Így neveld a sárkányodat (Így neveld a sárkányodat 1.) (2010) 1051

How to Train Your Dragon
98' · amerikai · akció, animációs, kaland, vígjáték, fantasy, családi 12

0 díj · 9 jelölés

Egy viking vezér fiaként a szégyenlős Hablatynak ki kell állnia a vikingek próbáját: meg kell ölnie egy sárkányt, hogy bizonyítsa rátermettségét Ám, miután földre kényszeríti a rettegett ellenfelét, rájön, hogy nem akarja elpusztítani, így végül barátságot köt a bestiával – Fogatlannal –,… [tovább]

angol
magyar

Képek 15

Szereposztás

Jay BaruchelHablaty (hang)
Gerard ButlerPléhpofa (hang)
America FerreraAstrid (hang)
Craig FergusonBélhangos (hang)
Jonah HillTakonypóc (hang)
Christopher Mintz-PlasseHalvér (hang)
Kristen WiigKőfej (hang)
T. J. MillerFafej (hang)
David TennantSpitelout (hang)

Kedvencelte 546

Várólistára tette 98


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nagyon szeretem ezt az animációs filmet, már sokszor láttam, de képtelenség megunni. :) Fogatlan, Hablaty és Astrid a legjobb :) A humor és a dráma megfelelő arányban keveredik, és a történet nem ül le sehol, nincsenek feleslegesen lelkizős részek sem. A viking fílinget tökéletesen visszaadja.

2 hozzászólás
Törpillaa 

Imádom ezt a mesét. :) Már egyszer láttam tavaly nyáron a táboros barátaimmal ezt választottuk esti mesének, de még mindig tetszik. Annyira cuki, aranyos a Fogatlan, és Hablaty is aranyos ők a kedvenceim. :)

1 hozzászólás
Nihilchan 

Örök kedvenc és nem csak azért, mert Fogatlan a mesetörténet egyik legcukibb és legszerethetőbb, egyben legmenőbb figurája. Alapvetően tetszik a viking környezet, szerintem jól használja és aknázza ki a film az ebből adódó lehetőségeket a sztoriban, a humorban és a karakterek viselkedésében. Szeretem, hogy vicces, ugyanakkor mégis drámai – sokadik nézésre is lehetetlennek tűnik, hogy ne bőgjek a végén. És persze azt is szeretem, hogy annyi mindenről szól; az ismeretlentől való félelemről, a szülő-gyerek kapcsolatokról, a kiközösítésről és a beilleszkedésről, és ami a legfontosabb, egymás elfogadásáról. Mind nagyon aktuális téma, ráadásul annyira magával ragad a történet és a szereplők, hogy nem lesz az üzenete szájbarágós. A zene is kiváló, ahogy az egész mese hangulata. Anno moziban láttam először az öcsémmel és csak amolyan foglaljuk-le-a-gyereket-valamivel programnak indult. Egyikünk sem gondolta, hogy szerelem lesz belőle. Az első részt az egész család imádja.

Mentavirág

Majdnem 7 évvel ezelőtt láttam ezt a filmet utoljára, így ért már az újranézés. Még mindig tetszik. És igen, Fogatlan továbbra is kiköpött Stitch, de talán épp ezért olyan nagyon cuki. Hablaty szintén imádnivaló, még a belső vívódása sem idegesítő. Az persze már zavaróbb, hogy nem túl elfogadóak szegénnyel, de tetszik, ahogyan igyekszik megoldani minden helyzetet. A mellékszereplőkkel sincs baj, nagyjából mindenki oké. Az az igazság, mindig nehezebben írok egy olyan filmről, ami tetszik, szóval csak simán nézzétek meg. :D Nem fogjátok megbánni! :)

10 hozzászólás
Emerson 

Imádtam az első birka felbukkanása óta. Először csak legyintettem, hogy áh, sárkányos animáció, biztos mindenki übercuki lesz és 10 percenként majd dalra fakadnak meg minden… utóbbi szerencsére nem történt meg, de tényleg übercuki volt mindenki.
Aki már idomított (vagy inkább úgy mondom próbált idomítani) kutyát/papagájt/tengerimalacot/patkányt/csótányt… az tudja, hogy mennyi röhögéssel jár a kommunikációs korlátok leküzdése. Annyira jól visszahozták ezt a hangulatot, hogy már ezért is megérdemli a 10 csillagot. Imádtam, hogy az állatok a saját hangjukon beszéltek és mindegyik sárkány külön egyéniséggel rendelkezett. Az meg extra poén, hogy a háttérben is bohóckodtak.
Amit viszont nem értetek, hogy a vikingek miért skót akcentussal beszéltek (mint a Valhalla-ban)… Nem vagyok penge történelemből, de a vikingek alapvetően Skandináviából származnak, nem?

2 hozzászólás
Little_Monster

Így kell egy vesztes helyzetet megfordítani. Mondom ezt a mesére és arra is, hogy milyen szkeptikusan álltam hozzá, a végén pedig nem tudok belekötni. Hablaty nem volt szimpatikus az elején, azt gondoltam, hogy cukormázas sárkányos mese lesz. Aztán elkezdték Fogatlannal megszelídíteni egymást és engem is. Hiába volt kiszámítható, a sárkányok egyénisége és a jól eltalált karakterek megszerettették velem ezt a mesét.

pvik13 

A fim káprázatos a soundtrack egyszerűen magával ragadó :3

Zahra 

Nagyon aranyos :)
Iszonyat édes mese szuper szereplőkkel és felnőttek számára is abszólút nézhető. Na meg az animáció is elég jó lett.

moonchristal

Bár még csak másodjára láttam, azért a kedvencek között van ez a mese. Nagyon tetszik a felépítése, a története, a látványvilága. Fogatlan nagyon-nagyon cuki, szeretnék belőle otthonra egy példányt. ♥ Tetszik, hogy van mondanivalója is a filmnek, és lenyűgöző helyen játszódik.
Amit nem annyira szeretek, az Pléhpofa viselkedése, legalábbis az elején. Értem én a miérteket, de akkor is, tipikusan az a probléma, hogy a szülő mindenáron rá akarja kényszeríteni a gyerekére a maga útját, és nem hagyja, hogy a sajátját találja meg. Azért szerencsére minden jóra fordul. :)
Biztos, hogy sokszor újranézős még, teljesen odavagyok érte.

LoneWolf 

Megannyi sárkányos csalódás után alig mertem megnézni anno, majd a sors fintora, hogy ez a kis 3D animált mese adta vissza a reményt, hogy még igenis készülhetnek remekül eltalált darabok a témában. Aranyos, vicces, látványos és szívmelengető. Kötelező darab gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, akárcsak a folytatások! (Most néztem csak, hogy Hablatyék csata közbeni felbukkanásánál Pléhpofa némán azt mondja: "What the f…")

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Róka

Ez itt Hibbant-sziget. A Semmi Reménytől még tizenkét napi járóföld északra, de a Halálra Fagyástól még pár fok délre. Stabilan és ormótlanul trónol a Nyomor Ormán. Íme, a szülőfalum. Robusztus, annyi biztos. És hét emberöltő óta itt van már, mégis minden háza vadonatúj. Lehet halászni, vadászni, gyönyörködni a naplementében, csak a… kártevőkkel van gond. A legtöbb helyen egerek vagy szúnyogok vannak, nálunk… sárkányok. Mások elköltöznének, de mi nem. Mi vikingek vagyunk. Kissé makacsabb fajták.

Meryl

Hablaty: Mások a késüket vesztik el vagy a kupájukat, de én bezzeg… Én elvesztek egy egész sárkányt.

Ágnes_Kovács

Trollok vannak! Ellopják a zoknit, de mindig csak a balt!

Hippoforaccus 

Ez itt Hibbant-sziget. Az év kilenc hónapjában esik a hó. A többi háromban a jég.

Honey_Fly 

Hiccup: He never listens!
Gobber: Well, it runs in the family.
Hiccup: And when he does, it's always with this… disappointed scowl, like someone skimped on the meat in his sandwich. "Excuse me, barmaid! I'm afraid you brought me the wrong offspring! I ordered an extra-large boy with beefy arms, extra guts and glory on the side. This here, this is a talking fishbone!
Gobber: Now, you're thinkin' about this all wrong. It's not so much what you look like, it's what's inside that he can't stand.
Hiccup: Thank you for summing that up.

Klaudia98 

Takonypóc: A szemembe sütött a nap, Astrid! Mit tegyek? Kioltsam a napot? Megtehetném, de nincsen rá idő.

Janus

Minek olvasni, ha meg is izélhetjük azt az izét, amikről a szavak izélnek?!

Ágnes_Kovács

Fafej: Ezt vidd, ezen virág van, ez olyan csajos!
Kőfej: Upsz, ezen most már vér is van.


Folytatása

Összehasonlítás

Így neveld a sárkányodat


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján