Chihiro Szellemországban (2001) 295

Spirited Away · 千と千尋の神隠し (Sen to Chihiro no Kamikakushi)
125' · japán · animációs, kaland, fantasy, anime 14

2 díj · 1 jelölés

Chihiro, a tízéves, önfejű kislány meg van győződve arról, hogy az egész világ körülötte forog – épp ezért képtelen belenyugodni abba, hogy szüleivel új városba költözik, és csalódottságát meg sem próbálja leplezni az utazás alatt. Amikor az erdőben eltévedve egy különös zsákutca végére érnek, a… [tovább]

angol
magyar

Képek 12

Szereposztás

Rumii HiirajiChihiro hangja
Mizu IrinoHaku hangja
Mari NatsukiYubaba hangja
Takashi NaitôChihiro apjának hangja
Mari NatsukiZeniba hangja
Yasuko SawaguchiCsihiro anyjának hangja
Kamiki RyuunosukeBaba hangja
Yumi TamaiLin hangja
Tatsuya GashuinBreki hangja
Bunta SugawaraKamadzsi hangja
Hirdetés

Kedvencelte 147

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

Debut 

Egyszer mindenkinek látnia kell, hadd beszéljen a film magáért!

Charityy 

Első animém és úgy érzem a legjobbat választottam. Olyan varázslatos ez a mese, az egész világ magába szippantott. A szereplők is egytől egyig szuperek, szívesen néztem volna tovább is.

Lunemorte 

Egy megérzésem azt sugallta ma reggel, hogy jöjjek fel a snitt.hu oldalára és nézzem meg a várólistámat…Na és így jutottam el arra a pontra, hogy 23 éves létemre megnéztem ezt a csodás mesét. Nem bántam meg…Kaland, misztikum, rejtély, érdekes lények és istenek, hangulatos nyomasztódás és körömrágás 2 órán keresztül. Kedvencemmé vált és örökre a szívembe zártam a naiv és bátor kis Chihirot, Hakut és az arc nélküli lényt…Örülnék, ha lenne folytatás…

Valentine_Wiggin 

Gyerekként láttam először, ez volt ténylegesen az első anime amivel találkoztam, bár akkor még szerintem el sem különítettem az animét a rajzfilmtől… Ma már persze többet látok bele mint akkor, sokkal mélyebbek a jelentései, elgondolkodtatóak a helyzetek, a karakterek szimbolikája… Olyan mese, ami nem csak gyerekeknek szól.

duracell 

Nagyon kíváncsi voltam, vajon mennyiben übereli majd ez a film azokat, amiket korábban láttam a Ghiblitől, főleg annak tudatában, hogy Oscar-díjat is kapott. Szerencsére nem csalódtam (bár nem ez lett a kedvencem), tényleg hihetetlen ez a film. Az összes szereplő reális, Chihiroval teljesen együtt tudtam érezni, mindenhol rendben vannak a motivációk, logikus a cselekmény, és a hosszú játékidő ellenére nagyon gyorsan lement a film. (Haku pedig bekerült a kedvenc férfi Ghibli-szereplőim közé. :)) Furcsa, hogy ha két órára is, de teljesen magába szippantott ez a világ. Tetszett a végkifejlet, de sajnáltam, hogy nincs tovább, mert én még néztem volna. Mindenkinek ajánlom, akinek egy kicsit is felkeltette az érdeklődését, mert zseniális film!

Emilie 

Még biztosan újranézem még, mert fantasztikus élmény volt. Szórakoztató, mégis komoly, ráadásul szellemek is vannak benne. Mi kell még ezen kívül? :)

Leara 

Na, ezt megérte újrázni :). Szerintem már vagy tíz éve, hogy először láttam (vagy több?), szóval kíváncsi voltam, most milyen élmény lesz, mert azóta azért jobban elmerültem az animék világában. Bánom, hogy anno nem néztem meg moziban, mert elképedve figyeltem, hogy mennyire gyönyörű és részletes az animáció… főleg a hátterek.
A szereplők többségét is kedveltem, Chihiro mondjuk az elején nem volt szimpatikus, de hát pont az ő fejlődéséről szólt az egész és a végére megszerettem.

