Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet (2016) 470

Rogue One: A Star Wars Story
133' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12

3 díj · 12 jelölés

Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet egy amerikai űropera, mely a Csillagok háborúja filmsorozatnak része, azonban nem csatlakozik szorosan az egyéb részekhez. A történet Egy új remény előtt nem sokkal játszódik majd, mikor is a lázadók egy kis csapata el akarja lopni a Halálcsillag tervrajzait.

angol
angol · magyar
angol
angol

Képek 43

Szereposztás

Felicity JonesJyn Erso
Genevieve O'ReillyMon Mothma
Ben MendelsohnKrennic igazgató
Diego LunaCassian Andor százados
Alan TudykK-2SO
Jiang WenBaze
Riz AhmedBodhi Rook
Donnie YenChirrut
Spencer WildingDarth Vader
James Earl JonesDarth Vader (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 90

Várólistára tette 105


Kiemelt értékelések

Theana 

Én nagyon élveztem az egész filmet, bár 7 Star Wars filmmel mögöttem, kicsit hiányoltam Han Solot és a többieket. De nagyon látványos és tényleg izgalmas, humoros volt.
„I'm one with the Force, and the Force is with me.”

2 hozzászólás
Sydney 

Bajban vagyok ezzel a filmmel, mert tetszett, de (1) szerintem a filmes univerzumba felesleges (tudom, tudom spoiler, (2) frászt kapok a címtől: „Egy Star Wars-történet”, nyilvánvalóan a Disney is tisztában volt vele, hogy utalni kell a SW-ra, mert csak egy Zsivány Egyes c. filmre a kutya nem ült volna be, ha nem promózzák agyon, hogy SW-filmről van szó, (3) szegény spoiler nagyon gáz, ettől függetlenül tetszett az utolsó jelenet.
Egy dolog van, ami miatt emelem kalapom: mivel az egész Zsivány Egyes-"legénységet" spoiler. Remélem nem vagyok jós…

4 hozzászólás
csartak 

Nagyon jó volt, izgalmas és látványos történet, sok helyszínnel, csatával, egy percig sem unatkoztam. És igen… sötét, mint olvastam is valahol. Szuper kis csapat verbuválódik össze benne, a karakterek is nagyszerűek, kedvencem Chirrut és K-2SO. spoiler Tisztelet a hősöknek! Itt az új remény.

2 hozzászólás
BookOwl 

Na, ez így már igen. :D Sokkal jobban tetszett, mint az Ébredő Erő. Ilyen kis mellékszálakra és további történetekre áldásom. xD
Pedig nagyon tartottam tőle, hogy el fogja árasztani a „Disney bűz”… Amikor az elején a spoiler Totál logikátlan és erőltetett volt. Úgyhogy néztem is, hogy ez aztán jól kezdődik…. Tipikus sablonos Disney háttér sztori. De szerencsére ezután csak egyre jobb lett.
Van a filmnek önálló cselekménye, amit sikerült kiválóan beépíteni az Új Remény történései elé. Sőt… Mindig kicsit bosszantó volt, hogy miért is van a halálcsillagon egy jól kihasználható gyengeség, ahol ha belőnek, akkor szépen felrobban az egész. Na, a Zsivány Egyes ezt most megmagyarázta, lényegében helyre tett egy kisebb logikátlanságot, szóval szerintem remek kiegészítés lett ez így.
Darth Vader minden egyes jelenete fantasztikus volt. Bail Organa-t is nagyon örömmel láttam újra. A CGI technikának pedig nagyon gratula, hihetetlen hogy miket tudnak már csinálni…. Belerakták Grand Moff Tarkin-t a filmbe és nagyon jó volt. spoiler Lehet, hogy nem teljesen tökéletes a CGI, de számomra akkor is bámulatos, hogy már ilyesmit meg tudnak csinálni. Nekem kiválóan megfelelt, sőt imádtam!
Sikerült a humort is egész jól eltalálni. Most nem éreztem azt, hogy mintha a Marvel humorát próbálnák utánozni (mint az Ébredő Erőben), a gagyi Disney humorból is visszavettek. A legviccesebb megszólalásai talán a droidnak (K-2SO) voltak. Egyedire sikerült a karakter. Illetve a vak jedi templom őr is nagyon jó volt. Talán őket kettőjüket kedveltem meg a leginkább, de mindenki hozzáadott valamit a történethez. Szóval jó az egész csapat. A birodalmiak oldalán álló Krennic igazgató is egy érdekes karakter, jó adalék volt Grand Moff Tarkin mellé, abszolút élveztem a jeleneteit.
A befejezés pedig úgy jó, ahogy van. Egy klassz akcióval teli lezárást kaptunk. És a néző tudja, hogy súlya is van annak, ami történik. Nagy a tét. spoiler És talán ettől lett igazán jó kiegészítő történet ez a film. Mivel még több súlyt ad az Új Remény eseményeinek ezzel, hogy spoiler
Szóval ez most kellemes csalódás volt. Ez a film egy pici reményt adott, hogy talán még fognak jó dolgok kikerülni a Star Wars univerzumból.

1 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Nagyon tetszett. A Zsivány Egyes kis csapata könnyen a szívemhez nőtt, minden tagja, kivétel nélkül… ezért sajnáltam nagyon, hogy legtöbbjükről alig derült ki valami.
Jyn karakterfejlődése fantasztikus, kedveltem Rey-t is az Ébredő Erőben, de ennek a filmnek a főhősnője sokkal talpraesettebb nála, és sokkal érdekesebb is. Kezdettől érdekelt, hogyan alakult a szemlélete, miket élt meg, szép volt a kapcsolata az apjával, és a lázadáshoz való viszonyának alakulása is.
Cassian ugyancsak érdekes karakter volt, de nála már hiányoltam a részletesebb hátteret. Nagyon jól esne, ha esetleg találkoznánk vele a Rebelsben a korábbi harcai során (annyi rebels utalás volt a történetben, hogy simán el tudnám képzelni), segítene kiegészíteni a történetét.
K2 karakterét azonnal megkedveltem, a stílusa, a beszólásai néha HK-47-et juttatták eszembe a KOTOR játékokból, bár nála jóval kevésbé volt vérszomjas.
Chirrut pedig kedvenc is lehetett volna, de ismét… nem volt rá idő. Nagyon sajnáltam, hogy nem tudtunk meg többet, de további információk híján nem is merem megadni neki ezt a címet.
Az animáció előtt le a kalappal, félelmetes, mire voltak képesek. spoiler Tökéletes kiegészítő történet volt, igazi Star Wars film. A Sith-ek bosszúja után vártam, hogy még egyszer bevállalják ezt a sötétebb, keményebb hangulatot.

Rekaboni 

Amikor bementem a filmre Carrie Fisher még élt, mire kijöttem már nem…

Ez most nagyon rányomta a bélyegét a filmre. Most nem is tudok mit írni, csak annyit, hogy ez lett a sorozat legjobb darabja.

LoneWolf 

Mint, akinek nagyon nem tetszett a 7. rész, elképesztően féltem tőle. Az első trailerek után bizakodtam, majd miután olvastam, hogy a Disney belenyúlt, (Állítólag túl sötétnek találta.) teljesen föladtam a reményt, hogy az új Star Wars filmek valaha elérik az elvárt minimumot, de végül hálát adok, amiért mégis beültem megnézni.
Végre elrugaszkodtunk ismét a Skywalker család kis drámájától és a Csillagok Háborúja ezen kis mellékága, ezúttal az általam nagyban hiányolt 'Háborúja' részre összpontosít és megmutatja, hogy a Birodalom és a Lázadók közti csatározás bizony mindkét oldalon súlyos áldozatokkal járt. Persze látszottak az apró kis simítgatások, hogy picit csökkenteni lehessen a korhatáron, de a poénok többsége szépen belesimult a film egészébe, ezzel pedig elérve, hogy mégse legyen túlzottan nyomasztó, miközben az eredeti trilógia szintjén mozgott karakterek, technika és sztori terén is. Az összecsapások tehát minden eddiginél látványosabbak, az AT-AT + AT-ST lépegetők massírozásától kezdve, az X-wing vs. TIE-Fighter kergetőzéseken át, a Csillagrombolók pusztításáig, miközben a történeten sem unatkozunk annak ellenére, hogy tisztában vagyunk a végkifejlettel. (Majd talán a blogban írok róla spoileresen, mivel a rengeteg easter-egget, illetve összekötő szálat nem szeretném itt lelőni annak, aki még esetleg nem látta.)

17 hozzászólás
Charityy 

Nagyon jó folytatás volt tele akcióval, látványos efektekkel.

Emilie 

Szerelmes vagyok, de most komolyan! (mindig az év végére tartogatják az ilyen fincsi filmeket, ezt már megtanultam) Most tényleg sokkal objektívebben tudtam kezelni a helyzetet, mint a 7. SW-nál, mert erről a filmről sokkal kevesebbet olvasgattam az előbbinél. Úgy álltam hozzá, hogy „oké, egy újabb fankielégítés (fúj, de perverz!), és ennyi”. De most úgy tűnik, Mr. Lucas félretette az egóját, (és az is segíthetett, hogy nem is ő rendezte :D) és végre egy rendes filmet kaphattunk. Előre megjósolom, hogy sokkal többen fogják szeretni, mint az SW hetet.


Népszerű idézetek

PAVideoStudio 

I'm one with the Force, and the Force is with me. /Chirrut Îmwe/

Razor 

Bodhi: Az egész bolygót pajzs veszi körül. Egyetlen bejárat van. Ez a hajó rendelkezik a kóddal, amivel átengednek.
K-2SO: Már ha a Birodalom közben nem érvénytelenítette.
Jynn: Na és ha mégis?
Bodhi: Bezárul a kapu és végez velünk az űr jéghideg, sötét vákuuma.
K-2SO: Velem nem. Én elvagyok az űrben is.

3 hozzászólás
csartak 

Chirrut Îmwe: I fear nothing. All is as the Force wills it.

BookOwl 

K-2SO: I'll be there for you.
[Jyn looks at K-2SO quizzingly]
K-2SO: The Captain said I had to.
Jyn Erso: Charming.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján