Twister (1996) 129

Oklahomában az utóbbi ötven év legnagyobb vihara készülődik. Erre a viharra várt a két rivális tudóscsoport, akik most akarják beírni nevüket a tudósok nagykönyvébe. Mindkét „viharvadász” csapat elsőként akarja saját berendezését bejuttatni a tornádó belsejébe, hogy értékes adatokat nyerjenek a… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Helen HuntDr. Jo Harding
Bill PaxtonBill Harding
Cary ElwesDr. Jonas Miller
Philip Seymour HoffmanDustin Davis
Jami GertzDr. Melissa Reeves
Alan RuckRobert 'Rabbit' Nurick
Sean WhalenAllan Sanders
Lois SmithMeg Greene
Scott ThomsonJason Rowe
Todd FieldBeltzer

További szereplők

Kedvencelte 16

Várólistára tette 23


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez az első katasztrófafilm, ami kedvenc. A szereplők tűrhetőek, a látvány jó, zenék is, cuki a kutyus, és egy csipetnyi izgalom. :)

Solo_Mayer 

Százszor láttam, de még mindig imádom, a film alatt többször tör rám a stormgazmus, és ilyenkor mindig viharvadász akarok lenni. Akkor is, ha tudom, hogy az igazi viharvadászok élete nem ilyen, csak annyira lenyűgöznek az ilyesmi természeti jelenségek, hogy tényleg szívesen foglalkoznék ezzel. A filmet is valószínűleg ezért szeretem ennyire, na meg Helen Hunt miatt, aki szerintem ragyogó volt Jo Harding szerepében, haragszom is a készítőkre minden alkalommal, hogy hozzáírták a kötelező női hisztit. De ezen nem bosszankodom annyira, hogy akár egyetlen csillagot is levonjak, nekem a Twister tízcsillagos örök kedvenc.

Kincsanna 

A katasztrófafilm, amiben nem hal meg senki.
A soundtrack két filmre is tökéletesen elég lenne.
Pici romantika, pici humor, jelentős anyagi kár, rengeteg szép felhő…
Zseniális még mindig…

Levi 

Furcsa, mert tudom, hogy annyira nem jó film, de mégis nagyon hozzám nőtt.
Igazi 90-es évek hangulat és mikor beborul az ég hát én tele leszek energiával! :)
Nagyon szeretem ^^

5 hozzászólás
Debut

Nézhető katasztrófafilm, és ezzel már a bőven a jobbak közé tartozik. A színészek jók, de a történet bugyuta és kiszámítható. A CGI mai szemmel már „avitt”, a röhejes repülő tehénről nem is beszélve. Kicsit több időt szánhattak volna a tornádó-vadász csapat többi tagjára az egysorosokon felül. Nekem egyszer nézős.

carragher 

Régen jobban tetszett ma már „csak” egy katasztrófafilm.

MóroczMárk

Úristen. Szerintem legalább 20x megnéztem régen.
Emlékszem anno a gépünkön rajta volt ez meg a Titkok kamrája és akkoriban még nem volt ám internet meg P2P hozzáférés :D nagyon megszerettem.

Stone

Ez is többször nézős, ebben is nagyon szeretem a tornádókutató csapatot, és persze Hudson közlegényt, aki itt nem az, de egy Alienbuzinak ő már csak az marad….

Midnightsp

Tudom, hogy nagy nosztalgiával gondolunk a 90-es évekre, mint a civilizáció csúcsára, amikor olyan klasszikusok születtek mint a Harcosok klubja (1999) meg a Ponyvaregény (1994), de a 90-es éveknek van az a sötét oldala is. A körkefével beszárított frufruval, a derékig felhúzott gatyával, hozzá a fehér izomtrikó, az oda nem illő idióta akciófilmzenék, a Painttel rajzolt effektek, az Ytong-szabású szuperkomputerek meg a hi-tech tornádófigyelő, ami kis átlátszó tamagochikból áll.
Ez a film inkább effelé a „sötét oldal” felé tendált, de lehet engem már megrontott ez a modern világ, meg az sem segített, hogy alapból utálom a katasztrófafilmeket.
Ennek a filmnek is Philip Seymour Hoffman volt a legjobb része.

ptagi 

Azon kevés katasztrófafilmek egyike, amit szívesen nézek meg, mert aranyos is egyben, és nem pusztul el benne az egész világ, és nem kell hozzá az USA elnöke, hogy megmeneküljünk.


Hasonló filmek címkék alapján