Így neveld a sárkányodat (Így neveld a sárkányodat 1.) (2010) 512

How to Train Your Dragon
98' · amerikai · animációs, kaland, fantasy 12

0 díj · 9 jelölés

Egy viking vezér fiaként a szégyenlős Hablatynak ki kell állnia a vikingek próbáját: meg kell ölnie egy sárkányt, hogy bizonyítsa rátermettségét Ám, miután földre kényszeríti a rettegett ellenfelét, rájön, hogy nem akarja elpusztítani, így végül barátságot köt a bestiával – Fogatlannal –,… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Jay BaruchelHablaty (hang)
Gerard ButlerPléhpofa (hang)
America FerreraAstrid (hang)
Craig FergusonBélhangos (hang)
Jonah HillTakonypóc (hang)
Christopher Mintz-PlasseHalvér (hang)
Kristen WiigKőfej (hang)
T. J. MillerFafej (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 278

Várólistára tette 65


Kiemelt értékelések

Törpilla 

Imádom ezt a mesét. :) Már egyszer láttam tavaly nyáron a táboros barátaimmal ezt választottuk esti mesének, de még mindig tetszik. Annyira cuki, aranyos a Fogatlan, és Hablaty is aranyos ők a kedvenceim. :)

1 hozzászólás
Emerson 

Imádtam az első birka felbukkanása óta. Először csak legyintettem, hogy áh, sárkányos animáció, biztos mindenki übercuki lesz és 10 percenként majd dalra fakadnak meg minden… utóbbi szerencsére nem történt meg, de tényleg übercuki volt mindenki.
Aki már idomított (vagy inkább úgy mondom próbált idomítani) kutyát/papagájt/tengerimalacot/patkányt/csótányt… az tudja, hogy mennyi röhögéssel jár a kommunikációs korlátok leküzdése. Annyira jól visszahozták ezt a hangulatot, hogy már ezért is megérdemli a 10 csillagot. Imádtam, hogy az állatok a saját hangjukon beszéltek és mindegyik sárkány külön egyéniséggel rendelkezett. Az meg extra poén, hogy a háttérben is bohóckodtak.
Amit viszont nem értetek, hogy a vikingek miért skót akcentussal beszéltek (mint a Valhalla-ban)… Nem vagyok penge történelemből, de a vikingek alapvetően Skandináviából származnak, nem?

2 hozzászólás
LoneWolf 

Megannyi sárkányos csalódás után alig mertem megnézni anno, majd a sors fintora, hogy ez a kis 3D animált mese adta vissza a reményt, hogy még igenis készülhetnek remekül eltalált darabok a témában. Aranyos, vicces, látványos és szívmelengető. Kötelező darab gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, akárcsak a folytatás! (Most néztem csak, hogy Hablatyék csata közbeni felbukkanásánál Pléhpofa némán azt mondja: "What the f…")

Lady_Hope

Szerintem simán a legjobb mese! A története is szuper, az animáció is szuper, a részletek is olyan gyönyörűen ki vannak dolgozva hogy hűű.
A szereplőket, a narrációt, szóval mindent szeretek benne.
De Fogatlan az örök kedvenc. Mellette minden sárkány elbújhat, ő a legjobb. :)

negike 

Ez a mese rendkívülien nagyon de nagyon fantasztikus, az elejétől a végéig imádtam, nekem nem okozott csalódást, már kétszer láttam és mint kétszer nagyon állat volt! :D Egyébként is nagyon imádom a sárkányos meséket, meg filmeket, ez nálam már így is egy plusz pont volt! :D Értékelés: Történet:5/5* Izgalmas, főleg mikor már Hablagy és Fogatlan barátok, onnantól egyszerűen zseniális! Szereplők:5/5* Imádom Hablagyot és Fogatlant meg főleg, olyan kis édes! :D Zene:5/5* Ebben is voltak szép számok! :) Vége:5/5* Annyira jó volt mindenki kibékült a sárkányokkal! ^-^ Összegzés.10/10* Egyszerűen csak imádom! :D

krlany 

Én csak azt sajnálom, hogy csináltak belőle sorozatot, és az annyira messze van ennek a színvonalától, hogy a második filmet már meg sem merem nézni. Pedig ez jó. Nagyon is!

2016. 05. 24.
Oké, ez még mindig nagyon jó. Vicces, mókás, szerethető. És Fogatlannál azok az arckifejezések… sosem gondoltam volna, hogy egy sárkánynak ennyire gazdag mimikát lehet varázsolni… Tanulságos mese az elfogadásról… Arról nem is szólva, hogy egy fogyatékos páros a menő.

8 hozzászólás
szymba23 

Elég jól sikerült ez a mese. Nagyon tetszett, tanulságos volt. A mai gyerekeknek nagyon látniuk kellene. Felnőtt fejjel is tanulunk belőle, hogy ne ítélj el semmit és senkit addig, amíg mi saját magunk meg nem ismerünk embereket vagy adott szituációkat. Néha-náha mély érzéseket ébresztett bennem, meghatott és könnyeztem is. Mindenképpen megfogom nézni a többi részt is.

BookOwl 

Kevés mesét nézek, még gyerekként se volt annyira az én műfajom, valahogy gyakran túl gagyinak érzem őket. És ha már mese, akkor jobban szeretem az állatszereplősöket (úgy értem, hogy a szereplők mind állatok). Na, ez a film egy kivétel. És Hiccup a kivétel a sok irritáló rajzolt/animált emberke között. Hiccup egy igazán jól megírt karakter, egy kissé geeky/nerdy és egy igazi állatbarát, számomra egy nagyon szimpatikus karakter. És a történet is jó. Persze nagyon nyilvánvaló, hogy ehhez az egészhez a macskák nevelését és viselkedését vették példának. xD Annak akinek volt már egy-két macskája biztos, hogy ismerősen hat számos pillanat ebben a filmben. Szóval ettől picit fura, hogy ez egy ilyen macska-sárkány, amit itt láthatunk. xD De ettől aranyos is, illetve ad valami már-már valósághű hatást a filmhez. (Pedig ez egy animáció, ami nem létező lényekről szól. xD) Szóval nekem bejött dolog. :D Toothless nagyon aranyos macska-sárkány, imádom! Bár engem majdnem bármilyen sárkánnyal meg lehet venni. xD De őt tényleg kimondottan jól sikerült meganimálni. Annak is örülök, hogy fekete, mert így végre van egy fekete sárkány, aki nem gonosz. Szóval szerintem régóta nem készült ilyen jó mese. Nekem az egyik kedvencem lett.

Honey_Fly 

Ismét bebizonyosodott, hogy ezt a rajzfilmet akárhányszor nézem meg mindig nagyon élvezem. Imádom az északi világot, így a skót akcentusú vikingek előnnyel indulnak. Emellé kapunk még egy gyönyörűen megrajzolt szórakoztató, ugyanakkor megható és tanulságos történetet is. Nem lehet kevesebb, mint 10 csillag.


Népszerű idézetek

Ágnes_Kovács

Trollok vannak! Ellopják a zoknit, de mindig csak a balt!

Meryl 

Hablaty: Mások a késüket vesztik el vagy a kupájukat, de én bezzeg… Én elvesztek egy egész sárkányt.

Róka 

Ez itt Hibbant-sziget. A Semmi Reménytől még tizenkét napi járóföld északra, de a Halálra Fagyástól még pár fok délre. Stabilan és ormótlanul trónol a Nyomor Ormán. Íme, a szülőfalum. Robusztus, annyi biztos. És hét emberöltő óta itt van már, mégis minden háza vadonatúj. Lehet halászni, vadászni, gyönyörködni a naplementében, csak a… kártevőkkel van gond. A legtöbb helyen egerek vagy szúnyogok vannak, nálunk… sárkányok. Mások elköltöznének, de mi nem. Mi vikingek vagyunk. Kissé makacsabb fajták.

Honey_Fly 

Hiccup: He never listens!
Gobber: Well, it runs in the family.
Hiccup: And when he does, it's always with this… disappointed scowl, like someone skimped on the meat in his sandwich. "Excuse me, barmaid! I'm afraid you brought me the wrong offspring! I ordered an extra-large boy with beefy arms, extra guts and glory on the side. This here, this is a talking fishbone!
Gobber: Now, you're thinkin' about this all wrong. It's not so much what you look like, it's what's inside that he can't stand.
Hiccup: Thank you for summing that up.

Ágnes_Kovács

Fafej: Ezt vidd, ezen virág van, ez olyan csajos!
Kőfej: Upsz, ezen most már vér is van.


Folytatása

Összehasonlítás

Így neveld a sárkányodat


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján