Armageddon (1998) 383

6 díj · 20 jelölés

Hatalmas méretű aszteroida közeledik a Föld felé, 40.000 km/órás sebességgel. A becsapódás – amely elkerülhetetlennek látszik – bolygónkat a teljes megsemmisüléssel fenyegeti. A NASA egyik vezetője, Dan Truman egyetlen esélyt lát a megmenekülésre: ha sikerül még az űrben elpusztítani a… [tovább]

angol

Képek 22

Szereposztás

Bruce WillisHarry Stamper
Ben AffleckA. J. Frost
Billy Bob ThorntonDan Truman
Liv TylerGrace Stamper
Will PattonChick
Steve BuscemiRockhound
William FichtnerWillie Sharp
Owen WilsonOscar Choi
Michael Clarke DuncanNagymedve
Peter StormareLev Andropov

További szereplők

Kedvencelte 87

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Jó, hosszú film. Jó, hogy ilyen hosszú. A hatására világot megmentő, amerikai hős szeretnék lenni. Mocskosul hatásvadász, de nagyon működőképes számomra, végig izgalmas, Liv Tyler pedig álomszép.

Törpillaa 

Imádom ezt a filmet. Még gyerek voltam mikor először láttam, és már akkor kedvencem lett. Nagyon jók a szereplők, izgalmas, humoros, lehet jókat nevetni, és sírni is. Imádom a a zenét, ennek a filmnek köszönhetően szerettem meg az Aerosmith egyik legjobb számát. A látvány pedig csodás, imádom az űrt. :)

Gorkie

Örök kedvenc!
Nem érdekel, ha hatásvadász, nem érdekel, ha vannak hibái. Leülök és beszippant. Imádom.

MFKata

Abszolút kedvenc! Anyukámmal egy időben minden héten legalább egyszer megnéztük :D

3 hozzászólás
Charityy 

Már nem is tudom miért raktam várólistára :D
Nagggyon hosszú és kicsit távol is áll tőlem a műfaj. Jó, szoktam hasonló filmeket nézni, csak nagyon megválogatom, hogy mit.
Sajnos nem igazán kötött le. A sztori egészen tetszett, de szerintem rövidebb játékidővel is meg lehetett volna oldani.
A színészek jól játszottak és a hangulat is megvolt.

viky0222 

Az első Bruce Willis filmem, ha a Jóbarátokat nem számítjuk persze. De nem csalódtam. Élveztem, kicsit hosszabb már, mint kellene, néhol lankadt kicsit az érdeklődésem, de más kárpótolt érte. Igazából amúgy sem a hibákat keresni ültem le megnézni, a színészeket, a szöveget és az alaptörténetet is bírtam. És a zenéje is szuper volt. :)

snowden

Na hogy ez ilyen béna film… pár fokkal jobbra emlékeztem, de be kell lássam, hozzá képest még a Függetlenség napjának is bérelt a helye a filmtörténet dicsőségcsarnokában! Érthetetlen, miért épp Bruce Willis kapta a legrosszabb színésznek járó Arany Málnát anno, hiszen rászolgált az egész csapat, és simán elvihette volna a legrosszabb filmnek járó díjat is. Tömény, két és fél órán keresztül tartó őrület, amelyben az istennek se tudják úgy átölelni egymást a szereplők, hogy ne zúzzon el felettük minimum három helikopter. Ah, Ben Affleck és Liv Tyler piknikezése… mindörökre beégette magát a közönség kollektív emlékezetébe. Bay micsoda megalomán gyíkságot csinál itt végig. Komoly forma ő… a legnagyobb baj, hogy megpróbálja magát komolyan venni, és drámázni. Zavar engem, hogy olajfúró fickókat küldenek fel egy aszteroidára, hogy robbantsák szét az egészet a francba? (Ahelyett mondjuk, hogy űrhajósokat tanítanak meg fúrni. Vagy vinnének magukkal képzett űrhajóst is, legalább egyet.) Dehogy zavar. És az, hogy ezt a teljes képtelenséget úgy akarják eladni, mintha nem lenne első pillanattól kezdve a létező legagyatlanabb elképzelés? Na az már igen. Mindegy, így legalább Bruce mennybe mehetett.

Giccses, szentimentális, prosztó és tróger: ha a szótárat kinyitod, mindegyik szónál ott lesz az Armageddon.

desertangelable 

Ez a film már túl hatásvadász. Már annak idején is az volt. A sztori is hülyeség, de az még hagyján. Viszont azok a képi beállítások, a lassított felvételek, a kötelező szerelmi szál, a kötelező önfeláldozás. Ez már sok, pedig én még szeretem is a nagy jeleneteket.

5 hozzászólás
Light_House

Imádom, úgy ahogy van. Nem tudom, hányszor láttam már, de még mindig tudok rajta sírni és nevetni. Minden kis mozzanatot úgy várok, mintha először látnám.

1 hozzászólás
Kemiviki 

Bruce Willis megmenti a világot megint:) Imádom a filmet, a maga komolyságával és humorával együtt. A zenék meg valami fantasztikusak, milliószor hallgattam már újra őket.


Népszerű idézetek

Szencsike 

Lev: Amerikanszki alkatrész, orosz alkatrész, egykutya! Mindegyik „Made in Tajvan” !

3 hozzászólás
Szencsike 

A.J.: Ugye tudod, hogy ki az a James Bond?
Lev: Nem láttam Csillagok Háborúját.

Szencsike 

Truman: Fizikailag túl fogják élni az utazást? Én csak erre vagyok kíváncsi.
Doktor: Őszintén szólva csoda, hogy a vizsgálatokat túlélték…

Szencsike 

Doktor: Az egyiknél a toxikológiai vizsgálat ketamint mutatott ki. Ez egy rendkívül erős nyugtatószer.
Harry: Ki nem szed ma nyugtatót doki…
Doktor: De ezt lovaknál alkalmazzák.
Harry: A legtöbbjük elég nagy melák…

TribeBubu 

– 202-es szegmens, 9-es kockája, 15H-32-es ponton. Plusz-mínusz néhány méter. Szuperpilótánk ugyanis 26 mérfölddel túlrepült.
– Maga honnan tudja?!
– Onnan, hogy zseni vagyok…

Szencsike 

Lev: El a kezekkel nagybácsimtól! Ő a mi családunkban zseni. Ő dolgozott nagyon nagy bomba üzemben és ő tervezte a bomba hegyét. Azt az izét, ami megtalálja New Yorkot, és Washingtont, tudják..!

Szencsike 

Rockhound (lovagol az atombombán): Le az atommal! Le az atommal!

Szencsike 

Rockhound: Atomot neki, Harry! Az Erő veled van!

Szencsike 

Harry: Tudd meg A. J., nincs az a meló a földön, amit bevállalnék veled!

Szencsike 

Nagy Medve: Mi az Harry, a NASA olajat talált az Uránuszon?!


Népszerű triviák

UViki 

Kiderült, hogy a NASA az alkalmazottak felkészítésére mutatja meg az Armageddon című filmet. Miközben azt nézik, a cég menedzserjelöltjeinek annyi hibát kell találniuk a filmben, amennyit csak tudnak. Néhány információ szerint eddig szám szerint 168 hibát találtak. Ezek közül az egyik legnagyobb hiba az, hogy a NASA soha nem küldene hozzá nem értő embereket az űrbe, hiszen túl nagy lenne a kockázat.

[www.filmezzunk.hu]

Kapcsolódó filmek: Armageddon (1998)

Armageddon (1998)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján