Chihiro Szellemországban (2001) 415

Spirited Away · 千と千尋の神隠し (Sen to Chihiro no Kamikakushi)
125' · japán · animációs, kaland, fantasy, anime 14

2 díj · 1 jelölés

Chihiro, a tízéves, önfejű kislány meg van győződve arról, hogy az egész világ körülötte forog – épp ezért képtelen belenyugodni abba, hogy szüleivel új városba költözik, és csalódottságát meg sem próbálja leplezni az utazás alatt. Amikor az erdőben eltévedve egy különös zsákutca végére érnek, a… [tovább]

angol
magyar

Képek 14

Szereposztás

Rumii HiirajiChihiro hangja
Mizu IrinoHaku hangja
Mari NatsukiYubaba hangja
Takashi NaitôChihiro apjának hangja
Mari NatsukiZeniba hangja
Yasuko SawaguchiCsihiro anyjának hangja
Kamiki RyuunosukeBaba hangja
Yumi TamaiLin hangja
Tatsuya GashuinBreki hangja
Bunta SugawaraKamadzsi hangja
Hirdetés

Kedvencelte 234

Várólistára tette 158


Kiemelt értékelések

Nihilchan

Hatalmas kedvencem. Gyerekként is szerettem és felnőttként is ugyanúgy lelkesedem érte. Bizonyos részektől mai napig a hideg ráz, miközben elbővül a varázslatos, misztikus világ, amiben játszódik. Ráadásul gondolkodásra késztet. Kortalan alkotásnak gondolom, nagyszerű történet ez a barátságról és kicsit a felnőtté válásról is (meg egy csomó mindenről); minden korosztály találhat benne neki szánt üzenetet. A zenéje pedig abszolút csodálatos; imádom hallgatni.

Szeszj

Láttam belőle részleteket és gondoltam miért nem nézzem meg az egész filmet. Bár egyszer elkezdtem akkor voltam olyan 6 éves de túl ijesztő volt és anyu kikapcsolta vagy apu erre már nem emlékszem! :D De most már nagyon tetszett, oké volt egy-két rész ami nem annyira tetszett de az ilyen 2 rész. Lenyűgöző a képi világa, és nagyon hangulatos is. Igaz hogy 2 órás volt de én szívesen néztem volna még. Teljesen magával ragadót.
A főszereplőt nagyon megkedveltem, annyit fejlődött a film végére. Meg Haku-t is bírtam.
A történet varázslatos, és komoly dolog jelenek meg, ami szerintem nagyon is jó.
Én bátran ajánlom mindenkinek! ^-^
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…

2 hozzászólás
Debut 

Egyszer mindenkinek látnia kell, hadd beszéljen a film magáért!

Charityy 

Első animém és úgy érzem a legjobbat választottam. Olyan varázslatos ez a mese, az egész világ magába szippantott. A szereplők is egytől egyig szuperek, szívesen néztem volna tovább is.

Lunemorte

Egy megérzésem azt sugallta ma reggel, hogy jöjjek fel a snitt.hu oldalára és nézzem meg a várólistámat…Na és így jutottam el arra a pontra, hogy 23 éves létemre megnéztem ezt a csodás mesét. Nem bántam meg…Kaland, misztikum, rejtély, érdekes lények és istenek, hangulatos nyomasztódás és körömrágás 2 órán keresztül. Kedvencemmé vált és örökre a szívembe zártam a naiv és bátor kis Chihirot, Hakut és az arc nélküli lényt…Örülnék, ha lenne folytatás…

duracell 

Nagyon kíváncsi voltam, vajon mennyiben übereli majd ez a film azokat, amiket korábban láttam a Ghiblitől, főleg annak tudatában, hogy Oscar-díjat is kapott. Szerencsére nem csalódtam (bár nem ez lett a kedvencem), tényleg hihetetlen ez a film. Az összes szereplő reális, Chihiroval teljesen együtt tudtam érezni, mindenhol rendben vannak a motivációk, logikus a cselekmény, és a hosszú játékidő ellenére nagyon gyorsan lement a film. (Haku pedig bekerült a kedvenc férfi Ghibli-szereplőim közé. :)) Furcsa, hogy ha két órára is, de teljesen magába szippantott ez a világ. Tetszett a végkifejlet, de sajnáltam, hogy nincs tovább, mert én még néztem volna. Mindenkinek ajánlom, akinek egy kicsit is felkeltette az érdeklődését, mert zseniális film!

Dreamborder 

Ez valami igazán különleges volt. :))
Micsoda fantázia! Zseniális!

Valentine_Wiggin 

Gyerekként láttam először, ez volt ténylegesen az első anime amivel találkoztam, bár akkor még szerintem el sem különítettem az animét a rajzfilmtől… Ma már persze többet látok bele mint akkor, sokkal mélyebbek a jelentései, elgondolkodtatóak a helyzetek, a karakterek szimbolikája… Olyan mese, ami nem csak gyerekeknek szól.

KyKy

Fiatalként láttam ezt a filmet is nagyjából egy időben A vándorló palotával, és ahogy azt is, úgy ezt is imádom azóta is. A történet itt is a természetellenes dolgokkal együtt mégis természetesnek hat, Chihiro karaktere is nagyon szimpatikus, imádom a kapcsolatukat Hakuval, a többi karakter is annyira egyedi és jó, hogy egyetlen negatívumot nem tudok mondani. Szeretem a sajátságos humorát, szeretem a történetet, ami tanulságos, mégis izgalmas, szóval ha egyszer lesz gyermekem, mindenképpen szeretném vele megnézetni ezt a mesét is. Bár több ilyen alkotás lenne!

Zsófia

Apukám csábított el erre a filmre, én akkor még nem fogtam fel annyira, miért is jó nekem, ha megnézünk egy japán animációs filmet, teljesen mindegy, hogy Oscar-t kapott. Így visszagondolva, eleve már ott kellett volna értékelnem a dolgot, hogy JAPÁN ANIMÁCIÓS filmre akar vinni az Apukám, magától. Na nem mintha annyira ellenezné őket, sőt, a Japán iránti szeretetemet egyenesen tőle örököltem. De azért mégis.
Aztán a Chihiro megingathatalan nagy kedvenc lett. A moziban annyira nem ragadott meg, kisebb voltam, voltak jelenetek, amiktől emlékszem, még ki is borultam. Fogalmam sincs, mikor és mi változott meg bennem, de mára az első percétől az utolsóig zseniálisnak tartom. Az apró utalások, a képi világa, a zenéje, abszolút best of az egész. A főhősnő jellemfejlődése nekem rengeteg mindent tanított. Régen talán azért nem kedveltem, mert Chihiro túlságosan is hasonlított rám, tükröt tartott elém. Később pont azért szerettem meg annyira, mert ezt elfogadtam. Bármikor újranézős, még szép, hogy ott pihen a polcomon.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Róka

Semmi sem merül feledésbe, ami egyszer megtörtént, akkor sem, ha nem emlékszel rá.

Lunemorte

– Anya, ez az épület nyöszörög.
– Csak a szél fúj.

Valentine_Wiggin 

Chihiro: Olyan szomorú, hogy életem első csokra búcsúajándék.

Róka

Zeniba: Now, try to remember as much as you can about your old life.
Chihiro: For some reason, I can remember Haku… from a long time ago… but I thought I never met him before!
Zeniba: Oh, that's a wonderful place to start! Once you meet someone, you never really forget them.

3 hozzászólás
brittta

Zeniba: Szép neved van. Vigyázz rá, mert ez a tiéd!

brittta

Zeniba: A boszorkányikrek nem szoktak jóban lenni.

brittta

Zeniba: Ez majd megvéd. Abból a fonalból van, amit a barátaid fontak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján