Ponyo a tengerparti sziklán (2008) 91

Ponyo on the Cliff by the Sea · 崖の上のポニョ (Gake no Ue no Ponyo)
103' · japán · animációs, kaland, fantasy, anime

Valahol, a tenger mélyén egy furcsa öltözékű, vörös loboncú tengeri mágus polipok, halak, rákok és egyéb vízi herkentyűk társaságában legújabb varázslatára koncentrál, miközben a háta mögött egy kedves kis lény elszökik társai közül, és egy medúza hátán a felszínre ér. Ott aztán a víz a partra… [tovább]

angol
japán · angol

Képek 4

Szereposztás

Yuria NaraPonyo (hang)
Hiroki DoiSosuke (hang)
Jôji TokoroFujimoto (hang)
Yamaguchi TomokoLisa (hang)
Yamaguchi TomokoRisa (hang)
Kazushige NagashimaKôichi (hang)
Amami YukiGranmamare (hang)
Hiiragi RumiFujin (hang)

Kedvencelte 20

Várólistára tette 105


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Kedves, aranyos és bűbájos; de nem varázsolt el annyira, mint vártam. Nem, nem azért, mert nagyon fiatalok a főszereplők. Igazából lehet érezni rajta, hogy alapvetően gyerekeknek készült, ugyanakkor annyi utalás van benne és olyan belemagyarázható, mélyebb jelentések, hogy nem is vagyok biztos abban, hogy teljes mértékben értettem mindent. De pont ezért szép.

Negative_Singularity

Hát ennél aranyosabb rajzfilmet a feltétlen elfogadásról és a szeretetről még nem láttam. Pár barátommal megnézetném szívesen, lássák, hogy mi az az önzetlen szeretet :)
Két szó: Ponyo, Sosuke.
Nem is tudok mit írni, tökéletes, abszolút beleszerettem <3

babunymph 

Egyrészt szörnyen aranyos, és nagyon szeretem, hogy végső soron minden Ghibli-film az ember és a természet együttéléséről, meg a tiszta szeretetről szól… De engem a tengeri lények valahogy nagyon kiborítottak.

K_A_Hikari

Röviden: ez nagyon cuki volt.
Kicsit hosszabban: cuki volt, szerettem benne a szereplőket. A két gyerek annyira aranyos, tökéletesen megformálták azt az előítéletmentes, elfogadó jellemet, ami minden gyerek sajátja, mert őket még nem fertőzte meg a felnőttek negativizmusa. A képi világ pedig csodaszép, már csak ezért is megérte megnézni.
Kellemes kikapcsolódást nyújtott.

Draconus_Diablo

Ez mennyire cuki volt! :) Kár, hogy nincs hozzá szinkron, így a kisfiam nem élvezte annyira spoiler, de ha csinálnak hozzá, akkor majd megnézzük újra. Vagy ha megtanul olvasni. :) Ami számomra nagyon furcsa volt benne, hogy Sosuke a keresztnevén szólította a szüleit spoiler.
Már maga a bálna alakú szikla is tetszett, hogy annak a legtetején éltek, imádnék ilyen helyen lakni, Ponyo nagyon édes volt és Sosuke is, na meg az öregotthon lakóit is nagyon bírtam. Szívmelengető mese. :)

piciszusz 

Már nem is tudom mikor került ez a várólistámra, de amúgy is nagyon szeretem a Ghibli filmeket. Ez is hozta a hasonló varázslatos stílusát, nagyon helyes volt, szerettem Ponyot :)

hellmolli

Ez a film most boldoggá tett. Aranyos volt nagyon. Voltak benne bőven utalások, nekem nagyon tetszett.

Katyesz 

Tüneményes, varázslatos, Miyazaki… nem is kell több a jóhoz. Csodálatos képek, csodás zene, tüneményes kis hősök, és persze az első szerelem. :)

Gabye

Sztem cuki volt. Kicsit elvont, de én pont ezt szeretem Miyazaki meséiben..

Csészike 

Nagyon aranyos történet. Ponyo és Sousuke az átatlan, előítélet mentes gyermeki szeretetet mutatják meg nekünk.
A színek és a tengerről alkotott képek mind gyönyörűek. Leginkább Ponyo mamája tetszett meg. :)


Hasonló filmek címkék alapján