Hegyek és vizek könyve (2016) 11

Big Fish & Begonia · 大鱼·海棠 (Da yu, haitang)
103' · kínai · animációs, kaland, dráma, fantasy 13

A mi világunkon túl létezik egy misztikus világ, amit varázserejű lények népesítenek be. Az emberek nem tudnak róluk, de ők mindent tudnak rólunk. Ők alakítják az érzéseinket és vágyainkat, az időjárást, az évszakok körforgását, az idő múlását. Ebben a világban van egy lány, Chun, akire vár egy… [tovább]

kínai · angol

Képek 7

Szereposztás

Ji GuanlinChun (hang)
Su ShangqingQiu (hang)
Timmy XuKun (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

Liza 

Nem hiszem, hogy bármi többet tudna mondani annál a csendnél, ami a film után maradt a szobában. Gyönyörű volt, ez a legjobb szó rá.

Albert_Richwick 

Nos, azt hiszem ez volt az első komoly kínai animációs film. amit láttam. De nehéz értékelni.

Először legyünk túl a rosszon. Az a benyomásom volt egész végig, hogy a készítők túl sok mindent akartak belesűríteni ebbe a bő másfél órába. Alapvetően a történetből, de néha az animációból is. Már az első félórában jött az érzés, hogy ez most miért történik, vagy hogy de miért nem reagál senki semmit egy ilyen jelentős eseményrespoiler De lehet, hogy a kínai mitológia ismerete segített volna, el tudom képzelni, hogy sokkal logikusabb a cselekmény, a fordulatok sorozata a kínai közönségnek. Hiszen ott hatalmas nézettséget hozott.

És akkor legyen jó is… Ez így is egy igen szép film. A hagyományos animációt sikerült úgy elegyíteni a 3D-vel, hogy az ne legyen zavaró, és maga az animálás is színvonalas. Meg kell hagyni, különféle teremtményekből sem volt hiány. Érdekes módon a film első harmadában többször érzékenyültem el, mint a maradékában, de a vége így is szép gondolat.

Talán érdemes lenne kicsit utánaolvasnom a kínai mitológiának, és egyszer újranéznem.
(7 és 8 csillag között vacillálva jóindulatból megadtam neki a 8-at.)

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján