Jurassic Park (Jurassic Park 1.) (1993) 795

8 díj · 12 jelölés

John Hammond a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be egy eldugott szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoznak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem… [tovább]

angol

Képek 33

Szereposztás

Sam NeillDr. Alan Grant
Laura DernDr. Ellie Sattler
Jeff GoldblumDr. Ian Malcolm
Richard AttenboroughJohn Hammond
Bob PeckRobert Muldoon
Martin FerreroDonald Gennaro
Joseph MazzelloTim Murphy
Ariana RichardsLex Murphy
Samuel L. JacksonRay Arnold
Wayne KnightDennis Nedry

További szereplők

Kedvencelte 285

Várólistára tette 94


Kiemelt értékelések

NannyOgg 

Már az elején, a raptoros-ketreces résznél zsibbadt a lábam, annyira izgalmas volt az egész. Dínók, apám! Tökre odavoltam a CGI-ért, hogy jujujj, klónozták őket, érted?, és igen, Jeff Goldblumért.
Volt Jurassic Parkos zoknim is, tudjátok, olyan kínai fajta, a gyáli piacról, amiről csak a nagyon avatott szemek ismerik fel, hogy az ott a Jurassic Park logója az oldalán – imádtam.
Pár évvel később, amikor lett mobilom, rögtön letöltöttem rá a főcímzenét csengőhangnak (sms-ben, nem polifonikusan).
Újabb évek múlva, ősállattan előadáson ülve a kedvenc mondásommá vált Galácz professzor úrtól, hogy „Ez annyira valószínűtlen, mint a Jurassic Park kréta faunája.”
Még a harmadik részt is megnéztem kétszer, puszta tiszteletből.
Amikor tavaly(előtt?) kijött UltraCoolSuperÁllat 3D-ben a mozikban a film, rohantam megnézni, pedig utálom a 3D-t.
És hiába kaptam agyfaszt már a Jurassic Word trailerétől is, rohantam megnézni azt is, és az ötödik, hatodik, nyolcadik részt is mind megnézem majd.
Mert a Jurassic Park az a Jurassic Park.

2 hozzászólás
Chriss 

Még így ngyon sok idő után is szeretem ezt a filmet, bár rengeteg benne a baki és a bosszantó jelenet, de a dínók mindig kedvencek maradnak :)

2 hozzászólás
pvik13 

Életem filmje…olyan meghatározó pont az életemben. Neki köszönhetem hogy lett egy fontos cél az életemben ^^ minden jelenetre émlékezni fogok főleg arra amitől még ennyi idősen is félek pedig tudom hogy nem igazi igaz kicsi Dilophosaurus? xdd

Nihilchan 

Az én korosztályom ezen a filmen nőtt fel és szerintem mindannyian szerettünk volna eljutni a Jurassic Parkba. Gyerekként lenyűgözött, sőt, én minden mondatát elhittem; alig vártam, hogy a filmben lévő „tudományos” módszer segítségével a valóságban is sikerüljön feltámasztani a dinoszauruszokat. (Sosem voltam normális; mindig is szerettem volna egy házőrző raptort…) Felnőttként persze látja az ember, hogy a film bőven hemzseg a hibáktól, de még mindig a hatása alatt vagyok, úgyhogy nem érdekel. A zene abszolút klasszikus, ahogy a film egyes mondatai is. A kedvenc szereplőm egyébként Dr. Malcolm, most és mindörökké. Továbbra sem értem, hogy Lex, aki a történet elején bőven életképtelen, hogyan válik zsenivé a film végére, de hát ez van, egy élet-halál kaland velociraptorokkal és egyebekkel megedzi az ember elméjét. Egyébként mindegy, honnan nézzük, ez egy cuki film, cuki lényekkel. Ajánlom a könyv elolvasását; izgalmasabb, durvább és abban a dinoszauruszok valóban igazán veszélyesek. De legalábbis nem aranyosak.

AniTiger 

Sokkal ijesztőbb, mint az összes többi együtt és sokkal realisztikusabb is. Kifejezetten szeretem – szereplőstül, enyhén humoros hatású remegő vizestül, fán is elütni hajlamos autóstul, mindenestül.

kiruu 

Második nézésre rettentően unalmas. A zene fantasztikus, a dinók cukik, viszont nem értem, hogy miért kell élő állatokkal etetni őket. Őszintén sajnálom az a tehenet meg a kecskét.

Emerson 

Talán ez volt gyerekkorom első „nagy kaliberű” filmje. Tesómmal ámultunk, mekkora dínókat keltettek életre. A karakterek mindegyike szerethető volt (még a bunkók is), bár újra nézve Lex a kelleténél irritálóbban visítozott, de az izgalmakra tekintettel ez elnézhető volt. Az abszolút kedvenc Ian Malcolm volt, kár, hogy ebben a részben jóformán csak vízszintesen volt látható.
Addig, amíg mások a Cápa után nem mertek vízbe menni, én a nagymamámnál lévő kinti budit kerültem el messze ívben, nehogy leszedje rólam egy T-Rex :-)

1 hozzászólás
BlackWidow

Már régóta tervbe volt az, hogy megnézzük ezt a filmet.
Igazából kellemesen csalódtam, mert nagyon jól megcsinálták ezt a filmet. Annyira igazinak tűnnek a dinók és annyira élvezhető az egész.
A Jurassic World filmeket már láttam, de ez után a három rész után biztos meg fogjuk azokat is nézni. Azoknál a részeknél szerettem meg a raptorokat és most sem csalódtam bennük.
Karaktereket tekintve a főszereplő nő nagyon idegesített. Nem volt szimpatikus. spoiler.
Amúgy tetszett ez az egész. Barátom inkább azon akadt ki, hogy az öregnek, John-nak fontosabbak voltak a dinók, mint az unokái.
Valamikor talán láttam arról egy mémet, hogy tényleg akarnak dinókat életre kelteni és akkor egy komment volt alatta, hogy „van erről kb. 5 film (lassan 6), ami elmagyarázza, hogy ez miért nem jó ötlet”… :D.

Pandalány 

Sokadjára is nosztalgikus érzés újranézni ezt a filmet. Annyira egy csodálatos, izgalmas, különleges világ. A zene tökéletes, a színészi játék, a történet zseniális.
A konyhás jelenetnél mindig teljesen kész vagyok. Ugyanúgy izgulok, mint először. :D

Leah 

Rámentem a play gombra és felültem a nosztalgia vonatra
p(´⌒`。q) (●♡∀♡)


Népszerű idézetek

bonnie9 

Ian Malcolm: Isten megteremti a dinoszauruszt. Isten elpusztítá a dinoszauruszt. Isten megteremti az embert. Az ember elpusztítá Istent. Az ember megteremti a dinoszauruszt.
Dr. Ellie Sattler: A dinoszaurusz megeszi az embert. Az asszony örökli a földet.

7 hozzászólás
Sydney 

Ian Malcolm: Ha menni kell, akkor menni kell!

Pikachu

Ha valamit tanulhattunk az evolúcióból, az az, hogy az életet nem lehet kordában tartani. Az élet kiszabadul. Új területekre tódul, új korlátokat dönt le. Fájdalmasan, néha veszedelmesen.

Papp_Fanna8

– Nehéz?
– Eléggé.
– Akkor sokba kerül. Tedd vissza!

Pandalin 

Dr. Ian Malcolm: Utálom, hogy mindig igazam van.

Sydney 

Dr. Alan Grant: Képzeld magad a kréta korszakba. Kilépsz a fák közül és megpillantod ezt a pulykát. Nem mozdulsz, mert azt hiszed, hogy vizuálisan csak a mozgást érzékeli, mint a T-Rex, és ilyesformán észre sem vesz. De nem! Ez egy velociraptor. Te ránézel, és ő visszanéz rád. És akkor jön a támadás. Nem szemből, hanem oldalról. És odáig arról a két raptorról fogalmad sem volt. Mert a velociraptor falkában vadászik, összehangolt támadási terv szerint. És bizony túlerőben van. … És tudod mit váj beléd? A 25 centis acélkemény, visszahúzható karmát. Akár a beretva. De nem ugrik az ütőerednek mint az oroszlán, nem, nem… hanem végighasít itt… meg itt… és kiontja a beleidet. … A lényeg, hogy még élsz, de ők már vígan falnak.

S_Bíborka 

Dr. Malcolm: A genetikai hatalom a bolygó legfélelmetesebb ereje, de ön úgy bánik vele, mint egy gyerek az apja puskájával.


Folytatása

Összehasonlítás

Jurassic Park


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján