Cardcaptor Sakura (Cardcaptor Sakura) (1998–2000) 7

カードキャプターさくら
25' · japán · animációs, kaland, dráma, romantikus, vígjáték, fantasy, sorozat, anime 12
1 évad · 70 rész

Kinomonoto Sakura egy átlagos, tíz éves, általános iskolás kislány, aki apjával és bátyjával él, anyja ugyanis sajnos még a lány kiskorában meghalt. Sakura egy nap éppen takarítana, mikor apja (aki mellesleg történelem professzor) dolgozószobájából fura hangokat hall. Mivel egyedül van éppen… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Tange SakuraKinomoto Sakura (hang)
Kumai MotokoLi Syaoran (hang)
Hisakawa AyaCerberos/ (hang)
Iwao JunkoDaidouji Tomoyo (hang)
Seki TomokazuKinomoto Touya (hang)
Tanaka HideyukiKinomoto Fujitaka (hang)
YukanaLi MeiLing (hang)
Ogata MegumiTsukishiro Yukito (hang)
Matsumoto MiwaMihara Chiharu (hang)
Kawakami TomokoSasaki Rika (hang)

További szereplők

Cardcaptor Sakura (1998–2000)
Alkotó
Író
Zeneszerző

További stábtagok

Gyártó
Madhouse

Streaming
Netflix

Kedvencelte 3

Várólistára tette 19


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Valószínűleg a hossza és a sok filler miatt egyhamar nem fogom újranézni, viszont ez a sorozat is nagyon a szívemhez nőtt.
Igazából erre mondanám azt, hogy 100%-ban egy shoujo történet. Itt az embernek igazából nem kéne aggódni a szereplők miatt, de mégis megteszi, mert nagyon meg lehet kedvelni őket. Minden karakter nagyon bájos és szerethető, és legtöbbjük a koruk miatt elég ártatlan. A műben feltűnő shoujo és shounen ai szálakat pedig nagyon finoman ábrázolják benne, szeretem a CLAMP, jelen esetben pedig Sakura tiszta hozzáállását a szerelemhez.
Összességében ez egy imádnivaló, gyakran vicces történet. Amiért mégis „csak” 8 pontot kap az anime míg a mangát és a történetet is imádom, az a sok filler.
Sakura kártyavadászatát nagyon meghosszabbították, és számos filler kártyával bővítették, sőt még egy főbb filler szereplőt is kapott. spoiler 45 rész kell ahhoz, hogy eljussanak a manga történetének a feléig, ami így kicsit túl hosszú lett. Valamint a második felébe is elég sok filler került, és egy elég fontos momentumot is kihagytak belőle, ami a csak az animét nézőknek talán nem tűnt fel, de nekem ezért a vége miatt maradt egy kis hiányérzetem.
De ettől függetlenül az anime is jól sikerült, a grafikája is jól néz ki, főleg ha hozzávesszük, hogy mikor készült.
Érdekes, hogy régebben pl a CCS és a Magic Knight Rayearth esetében is jelentősen kibővítették a sztorit, hogy egy viszonylag rövid mangát 20-70 részben tudjanak adaptálni 12 helyett, addig mostanában inkább egy-egy sokkal hosszabb sztorit próbálnak belegyömöszölni 12 részbe, és most nem a CLAMP művekre gondolok. Bár ha a Wish kapna anime adaptációt, én már 12 résznek is örülnék… kedvenc CLAMP mangám, és alig ismeri valaki


Hasonló filmek címkék alapján