Vaiana (2016) 779

1 díj · 11 jelölés

Vaiana egy kalandvágyó tini, aki vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. Útja során találkozik az egykoron hatalmas félistenként tisztelt Mauival, aki szárnyai alá veszi a lányt, hogy igazi felfedezőt faragjon belőle. Együtt vágnak neki a nyílt óceánnak, az út pedig nem szűkölködik az… [tovább]

angol
angol
német

Képek 62

Szereposztás

Dwayne JohnsonMaui hangja
Auli'i CravalhoMoana (hang)
Rachel HouseTala mama (hang)
Temuera MorrisonTui törzsfőnök (hang)
Jemaine ClementTamatoa (hang)
Nicole ScherzingerSina (hang)
Alan TudykHeihei (hang)

Kedvencelte 174

Várólistára tette 180


Kiemelt értékelések

Theana 

Noha 2D-ben néztük, hihetetlen volt! Annyira szép és aranyos az animáció, meg a zenék, és az egész animált világ… Egyszerűen lenyűgözött. A poénok is aranyosan voltak, én azért sokat nevetettem, még ha nem is volt mindegyik vicces, de tényleg nagyon jó, na. Mellettem ülő barátnőmet (akivel az előzetesek után csak azt vettük észre, hogy a nagy pop-corn doboz félig üres :P) a csirke érdekelte nagyon. :D A szinkronizált változattól kicsit tartózkodtam – valahogy nincsenek olyan jó élményeim a magyar dalok terén a filmekben, na meg a Vaiana név nekem valahogy nem igazán jött be. De teljes mértékben megérte! Boldogan mentem ki a moziból, és nem túlzok, ha azt mondom, életem egyik legjobb moziélménye volt!

Kiegészítve 2017. augusztus 21-én
A zenék egyszerűen felülmúlták a másikat, Lin-Manuel egy őstehetség, az animációk csodálatosak (fel sem foghatom, hogy készítették), és mekkorát fejlődtünk; barna bőrű lány. :))
A zenék olyaan jóók. Nem, nem, nem is jó szó ez rá, megafantasztikusak:)

6 hozzászólás
Lexy

Fantasztikus élmény volt! Ami engem leginkább megragadott a filmben az a zenéje. Hihetetlenül csodálatos dalok voltak benne, kedvencem amikor az eredeti, tokelaui (?) nyelven énekeltek, alig tudtam felocsúdni a gyönyörtől, csak azt vettem észre, hogy többször is kiráz a hideg (https://www.youtube.com/watch…). :)

Imádtam a történetet, a világot amelyben játszódik, mindig is gyengém lesz ez az elzárt, elképesztően szép polinéz szigetvilág. Legszívesebben máris újranézném, annyira nem tudok betelni vele. Örülök, hogy moziban néztem, kár lett volna kihagyni ezt a csodát. :)

https://www.youtube.com/watch…

7 hozzászólás
krlany 

Első ránézésre: jójó, de semmi olyan nagyon különös, csak a szokásos jó kis Disney… aztán ha elkezdesz belemenni a részletekbe, hogy a dolgok mögött van valóság, hogy mennyire szépek a gesztusok, a jelrendszer, a mögöttes tartalom, a grafika, akkor…
Arról nem is beszélve, hogy a törzsfőnök lánya nem hercegnő… és hogy ez mekkora királyság! … Nem kell herceg, aki megmentse, hanem van vagányság, merészség és karakán fellépés, és nem kell pasi ahhoz, hogy tudd ki vagy, és hogy önmagad lehess! Azaz, kilép a Disney-kliséből… mer' azér' amúgy kell az a herceg, csak jó a fehér ló helyett a barna is… ééérted?!;)
Amióta meg láttam a rájákat repülni, hátast dobni (https://www.youtube.com/watch…), azóta kicsit jobban értékelem ezt a mesét…

3 hozzászólás
Sydney 

Elég sokáig tartott, mire rávettem magam, hogy megnézzem és valahogy fura érzésekkel kezdtem neki a filmnek. Viszont pár perc alatt sikerült elvarázsolnia, fantasztikus volt. A tájak, a színek, a zenék és nem utolsósorban a szereplõk és a történet. A tipikus Disneys elemek, fordulatok azért megvannak, de szerencsére nem zavarók.
A dinka kakas és a kókuszkalóz-hadsereg szenzációs.

Nihilchan 

Szeretem, hogy a Disney mindig más tájakra kalauzol; nagyon tetszett az óceáni szigetvilág bemutatása annak ellenére, hogy azt hittem, engem nem fog lekötni a mese. Az is tetszett, hogy nem romantikus rajzfilm volt. A szereplők könnyen megkedvelhetőek, a tájak csodásak, a zenék pedig fülbemászóak. A Rák pedig egyszerűen haláli figura volt. Nem az a típusú történet, amit sokszor megnéznék, de élveztem és tetszett a cselekmény, szimpatizáltam a főhőssel.

Békacica 

Nagyon jó, hogy a Disney bevállal egy kis kultúra közvetítést. Mitológia, zene, tetoválás, életmód, hajózás, egy csomó minden itt van a polinéz kultúrából animálva. Méghozzá nagyon szépen.
A főszereplő karakterdizájnja nagyon tetszik, nem lett tipikus hercrgnő külalakja. Viszont azzal vitatkoznék, hogy nem kell neki megmentő, és mennyire önálló. Segítség nélkül már a film elején vízbe fulladt volna.
Magyar szinkronnal néztem. A dalok szerintem angolul jobban hangzanak, de a szinkronnal meg vagyok elégedve.
Mindenképpen ajánlom családi programként megnézni. Érdekes és nagyon pozitív tanulsága van.

Törpillaa 

Jó volt, de nem lesz a kedvenceim egyike, a látvány az viszont tetszett, főleg az óceán miatt leginkább, és a csillagos ég. :-D Egy-két dal tetszett is, de nem az összes, egy kicsit túl tolták vele, de azért elmegy. Moana és Maui szimpatikus volt, na meg a malac és a kokas, de ennyi igazából. Voltak vicces jelenetek is, és azért jó volt megnézni. :-D

Zahra 

Imádtam a zenéket! ♥♥ Olyan fülbemászóak és dallamosak, hogy nem lehet nem élvezni.
Moanát is imádtam, nagyon talpraesett, határozott csaj. Ilyen példát kell mutatni a mai gyerekeknek!

Nyx

Miért vagyok ilyen lökött, amikor Disney-filmekről van szó? Szinte teljesen hidegen hagynak, aztán amikor végre rászánom magam, hogy megnézzem őket, úgy elrepül az idő, hogy észre sem veszem. A Moanával is pont ez volt a helyzet, hihetetlenül jól szórakoztam, és nagyon a szívemhez nőttek a szereplők (Dwayne Johnson tökéletes választás volt Maui hangjának, imádtam), és a dalok is meglehetősen fülbemászóak voltak. A látványt nem is taglalnám, az én kis agyam sosem fogja felfogni az animáció csodáit.

Mentavirág

Egy szó: köszönöm! Régóta vártam már az egyik kedvenc rendező-párosom legújabb munkáját, de határozottan megérte! Amit kaptam, valami csodálatos, és nehéz szavakba önteni. Kicsit olyan volt ez a film, mintha kaptunk volna egy-egy szeletet az elmúlt 25 év Disney-filmjeiből: volt benne egy kis kilencvenes évek (amolyan Herkules-beütéssel), némi ihlet a kétezres évekből (főleg a Mackótestvér és a Fantázia 2000 egy bizonyos szegmense jut eszembe), és persze tökéletesen beillik a mostani Disney-filmek díszes sorába. Moana hihetetlenül szerethető karakter, és amikor ezt leírom, azt 100%-osan komolyan is gondolom. Ugyanígy Maui, pedig az előzetesek alapján vele kapcsolatban volt némi félelmem, de meghozza a humort, Hei Hei mellett, aki szintén nagyon kis aranyos. Még a törzsfőnököt is meg tudtam érteni.
A zene valami fantasztikus lett, és a dalok is, egyszerűen csodálatosak, mondjuk én eléggé túltoltam a rajongást, mert szerintem a film első 10 percében megjelentek a könnyek a szemem sarkában, de szerintem nincs ezzel baj. :) Tényleg mindegyik tetszett, még a You're Welcome is (bár ezt sokan szidták), igazából az összes dal jó, leszámítva azt az egyet, amelyikről nem beszélünk. (Shiny) :D A kedvencem talán még mindig a How Far I'll Go (bár nem tudom, hogy a „sima” vagy a repríz tetszik-e jobban), de most már egyre jobban megszeretem az I Am Vaianát, és persze bejött a képbe a Know Who You Are, amitől padlót fogtam. Igazából már a We Know The Way is gyakran jár a fejemben, szóval egyezünk meg annyiban, hogy elég fülbemászóak. :)
Tudom, a történet nem a leginnovatívabb, de engem ez őszintén nem érdekelt. Teljesen elvarázsolt az egész, az elejétől a végéig, és csak az volt a baj vele, hogy kevés, mert szó szerint órákig tudtam volna még nézni. Kijöttünk a vetítésről, és közöltem a testvéremmel, hogy menjünk még egy kört. :) Bármelyik percben újra tudnám nézni. Egyszerűen boldog vagyok, amiért John és Ron megtalálták a helyüket a számítógépes animáció világában is, és létrehoztak nekünk egy csodát, amiben annyi minden van, és olyan gyönyörűséges a története. Egyszerűen tökéletes. ♥
Említésre méltó még a magyar szinkron is, komolyan mondom, hogy évek óta nem pipáltam ilyen isteni szinkront Disney-meséhez! Jót tett az új hang, a vérfrissítés, és a dalszövegek is egész jók lettek. Le a kalappal, és csak így tovább!
u.i.: Érdemes megvárni a stáblista végét. ;)

See the light where the sky meets the sea? It calls me
And no one knows how far it goes
If the wind in my sail on the sea stays behind me
One day I'll know how far I'll go

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

Mentavirág

Tala nagyi: Bármi is történt az előbb… fogd a malacra!

Mentavirág

Tala nagyi: Ha meghalok, rájaként fogok újjászületni… vagy rossz a tetoválásom.
Vaiana: Miért viselkedsz ilyen furcsán?
Tala nagyi: Én vagyok a falu bolondja. Ez a munkám.

MFKata

Tala nagyi: Nem tudsz olyan messzire menni, hogy ne legyek melletted.

Mentavirág

Vaiana: Néha nem látszik elsőre, hogy miben vagyunk jók… megesik, hogy… később sem… de biztos, hogy Hei Hei-nek vannak rejtett képességei.

Mentavirág

Sina: Van úgy, hogy tudjuk, kik akarunk lenni, tudjuk, hogy mi az álmunk, de másképp van megírva.

Mentavirág

Tala nagyi: Menj!
Vaiana: Nagymama!
Tala nagyi: Menj!
Vaiana: Éppen most? Nem lehet!
Tala nagyi: De muszáj! Az óceán kiválasztott. Kövesd a kampót, és ha megtaláltad Mauit, jól ragadd meg a fülét, és mondd: Én vagyok Vaiana Motunuiról. Beszállsz a csónakba, áthajózol a tengeren és visszaadod Te Fiti szívét!
Vaiana: De… nem tudlak itt hagyni.
Tala nagyi: Nem tudsz olyan messzire menni, hogy ne legyek melletted. Menj!

liliannahorvath

Oly’ rég bámulok a nagy vízen túlra,
Tényleg, újra meg újra,
Furcsa, sosem tudom miért.
Várom, (hogy) legyek apa csodalánya,
De a víz kék színe vár ma,
Ez nagyon is megkísért…

Ez a lázas szív fura ritmust ver,
Csakis engem hív ez a titkos hely!
Igen, értem súg ez a tiltott út,
Idevágyom rég.

Ahogy csillan a távoli fény, az úgy hív!
Csak nekem szól, én tudom jól!
És hogy mennyire messzire visz, az sem számít!
Ott legyek én, hol a víz az éghez finoman hozzáér.

Látom, hogy a szigeten az élet,
Mára igen-igen szép lett,
Napunk nagyon felvirult.
Látom, nincsen felesleges ember,
Mégis, úgy hiszem, engem
Most hívogat egy másik út.
Tudom, élenjárni az álomszép,
Tudom, számít rám ez az áldott nép!
De egy hang itt bent nagyon elszédít,
Vajon miért lett így?…

Hol a vízbe behajlik az ég, az oly’ szép!
Mondd, milyen mély?
Mondd, hová ér?
Csak e távoli titok, ami hív engem oly’ rég!
Így jövök már!
Tudom, száz és száz csoda vár most rám!

Ahogy csillan a távoli fény, az úgy hív!
Csak nekem szól, én tudom jól!
És hogy mennyire messzire visz, az sem számít!
Száz titok vár, de jövök már!

7 hozzászólás
Mentavirág

I've been standing at the edge of the water
'Long as I can remember, never really knowing why
I wish I could be the perfect daughter
But I come back to the water, no matter how hard I try
Every turn I take, every trail I track
Every path I make, every road leads back
To the place I know, where I can not go, though I long to be

See the line where the sky meets the sea? It calls me
And no one knows, how far it goes
If the wind on my sail on the sea stays behind me
One day I'll know, if I go there's just no telling how far I'll go

I know everybody on this island, seems so happy on this island
Everything is by design
I know everybody on this island has a role on this island
So maybe I can roll with mine
I can lead with pride, I can make us strong
I'll be satisfied if I play along
But the voice inside sings a different song
What is wrong with me?

See the light as it shines on the sea? It's blinding
But no one knows, how deep it goes
And it seems like it's calling out to me, so come find me
And let me know, what's beyond that line, will I cross that line?

See the line where the sky meets the sea? It calls me
And no one knows, how far it goes
If the wind on my sail in t he sea stays behind me
One day I'll know, how far I'll go

6 hozzászólás
Dori9915

Tamatoa (A film végén a kreditek után): Biztosra veszem hogyha Sebastian lenne a nevem és jamaicai akcentussal nyomnám tuti felsegítenél.

Mentavirág

Aue, aue
Induljunk útnak most
Oda, hol nem voltunk még soha tán
Aue, aue
A honvágyunk majd szétmardos
Hű szívünk jól tudja már,
Mi az irány

Aue, aue
A természet most hozzánk szól
És közben körbemegy pár történet az édes régmúltról
Aue, aue
Te fenua, te malie
Nae ko hakilia
Járt úton jársz


Hasonló filmek címkék alapján