Az öt legenda (2012) 417

Rise of the Guardians
97' · amerikai · animációs, kaland, fantasy 6

0 díj · 1 jelölés

A legenda szerint a Holdbéli Ember azért választotta ki a Húsvéti Nyuszit, a Mikulást, a Fogtündért és a Homokembert, hogy vigyázzák a gyerekek álmait, gondoskodjanak arról, hogy biztonságban nőjenek fel. A gonosz Szuroknak, azaz a Mumusnak már elege van ebből, és abból, hogy a szülők állandóan… [tovább]

magyar

Képek 1

Szereposztás

Chris PineDér Jankó (hang)
Alec BaldwinÉszaki (hang)
Jude LawSzurok (hang)
Isla FisherFog (hang)
Hugh JackmanNyuszi (hang)
Dakota GoyoJamie Bennett (hang)
Khamani GriffinCaleb (hang)
Kamil McFaddenClaude (hang)
Georgie GrieveSophie Bennett (hang)
Emily NordwindJamie anyja / Jankó anyja (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 182

Várólistára tette 111


Kiemelt értékelések

krlany 

Így 39 fokos lázállás mellett, mikor már vagy 9 filmet kihajítottam a lejátszóból, végre ez bentragadt…
Ez egy nagyon jó kis mese, rengeteg rejtett poénnal, aminek egy részét csak a felnőttek értik, és éppen ezért számukra is nagyon élvezetes, nemcsak a kölköknek…
Északi, a Mikulás, orosz akcentussal és tetoválásokkal bír, és bár még nem néztem jobban utána, de nem lennék meglepve, ha azok is poént rejtenének reflektálva az orosz börtön tetoválásokra. Aztán a Sosztakovicsos és a Rimszkij-Korszakovos poénok is a helyükön vannak.
De az aranyos karaktereken, a vicces szurka-piszkákon kívül, mondanivalója is van a dolognak, és nagyon nem mindegy a végén az az Állj, ki mellém, a srácok részéről sem… Az álmainkat nekünk magunknak kell megvédenünk. Fontos a hit, a barátság, az önzetlenség és a család is, mert különben Mumus lesz belőlünk… és igaza van a kissrácnak, hinni kell a mumusban is, de nem kell tőle félni, mint sok minden mástól sem.

8 hozzászólás
Charityy 

Nem igazán szoktam meséket nézni, de ez kiemelkedik mostani társai közül. A szereplők igazán aranyosak és mindegyik egyedi, imádom a kinézetüket!

Jeffi

Ha kérdik hányszor láttam, nem tudok rá pontos számot mondani. Láttam moziban, láttam itthon egyedül, láttam itthon anyukámékkal, láttam itthon ismerőssel …láttam…láttam, és még látni is fogom!
Dér Jankó (dehülyemagyarnevetkapott) örök favorit, és nagy szerelem, A Húsvéti nyúl vicces, télapó is, és hát a fogtündér és csapata…és a…és a :) Tehát, sokszor nézve, és még nem megunva. Oh és igen…a Yetik :D Váááááááááááá :D

1 hozzászólás
Lili98

Én végig abban a hitben éltem, hogy én nem láttam ezt a filmet…
Aztán kiderült, hogy igen csak nem végig….:D
Nagyon szép egy film, talán az egyik legjobb Dreamworks film a Shrek után persze..:DD
Sajnálom, hogy nem moziban néztem meg anno.

Emerson 

Tetkós ruszki Mikulás, Batmobilt leköröző szán, ausztrál akcentusos húsvéti nyúl… imádtam az összes karaktert, igen, még a gonoszt is (Jude Law extra búgós hangjával).
Eddig a Toy Story volt a non plusz ultra, de kiütéssel átvette a helyét Az öt legenda. Minden és mindenki a helyén volt, a történet, a mondanivaló, a karakterek, az animáció minősége. Külön köszönet, hogy senki sem fakadt dalra (bár valami kocsmadalt szívesen meghallgattam volna Mikitől).
Azért 6 éveseknek nem ajánlanám, csak harcedzett tizenéveseknek, vagy felnőtteknek, akik már csak a mumusban hisznek.

pizza42

Imádom, szerintem ez egy nagyon ötletes és találó mese nagyon szeretem pedig 17 évesen láttam először. Már az alap ötlet nagyon megfogott, hogy így összedolgozták ezt az öt legendát.:D

1 hozzászólás
kiruu 

Hűha, amennyiben Jankó tényleg ilyen helyes… meglátogathat. Szívesen hmm hócsatázok vele.
Számomra egy kicsit bizarr volt, hogy a Mikulás, meg a Húsvéti nyuszi ilyen kemények, de ettől függetlenül aranyos mese a hitről.

