Chihiro Szellemországban (2001) 670

Spirited Away · 千と千尋の神隠し (Sen to Chihiro no Kamikakushi)
125' · japán · animációs, kaland, fantasy, rejtély, anime 14

3 díj · 1 jelölés

Chihiro, a tízéves, önfejű kislány meg van győződve arról, hogy az egész világ körülötte forog – épp ezért képtelen belenyugodni abba, hogy szüleivel új városba költözik, és csalódottságát meg sem próbálja leplezni az utazás alatt. Amikor az erdőben eltévedve egy különös zsákutca végére érnek, a… [tovább]

angol
magyar

Képek 36

Szereposztás

Rumii HiirajiChihiro (hang)
Irino MiyuHaku (hang)
Natsuki MariYubaba (hang)
Naitou TakashiChihiro apja (hang)
Natsuki MariZeniba (hang)
Sawaguchi YasukoChihiro anyja (hang)
Kamiki RyuunosukeBaba (hang)
Tamai YumiLin (hang)
Gashuin TatsuyaBreki (hang)
Sugawara BuntaKamajii (hang)

További szereplők

Kedvencelte 365

Várólistára tette 225


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nagyon érdekes hangulata van ennek az animének. A világ, amit ábrázol, beszippant. Most hirtelen nem is tudom, mit írjak. Mint ahogy az animéknél megszokhattuk, most sem maradtunk érzelmek és mondanivaló nélkül. A kísérőzene is gyönyörű volt. Majd összeszedegetem a gondolataimat, és igyekszem bővebben felvázolni őket :)

3 hozzászólás
Nihilchan 

Hatalmas kedvencem. Gyerekként is szerettem és felnőttként is ugyanúgy lelkesedem érte. Bizonyos részektől mai napig a hideg ráz, miközben elbűvöl a varázslatos, misztikus világ, amiben játszódik. Ráadásul gondolkodásra késztet. Kortalan alkotásnak gondolom, nagyszerű történet ez a barátságról és kicsit a felnőtté válásról is (meg egy csomó mindenről); minden korosztály találhat benne neki szánt üzenetet. A zenéje pedig abszolút csodálatos; imádom hallgatni.

Szeszj 

Láttam belőle részleteket és gondoltam miért nem nézzem meg az egész filmet. Bár egyszer elkezdtem akkor voltam olyan 6 éves de túl ijesztő volt és anyu kikapcsolta vagy apu erre már nem emlékszem! :D De most már nagyon tetszett, egyszerűen elvarázsolt a történet, a zene, a szereplők, imádom. Lenyűgöző a képi világa, és nagyon hangulatos is. Igaz hogy 2 órás volt de én szívesen néztem volna még. Teljesen magával ragadót.
A főszereplőt nagyon megkedveltem, annyit fejlődött a film végére. Meg Haku-t is bírtam.
A történet varázslatos, és komoly témákkal is foglalkozik!
Én bátran ajánlom mindenkinek! ^-^
https://www.youtube.com/watch…
https://www.youtube.com/watch…

2 hozzászólás
Netta88 

Az első Miyazaki film, amit láttam, és nem is tudom hányszor néztem már meg ezt a filmet, de még mindig elvarázsol és magával ragad. A törénetnek sok mondanivalója van, ahogy az összes Miyazaki műnek is. Emellett gyönyörű a grafika és a zene, varázslatos a világ és a karakterek. Chihiro szerethető, aki rengeteget fejlődik a történet végére. Változik és megváltoztat másokat is. Hakut is szeretem. Aranyosak Chihiroval. A vége számomra kicsit szomorú, jó lett volna egy olyan jelenet, ahol újra találkoznak. :)

3 hozzászólás
p_LillaRéka

Ez a film a tökéletes példa számomra, hogy néha mennyit számít milyen hangulatban is vagyok filmnézés közben. Ugyanis 1 éve mikor megnéztem ezt a filmet nem igazán voltam oda érte, most meg 10 csillag, kedvenceltem és teljesen le vagyok nyűgözve. Nem tudom mi lehetett velem 1 éve, de mostantól úgy veszem, hogy az első nézés meg se történt :D
Imádtam ezt a misztikus hangulatot, a látványvilág elképesztő, és ahogy a Ghibli filmektől már megszokhattam a tanulság itt sem marad el. Chihiro az egyik kedvenc karakterem lett, és Haku is nagyon édes volt. A zenék csodálatosak mint mindig. Nekem ez is bekerült a kedvenc Ghiblik közé, sőt jelenleg egyáltalán nem tudnék dönteni a Chihiro és a Vándorló palota között, de nem is akarok zseniális mindkettő úgy ahogy van és ez a stúdió filmjeinek többségére szintén igaz. Ezeknek a filmeknek különleges helye lesz mindig a szívemben. :)

Debut 

Egyszer mindenkinek látnia kell, hadd beszéljen a film magáért!

Zahra 

Első animém és úgy érzem a legjobbat választottam. Olyan varázslatos ez a mese, az egész világ magába szippantott. A szereplők is egytől egyig szuperek, szívesen néztem volna tovább is.

Yuuko 

Még mindig a Vándorló palota a kedvenc Ghibli filmem, de ez is nagyon tetszett. Chihiro nagyon kedvelhető szereplő és szép karakterfejlődést kap, Haku pedig nagyon cuki.

Lunemorte

Egy megérzésem azt sugallta ma reggel, hogy jöjjek fel a snitt.hu oldalára és nézzem meg a várólistámat…Na és így jutottam el arra a pontra, hogy 23 éves létemre megnéztem ezt a csodás mesét. Nem bántam meg…Kaland, misztikum, rejtély, érdekes lények és istenek, hangulatos nyomasztódás és körömrágás 2 órán keresztül. Kedvencemmé vált és örökre a szívembe zártam a naiv és bátor kis Chihirot, Hakut és az arc nélküli lényt…Örülnék, ha lenne folytatás…

duracell

Nagyon kíváncsi voltam, vajon mennyiben übereli majd ez a film azokat, amiket korábban láttam a Ghiblitől, főleg annak tudatában, hogy Oscar-díjat is kapott. Szerencsére nem csalódtam (bár nem ez lett a kedvencem), tényleg hihetetlen ez a film. Az összes szereplő reális, Chihiroval teljesen együtt tudtam érezni, mindenhol rendben vannak a motivációk, logikus a cselekmény, és a hosszú játékidő ellenére nagyon gyorsan lement a film. (Haku pedig bekerült a kedvenc férfi Ghibli-szereplőim közé. :)) Furcsa, hogy ha két órára is, de teljesen magába szippantott ez a világ. Tetszett a végkifejlet, de sajnáltam, hogy nincs tovább, mert én még néztem volna. Mindenkinek ajánlom, akinek egy kicsit is felkeltette az érdeklődését, mert zseniális film!


Népszerű idézetek

Róka

Semmi sem merül feledésbe, ami egyszer megtörtént, akkor sem, ha nem emlékszel rá.

Valentine_Wiggin

Chihiro: Olyan szomorú, hogy életem első csokra búcsúajándék.

Lunemorte

– Anya, ez az épület nyöszörög.
– Csak a szél fúj.

Róka

Zeniba: Now, try to remember as much as you can about your old life.
Chihiro: For some reason, I can remember Haku… from a long time ago… but I thought I never met him before!
Zeniba: Oh, that's a wonderful place to start! Once you meet someone, you never really forget them.

3 hozzászólás
Theana 

Mama, csúnya vagy, fogadj neki szót! Nagyon jól éreztem magam Chihiróval.

brittta

Zeniba: Szép neved van. Vigyázz rá, mert ez a tiéd!

brittta

Zeniba: Ez majd megvéd. Abból a fonalból van, amit a barátaid fontak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján