Az öt legenda (2012) 556

Rise of the Guardians
97' · amerikai · akció, animációs, kaland, dráma, vígjáték, fantasy, családi 6

0 díj · 1 jelölés

A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak már elege van ebből, és abból, hogy a szülők állandóan… [tovább]

magyar

Képek 16

Szereposztás

Chris PineDér Jankó (hang)
Alec BaldwinÉszaki (hang)
Jude LawSzurok (hang)
Isla FisherFog (hang)
Hugh JackmanNyuszi (hang)
Dakota GoyoJamie Bennett (hang)
Khamani GriffinCaleb (hang)
Kamil McFaddenClaude (hang)
Georgie GrieveSophie Bennett (hang)
Emily NordwindJamie anyja / Jankó anyja (hang)

Kedvencelte 221

Várólistára tette 132


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Egyéniséggel rendelkező (a Mikulás külön poén!), szerethető karakterek, rendben lévő humor, megfelelő mennyiségű dráma, izgalmas cselekmény, klassz főgonosz és még a látványvilág sem utolsó; nagyon gyorsan beszippant a mese, amiben hol nevet, hol pedig sír a néző. Mondjuk szerintem ez inkább nagyobbaknak való, ha ténylegesen érteni akarja az ember, ugyanakkor úgy vélem, ez az egyik legjobb DreamWorks mese. Ó, és van mondanivalója is, ez azért fontos. Imádom!

krlany 

Így 39 fokos lázállás mellett, mikor már vagy 9 filmet kihajítottam a lejátszóból, végre ez bentragadt…
Ez egy nagyon jó kis mese, rengeteg rejtett poénnal, aminek egy részét csak a felnőttek értik, és éppen ezért számukra is nagyon élvezetes, nemcsak a kölköknek…
Északi, a Mikulás, orosz akcentussal és tetoválásokkal bír, és bár még nem néztem jobban utána, de nem lennék meglepve, ha azok is poént rejtenének reflektálva az orosz börtön tetoválásokra. Aztán a Sosztakovicsos és a Rimszkij-Korszakovos poénok is a helyükön vannak.
De az aranyos karaktereken, a vicces szurka-piszkákon kívül, mondanivalója is van a dolognak, és nagyon nem mindegy a végén az az Állj, ki mellém, a srácok részéről sem… Az álmainkat nekünk magunknak kell megvédenünk. Fontos a hit, a barátság, az önzetlenség és a család is, mert különben Mumus lesz belőlünk… és igaza van a kissrácnak, hinni kell a mumusban is, de nem kell tőle félni, mint sok minden mástól sem.

8 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem nagyon tetszett, vicces volt, aranyosak voltak a gyerekek, jó poénok, és a szereplők is eléggé jók voltak. :-D Az egész sztori nagyon jó volt, és izgis, aranyos és cuki volt. :-D A legjobban Nyuszit bírtam, Dér Jankót, Fogtündért és a pici cuki tündérkéket, és persze Homokembert, meg Északi Mikulást. A kis csilingelő manók is tök cukik voltak. :-D spoiler Szurkot a Mumust is bírtam, bár kevésbé, mint a többieket, Jamie és a kis Sophie nagyon cuki gyerekek voltak. :-D A színészeket is tök jól kiválasztották ezekre a szerepekre, még így is jó volt, hogy csak a hangjukat adták hozzá. :-)

Zahra 

Nem igazán szoktam meséket nézni, de ez kiemelkedik mostani társai közül. A szereplők igazán aranyosak és mindegyik egyedi, imádom a kinézetüket!

Jeffi

Ha kérdik hányszor láttam, nem tudok rá pontos számot mondani. Láttam moziban, láttam itthon egyedül, láttam itthon anyukámékkal, láttam itthon ismerőssel …láttam…láttam, és még látni is fogom!
Dér Jankó (dehülyemagyarnevetkapott) örök favorit, és nagy szerelem, A Húsvéti nyúl vicces, télapó is, és hát a fogtündér és csapata…és a…és a :) Tehát, sokszor nézve, és még nem megunva. Oh és igen…a Yetik :D Váááááááááááá :D

1 hozzászólás
Emerson 

Tetkós ruszki Mikulás, Batmobilt leköröző szán, ausztrál akcentusos húsvéti nyúl… imádtam az összes karaktert, igen, még a gonoszt is (Jude Law extra búgós hangjával).
Eddig a Toy Story volt a non plusz ultra, de kiütéssel átvette a helyét Az öt legenda. Minden és mindenki a helyén volt, a történet, a mondanivaló, a karakterek, az animáció minősége. Külön köszönet, hogy senki sem fakadt dalra (bár valami kocsmadalt szívesen meghallgattam volna Mikitől).
Azért 6 éveseknek nem ajánlanám, csak harcedzett tizenéveseknek, vagy felnőtteknek, akik már csak a mumusban hisznek.

Katyesz 

Mindegyik nagy arc, de Nyuszi és a Mikulás piszkálódása a legjobb.
Jó történet, jó karakterekkel, nagyon jó poénokkal.

liliannahorvath

Én végig abban a hitben éltem, hogy én nem láttam ezt a filmet…
Aztán kiderült, hogy igen csak nem végig….:D
Nagyon szép egy film, talán az egyik legjobb Dreamworks film a Shrek után persze..:DD
Sajnálom, hogy nem moziban néztem meg anno.

Szeszj 

Fantasztikus mese! :D Imádom azt hogy ennyire mesés és közben van benne tanulság is, meg a barátság is nagyon szépen jelenik meg benne, és főleg az összefogás! :D Egyébként nagyon szép mese is, a grafikája nagyon szépen van megrajzolva az már biztos! :D A kedvencem egyértelműen a Húsvéti nyuszi, nagyon de nagyon nagy arc! :D Értékelés:Történet:5/5* Nekem nagyon teszik hogy így összefognak, és Dér Jankó is tud benne segíteni! :D Szereplők:5/5* Mindegyikük nagyon menő, de a legjobb a nyuszi! :D Zene:5/5* A Dér Jankós zene, a film legelején nagyon szép! :D Vége:5/5* Nagyon szép volt a vége! ^-^ összegzés:10/10* Ez a mese is többször nézős az már biztos! :D
2018.05.13: Még mindig zseniális! :D Imádom! :D :D ❤
https://www.youtube.com/watch…

Littlegirl 

Szeretem ezt a mesét, mert aranyos és vicces. Igaz, egy picit is szomorú, ha Dér Jankó életét és emlékeit nézzük, de akkor is :) Olyan szívmelengető az egész mese, főleg a vége, amikor az őrzők és a gyerekek mindent megtesznek azért, hogy az eddigi hitben élő gyerekek visszakapják azt, amibe kapaszkodtak: a Húsvéti nyusziban, Mikulásban, Fogtündérben és még sorolhatnám.
Akit kimondottan szerettem, az nem más volt, mint Dér Jankó, aki vágyott arra, hogy ismerjék és elhigyjék a létezését. Ugyanakkor volt egy másik vágyai is, de mivel nem teljesült egyik álma sem, nem keseredett el, hanem vidám maradt, amit becsültem benne. A másik kedvencem Baba Fog volt, mert ő annyira cuki volt *-*


Népszerű idézetek

Kabóca

Jack Frost: Am I on the Naughty List?
North: Naughty List, you hold record.

kiruu

Minket leköt, hogy örömet okozzunk a gyerekeknek. Nincs időnk a… gyerekekre.

ltimi12

Boldog karácsonyt! Kellemes húsvétot! Mossatok fogat!

fondorka

Jack: My name is Jack Frost, and I'm a Guardian. How do I know that? Because the Moon told me so. So when the Moon tells you something… believe it!

fondorka

Tooth: Aww. You know what? I've got something for you. Here it is! [holds out some teeth] Look at all the pretty teeth, with little blood and gum on them!
[Beat, then Sophie shrieks and runs away]
Jack: [laughing] Blood and gums? When was the last time any of you actually hung out with kids?

Klaudia98 

Sötétség. Ez a legelső emlékem. Sötét volt, hideg volt és féltem. De aztán megláttam a Holdat. Olyan nagy volt és olyan fényes! Úgy tűnt, elűzi a sötétséget.

fondorka

Bunny: [About Jack refusing to become a Guardian] Y'know what I think, I think we just dodged a bullet. I mean, what's this clown know about bringing joy to children, anyway?
Jack: Uh, ya ever hear of a snow day? I know it's no „hard-boiled egg,” but kids like what I do.
Bunny: But none of 'em believe in you, do they? Y'see, you're invisible, mate. It's like you don't even exist.
Tooth: Bunny! Enough!
Jack: No. The kangaroo's right.
Bunny: The-the what? What did you call me? I'm not a kangaroo, mate!
Jack: (sarcastically) Oh, and this whole time I thought you were. If you're not a kangaroo, what are you?
Bunny: I'm a bunny. The Easter Bunny! People believe in me.

fondorka

North: We are very busy bringing joy to children. We don't have time… for children.

fondorka

Jack: You're all hard work and deadlines, and I'm snowballs and fun times. I'm not a Guardian.


Hasonló filmek címkék alapján