Némó nyomában (Némó nyomában 1.) (2003) 496

Finding Nemo
100' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték 12

1 díj · 2 jelölés

Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc – ahogy az már lenni szokott – tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi… [tovább]

Képek 7

Szereposztás

Alexander GouldNémó (hang)
Albert BrooksPizsi (hang)
Ellen DeGeneresSzenilla (hang)
Willem DafoeBúb (hang)
Brad GarretLufi (hang)
Allison JanneySztár (hang)
Austin PendletonHypo (hang)
Stephen RootBubi (hang)
Vicki LewisSüke (és Bóka) (hang)
Joe RanftJacques (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 106

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Szeszj

Annyiszor láttam ezt a mesét, gyerekkorom egy kedvence volt, még most is szeretem, mert aranyos, vicces is és kalandos is. Némo volt benne a kedvencem, de az apukáját és Szenillát is nagyon bírtam benne. Nekem ez a mese megunhatatlan. :D

Törpillaa 

Cuki mesefilm, bár nem tartozik a legnagyobb kedvenceim közé. Vannak vicces, aranyos részei, de nem szerettem annyira sosem.

Nevra 

Juj ez de édes. Sokszor láttam már, de szinte megunhatatlan.:3 Némo nagyon édi, és az apukája nem is kaphatott volna jobb nevet mint Pizsi, megzabálom:33
Kedvencem mikor jönnek a cápák. :D

viky0222

Úgy érzem, gyerekként sokkal jobban szerettem volna, mert ugyan van mondanivalója, főleg szülőknek, de mégsem az a fajta mese, amit felnőttként is ugyan úgy lehet élvezni. Aranyos volt, olykor akadtak jó poénok, de nem jött be annyira, mint vártam. Kicsit ismétlődött az egész történet végig, és persze kiszámítható is. Ennek ellenére azért élveztem, de sosem lesz kedvenc.

Lex

Számomra ez egy olyan mese, amit többször is látnom kellett ahhoz, hogy igazán értékelni tudjam. Elsőre valahogy annyira nem fogott meg, de az is biztos, hogy arra a szintre sem fogok soha eljutni, hogy Szenillát utánozzam. Ez szimplán nem egy favorit, de attól még aranyos mese, és van mondanivalója.

A története igazából roppant egyszerű, a kimenetele pedig kiszámítható. De ez nem baj. Én elsősorban egyébként a szülőknek ajánlanám a mesét. :D Remekül rávilágít arra, hogy fontos az aggódás és a féltés, de tudni kell elengedni is a gyerek a kezét.

A poénok nem az ütős fajták, nem emlékszem, hogy egyszer is felnevettem volna. Szenilla a fő forrásuk, de számomra időnként már nagyon fárasztó volt a karaktere. Pizsi is elég idegesítő tud lenni a túlzott aggódásával, de végül is meglehet őt érteni. Némó kis aranyos, picit ügyetlen, de hősies karakter, az ő részeit szerettem a legjobban. Nagyon jópofa volt az akváriumi lét mindennapjaiba belelátni. :) spoiler

Sister

Bevallom, ezt a mesét mindig csak részletekben láttam, így kerek egészben most először. Amikor csak egy-két kockát láttam belőle, aranyosnak találtam, bár kicsit unalmasnak. Nem tévedhettem volna nagyobbat.

Amióta a Szenilla nyomábant hirdetik mindenütt, gondoltam, megérett az idő egy teljes filmnézésre, és meg kell mondjam: a Pixar ezúttal sem okozott csalódást. :)
A Némó nyomában egy igazi szívet melengető mese a bátorságról, a kitartásról és a feltétel nélküli, önzetlen szeretetről. A végét kicsit meg is könnyeztem. :')
Az animáció pazar, a zene nemkülönben, és a szereplők egytől egyig a szívemhez nőttek, még a halat nem evő cápák is. :) Élmény volt így felnőtt fejjel is! Most már alig várom, hogy megnézzem a Szenilla történetét bemutató második részt is. :)
Egyébként én minden bohóchalat Némónak hívok a film óta. :)

Lexy

Nagyon-nagyon szeretem! Gyerekfejjel láttam utoljára, akkoriban viszont még fel sem tűnt milyen precízen alkották meg a korallzátony világát, és mindezt csupán CGI segítségével, wow! Le a kalappal a készítők előtt! A képi világ mellett a történet is bűbájos és végig nagyon izgalmas. Biztos nem én vagyok az egyedüli, aki ökölbe szorított kezekkel szurkolt Pizsinek és Némónak. :)

kedaiyun

Óriási kedvenc! De amikor először láttam a trailerét még 2003-ban, akkor valamiért nem keltette fel az érdeklődésemet. Nem tűnt túl izgalmasnak. Már akkor nagyon körberajongták, én meg azon gondolkoztam, mi lehet olyan érdekes egy halban?… Aztán megnéztem. És még sokszor. Sőt, a koleszban minden héten megnéztük az egyik barátnőmmel, kívülről tudtuk a szövegeket…
A szereplők viccesek, a párbeszédek jók, és a magyar szinkron is kifejezetten tetszett (kivéve az egyik elég nagy bakit, amit még be is küldtem egyszer a Leiterjakab blogra). Kedvenc jelenetek: káosz a fogorvosnál, Némó beavatása az akváriumban, találkozás Protkóval. Ráadásul ebben a jelenetben egy utalás is van a Ragyogás c. filmre.
Kedvenc szereplők: Búb, Pizsi, a cápák


Népszerű idézetek

duracell 

Szenilla: Várj! Kérlek, ne menj el! Kérlek! Soha senki nem nőtt így a szívemhez. Ha most itt hagysz… ha itt hagysz… ha velem vagy, még a memóriám is jobb, hallgasd: P. Sherman, 42… negyven… kettő… Emlékszem rá, tudom, igen, itt van a nyelvem hegyén, mert ahogy rád nézek, eszembe jut! És, és csak akkor érzem jól magam, ha… velem vagy. Kérlek, nem akarom, hogy elmenj! Nem akarok felejteni!

1 hozzászólás
Pandalin

Protkó, Pöröly, Záp: A cápa szelíd, szép, nem pedig barbár zabagép. Rossz hírem, hogy jóvá legyen, magamat is jóvá teszem. A hal nem lakoma, csak koma!

Pandalin

Pizsi: Vajon szeretnek majd?
Korál: Pizsi!
Pizsi: De tényleg!
Korál: Százas ikrek lesznek. Az egyik csak kedvel majd téged egy ikrányit!

Zohannna

Díszhal: A nagy kékségből? Na és milyen?
Némó: Hát naaaagy, és kééék.
Díszhal: Tudtam…

Pandalin

Pizsi: Haladjunk, teljen meg tudással a halagyunk!


Folytatása

Összehasonlítás

Némó nyomában


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján