Játékháború (Toy Story 1.) (1995) 523

0 díj · 2 jelölés

Andy szobájában vidám élet folyik! Különösen akkor, amikor a szoba gazdája távol van, ugyanis ha senki nem figyeli őket, megelevenednek a játékok. Woody a főnök, az öreg harcos, a beszélő seriff-rongybaba. De ott van még Mr. Krumplifej, aki szerelemre vágyik, Rex, az ijedős dinoszaurusz, Guba a… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Tom HanksWoody (hang)
Tim AllenBuzz Lightyear (hang)
Don RicklesKrumplifej úr (hang)
Jim VarneySlinky kutya (hang)
Wallace ShawnRex (hang)
John RatzenbergerGuba (hang)
Annie PottsBo Peep (hang)
John MorrisAndy Davis (hang)
Erik von DettenSid Philips (hang)
Laurie MetcalfMrs. Davis (hang)

További szereplők

Kedvencelte 100

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Sokáig kedvenc mese volt, emlékeszem gyerekoromban azt gondoltam hogy amikor nem voltam otthon akkor a játékok életre kellenek úgy mint itt.
Már rengetegszer láttam, de még mindig imádom. Jó volt újra nézni megint! :D Izgalmas mese, meg vicces is és nagyon jó szereplők vannak benne. Kedvencem a Rexi volt, meg persze Woody és Buzz. Micsoda örült kalandba keveredtek állandóan! :D
Még mindig szeretem ezt a mesét! ^-^
https://www.youtube.com/watch…

Kikiriki

A Toy Story valahogy eddig kimaradt teljesen az életemből.
Sokkal rosszabbra számítottam, szóval kellemesen csalódtam. Tetszett, csak rengetegszer kiakadtam, hogy „Miért? Miért nem maradtatok a feneketeken? Mert akkor mindez nem történt volna meg..” @pvik13 igen..én már csak így gondolkodom :D

1 hozzászólás
Nihilchan 

Gyerekként biztos voltam benne, hogy az én játékaim is életre kelnek, amikor nem vagyok ott, de akárhányszor próbáltam kifigyelni őket, mindig cselesebbnek bizonyultak nálam. Egyébként aranyos, szerethető rajzfilm a barátságról. Nekem mondjuk néha Buzz és Woody is túl sok még ebben a részben, de igazából mindenkit kedvelek. Kivéve persze Sidet. Az egy kretén.

szymba23 

Valahogy nagyon kimaradt a gyerekkoromból, pedig annyi idős ez a mese, mint én, hihetetlen! :D
Nagyon tetszett, imádtam, Woody és Buzz barátságának kiforrása nagyon megható volt. Sajnálom, hogy ennyit megkéstem a nézésével, hiszen biztosa máshogy tekintettem volna a játékaimra, és biztos vártam volna, hogy életre kelnek ^^

Little_Monster 

Megkerülhetetlen mérföldkő a filmtörténetben, engem mindeddig mégis elkerült. Mostanra éreztem úgy, hogy nem elég, ha csak félinformációkat tudok róla, meg kell nézzem. Abszolút megértem körülötte a felhajtást, nagyon jól sikerült darab, ami megérdemli, hogy hivatkozási alapként tekintsenek rá. Ha gyerekkoromban nézem, biztos nagy kedvencem lett volna, így maradok a Shreknél.

Chris_teena 

Gyerekkoromban rettegtem ettől a mesétől, de fogalmam sem volt róla, hogy miért… mostmár tudom… a szomszéd gyerek és a játékai… a soklábú babafejű pókakármiutánzat…. most is szörnyülködtem rajta egy sort, (anya meg jót nevetett rajta).
Woody és Buzz imádom őket, jók a hangok, jók a poénok. Azt hiszem a harmadik rész tetszett legjobban, azt láttam unokaöcsémmel legtöbbször, de most az első rész is nagyon jó volt. De a szomszéd gyerektől még most is frászt kapok. :D

viky0222 

Nagyon-nagyon sokáig egyáltalán nem vonzott, de aztén mégis megnéztem, és imádtam. Aranyos és vicces film, imádom az alapötletét, mert szerintem nincs olyan gyerek a világon, aki legalább egyszer ne gondolkodott volna el rajta, hogy mit csinálnak a játékai, mikor ő nincs ott. Nagyon megszerettem az összes játékot, mindnek külön személyisége van, és csak úgy jó érzés nézni. Biztosan sokszor nézős lett.

kedaiyun

Újranézés volt. A Toy Storyt elég régen láttam, de már akkor is tetszett. Akkor készült, amikor a teljes CGI animációs filmek még ritkák voltak és különlegesnek számítottak. Ma már általánossá váltak, eltűnt az újdonság varázsa, és a színvonal is sok esetben csökkent.
Nem véletlen, hogy élettelen tárgyak, játékok a főhősök, mert az élő emberek illetve a kutya animációja mai szemmel egy kissé kidolgozatlan még. De ez az 1995-ös film ma is megállja a helyét. A ma már sorozattá alakult Toy Story a játéklét fontos kérdéseit feszegeti. Ebben a részben a központi kérdés az, hogy fenyeget-e a veszély, hogy majd lecserélnek egy újabb, jobb, izgalmasabb játékra? Nemcsak a főhőst, Woodyt foglalkoztatja ez a kérdés, hanem mindenkit. Az egyik kedvenc jelenetem a játékkatonák szülinapi és karácsonyi akciója volt. Az emberi szereplők közül Andy testesíti meg a jó fiút, aki mindig rendesen játszik, a szomszéd Sid pedig a rosszat, aki csak felrobbantani, szétszerelni és összetörni tudja a játékokat. Bár a különféle általa barkácsolt játékszörnyekben van valami bizarrul kreatív. A másik kérdés az, hogy mi a játékok feladata, és vajon mit jelent játéknak lenni? Ebben a részben ezt Buzz Lightyear tanulja meg, a további filmekben pedig ez a kérdés újra és újra felmerül.
Idén 20 éves a Toy Story, de ugyanolyan jó, mint régen!

Kemiviki 

Buzz Lightyeart és Woody-t szerintem abban az időben mindenki szeretett volna. Sajnos nem lett nekem egyik sem, de maga a mese kedves maradt így is számomra. Viszont a szomszéd srác játéka is résztől nagyon irtózom, olyan félelmetesek.

Swan

Gyerekeimmel néha nekifogunk és megnézzük a filmeket… Gyerekként is nagyon szerettem és jó, hogy most az enyémek is szeretik :)

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

bonnie9 

-Univerzális tapadócsíkot kérek!
-Még egy kis celluxot…

Röfipingvin

Woody: Buzz, te repülsz!
Buzz: Ugyan már, dehogy! Épp csak elegánsan zuhanok!

Röfipingvin

Rex: Meg örülnék is neki, ha Andy kapna egy másik dinoszauruszt. Egy növényevőt. És akkor én lehetnék a szobában a csúcsragadozó!

Röfipingvin

Buzz: Tegnap meg a galaxist őriztem, ma meg sárga Liptont szürcsölgetek Madame Guillotine-nal, és a lányával!

duracell

Holdsugáron szálltam én a fényes égen át.
Felrepültem könnyedén, hisz az álom szárnyakat ád.
Ezüsthajó többé sose járt a fény útján.
Mi vár ránk az álmok után?

De nem, hisz vár az ég, igen szólít a messzeség,
Karom légbe repít, hitem szárnyra segít, lelkem száll.
(Buzz: A végtelenbe, és tovább!)
Van-e élet az álmok után?

Nocharity 

Buzz: Tisztában vagyok azzal, hogy megpróbáltál semlegesíteni engem, de az én bolygómon elítélik a bosszúállás szokását.
Woody: Ennek örülök!
Buzz: De most nem otthon vagyok…. igaz?
Woody: Igaz.


Folytatása

Összehasonlítás

Toy Story


Hasonló filmek címkék alapján