Némó nyomában (Némó nyomában 1.) (2003) 642

Finding Nemo
100' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték 12

1 díj · 2 jelölés

Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc – ahogy az már lenni szokott – tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Alexander GouldNémó (hang)
Albert BrooksPizsi (hang)
Ellen DeGeneresSzenilla (hang)
Willem DafoeBúb (hang)
Brad GarretLufi (hang)
Allison JanneySztár (hang)
Austin PendletonHypo (hang)
Stephen RootBubi (hang)
Vicki LewisSüke (és Bóka) (hang)
Joe RanftJacques (hang)

További szereplők

Kedvencelte 132

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Chriss 

Olyan gyönyörű a korallzátony animációja :) Sokszor láttam már, de nem tudom megunni :)

Nihilchan 

Vannak nagyon szerethető, megható és mosolygós pillanatai a mesének, és alapból tetszik a víz alatti világ. Pizsi és Némó kalandja nem csak izgalmas, hanem tartalmas és tanulságos a szülőnek és a gyereknek is. Gyerekként jobban szerettem, felnőttként nem igazán tudott elvarázsolni. Szenilla meg sosem volt a kedvencem, de most extrán irritált szegénykém.

Szeszj 

Annyiszor láttam ezt a mesét, gyerekkorom egy kedvence volt, még most is szeretem, mert aranyos, vicces is és kalandos is. Némo volt benne a kedvencem, de az apukáját és Szenillát is nagyon bírtam benne. Nekem ez a mese megunhatatlan. :D

krlany 

Nagyon régen láttam utoljára, úgyhogy csak a fővonal volt meg, a részleteket már teljesen elfeledtem, így aztán félig-meddig újdonságként hatott. Gyönyörű a vízalatti világ, a tankkommandó meg nagyon eleven és vicces. De vajon a végén, mi lett a zacskós halainkkal? Kedves történet, néhol megható. Szenilla kicsit idegesítő. A vegán cápák AA gyűlése pedig mekkora ötlet.

2 hozzászólás
Popovicsp87 

Jópofa családi film, de a vége felé már eléggé untam.
Végigmegy a tengeri élővilág egy részén, bár Szenillán és Pizsin kívül a többivel nem foglalkozik sokat.
A karakterek jópofák, de a teknősök és Szenilla kicsit idegesítőek voltak.
A látványvilága még most is szép.

Törpillaa 

Cuki mesefilm, bár nem tartozik a legnagyobb kedvenceim közé. Vannak vicces, aranyos részei, de nem szerettem annyira sosem.

Nevra 

Juj ez de édes. Sokszor láttam már, de szinte megunhatatlan.:3 Némo nagyon édi, és az apukája nem is kaphatott volna jobb nevet mint Pizsi, megzabálom:33
Kedvencem mikor jönnek a cápák. :D

Lex 

Számomra ez egy olyan mese, amit többször is látnom kellett ahhoz, hogy igazán értékelni tudjam. Elsőre valahogy annyira nem fogott meg, de az is biztos, hogy arra a szintre sem fogok soha eljutni, hogy Szenillát utánozzam. Ez szimplán nem egy favorit, de attól még aranyos mese, és van mondanivalója.

A története igazából roppant egyszerű, a kimenetele pedig kiszámítható. De ez nem baj. Én elsősorban egyébként a szülőknek ajánlanám a mesét. :D Remekül rávilágít arra, hogy fontos az aggódás és a féltés, de tudni kell elengedni is a gyerek a kezét.

A poénok nem az ütős fajták, nem emlékszem, hogy egyszer is felnevettem volna. Szenilla a fő forrásuk, de számomra időnként már nagyon fárasztó volt a karaktere. Pizsi is elég idegesítő tud lenni a túlzott aggódásával, de végül is meglehet őt érteni. Némó kis aranyos, picit ügyetlen, de hősies karakter, az ő részeit szerettem a legjobban. Nagyon jópofa volt az akváriumi lét mindennapjaiba belelátni. :) spoiler

Sister 

Bevallom, ezt a mesét mindig csak részletekben láttam, így kerek egészben most először. Amikor csak egy-két kockát láttam belőle, aranyosnak találtam, bár kicsit unalmasnak. Nem tévedhettem volna nagyobbat.

Amióta a Szenilla nyomábant hirdetik mindenütt, gondoltam, megérett az idő egy teljes filmnézésre, és meg kell mondjam: a Pixar ezúttal sem okozott csalódást. :)
A Némó nyomában egy igazi szívet melengető mese a bátorságról, a kitartásról és a feltétel nélküli, önzetlen szeretetről. A végét kicsit meg is könnyeztem. :')
Az animáció pazar, a zene nemkülönben, és a szereplők egytől egyig a szívemhez nőttek, még a halat nem evő cápák is. :) Élmény volt így felnőtt fejjel is! Most már alig várom, hogy megnézzem a Szenilla történetét bemutató második részt is. :)
Egyébként én minden bohóchalat Némónak hívok a film óta. :)


Népszerű idézetek

duracell

Szenilla: Várj! Kérlek, ne menj el! Kérlek! Soha senki nem nőtt így a szívemhez. Ha most itt hagysz… ha itt hagysz… ha velem vagy, még a memóriám is jobb, hallgasd: P. Sherman, 42… negyven… kettő… Emlékszem rá, tudom, igen, itt van a nyelvem hegyén, mert ahogy rád nézek, eszembe jut! És, és csak akkor érzem jól magam, ha… velem vagy. Kérlek, nem akarom, hogy elmenj! Nem akarok felejteni!

1 hozzászólás
Pandalin 

Protkó, Pöröly, Záp: A cápa szelíd, szép, nem pedig barbár zabagép. Rossz hírem, hogy jóvá legyen, magamat is jóvá teszem. A hal nem lakoma, csak koma!

Zohanna

Díszhal: A nagy kékségből? Na és milyen?
Némó: Hát naaaagy, és kééék.
Díszhal: Tudtam…

Pandalin 

Pizsi: Vajon szeretnek majd?
Korál: Pizsi!
Pizsi: De tényleg!
Korál: Százas ikrek lesznek. Az egyik csak kedvel majd téged egy ikrányit!

Pandalin 

Pizsi: Haladjunk, teljen meg tudással a halagyunk!

Ágicaaa 

Szenilla: Ha nem hagyod, hogy bármi történjen vele, akkor semmi se történik vele. Az pedig marha unalmas.


Folytatása

Összehasonlítás

Némó nyomában


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján