Játékháború (Toy Story 1.) (1995) 390

0 díj · 2 jelölés

Andy szobájában vidám élet folyik! Különösen akkor, amikor a szoba gazdája távol van, ugyanis ha senki nem figyeli őket, megelevenednek a játékok. Woody a főnök, az öreg harcos, a beszélő seriff-rongybaba. De ott van még Mr. Krumplifej, aki szerelemre vágyik, Rex, az ijedős dinoszaurusz, Guba a… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

Tom HanksWoody (hang)
Tim AllenBuzz Lightyear (hang)
Don RicklesKrumplifej úr (hang)
Jim VarneySlinky kutya (hang)
Wallace ShawnRex (hang)
John RatzenbergerGuba (hang)
Annie PottsBo Peep (hang)
John MorrisAndy Davis (hang)
Erik von DettenSid Philips (hang)
Laurie MetcalfMrs. Davis (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 73

Várólistára tette 51


Kiemelt értékelések

Szeszj

Sokáig kedvenc mese volt, emlékeszem gyerekoromban azt gondoltam hogy amikor nem voltam otthon akkor a játékok életre kellenek úgy mint itt.
Már rengetegszer láttam, de még mindig imádom. Jó volt újra nézni megint! :D Izgalmas mese, meg vicces is és nagyon jó szereplők vannak benne. Kedvencem a Rexi volt, meg persze Woody és Buzz. Micsoda örült kalandba keveredtek állandóan! :D
Még mindig szeretem ezt a mesét! ^-^
https://www.youtube.com/watch…

Kikiriki

A Toy Story valahogy eddig kimaradt teljesen az életemből.
Sokkal rosszabbra számítottam, szóval kellemesen csalódtam. Tetszett, csak rengetegszer kiakadtam, hogy „Miért? Miért nem maradtatok a feneketeken? Mert akkor mindez nem történt volna meg..” @pvik13 igen..én már csak így gondolkodom :D

1 hozzászólás
kedaiyun

Újranézés volt. A Toy Storyt elég régen láttam, de már akkor is tetszett. Akkor készült, amikor a teljes CGI animációs filmek még ritkák voltak és különlegesnek számítottak. Ma már általánossá váltak, eltűnt az újdonság varázsa, és a színvonal is sok esetben csökkent.
Nem véletlen, hogy élettelen tárgyak, játékok a főhősök, mert az élő emberek illetve a kutya animációja mai szemmel egy kissé kidolgozatlan még. De ez az 1995-ös film ma is megállja a helyét. A ma már sorozattá alakult Toy Story a játéklét fontos kérdéseit feszegeti. Ebben a részben a központi kérdés az, hogy fenyeget-e a veszély, hogy majd lecserélnek egy újabb, jobb, izgalmasabb játékra? Nemcsak a főhőst, Woodyt foglalkoztatja ez a kérdés, hanem mindenkit. Az egyik kedvenc jelenetem a játékkatonák szülinapi és karácsonyi akciója volt. Az emberi szereplők közül Andy testesíti meg a jó fiút, aki mindig rendesen játszik, a szomszéd Sid pedig a rosszat, aki csak felrobbantani, szétszerelni és összetörni tudja a játékokat. Bár a különféle általa barkácsolt játékszörnyekben van valami bizarrul kreatív. A másik kérdés az, hogy mi a játékok feladata, és vajon mit jelent játéknak lenni? Ebben a részben ezt Buzz Lightyear tanulja meg, a további filmekben pedig ez a kérdés újra és újra felmerül.
Idén 20 éves a Toy Story, de ugyanolyan jó, mint régen!

viky0222

Nagyon-nagyon sokáig egyáltalán nem vonzott, de aztén mégis megnéztem, és imádtam. Aranyos és vicces film, imádom az alapötletét, mert szerintem nincs olyan gyerek a világon, aki legalább egyszer ne gondolkodott volna el rajta, hogy mit csinálnak a játékai, mikor ő nincs ott. Nagyon megszerettem az összes játékot, mindnek külön személyisége van, és csak úgy jó érzés nézni. Biztosan sokszor nézős lett.

Kemiviki 

Buzz Lightyeart és Woody-t szerintem abban az időben mindenki szeretett volna. Sajnos nem lett nekem egyik sem, de maga a mese kedves maradt így is számomra. Viszont a szomszéd srác játéka is résztől nagyon irtózom, olyan félelmetesek.

Tamás

Buzzal olyan akciófigurát alkottak, amiért gyerekkoromban szivárvány ömlött a számból :D Woody allergiás reakcióit az életre pedig végtelenített gifben órákig bámulva se unnám :D
Ők a kedvenc alacsony & magas haver párosom filmekben. :D

Pandalány

Végre normálisan láttam ezt a mesét,régóta kíváncsi voltam rá. Vicces,eredeti és nagyon cuki. :)

Bubu 

Emlékszem, első megnézéskor mennyire lehengerelt a ma már kissé primitívnek számító 3D animáció. De ez volt az első 100%-ban 3D-ben készült rajzfilm, amit láttam, továbbá gyerekkoromban én is bolondultam a műanyag kacatokért, úgyhogy egyből belopta magát a szívembe. Mostanában már nem igazán nézek efféle filmeket, de a Toy Story széria minden egyes darabját tűkön ülve várom. Még mindig az első rész a legjobb, (talán, mert itt még megvolt az újdonság varázsa,) viszont a készítők tényleg tudnak újat alkotni mindegyik részben a kisfilmeket is beleértve. Talán az a titka, hogy sok mással ellentétben csak igen ritkán jelenik meg új rész és nincsen túltolva, erőltetve a dolog.

Kelly_Olvas

Nagy kedvenc ez a társaság, nagyon humorosak. Mindig is így képzelik a gyerekek a játékokat szerintem, hogy amikor nem látják őket, akkor tudnak mozogni. Amikor nyílik az ajtó, összecsuklanak ahol vannak:) Buzz Lightyear.. a végtelenbe és tovább:)

Sisyll

Gyerekkorom nagy story-ja.
Arra emlékszem, hogy mikor először láttam elkezdtem vizslatni a saját játékaim nem akarnak e véletlen életre kelni… :D Sajna nem.
Azért Woody és társainak kalandjai örök klasszikusok maradnak számomra, amiket felnőtt fejjel is imádok nézni.


Népszerű idézetek

Röfipingvin

Woody: Buzz, te repülsz!
Buzz: Ugyan már, dehogy! Épp csak elegánsan zuhanok!

Röfipingvin

Rex: Meg örülnék is neki, ha Andy kapna egy másik dinoszauruszt. Egy növényevőt. És akkor én lehetnék a szobában a csúcsragadozó!

Röfipingvin

Buzz: Tegnap meg a galaxist őriztem, ma meg sárga Liptont szürcsölgetek Madame Guillotine-nal, és a lányával!

duracell 

Holdsugáron szálltam én a fényes égen át.
Felrepültem könnyedén, hisz az álom szárnyakat ád.
Ezüsthajó többé sose járt a fény útján.
Mi vár ránk az álmok után?

De nem, hisz vár az ég, igen szólít a messzeség,
Karom légbe repít, hitem szárnyra segít, lelkem száll.
(Buzz: A végtelenbe, és tovább!)
Van-e élet az álmok után?

Nocharity 

Buzz: Tisztában vagyok azzal, hogy megpróbáltál semlegesíteni engem, de az én bolygómon elítélik a bosszúállás szokását.
Woody: Ennek örülök!
Buzz: De most nem otthon vagyok…. igaz?
Woody: Igaz.

Nocharity 

A gyerekes viselkedéseddel az egész univerzumot veszélybe sodortad!


Folytatása

Összehasonlítás

Toy Story


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján