Csillaghajsza (2011) 34

Children Who Chase Lost Voices / Journey to Agartha · 星を追う子ども (Hoshi o Ou Kodomo)
116' · japán · animációs, kaland, dráma, romantikus, fantasy, anime 14

A fiatal iskoláslány, Asuna a maga által eszkábált rádióvevővel kaptat minden nap a falu fölé magasodó szirtre. Halott édesapjának öröksége, a különös kristálydarabbal megtoldott rádió egy nap furcsa dallamot fog egy ismeretlen helyről. A kislány beleszeret a hangba és megszállottan keresni… [tovább]

Szereposztás

Kanemoto HisakoWatase Asuna (hang)
Inoue KazuhikoMorisaki Ryuuji (hang)
Irino MiyuShin / Shun (hang)
Takeuchi JunkoMimi (hang)
Shimamoto SumiLisa (hang)
Hidaka RinaMana (hang)
Orikasa FumikoAsuna anyukája (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

Chriss 

Érdekes anime, ami egy különleges világba kísér minket. Nagyon tetszett Agartha ábrázolása, az ősi romok és ez a mitikus hangulat. A mítosz keveredik a valósággal. Az elején nem gondoltam volna, hogy ez sül ki belőle. Asuna egy szerethető karakter, és Mimi is aranyos. :) Most kapásból nem tudok többet írni, mert még emésztenem kell. A zenéje nagyon tetszett.

Kikiriki

Sajnos 10 perc számomra kimaradt számomra belőle, mert akkor épp máshol járt az eszem (@pvik13 nagyon is tudja), de ettől függetlenül tetszett. Nagyon szép volt, habár a történet a fejemben nem igazán vált teljessé a végével, de ezt a nem figyelésemnek tudom be.

3 hozzászólás
krlany 

Ez is egy gyönyörű anime, mint ahogy Shinkai Makoto-tól már megszokhattuk. Az ősi azték mitológia adja az alapját, és mint mindig most is maradtak kérdések kezdve azzal, hogy spoiler.
Persze van benne némi keveredés, innen-onnan vett dolog (azték mitológia, görög gnosztikusok, latin szavak, clav, -is kulcs, vagy a vita aqua életvíz, bár nem pontosak), de nem zavaró ez a multikulti… akár ilyen is lehet az az alvilág, amelyet minden kultúra máshogyan álmodott meg, mégis valahogy ugyanúgy…
A történet pedig leginkább arról szól, hogy az ember szeretné magamögött tudni a magányát, és én ezt teljes mértékben meg tudom érteni.

Éva_Kovács_2 

Nekem tetszett.Lehet,hogy hasonlított pár Ghibli-filmre,de azért volt benne egy-két újdonság.És ennek a vége se olyan elvágott ,mint némelyik Makoto-filmben.A főszereplő lánynak is volt személyisége és semmi bajom nem volt vele.

Leah 

A grafika és a zene 10*, de amúgy a történet nem lett az igazi.
Kicsit elhúzottnak is éreztem.

bfg3 

A látvány gyönyörű, bár kicsit szűk vászonra festették, a történet elgondolkodtató, csak kicsit szétesős. Erős közepes.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján