Raya és az utolsó sárkány (2021) 100

Raya and the Last Dragon
114' · amerikai · akció, animációs, kaland, vígjáték, fantasy, családi 6

Kumandra birodalmában egykoron békében éltek egymással az emberek és a sárkányok, miután azonban egy démoni erő nyert hatalmat, a sárkányok feláldozták magukat, hogy megmentsék az embereket. Ötszáz évvel később a gonosz visszatért, így egy magányos harcosra, Rayara hárul a feladat, hogy… [tovább]

angol · angol
angol · magyar
angol · angol
magyar
angol

Képek 36

Szereposztás

Kelly Marie TranRaya (hang)
AwkwafinaSisu (hang)
Alan TudykTuk Tuk (hang)
Gemma ChanNamaari (hang)
Sandra OhVirana (hang)
Benedict WongTong (hang)
Izaac WangBoun (hang)
Daniel Dae KimBenja (hang)

Kedvencelte 25

Várólistára tette 240


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Azt kell mondanom: ez a film egy jó irányvonal a Disney-nek. Felnőtt fejjel másfél órán keresztül abszolút lekötött, sőt, igazság szerint a végén úgy voltam vele, hogy szívesebben néztem volna egy hosszú, akár több évados, avatár jellegű sorozatot a csapatról, ahol bőven van idő a karakterek hátterére, és a világ kibontására, mert úgy éreztem, hogy én itt mindenkit kedvelek, és nem volt belőlük elég.
Raya eleve nagyon jó karakter. Hoz egy hülye döntést a film elején, ami igazából eléggé megalapozza a motivációit a hátralévő részén, de felelősséget vállal, intelligens, gondolkodik, egyébként egy jó barát, aki viszi előre a cselekményt, és egy végtelenül vagány harcos. Tényleg egy olyan figura, akit kislányok is példaképnek tekinthetnek, mert a hibáival együtt nagyon emberi, és nagyon szépen megírt jellem. Namaari egy női Zuko, de igazából őt is meg tudtam érteni, és meg tudtam szeretni. spoiler Eszméletlen stílusa van, nagyon jó humora, és a karakterdizájnjára egy külön pontot adok. Egy rövid hajú, kifejezetten fiús alkatú, izmos, harcos lány, aki viszont ennek ellenére szerintem gyönyörű. Ismételten, tök jó kép a kislányoknak, hogy nem kell ahhoz Barbie babának lenni, hogy szépnek érezhesd magad. Sisut pedig csak imádom. Túlpörgött, nagyhangú, bohókás, de mégis nagyon megvolt a helye a filmben, a stílusa pedig kicsit a Végtelen történet sárkányára emlékeztetett.
Ki szeretném emelni azt is, hogy azon túl, hogy klassz, hogy milyen jó női karakterek vannak, a férfi szereplők is fantasztikusak. Tong Nie Mingjue. Minden vicc nélkül. Nagydarab, harcos karakter, egy harcos népből, de nem ennyiben merül ki. Taktikus, ha arról van szó, meglepően józan, és egyébként valahol nagyon törődő és gondoskodó. Raya apja éppolyan vagány, mint a lánya, sőt, egy kicsit talán még jobban, nagyon szerethető vezető, Boun pedig az a srác, akiről a néző meg tudja mondani, kamaszkorára az összes lány hever majd a lábai előtt, felnőttkorára a fél világ.
A világkép maga izgalmas. Igazából kicsit olyan, mintha összegyúrták volna az avatárt és a Mo Dao Zu Shit, és esetleg meghintették volna egy pici Final Fantasy-val… A hangulatvilága inkább avatáros, a népek maguk, a kultúra, a látvány inkább MDZS, a problémakör pedig inkább Final Fantasy, de nagyon szép egészet alkot – pont ezért sajnálom kicsit, hogy csak másfél órát tölthettem benne.
James Newton Howard meg nem hiába a kedvenc zeneszerzőm, ezúttal is fantasztikus OST-t alkotott.
Összességében merem ajánlani. Vártam is, tartottam is tőle, de nagyon pozitív a végső véleményem.

Haspók 

Az animáció gyönyörű volt, az üzenet többek közt az volt, hogy félre kell tennünk a különbségeket, meg kell tanulnunk bízni egymásban és közös nevezőre jutni egy nagyobb cél érdekében, a hagyományok és kultúrák miként működhetnek együtt elősegítve mindannyiunk összefogását.

Szeszj 

Halottam a filmről jót és rosszat is, ezért kicsit tartottam tőle hogy nem fog tetszeni mert nagyon város mese volt nekem. De hála égnek tetszett, sőt imádtam.
Szerintem egy nagyon szépen felépített mese lett, a világa egyszerűen bámulatos, a szereplők is szerethetőek és emberiek, az üzenete pedig nagyon szép és szerintem a mostani helyzetben pedig reális is.
Az animáció szép, a színek játéka nagyon tetszett, egyszerűen csodálatosan nézett ki. Főleg az eső.
A történet érdekes volt, a karakterek fejlődése pedig kidolgozott. Viccek is jók voltak benne.
Sisu volt a kedvencem, nagyon bírtam. De Raya is erős karakter lett. A többi szereplő is rendben van. :D
Nekem nagyon tetszett, szívesen néztem volna még tovább. Bátran ajánlom mindenkinek. ^-^
http://images6.fanpop.com/image/photos/43600000/tenor-2…
https://64.media.tumblr.com/9e3c845d7cbf87c4eaf611f1a3a…

_Vica_ 

Kicsit féltem az elején megmondom őszintén. Vegyes értékeléseket olvastam róla, de engem teljesen levett a lábamról. Az üzenete nagyon tanulságos. A képvilág meg tízből tíz.
A karakterek is jól kilettek dolgozva és Sisu lett az új favorit karakterem:) Szerintem teljes egész volt a története, a végével egyetemben. Igazán megható volt. Ámbár elnéztem volna akár több órán keresztül is. Új kedvenc lett. ^^
Szóval mindenkinek ajánlom!

ninetailedfox

Hát ez egy eléggé underwhelming élmény volt. Nagyon vártam ezt a filmet, mert egyre jobban szeretem az ázsiai kultúrát, plusz évek óta odavagyok a sárkányokért, ezért szinte biztos voltam benne, hogy ez egy 10/10-es élmény lesz, azonban korántsem volt az. Na de lássuk miért érzem így magam.
Kezdjük a pozitív dolgokkal, tehát: látványilag ez a mese gyönyörű. Nagyon tetszettek a karakterrajzok, a tájak, a harcjelenetek. A végén lévő jelenet, mikor spoiler. Karakterek szintjén Raya egy igazán badass főhősnő, az ellenség oldalán lévő Namaarit meg szintén nagyon kedveltem. Annak meg kifejezetten örültem, hogy spoiler. A film üzenete a bizalomról pedig szintén tetszett, plusz pacsi a Disneynek, hogy nem erőltettek bele egy szerelmi szálat.
Viszont nem tudok a forgatókönyvírónak megbocsátani, mert hihetetlenül klisés volt az egész történet. Nem mutatott igazán újat, szinte ugyanazt láttuk hatvanadszorra, mint amit eddig. Tudom, hogy nem én vagyok a célközönség, de valahogy azért kicsit érdekesebb történetre számítottam. A teljesen klisés világépítésről meg már inkább szót sem ejtek.
Akkor ami felett szintén nem tudtam szemet hunyni, hogy a sárkányok kb. egy Én kicsi pónim szintű fluffy gyíkok voltak spoiler??? Tudom, gyerekeknek készült, nem lehet benne egy Drogon szintű sárkány, de azért na még az Így neveld a sárkányodban-ban is megoldották a dolgot. És akkor ami végképp elvette a kedvem a filmtől az Sisu karaktere volt. Hihetetlenül idegesített, a megszólalásai egyáltalán nem voltak szórakoztatóak, de igen, tudom, nem vagyok már gyerek, és minden Disney filmbe kell egy idegesítő sidekick, akin gyerekként jól szórakozol, felnőttként meg ki akarod tépni a képernyőről.
Összegezve én ettől az animációs filmtől sokkal többet vártam, sajnos ez számomra most csalódás volt. Kár érte, mert ott volt benne a potenciál.

SunflowerSz 

Annyira gyönyörű képivilágot sikerült alkotnia a Disney-nek, hogy szóhoz sem jutok. A legapróbb részletekig tökéletesen megalkotott volt az egész mese. A mondanivaló szép, tanulságos és nekem megható is volt nagyon az egész. A karakterek egyediek, könnyen megszerethetőek, Sisu valami eszméletlenül aranyos :) A zenéről nem is beszélve, az is csodaszép :) Új kedvencet avattam :)

Ik4r0s

Még amikor a legelső hírek felröppentek a filmről kíváncsi voltam, hogy mit hoz ki belőle a Disney. De egy szívmelengető sztorit sikerült kanyarítaniuk ebből a sárkányos sztoriból. A szereplők nagyon szerethetőek, a látvány valami elképesztő és a zene is fantasztikus. spoiler A film pedig egy örökérvényű üzenetet fogalmaz meg, ami most különösen aktuális. 10/8

Emese_Szalai 

Jaj ez nagyon kellett a lelkemnek! Nagyon tetszett *-*

Ancsúr 

Nem is a történetre adom a 10 csillagot, hanem a mondandójára. Nagyon erős üzenetet közvetít ez a kis mese.


Népszerű idézetek

Christinewinchester 

Sisu: It may feel impossible but sometimes you just have to take the first step, even before you’re ready.

Christinewinchester 

Sisu: Also, you broke the gem!
Raya: But I still have a big chunk of it though.
Sisu: Is that supposed to make me feel better? If you lost a puppy, and I said, “Well, we still have a big chunk of it.” Would that make you feel better?

Christinewinchester 

Sisu: This beetle’s got a booty.
Raya: Careful. It’s a Toot N Boom.
Sisu: Why is it called a…
[the beetle toots and explodes]
Sisu: Got it. Noted. Makes sense.

Christinewinchester 

Boun: What are Druun anyways?
Sisu: A plague, born from human discord. They’ve always been here, waiting for a moment of weakness to attack. They’re like the opposite of dragons. Instead of bringing water and life to the world, they’re like a relentless fire that consumes everything in its wake until there is nothing left except ash and stone.

Christinewinchester 

Raya: Yeah, well, the world’s broken. You can’t trust anyone.
Sisu: Or maybe it’s broken, because you don’t trust anyone.

Christinewinchester 

Benja: Shrimp paste from Tail, lemon grass from Talon, bamboo shoots from Spine, chilis from Fang, and palm sugar from Heart.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján