Ponyo a tengerparti sziklán (2008) 125

Ponyo on the Cliff by the Sea · 崖の上のポニョ (Gake no Ue no Ponyo)
103' · japán · animációs, kaland, fantasy, anime

Valahol, a tenger mélyén egy furcsa öltözékű, vörös loboncú tengeri mágus polipok, halak, rákok és egyéb vízi herkentyűk társaságában legújabb varázslatára koncentrál, miközben a háta mögött egy kedves kis lény elszökik társai közül, és egy medúza hátán a felszínre ér. Ott aztán a víz a partra… [tovább]

japán · angol

Képek 5

Szereposztás

Yuria NaraPonyo (hang)
Hiroki DoiSosuke (hang)
Jôji TokoroFujimoto (hang)
Yamaguchi TomokoLisa (hang)
Yamaguchi TomokoRisa (hang)
Kazushige NagashimaKôichi (hang)
Amami YukiGranmamare (hang)
Hiiragi RumiFujin (hang)

Kedvencelte 29

Várólistára tette 126


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Kedves, aranyos és bűbájos; de nem varázsolt el annyira, mint vártam. Nem, nem azért, mert nagyon fiatalok a főszereplők. Igazából lehet érezni rajta, hogy alapvetően gyerekeknek készült, ugyanakkor annyi utalás van benne és olyan belemagyarázható, mélyebb jelentések, hogy nem is vagyok biztos abban, hogy teljes mértékben értettem mindent. De pont ezért szép.

GentleRain 

Aranyos, cuki, van mondanivalója, de mégsem varázsolt el teljesen. Nem ez Miyazaki legjobb alkotása, de egyszer meg lehetett nézni.

amnézia 

Aranyos, feel-good hangulatú anime, enyhe társadalomkritikával (környezetszennyezés), mögöttes mondanivalóval, amit én nem biztos, hogy úgy értelmeztem, ahogy a készítő gondolta.
Az első 30 perc 10/10 volt: a gyerek énem élt-halt az olyan történetekért, ahol a szintén magányos főszereplő talált magának egy barátot, kiváltképp, ha az állat, természetfeletti lény volt (mert az ilyen alkotásokban manifesztálódott a fantáziája). Inkább azt néztem volna hosszabban, hogyan alakul a barátsága Ponyoval (tényleg ezerszer jobb ez a név, mint a Brunhilde. . . jézus) az eredeti formájában, miként viszonyul így az emberek világához, csak ugye később más irányt vett a történet. Így sem volt rossz, pl. kifejezetten tetszett, amikor spoiler, amolyan meghitt hangulatot árasztott.
Sejtettem, hogy mi lesz a vége. :(

Lehet, hogy megnézem máskor is.

U.i.: Amikor az idős nénik mondták, hogy Ponyó megpróbálhatná őket is meggyógyítani, hogy újra járjanak, reménykedtem, hogy tényleg megkísérli. *.*

Negative_Singularity

Hát ennél aranyosabb rajzfilmet a feltétlen elfogadásról és a szeretetről még nem láttam. Pár barátommal megnézetném szívesen, lássák, hogy mi az az önzetlen szeretet :)
Két szó: Ponyo, Sosuke.
Nem is tudok mit írni, tökéletes, abszolút beleszerettem <3

ophe_lilka

Egyrészt szörnyen aranyos, és nagyon szeretem, hogy végső soron minden Ghibli-film az ember és a természet együttéléséről, meg a tiszta szeretetről szól… De engem a tengeri lények valahogy nagyon kiborítottak.

K_A_Hikari

Röviden: ez nagyon cuki volt.
Kicsit hosszabban: cuki volt, szerettem benne a szereplőket. A két gyerek annyira aranyos, tökéletesen megformálták azt az előítéletmentes, elfogadó jellemet, ami minden gyerek sajátja, mert őket még nem fertőzte meg a felnőttek negativizmusa. A képi világ pedig csodaszép, már csak ezért is megérte megnézni.
Kellemes kikapcsolódást nyújtott.

Draconus_Diablo

Ez mennyire cuki volt! :) Kár, hogy nincs hozzá szinkron, így a kisfiam nem élvezte annyira spoiler, de ha csinálnak hozzá, akkor majd megnézzük újra. Vagy ha megtanul olvasni. :) Ami számomra nagyon furcsa volt benne, hogy Sosuke a keresztnevén szólította a szüleit spoiler.
Már maga a bálna alakú szikla is tetszett, hogy annak a legtetején éltek, imádnék ilyen helyen lakni, Ponyo nagyon édes volt és Sosuke is, na meg az öregotthon lakóit is nagyon bírtam. Szívmelengető mese. :)

piciszusz 

Már nem is tudom mikor került ez a várólistámra, de amúgy is nagyon szeretem a Ghibli filmeket. Ez is hozta a hasonló varázslatos stílusát, nagyon helyes volt, szerettem Ponyot :)

Katyesz 

Tüneményes, varázslatos, Miyazaki… nem is kell több a jóhoz. Csodálatos képek, csodás zene, tüneményes kis hősök, és persze az első szerelem. :)

Gabye

Sztem cuki volt. Kicsit elvont, de én pont ezt szeretem Miyazaki meséiben..


Hasonló filmek címkék alapján