Chihiro Szellemországban (2001) 463

Spirited Away · 千と千尋の神隠し (Sen to Chihiro no Kamikakushi)
125' · japán · animációs, kaland, fantasy, anime 14

2 díj · 1 jelölés

Chihiro, a tízéves, önfejű kislány meg van győződve arról, hogy az egész világ körülötte forog – épp ezért képtelen belenyugodni abba, hogy szüleivel új városba költözik, és csalódottságát meg sem próbálja leplezni az utazás alatt. Amikor az erdőben eltévedve egy különös zsákutca végére érnek, a… [tovább]

angol
magyar

Képek 24

Szereposztás

Rumii HiirajiChihiro hangja
Irino MiyuHaku hangja
Natsuki MariYubaba hangja
Naitou TakashiChihiro apjának hangja
Natsuki MariZeniba hangja
Sawaguchi YasukoCsihiro anyjának hangja
Kamiki RyuunosukeBaba hangja
Tamai YumiLin hangja
Gashuin TatsuyaBreki hangja
Sugawara BuntaKamadzsi hangja
Hirdetés

Kedvencelte 261

Várólistára tette 162


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Hatalmas kedvencem. Gyerekként is szerettem és felnőttként is ugyanúgy lelkesedem érte. Bizonyos részektől mai napig a hideg ráz, miközben elbűvöl a varázslatos, misztikus világ, amiben játszódik. Ráadásul gondolkodásra késztet. Kortalan alkotásnak gondolom, nagyszerű történet ez a barátságról és kicsit a felnőtté válásról is (meg egy csomó mindenről); minden korosztály találhat benne neki szánt üzenetet. A zenéje pedig abszolút csodálatos; imádom hallgatni.

Szeszj 

Láttam belőle részleteket és gondoltam miért nem nézzem meg az egész filmet. Bár egyszer elkezdtem akkor voltam olyan 6 éves de túl ijesztő volt és anyu kikapcsolta vagy apu erre már nem emlékszem! :D De most már nagyon tetszett, oké volt egy-két rész ami nem annyira tetszett de az ilyen 2 rész. Lenyűgöző a képi világa, és nagyon hangulatos is. Igaz hogy 2 órás volt de én szívesen néztem volna még. Teljesen magával ragadót.
A főszereplőt nagyon megkedveltem, annyit fejlődött a film végére. Meg Haku-t is bírtam.
A történet varázslatos, és komoly dolog jelenek meg, ami szerintem nagyon is jó.
Én bátran ajánlom mindenkinek! ^-^
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…

2 hozzászólás
Netta88 

Az első Miyazaki film, amit láttam, és nem is tudom hányszor néztem már meg ezt a filmet, de még mindig elvarázsol és magával ragad. A törénetnek sok mondanivalója van, ahogy az összes Miyazaki műnek is. Emellett gyönyörű a grafika és a zene, varázslatos a világ és a karakterek. Chihiro szerethető, aki rengeteget fejlődik a történet végére. Változik és megváltoztat másokat is. Hakut is szeretem. Aranyosak Chihiroval. A vége számomra kicsit szomorú, jó lett volna egy olyan jelenet, ahol újra találkoznak. :)

3 hozzászólás
Debut 

Egyszer mindenkinek látnia kell, hadd beszéljen a film magáért!

Charityy 

Első animém és úgy érzem a legjobbat választottam. Olyan varázslatos ez a mese, az egész világ magába szippantott. A szereplők is egytől egyig szuperek, szívesen néztem volna tovább is.

Lunemorte 

Egy megérzésem azt sugallta ma reggel, hogy jöjjek fel a snitt.hu oldalára és nézzem meg a várólistámat…Na és így jutottam el arra a pontra, hogy 23 éves létemre megnéztem ezt a csodás mesét. Nem bántam meg…Kaland, misztikum, rejtély, érdekes lények és istenek, hangulatos nyomasztódás és körömrágás 2 órán keresztül. Kedvencemmé vált és örökre a szívembe zártam a naiv és bátor kis Chihirot, Hakut és az arc nélküli lényt…Örülnék, ha lenne folytatás…

duracell 

Nagyon kíváncsi voltam, vajon mennyiben übereli majd ez a film azokat, amiket korábban láttam a Ghiblitől, főleg annak tudatában, hogy Oscar-díjat is kapott. Szerencsére nem csalódtam (bár nem ez lett a kedvencem), tényleg hihetetlen ez a film. Az összes szereplő reális, Chihiroval teljesen együtt tudtam érezni, mindenhol rendben vannak a motivációk, logikus a cselekmény, és a hosszú játékidő ellenére nagyon gyorsan lement a film. (Haku pedig bekerült a kedvenc férfi Ghibli-szereplőim közé. :)) Furcsa, hogy ha két órára is, de teljesen magába szippantott ez a világ. Tetszett a végkifejlet, de sajnáltam, hogy nincs tovább, mert én még néztem volna. Mindenkinek ajánlom, akinek egy kicsit is felkeltette az érdeklődését, mert zseniális film!

Dreamborder 

Ez valami igazán különleges volt. :))
Micsoda fantázia! Zseniális!

Valentine_Wiggin 

Gyerekként láttam először, ez volt ténylegesen az első anime amivel találkoztam, bár akkor még szerintem el sem különítettem az animét a rajzfilmtől… Ma már persze többet látok bele mint akkor, sokkal mélyebbek a jelentései, elgondolkodtatóak a helyzetek, a karakterek szimbolikája… Olyan mese, ami nem csak gyerekeknek szól.

KyKy

Fiatalként láttam ezt a filmet is nagyjából egy időben A vándorló palotával, és ahogy azt is, úgy ezt is imádom azóta is. A történet itt is a természetellenes dolgokkal együtt mégis természetesnek hat, Chihiro karaktere is nagyon szimpatikus, imádom a kapcsolatukat Hakuval, a többi karakter is annyira egyedi és jó, hogy egyetlen negatívumot nem tudok mondani. Szeretem a sajátságos humorát, szeretem a történetet, ami tanulságos, mégis izgalmas, szóval ha egyszer lesz gyermekem, mindenképpen szeretném vele megnézetni ezt a mesét is. Bár több ilyen alkotás lenne!


Népszerű idézetek

Róka

Semmi sem merül feledésbe, ami egyszer megtörtént, akkor sem, ha nem emlékszel rá.

Lunemorte 

– Anya, ez az épület nyöszörög.
– Csak a szél fúj.

Valentine_Wiggin 

Chihiro: Olyan szomorú, hogy életem első csokra búcsúajándék.

Róka

Zeniba: Now, try to remember as much as you can about your old life.
Chihiro: For some reason, I can remember Haku… from a long time ago… but I thought I never met him before!
Zeniba: Oh, that's a wonderful place to start! Once you meet someone, you never really forget them.

3 hozzászólás
brittta

Zeniba: Szép neved van. Vigyázz rá, mert ez a tiéd!

brittta

Zeniba: Ez majd megvéd. Abból a fonalból van, amit a barátaid fontak.

brittta

Zeniba: A boszorkányikrek nem szoktak jóban lenni.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján