Zsivány Egyes – Egy Star Wars történet (2016) 739

Rogue One: A Star Wars Story
133' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12 !

3 díj · 12 jelölés

Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet egy amerikai űropera, mely a Csillagok háborúja filmsorozatnak része, azonban nem csatlakozik szorosan az egyéb részekhez. A történet Egy új remény előtt nem sokkal játszódik majd, mikor is a lázadók egy kis csapata el akarja lopni a Halálcsillag tervrajzait.

angol
angol
angol

Képek 48

Szereposztás

Felicity JonesJyn Erso
Genevieve O'ReillyMon Mothma
Ben MendelsohnKrennic igazgató
Diego LunaCassian Andor százados
Alan TudykK-2SO
Jiang WenBaze
Riz AhmedBodhi Rook
Donnie YenChirrut
Spencer WildingDarth Vader
James Earl JonesDarth Vader (hang)

További szereplők

Kedvencelte 163

Várólistára tette 121


Kiemelt értékelések

Theana 

Én nagyon élveztem az egész filmet, bár 7 Star Wars filmmel mögöttem, kicsit hiányoltam Han Solot és a többieket. De nagyon látványos és tényleg izgalmas, humoros volt.
„I'm one with the Force, and the Force is with me.”

2 hozzászólás
Valentine_Wiggin

Nagyon tetszett. A Zsivány Egyes kis csapata könnyen a szívemhez nőtt, minden tagja, kivétel nélkül… ezért sajnáltam nagyon, hogy legtöbbjükről alig derült ki valami.
Jyn karakterfejlődése fantasztikus, kedveltem Rey-t is az Ébredő Erőben, de ennek a filmnek a főhősnője sokkal talpraesettebb nála, és sokkal érdekesebb is. Kezdettől érdekelt, hogyan alakult a szemlélete, miket élt meg, szép volt a kapcsolata az apjával, és a lázadáshoz való viszonyának alakulása is.
Cassian ugyancsak érdekes karakter volt, de nála már hiányoltam a részletesebb hátteret. Nagyon jól esne, ha esetleg találkoznánk vele a Rebelsben a korábbi harcai során (annyi rebels utalás volt a történetben, hogy simán el tudnám képzelni), segítene kiegészíteni a történetét.
K2 karakterét azonnal megkedveltem, a stílusa, a beszólásai néha HK-47-et juttatták eszembe a KOTOR játékokból, bár nála jóval kevésbé volt vérszomjas.
Chirrut pedig kedvenc is lehetett volna, de ismét… nem volt rá idő. Nagyon sajnáltam, hogy nem tudtunk meg többet, de további információk híján nem is merem megadni neki ezt a címet.
Az animáció előtt le a kalappal, félelmetes, mire voltak képesek. spoiler Tökéletes kiegészítő történet volt, igazi Star Wars film. A Sith-ek bosszúja után vártam, hogy még egyszer bevállalják ezt a sötétebb, keményebb hangulatot.
Részletes kritika a blogomon: https://todaywiggin.blogspot.com/2020/06/zsivany-egyes-…

1 hozzászólás
Sydney 

Bajban vagyok ezzel a filmmel, mert tetszett, de (1) szerintem a filmes univerzumba felesleges (tudom, tudom spoiler, (2) frászt kapok a címtől: „Egy Star Wars-történet”, nyilvánvalóan a Disney is tisztában volt vele, hogy utalni kell a SW-ra, mert csak egy Zsivány Egyes c. filmre a kutya nem ült volna be, ha nem promózzák agyon, hogy SW-filmről van szó, (3) szegény spoiler nagyon gáz, ettől függetlenül tetszett az utolsó jelenet.
Egy dolog van, ami miatt emelem kalapom: mivel az egész Zsivány Egyes-"legénységet" spoiler. Remélem nem vagyok jós…

4 hozzászólás
csartak

Nagyon jó volt, izgalmas és látványos történet, sok helyszínnel, csatával, egy percig sem unatkoztam. És igen… sötét, mint olvastam is valahol. Szuper kis csapat verbuválódik össze benne, a karakterek is nagyszerűek, kedvencem Chirrut és K-2SO. spoiler Tisztelet a hősöknek! Itt az új remény.

2 hozzászólás
Rekaboni 

Amikor bementem a filmre Carrie Fisher még élt, mire kijöttem már nem…

Ez most nagyon rányomta a bélyegét a filmre. Most nem is tudok mit írni, csak annyit, hogy ez lett a sorozat legjobb darabja.

Törpillaa 

Tetszett, nem volt olyan rossz film. Izgalmas, látványos, akciódús, szórakoztató volt. A szereplők is jók voltak. Legjobban Jyn Erso karaktere tetszett, és K-2SO, meg Chirrut, és Cassian Andor századosé. :-) Azért volt benne pár utalás, a korábbi részekből, és még Leia és C-3PO, meg R2-DT-t is lehetett látni, de csak egy kis jelenet részig. Kicsit hiányoltam a korábbi szereplőket, de azért így is jó volt. spoiler Pár jelenet nagyon látványos volt, és volt pár vicces része is.

Zahra 

Nagyon jó folytatás volt tele akcióval, látványos efektekkel.

LoneWolf 

Mint, akinek nagyon nem tetszett a 7. rész, elképesztően féltem tőle. Az első trailerek után bizakodtam, majd miután olvastam, hogy a Disney belenyúlt, (Állítólag túl sötétnek találta.) teljesen föladtam a reményt, hogy az új Star Wars filmek valaha elérik az elvárt minimumot, de végül hálát adok, amiért mégis beültem megnézni.
Végre elrugaszkodtunk ismét a Skywalker család kis drámájától és a Csillagok Háborúja ezen kis mellékága, ezúttal az általam nagyban hiányolt 'Háborúja' részre összpontosít és megmutatja, hogy a Birodalom és a Lázadók közti csatározás bizony mindkét oldalon súlyos áldozatokkal járt. Persze látszottak az apró kis simítgatások, hogy picit csökkenteni lehessen a korhatáron, de a poénok többsége szépen belesimult a film egészébe, ezzel pedig elérve, hogy mégse legyen túlzottan nyomasztó, miközben az eredeti trilógia szintjén mozgott karakterek, technika és sztori terén is. Az összecsapások tehát minden eddiginél látványosabbak, az AT-AT + AT-ST lépegetők massírozásától kezdve, az X-wing vs. TIE-Fighter kergetőzéseken át, a Csillagrombolók pusztításáig, miközben a történeten sem unatkozunk annak ellenére, hogy tisztában vagyunk a végkifejlettel. (Majd talán a blogban írok róla spoileresen, mivel a rengeteg easter-egget, illetve összekötő szálat nem szeretném itt lelőni annak, aki még esetleg nem látta.)

17 hozzászólás
sipiarpi 

A SW7 után kicsit vissza megyünk az Egy új remény elé, szinte percre pontosan. Érdekes történet, aminek a megvalósítása sem fulladt kudarcba. Néhol kicsit sokalltam, sőt untam a földi harcjeleneteket, de ettől függetlenül jó volt. Új hősöket kapunk, új történetet és nem a fan sevice volt előtérben, még ha rejtett utalások voltak is rendesen. A számítógéppel visszahozott szereplőkön még azért van mit finomítani.


Népszerű idézetek

Razor

Bodhi: Az egész bolygót pajzs veszi körül. Egyetlen bejárat van. Ez a hajó rendelkezik a kóddal, amivel átengednek.
K-2SO: Már ha a Birodalom közben nem érvénytelenítette.
Jynn: Na és ha mégis?
Bodhi: Bezárul a kapu és végez velünk az űr jéghideg, sötét vákuuma.
K-2SO: Velem nem. Én elvagyok az űrben is.

3 hozzászólás
fondorka

Jyn: I'm not used to people sticking around when things go bad.
Cassian: Welcome home.

1 hozzászólás
Cendrillon0002

Darth Vader: Be careful not to choke on your aspirations, Director.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján