Jurassic Park (Jurassic Park 1.) (1993) 462

127' · amerikai · sci-fi, kaland 13

8 díj · 12 jelölés

John Hammond a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be egy eldugott szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoznak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Sam NeillDr. Alan Grant
Laura DernDr. Ellie Sattler
Jeff GoldblumDr. Ian Malcolm
Richard AttenboroughJohn Hammond
Bob PeckRobert Muldoon
Martin FerreroDonald Gennaro
Joseph MazzelloTim Murphy
Ariana RichardsLex Murphy
Samuel L. JacksonRay Arnold
Wayne KnightDennis Nedry

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 153

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

NannyOgg 

Már az elején, a raptoros-ketreces résznél zsibbadt a lábam, annyira izgalmas volt az egész. Dínók, apám! Tökre odavoltam a CGI-ért, hogy jujujj, klónozták őket, érted?, és igen, Jeff Goldblumért.
Volt Jurassic Parkos zoknim is, tudjátok, olyan kínai fajta, a gyáli piacról, amiről csak a nagyon avatott szemek ismerik fel, hogy az ott a Jurassic Park logója az oldalán – imádtam.
Pár évvel később, amikor lett mobilom, rögtön letöltöttem rá a főcímzenét csengőhangnak (sms-ben, nem polifonikusan).
Újabb évek múlva, ősállattan előadáson ülve a kedvenc mondásommá vált Galácz professzor úrtól, hogy „Ez annyira valószínűtlen, mint a Jurassic Park kréta faunája.”
Még a harmadik részt is megnéztem kétszer, puszta tiszteletből.
Amikor tavaly(előtt?) kijött UltraCoolSuperÁllat 3D-ben a mozikban a film, rohantam megnézni, pedig utálom a 3D-t.
És hiába kaptam agyfaszt már a Jurassic Word trailerétől is, rohantam megnézni azt is, és az ötödik, hatodik, nyolcadik részt is mind megnézem majd.
Mert a Jurassic Park az a Jurassic Park.

2 hozzászólás
pvik13 

Jajjj istenem életem filmje…olyan meghatározó pont az életemben. Neki köszönhetem hogy lett egy fontos cél az életemben ^^ minden jelenetre émlékezni fogok főleg arra amitől még ennyi idősen is félek pedig tudom hogy nem igazi( igaz kicsi Dilophosaurus? xdd)

AniTiger

Sokkal ijesztőbb, mint az összes többi együtt és sokkal realisztikusabb is. Kifejezetten szeretem – szereplőstül, enyhén humoros hatású remegő vizestül, fán is elütni hajlamos autóstul, mindenestül.

kiruu 

Második nézésre rettentően unalmas. A zene fantasztikus, a dinók cukik, viszont nem értem, hogy miért kell élő állatokkal etetni őket. Őszintén sajnálom az a tehenet meg a kecskét.

Emerson 

Talán ez volt gyerekkorom első „nagy kaliberű” filmje. Tesómmal ámultunk, mekkora dínókat keltettek életre. A karakterek mindegyike szerethető volt (még a bunkók is), bár újra nézve Lex a kelleténél irritálóbban visítozott, de az izgalmakra tekintettel ez elnézhető volt. Az abszolút kedvenc Ian Malcolm volt, kár, hogy ebben a részben jóformán csak vízszintesen volt látható.
Addig, amíg mások a Cápa után nem mertek vízbe menni, én a nagymamámnál lévő kinti budit kerültem el messze ívben, nehogy leszedje rólam egy T-Rex :-)

1 hozzászólás
NoraMoha

Az első, a klasszikus! A zene, a kapu, a felirat! Ugye @Pandalin? :D Rengetegszer láttam már, de az első három rész közül ez tetszik a legjobban. Kedvenc szereplő Ian (Jeff Goldblum), imádom a beszólásait :D Lextől pedig a falra mászok, de a dínók kompenzálják Lex sikoltozásait :D Gyerekként persze sokkal félelmetesebbnek tűnt, mint most, de azért egy raptor csapattal most sem találkoznék szívesen, nekem ők így együtt ijesztőbbek, mint a nagy T-Rex.

Nevra 

Ez egy fantasztikus film. Hát..nem találok szavak. Most is írhatnék. Legelső fim amit megnéztem az ez volt. És utána kialakult nálam a dinó mánia. Ami a mai napig tart. Örök klasszikus ez az alkotás. A képi világ csodálatos. Az élethű dinoszauruszok..csodásak. A zenéket szintén imádom. Steven Spielberg köszönöm neked ezt a filmet!!!
Sam Neill és Laura Dern klasszak együtt. Jeff Goldblum meg hab a tortán, imádtam a stílusát.
Tökéletes volt a raptoros kezdés. A sziget látvány világa csoda szép.
Személyes kedvencem a Tirex és a Velociraptor. Nagyon tetszett, hogy e két faj szinte főszerepet kaptak a filmben.

szymba23 

Ez egy klasszikus örökzöldnek nevezhető film, így muszáj voltam megnézni.
Semleges érzéseim vannak ezzel a filmmel kapcsolatban, nem vagyok túlságosan oda a dínós filmekért, vagyis eddig úgy hittem, na de hát kéremszépen eltelt már egy fél év amióta ezt gondoltam. Mostmár teljesen bezsongva vártam a Jurassic World második részét. :D Így kijelenthetem: igen is odavagyok a dinoszauroszos filmekért :D

Leah 

Rámentem a play gombra és felültem a nosztalgia vonatra
p(´⌒`。q) (●♡∀♡)

Sister

Gyerekkoromban milliószor láttam, és rettentően féltem a T-rexes részektől. De azért voltak benne olyan részek, amiken felnőtt fejjel már csak mosolyogtam, mint pl. amikor a raptorok kopogtatják a karmaikat a padlón. Azért valljuk be, ez nem túlzottan hihető. :D

Mindenesetre ez egy klasszikus, és akárki akármit mond, az is marad. Generációk nőttek fel rajta, és a mai napig ugyanolyan izgalmasnak és érdekesnek találom, mint legelőször. John Williams emblematikus dallamai pedig tökéletesen egybeforrtak a filmmel, úgyhogy amikor meghallom azt a bizonyos indulót, szinte magától lepereg a szemem előtt az egész.


Népszerű idézetek

bonnie9 

Ian Malcolm: Isten megteremti a dinoszauruszt. Isten elpusztítá a dinoszauruszt. Isten megteremti az embert. Az ember elpusztítá Istent. Az ember megteremti a dinoszauruszt.
Dr. Ellie Sattler: A dinoszaurusz megeszi az embert. Az asszony örökli a földet.

7 hozzászólás
Sydney 

Ian Malcolm: Ha menni kell, akkor menni kell!

Pikachu 

Ha valamit tanulhattunk az evolúcióból, az az, hogy az életet nem lehet kordában tartani. Az élet kiszabadul. Új területekre tódul, új korlátokat dönt le. Fájdalmasan, néha veszedelmesen.

I_luv_Krisztián 

– Nehéz?
– Eléggé.
– Akkor sokba kerül. Tedd vissza!

Pandalin

Dr. Ian Malcolm: Utálom, hogy mindig igazam van.

LukeSkywalker 

Dr. Alan Grant: Képzeld magad a kréta korszakba. Kilépsz a fák közül és megpillantod ezt a pulykát. Nem mozdulsz, mert azt hiszed, hogy vizuálisan csak a mozgást érzékeli, mint a T-Rex, és ilyesformán észre sem vesz. De nem! Ez egy velociraptor. Te ránézel, és ő visszanéz rád. És akkor jön a támadás. Nem szemből, hanem oldalról. És odáig arról a két raptorról fogalmad sem volt. Mert a velociraptor falkában vadászik, összehangolt támadási terv szerint. És bizony túlerőben van. … És tudod mit váj beléd? A 25 centis acélkemény, visszahúzható karmát. Akár a beretva. De nem ugrik az ütőerednek mint az oroszlán, nem, nem… hanem végighasít itt… meg itt… és kiontja a beleidet. … A lényeg, hogy még élsz, de ők már vígan falnak.

LukeSkywalker 

Dr. Ian Malcolm: Megcsinálta… Ez az őrült kurafi megcsinálta!


Folytatása

Összehasonlítás

Jurassic Park


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján