Ponyo a tengerparti sziklán (2008) 54

Ponyo on the Cliff by the Sea · 崖の上のポニョ (Gake no Ue no Ponyo)
103' · japán · animációs, kaland, fantasy, anime
angol
japán · angol

Képek 4

Szereposztás

Yuria NaraPonyo (hang)
Hiroki DoiSosuke (hang)
Jôji TokoroFujimoto (hang)
Tomoko YamaguchiLisa (hang)
Tomoko YamaguchiRisa (hang)
Kazushige NagashimaKôichi (hang)
Yûki AmamiGranmamare (hang)
Rumi HiiragiFujin (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 85


Kiemelt értékelések

Draconus_Diablo 

Ez mennyire cuki volt! :) Kár, hogy nincs hozzá szinkron, így a kisfiam nem élvezte annyira spoiler, de ha csinálnak hozzá, akkor majd megnézzük újra. Vagy ha megtanul olvasni. :) Ami számomra nagyon furcsa volt benne, hogy Sosuke a keresztnevén szólította a szüleit spoiler.
Már maga a bálna alakú szikla is tetszett, hogy annak a legtetején éltek, imádnék ilyen helyen lakni, Ponyo nagyon édes volt és Sosuke is, na meg az öregotthon lakóit is nagyon bírtam. Szívmelengető mese. :)

Zajec_Sternenkind 

Hát ennél aranyosabb rajzfilmet a feltétlen elfogadásról és a szeretetről még nem láttam. Pár barátommal megnézetném szívesen, lássák, hogy mi az az önzetlen szeretet :)
Két szó: Ponyo, Sosuke.
Nem is tudok mit írni, tökéletes, abszolút beleszerettem <3

Katyesz 

Tüneményes, varázslatos, Miyazaki… nem is kell több a jóhoz. Csodálatos képek, csodás zene, tüneményes kis hősök, és persze az első szerelem. :)

Lex 

Aranyos volt, de ennyi. Egyértelműen a Totoro-hoz lehet hasonlítani a szereplők kora miatt. Én már annál is azt éreztem, hogy ehhez már idős vagyok. Fiatalabb korban, mondjuk tíz éves korom alatt azt mondtam volna, hogy imádom. Most azt mondom, hogy jó-jó, de már nem nekem.

A történet amolyan kis hableány szerű, amitől nagyon tetszenie kellett volna nekem. Viszont nem érzem eléggé kidolgozottnak, kicsit homályosak is a magyarázatok, és minden csak úgy történik, te meg dolgozd fel az eseményeket, ahogy akarod. Lehet csak számomra volt ilyen érzés, hisz nagyon sokan szeretik, és úgy látom, elégedettek vele.

Ami nem tetszik benne, hogy 5 évesek a főszereplők, és emiatt ez az egész „szerelmi” szál hülyeség… béna… gagyi… nem tudom rá a jó szót. Ha megdobták volna akár csak egy 7-essel, vagy egy 8-assal pluszba őket, akkor máris más lenne a véleményem. Az se lett volna tökéletes, de egy fokkal reálisabb. spoiler És az is fura volt, hogy végig a keresztnevükön hívta a gyerek a szüleit. Nem hiszem, hogy ez lenne a szokás Japánban, úgyhogy nem igazán értem.

Stílusában A vándorló palotát követi, csak kicsit elnagyoltabban, nem annyira részletesen kidolgozottan. Minden esetre vicces volt Calcifer-t felismerni Ponyo-ban. :)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján