Portraits 5095

Kathleen Kennedy amerikai

1953. június 5. (Berkeley, Kalifornia, USA) –

Teljes névKathleen Kennedy
Nem
Wikipédia-linkhttps://en.wikipedia.org/wiki/Kathleen_Kennedy_(producer)

0 díj · 10 jelölés

Képek 3

Kedvencelte 1

Szűrés

Szerepei 2

Operatőr 1

Producer 37

Csillagok háborúja IX. – Skywalker kora (2019)
Star Wars: Episode IX · The Rise of Skywalker
Csillagok háborúja VIII. – Az utolsó Jedik (2017)
Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi
Csillagok háborúja VII. – Az ébredő Erő (2015)
Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
Tintin kalandjai (2011)
The Adventures of Tintin · The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn
Azután (2010)
Hereafter
Benjamin Button különös élete (2008)
The Curious Case of Benjamin Button
Ponyo a tengerparti sziklán (2008)
Ponyo on the Cliff by the Sea · 崖の上のポニョ (Gake no Ue no Ponyo)
Indiana Jones és a kristálykoponya királysága (2008)
Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull
Szkafander és pillangó (2007)
The Diving Bell and the Butterfly · Le Scaphandre et le papillon
Világok harca (2005)
War of the Worlds
Vágta (2003)
Seabiscuit
Jurassic Park 3. (2001)
Jurassic Park III
Világtérkép (1999)
A Map of the World
Hó hull a cédrusra (1999)
Snow Falling on Cedars
Hatodik érzék (1999)
The Sixth Sense
A szív hídjai (1995)
The Bridges of Madison County
Dugipénz (1994)
Milk Money
A nap birodalma (1987)
Empire of the Sun
Egérmese (1986)
An American Tail
Bíborszín (1985)
The Color Purple
Indiana Jones és a Végzet Temploma (1984)
Indiana Jones and the Temple of Doom
E.T. A földönkívüli (1982)
E.T. the Extra-Terrestrial

Gyártásvezető 1


Népszerű művészértékelések

Valentine_Wiggin 

Kathleen Kennedy

Ha jól tudom, ez a nő nem rendező. Hanem producer. Innentől kezdve, én nem látok bele, mennyi volt a szerepe azokban a filmekben, amelyeknek producere volt, mibe szólt bele, és hogyan. Mocskolódni nem látom értelmét, különösen azért nem, mert sok filmjét nagyon szerettem. Az, hogy üzletemberként áll a filmiparhoz, az meg nem meglepő és egyáltalán nem egyedi. Én nem csillagozom, pont azért, mert nem látok be a színfalak mögé, és eszem ágában sincs tettetni, hogy mégis.

Filmdoki

Kathleen Kennedy

Elnézést, hogy ezt mondom, de elképesztően ostoba és antipatikus nő, aki Lucas és Spielberg hátán jutott el oda, ahol most van. Azt ígérte, hogy méltón fogja kezelni Lucas örökségét, aztán gyorsabban barmolta szét, mint ahogy a Millenium Falcon gyorsul fel fénysebességre. És megint csak elnézést kérek, de szerintem a feministák legrosszabbikát testesíti meg. Természetesen egyenjogúság kell, én ezt aláírom, szóval nem is az alapgondolattal van itt baj. Csak ekkor ez a nő ügyeljen már arra, hogy a hősnői ne olyan környezetben legyenek rátermettebbek a férfi karaktereknél, hogy az összes férfi egy mamlasz, pipotya, tehetetlen tuskó. Mert egy nő ereje akkor mutatható meg igazán, ha valóban a férfi egyenrangú partnere. Gondoljunk csak bele: Leia egy hercegnő volt, megvolt benne a törékeny, nőiesség, DE! Lazán beszólogatott Han Solonak, a galaxis leglazább arcának, aki ezen meg is lepődött rendesen. Lazán tudja kezelni a fegyvereket, harcol. És hihetetlen akaratereje van, valamint hű az eszméihez. A IV. részben gondolatszondázzák, kínozzák és nem hajlandó akkor sem elárulni a lázadók helyzetét. Inkább meghalna, mintsem megtagadja azt, amiben hisz. És lehet, hogy megmentik Lukeék, de ez is csak puszta véletlen! Ugyanis ő nem kérte, hogy mentsék meg. Lukeék véletlenül kerültek a Halálcsillagra, és ha már ott voltak, akkor rendeztek egy kis mentőakciót. Szóval igen, így kellene egy erős női jellemet felépíteni. Nem a férfi karaktereket kell idiótának beállítani. Nem mellesleg az szerintem baromság, hogy a kislányok nem tudnak Luke Skywalkerrel azonosulni, ezért kell Rey. Persze, legyen női főszereplő, nekem mindegy, csak a film legyen jó! De basszus, én miért tudtam Leia karakterét kedvelni? Miért tudtam Ellen Ripleyt kedvelni és azonosulni vele?
Remélem mihamarabb eltávolítják a Lucasfilm éléről, mert az, hogy a Star Warsot propagandagépezetéhez használja, az baromira nincs rendben. Nem mellesleg kb. arcon köpte Lucast és az örökségét.

LukeSkywalker 

Kathleen Kennedy

A nő, aki tönkretette a Star Wars-t. Steven Spielberg egykori titkárnője, Frank Marshall titkos szeretője, később felesége, Spielberg és George Lucas filmjeinek büszke producere, végül a Disney/Lucasfilm végrehajtó-egérigazgatója.