Szeszj 

Fantasztikus mese! :D Imádom azt hogy ennyire mesés és közben van benne tanulság is, meg a barátság is nagyon szépen jelenik meg benne, és főleg az összefogás! :D Egyébként nagyon szép mese is, a grafikája nagyon szépen van megrajzolva az már biztos! :D A kedvencem egyértelműen a Húsvéti nyuszi, nagyon de nagyon nagy arc! :D Értékelés:Történet:5/5* Nekem nagyon teszik hogy így összefognak, és Dér Jankó is tud benne segíteni! :D Szereplők:5/5* Mindegyikük nagyon menő, de a legjobb a nyuszi! :D Zene:5/5* A Dér Jankós zene, a film legelején nagyon szép! :D Vége:5/5* Nagyon szép volt a vége! ^-^ összegzés:10/10* Ez a mese is többször nézős az már biztos! :D
2018.05.13: Még mindig zseniális! :D Imádom! :D :D ❤
https://www.youtube.com/watch…

annna

„My name is Jack Frost. And how do I know that? Because the moon told me so.”
Végre alkalmam nyílt megnézni eredeti nyelven, és végig is ülni külső beavatkozók (kicsi, ugráló, hangos gyerekek) nélkül. Hihetetlen édes, izgalmas film volt, fantasztikus képi világgal. Én örülök, hogy a gyermekkoromat mind a mikulás, (Hozzánk nem csak a jézuska jött.) a fogtündér, a húsvéti nyuszi végig kísérte, és sokáig velem maradtak. A gyerekek (és alkalomadtán a felnőttek) világában nagy erőt képviselnek ezek az őrzők, hitet, szeretetet, biztonságok adnak. Ezért is tetszett nekem annyira ez a film, ugyanis ezeket mind képes volt átadni a száz meg száz gyönyörűen megcsinált jelenetek között. És vicces volt. Plusz pont. :D Szóval összességében nagyon meg vagyok elégedve a mesével. Ja és persze, Jack Frost <33, de hát ez egyértelmű. :D Újabb ok, amiért oda-vissza vagyok a DW-ért.

Bea_Csakegyolvasólány 

Szeretem ezt a mesét, mert aranyos és vicces. Igaz, egy picit is szomorú, ha Dér Jankó életét és emlékeit nézzük, de akkor is :) Olyan szívmelengető az egész mese, főleg a vége, amikor az őrzők és a gyerekek mindent megtesznek azért, hogy az eddigi hitben élő gyerekek visszakapják azt, amibe kapaszkodtak: a Húsvéti nyusziban, Mikulásban, Fogtündérben és még sorolhatnám.
Akit kimondottan szerettem, az nem más volt, mint Dér Jankó, aki vágyott arra, hogy ismerjék és elhigyjék a létezését. Ugyanakkor volt egy másik vágyai is, de mivel nem teljesült egyik álma sem, nem keseredett el, hanem vidám maradt, amit becsültem benne. A másik kedvencem Baba Fog volt, mert ő annyira cuki volt *-*


Népszerű idézetek

SakuraPrincess

Jack Frost: Am I on the Naughty List?
North: Naughty List, you hold record.

kiruu 

Minket leköt, hogy örömet okozzunk a gyerekeknek. Nincs időnk a… gyerekekre.

ltimi12

Boldog karácsonyt! Kellemes húsvétot! Mossatok fogat!

Fondorka

Tooth: Aww. You know what? I've got something for you. Here it is! [holds out some teeth] Look at all the pretty teeth, with little blood and gum on them!
[Beat, then Sophie shrieks and runs away]
Jack: [laughing] Blood and gums? When was the last time any of you actually hung out with kids?

Fondorka

Jack: My name is Jack Frost, and I'm a Guardian. How do I know that? Because the Moon told me so. So when the Moon tells you something… believe it!

Fondorka

Jack Frost: Darkness. That's the first thing I remember. It was dark, it was cold, and I was scared. But then… then I saw the Moon. It was so big, and it was so bright. It seemed to chase the darkness away. And when it did… I wasn't scared anymore. Why I was there and what I was meant to do, that I've never known, and a part of me wonders if I ever will.

Fondorka

Bunny: [About Jack refusing to become a Guardian] Y'know what I think, I think we just dodged a bullet. I mean, what's this clown know about bringing joy to children, anyway?
Jack: Uh, ya ever hear of a snow day? I know it's no „hard-boiled egg,” but kids like what I do.
Bunny: But none of 'em believe in you, do they? Y'see, you're invisible, mate. It's like you don't even exist.
Tooth: Bunny! Enough!
Jack: No. The kangaroo's right.
Bunny: The-the what? What did you call me? I'm not a kangaroo, mate!
Jack: (sarcastically) Oh, and this whole time I thought you were. If you're not a kangaroo, what are you?
Bunny: I'm a bunny. The Easter Bunny! People believe in me.

Fondorka

North: We are very busy bringing joy to children. We don't have time… for children.

Fondorka

Jack: You're all hard work and deadlines, and I'm snowballs and fun times. I'm not a Guardian.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján