Szörny Rt. (Szörny Rt. 1.) (2001) 419

Monsters, Inc.
92' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték, fantasy 12

1 díj · 3 jelölés

Amikor a felnőttek leoltják a gyerekszoba lámpáját, a szekrényből szörnyek bújnak elő, hogy ijesztgessék a kicsiket. Ezt minden gyerek tudja. Azt viszont kevesebben sejtik, hogy a rémes figurák nem azért huhognak, mert élvezik. Egyszerűen ez a munkájuk. Sully, az óriás szőrmók az egyik… [tovább]

angol
magyar

Képek 7

Szereposztás

John GoodmanJames P. "Sully" Sullivan (hang)
Billy CrystalMike Wazowski (hang)
Mary GibbsBoo (hang)
Steve BuscemiRandall Boggs (hang)
James CoburnHenry J. Waternoose (hang)
Jennifer TillyCelia (hang)
Bob PetersonRoz (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 94

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

negike

Gyerekorom egyik legelső meséje, szerintem ez volt a harmadik mese amit láttam az Oroszlánkirály és a Micimackó után. Nagyon szeretem már akkor is, és persze most is. Sully volt a kedvencem, nekem is kellet volna egy ilyen szőrös szörny! :D Mike-t is bírtam bár ő néha sok volt! :D
Imádtam Boo és Sully kapcsolatát! :D
Biztos hogy még többször nézős.
https://www.youtube.com/watch…

viky0222

Nagyon tetszett, vicces, jók a karakterek, és úgy az egész. Tetszik a koncepció (ami, ha gyerekként látom, valószínű nem nyerte volna el a tetszésem:D), hogy az ijesztgetés kemény munka és nem csak szórakozás. Biztosan előkerül majd még. :)

brena

Megunhatatlan, rongyosra tudom nézni…még most is lassan 15 év után is…

2 hozzászólás
Törpillaa 

Egyszer elmegy. Nem vagyok oda annyira az ilyen fajta mesékért. Nem vonzanak. Pedig egészen nézhető és olykor vicces de nem nekem való.

60 hozzászólás
Kemiviki 

Tittaaaaa :D Hát haláli jó volt ez a mese. A főszereplők nagyon jól meg lettek alkotva, Boo hihetetlenül cuki, és a gonosz az a nagyon sunyi jó gonosz. Szóval minden klappol egy jó kis meséhez.

Eszter_S

Aranyos és ötletes mese. A főszereplők szerethetőek, még a főgonosz is. Emellett kellően izgalmas és poénos volt az egész.

mani12

Az egyik kedvenc mesém. Imádom Mike-ot és Sallyt is. Nagyon viccesek együtt. Boo pedig egyszerűen imádnivaló. Annyiszor láttam ezt a mesét, hogy fejből tudom a szöveget. :) Ajánlom mindenkinek! :)

Éva_Kovács_2 

A Verdák-és annak folytatásai- mellett,eddig csak ez a Pixar- film nyerte el a tetszésemet.Nem mintha olyan sokat láttam volna.De ez normális,érdekes filmecske,amiben nem erőltetik annyira a sírós szálat és értelme is van(nem úgy,mint pl.: a Toy Story).A rajzolás is jó,ahhoz képest,hogy század eleji.Féltem,hogy az embereket itt is még kicsit kezdetlegesen rajzolják meg,mint a studió elődjeiben,de egyáltalán nem ez történt.Ötletes az elgondolás,minden olyan jól meg van tervezve.Mike kicsit beképzeltnek,vagy milyennek tűnhet,de megmutatkozik a jó oldala abban,hogy spoiler.Tehát nem akar mindig középpontban lenni.A vége is aranyos.Sullivan is jófej.Celia is szép,még így szörnymércével mérve is.:P


Népszerű idézetek

viky0222

Wazowski : Olyan romantikus vagyok, hogy magamat kéne feleségül vennem.
Sully: Maradj már magaddal.

kedaiyun

Mike: Küldjük vissza, vagy különben esküszöm, én…!


Folytatása

Összehasonlítás

Szörny Rt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján