentine_Wiggin 

Sabine: Tudod, mit csinálok én reménytelen helyzetekben?
Zeb: Igen. Felrobbantasz dolgokat.

Valentine_Wiggin 

Hondo Onaka: Hazudtál nekem? Ezért voltál rögtön olyan szimpatikus!

Valentine_Wiggin 

Kanan: Nem koncentrálsz!
Ezra: Egy halom hulla elég kizökkentő!

Valentine_Wiggin 

Kanan: Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
Ezra: Ez mit jelent?
Kanan: Igazából én sem értettem soha. De Yoda mester szokta mondani.

Valentine_Wiggin 

Hondo: A vak is látja, hogy ez egy rendkívül… *Kanan elhúzza a száját* Ó, ezer bocsánat.
Kanan: Semmi gond. Egyébként érdekel az ajánlatod.
Hondo: Bölcs szavak! Tudtam, hogy mi ketten hasonlóan fogjuk látni a dolgot! Ó, ismét bocsánat…

Valentine_Wiggin 

Ahsoka: Volt itt egy harc, jedik és sithek között.
Ezra: De… Ugye a jedik nyertek?
Ahsoka: Abból, amit én hallottam, senki nem nyert.

Valentine_Wiggin 

Vader: Anakin Skywalker halott. Gyenge volt, végeztem vele.
Ahsoka: Akkor bosszút állok a haláláért.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján