Elvitte a víz (2006) 174

0 díj · 1 jelölés

Roddy tagadhatatlanul előkelő társasági egér, aki a házi kedvencek édes életét éli egy kensingtoni luxuslakásban. Amikor egy Sid nevű csatornapatkányt köp ki a lefolyó, és a jövevény úgy dönt, megütötte a főnyereményt, Roddy úgy akar megszabadulni a kártevőtől, hogy a „jacuzziba” csábítja. Noha… [tovább]

angol

Szereposztás

Hugh JackmanRoddy (hang)
Kate WinsletRita (hang)
Ian McKellenVarangy (hang)
Jean RenoLe Béka (hang)
Bill NighyAlbínó (hang)
Andy SerkisTüske (hang)
Shane RichieSid (hang)
Kathy BurkeRita anyja (hang)
David SuchetRita apja (hang)
Miriam MargolyesRita nagyanyja (hang)

Kedvencelte 18

Várólistára tette 40


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Unalmasnak találtam, nem volt szórakoztató. Nem tetszett a rajzfilm kinézete és egyébként sem tudok kedvelni semmit, amiben egerek és patkányok vannak, hiába próbálkoztam. Akadt ugyanakkor egy-két humorosabb jelenet, de holnapra elfelejtem az egészet, annyira jellegtelen mese volt. Tipikusan egyszernézős.

brena 

A csigák..na azok megmaradtak az agyamban:))wííííííííahogy sikítottak:)

ViraMors 

A csigák jók voltak, és Hugh Jackman nagyon tud, mint szinkronszínész. Egyébként nem nagy szám, több mint kiszámítható, és semmi fennakadást nem okozott, hogy menet közben 2*10 perc minden tekintetben kimaradt.

Lilla99 

Őszintén megmondom, féltem ettől a mesétől, hiszen csak olyan állat van benne amiket nem szeretek és félek tőlük (nem ér nevetni) , így gondoltam ez nekem nem tetszhet. De kellemesen csalódtam. Nagyon jó kis mese volt, aranyos történettel és aranyos karakterekkel. Azt pedig külön imádtam benne, hogy nem „mesei zenék” hanem ismert dalok voltak benne. Személyes kedvencem a végén a Rolling on the river, imádtam ahogy a csigák elkezdték.

moonie

Masodjara lattam ezt a meset es most is tetszett. Jo kis delutani program ha az ember unatkozik :)

kisslaci8803

A DreamWorks kevésbé jól sikerült alkotásai közé sorolnám, nem volt rossz, DreamWorks szokás szerint voltak benne jó poénok és jól eltalált zenés jelenetek, a sztori elment. Talán még meg fogom nézni.

Hippoforaccus 

Helyzetkomikum és szóviccek. Ezzel engem gyakorlatilag megvett ez a mese kilóra. Sokadik nézésre is szakadok a röhögéstől a meztelencsigákon és sok egyében. Sűrűn jutnak eszembe belőle idézetek váratlan helyeken, és olyankor kell komoly küzdelmet folytatnom az arcizmaimmal spoiler, hogy ne nézzenek hülyének.

Fummie

Azon kevés mesék egyike, ami angolul sokkal jobban üt.

LooneyLuna23

Nem most láttam először ezt a mesét, ráadásul egy időben ez volt a kedvencem, de rá kellett jönnöm, korántsem olyan tökéletes, mint amilyennek akkoriban gondoltam. A története követhető, mentes a nagy meglepetésektől vagy bonyodalmaktól, ettől talán egy kicsit unalmas lett, sőt a lezárásával is akadtak logikai problémák. A kétpercenként feltűnő szóvicceket illetően lehet, hogy én vagyok túl felnőtt (amúgy nem, mert igenis tudom értékelni a JÓ meséket), mivel nagyjából a negyedén mosolyodtam csak el. Szerencsére a szereplők nagy része érdekes és valóban vicces figura volt, akik közül Roddy és Rita párosa mellett a francia békasereget kedveltem meg hamar, utóbbiak sztereotípiákat kiparodizáló jelenetein nevettem a legtöbbet. A csatornavárosban feltűnő angol utalások, egyéb popkulturális célzások és az éneklő meztelen csigák szintén olyan összetevők voltak, amik tetszettek. Alapvetően egy könnyed, helyenként egész humoros animációs filmről van szó, aminek a legnagyobb hibája, hogy nem tud igazán emlékezetes lenni.

Emerson 

Az elején majdnem kilőttem, mert valahogy sehogy se tudtam magam rávenni, hogy vigyorogjak. Na de aztán jöttek a meztelen csigák! :-)
Wallace és Gromitot mindig is bírtam, így a figurák, a stílus nagyon tetszett. Baromi részlet gazdag volt, eszméletlen jó színekkel és a zene? Cöhh… végre nem az az idegesítő animációs nyivákolás. A történet is aranyos volt, az önkritika is nagyon működött – már ami az angol-német döntőt illeti. És hogy a félidő pisiszünetét kihasználni, mint világellenes összeesküvés, muhahaha :-))
Érdemes DVD-n beszerezni az extrák miatt: a werkfilm remek és a három meztelen csigás klipp mindent visz!


Népszerű idézetek

Osli75 

– Engem a veszély táplál!
– Én azt hittem, hogy a sajt…

Emii

– Ha nincs otthon a macska, akkor cincog az egér!


Hasonló filmek címkék alapján