Nem tartozik a kedvenc Ghibli filmjeim közé, és közben mégis az egyik legerősebb filmjüknek érzem. Fura dolog ez :).
(Az viszont kiábrándító, hogy a DVD-n nincs felirat… akkor legalább ne írnák rá azt a borítóra, hogy van :/.)

TiaManta 

Aligha nem az első anime film amihez volt szerencsém. Ma is előkelőhelyen áll a kedvencek között is. Összehasonlítom bármit is látok, ebben a műfajban.
Egy gyönyörű történet, barátságról, és a legártatlanabb akár szerelemnek is mondható kapcsolatról, amit gyerekkorban át lehet élni. Egy kis felnőtté válással megfűszerezve.
A megvalósítás mai szemmel is gyönyörű, és elképesztően érzékletes.
Ez a film végre elhozta Oscar díjat is az anime filmeknek.

Röfipingvin 

A gyerekeknek azért mindent egybe vetve hosszú volt, de nekem nagyon tetszett. Gimis voltam, amikor vetítették a mozik, és valami mindig közbejött, hogy megtudjam nézni. Viszont, már nem emlékszem honnan, lett egy ív chihiros matricám, amit az éjjeliszekrényemen tartottam. Szóval régi vágy teljesült avval, hogy most sikerült megnézni a filmet ^^

Mentavirág 

Már jó ideje érdekelt az egyetlen animációs Oscarral rendelkező Ghibli-film, és szerencsére nem csalódtam. Chihiro olyan főszereplő, akit mindannyian meg tudunk szeretni, mert végre valaki, aki úgy gondolkodik, mint mi. De tényleg. Elindulnak egy creepy alagútban, és mi a kiscsaj első mondata? „Anya, Apa menjünk innen.” Én pedig örömömben felsikkantok, hogy basszus, ez a lány tud gondolkodni! (És ilyenkor nem másik Ghibli-filmekhez hasonlítom, hanem egyszerűen az összes többi filmhez, amit láttam.) Tetszett, hogy olyan kitartó volt (ezt mindig nagyon szeretem a Ghibli hősnőjeiben – hogy sosem adják fel), és beállt dolgozni, ugyanakkor teljesen életszerű volt, mikor elszomorodott amiatt, vajon mi vár rá a jövőben. Szerethető volt. Haku pedig szintén, kicsit rejtélyes, de azért jóképű fiú, aki azonnal hősnőnk segítségére siet, mi pedig úgy olvadunk le a fotelből, mint egy darab kockacukor a limonádénkban. A két óra szinte elrepül, bár egy kis szívfájdalmam azért maradt a befejezés miatt – ami valljuk be, nem volt váratlan. De hát azért mégis. Reménykedni szabad, nem?


Népszerű idézetek

Lunemorte 

– Anya, ez az épület nyöszörög.
– Csak a szél fúj.

Róka 

Semmi sem merül feledésbe, ami egyszer megtörtént, akkor sem, ha nem emlékszel rá.

Valentine_Wiggin 

Chihiro: Olyan szomorú, hogy életem első csokra búcsúajándék.

Róka 

Zeniba: Now, try to remember as much as you can about your old life.
Chihiro: For some reason, I can remember Haku… from a long time ago… but I thought I never met him before!
Zeniba: Oh, that's a wonderful place to start! Once you meet someone, you never really forget them.

3 hozzászólás
brittta 

Zeniba: A boszorkányikrek nem szoktak jóban lenni.

brittta 

Zeniba: Ez majd megvéd. Abból a fonalból van, amit a barátaid fontak.

brittta 

Zeniba: Szép neved van. Vigyázz rá, mert ez a tiéd!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján