Csillaghajsza (2011) 50

Children Who Chase Lost Voices / Journey to Agartha · 星を追う子ども (Hoshi o Ou Kodomo)
116' · japán · animációs, kaland, dráma, romantikus, fantasy, anime 14 !

A fiatal iskoláslány, Asuna a maga által eszkábált rádióvevővel kaptat minden nap a falu fölé magasodó szirtre. Halott édesapjának öröksége, a különös kristálydarabbal megtoldott rádió egy nap furcsa dallamot fog egy ismeretlen helyről. A kislány beleszeret a hangba és megszállottan keresni… [tovább]

Szereposztás

Kanemoto HisakoWatase Asuna (hang)
Inoue KazuhikoMorisaki Ryuuji (hang)
Irino MiyuShin / Shun (hang)
Takeuchi JunkoMimi (hang)
Shimamoto SumiLisa (hang)
Hidaka RinaMana (hang)
Orikasa FumikoAsuna anyukája (hang)

Kedvencelte 7

Várólistára tette 95


Kiemelt értékelések

Chriss 

Érdekes anime, ami egy különleges világba kísér minket. Nagyon tetszett Agartha ábrázolása, az ősi romok és ez a mitikus hangulat. A mítosz keveredik a valósággal. Az elején nem gondoltam volna, hogy ez sül ki belőle. Asuna egy szerethető karakter, és Mimi is aranyos. :) Most kapásból nem tudok többet írni, mert még emésztenem kell. A zenéje nagyon tetszett.

Nihilchan 

Shinkai Makoto neve mindig garancia a minőségre; ez ebben az esetben sem történt másként. Maga az anime a halálról, a gyászról és a feldolgozásról szól, nagyon szép módon.

Az animációval elégedett voltam; főleg a színábrázolás és a hangulatok tükrözése sikerült nagyon jól, de egyébként is kifejezetten kellemes a rajzolási stílus. Bájosan meseszerű. A zenékre külön felhívnám a figyelmet; zseniális munka, mindig jó helyen és tökéletesen passzoló dallamok hangzanak fel. A seiyuu munka is teljesen rendben van.

Bár dráma és ez bőven érezhető, ugyanakkor egy nagyon kalandos, érdekes és izgalmas utazástörténet is, így egyáltalán nem lehet megunni. Viszont őszinte leszek, amennyire élveztem a kezdeteket és magát az utazást, annyira nem tetszett a végkifejlet. Nem cselekményileg; a lényeget nagyon jól átadta az anime, de valahogy érzelmileg nem ragadott meg annyira. Ennek ellenére imádtam nézni, élveztem és néhol még pityeregtem is (bár én mindenen sírok).

Érdekes karaktereket és jellemeket ismerhetünk meg ebben a mitológiával és misztikummal tűzdelt történetben, de nem annyira súlyosan, hogy lehúzná a mély letargia. Abszolút élvezhető, szerethető és szerintem emlékezetes; csak ajánlani tudom.

Kikiriki

Sajnos 10 perc számomra kimaradt számomra belőle, mert akkor épp máshol járt az eszem (@pvik13 nagyon is tudja), de ettől függetlenül tetszett. Nagyon szép volt, habár a történet a fejemben nem igazán vált teljessé a végével, de ezt a nem figyelésemnek tudom be.

3 hozzászólás
Netta88 

Nagyon szép történet a gyászról és annak feldolgozásáról, némi mitológiával fűszerezve, szerethető karakterekkel, szép garfikával és zenével. Egyedül a katonás jelenetek zökkentettek ki egy kicsit. Igazából nem tudom, mit írhatnék még róla, talán csak annyit, hogy még mindig a könnyeim törölgetem…

krlany 

Ez is egy gyönyörű anime, mint ahogy Shinkai Makoto-tól már megszokhattuk. Az ősi azték mitológia adja az alapját, és mint mindig most is maradtak kérdések kezdve azzal, hogy spoiler.
Persze van benne némi keveredés, innen-onnan vett dolog (azték mitológia, görög gnosztikusok, latin szavak, clav, -is kulcs, vagy a vita aqua életvíz, bár nem pontosak), de nem zavaró ez a multikulti… akár ilyen is lehet az az alvilág, amelyet minden kultúra máshogyan álmodott meg, mégis valahogy ugyanúgy…
A történet pedig leginkább arról szól, hogy az ember szeretné magamögött tudni a magányát, és én ezt teljes mértékben meg tudom érteni.

Oleander 

Nekem tetszett.Lehet,hogy hasonlított pár Ghibli-filmre,de azért volt benne egy-két újdonság.És ennek a vége se olyan elvágott ,mint némelyik Makoto-filmben.A főszereplő lánynak is volt személyisége és semmi bajom nem volt vele.

Leah 

A grafika és a zene 10*, de amúgy a történet nem lett az igazi.
Kicsit elhúzottnak is éreztem.

bfg3 

A látvány gyönyörű, bár kicsit szűk vászonra festették, a történet elgondolkodtató, csak kicsit szétesős. Erős közepes.


Hasonló filmek címkék alapján