Coco (Coco) (2017) 884

6 díj · 11 jelölés

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 36

Szereposztás

Benjamin BrattErnesto de la Cruz (hang)
Gael García BernalHector (hang)
Renee VictorNagyi (hang)
Anthony GonzalezMiguel (hang)
Ana Ofelia MurguíaCoco mama (hang)
Jaime CamilApa (hang)
Sofía EspinosaAnya (hang)
Luis ValdezBerto bácsi (hang)
Lombardo BoyarMariachi (hang)
Edward James OlmosChicharrón (hang)

További szereplők

Kedvencelte 383

Várólistára tette 217


Kiemelt értékelések

Chriss 

Kicsit morbid, de pont ettől különleges. Megható, elgondolkodtató. Én sejtettem a csavart, de ez nem von le semmit a mese értékéből. A zenéje is csodaszép, ha nem is végig… de bőgtem rajta. :)

1 hozzászólás
Kikiriki

Jaj, ez nagyon aranyos és szívet melengető volt! Új kedvenc mesefilm! ♥

1 hozzászólás
Theana 

Néha igyekszem figyelmen kívül hagyni az értékeléseket az oldalon (törekszem a függetlenedésre és a saját vélemény kialakítására), de nem tudtam nem észrevenni, hogy 510 csillagozás és 92%-os a film, ami valljuk be… nem kevés. Ráadásul, akit hallottam a filmről beszélni, mindenki áradozott és istenítette, úgyhogy így ültem le e mellé a kis csoda mellé.

Megvan a magam véleménye a Disney mai munkásságáról, és ami szerintem nem működik az élőszereplős filmjeiben, az az animációs mesékben tökéletesen és irtó szuperül nyilvánul meg. Végig a képernyőn tartottam a szemem: a látványvilág gyönyörűséges mind színekben, mind formákban, zeneileg is visszaadja a latin-amerikai stílust.

Amúgy is közel áll hozzám a latin-amerikai kultúra, a nyelv, a zenék; érdeklődőknek garantált élvezet. Szép üzenet a családról, a hagyományokról, és bár mondhatják a mondanivalóra, hogy elcsépelt, de akkor miért is aktuális ez a mai napig? A konzervatív idős generáció és a liberális jövő reménysége, ahogy próbálnak együtt élni, ez a legfontosabbat adja vissza: egyik sem élhet a másik nélkül.
A másik üzenet pedig arról az alapvető létérzésről, amely kivétel nélkül minden emberben megfogalmazódik: mi van, ha elfelejtenek?
(Mellesleg nagyon tetszett, ahogy belefűzték azt az erős női aspektust, ami világszerte ismert az olasz/spanyol/brazil… filmekből.)

Egy csillagot viszont muszáj levonnom, mert bár szeretem és érdeklődöm a latin-amerikai kultúra, filmipar, zeneipar iránt, azért nekem kissé túl sok volt a drámai csavar a végére (spoiler), de ennek ellenére biztos vagyok benne, hogy még jó sokszor előveszem Cocót. Most megyek és unalomig hallgatom a soundtracket.

ophe_lilka

Az utolsó húsz percet (? nagyjából) végigzokogtam. Nem viccelek, és büszke vagyok rá.

LoneWolf 

Hazudnék, ha azt mondanám: nem ejtettem pár könnycseppet, hisz ilyennek szeretem a Disney-t. Aranyos, megható, vicces, elgondolkodtató és ezúttal kicsit sem erőltetett. Szép dalok, mesés látványvilág, örökérvényű tanulság. Odafigyeltem az apró jelekre, így a nagy fordulatot szinte az elejétől tudtam, de így is az egyik legemlékezetesebb modernebb darab lett a stúdiótól és bátran tudom ajánlani bárkinek, aki úgy érzi, hogy a mesékből nem lehet kinőni… illetve nem is szabad.
ui.: Danté-t imádtam a legjobban. ^^

Chris_teena 

Okéjó, nem véletlenül vonakodtam eddig megnézni. A végét végig bőgtem.
Ez tipikusan az a mese, ami üzen a fiatalabb és az idősebb generációnak is.
Az idősebbnek azt, hogy a család igazi feladata érzelmileg támogatni egymást. Még ha nem is feltétlenül értünk egyet a másik elképzeléseivel és döntéseivel…
A fiatalabbnak pedig azt, hogy igenis őriznünk kell elhunyt rokonaink emlékét. Hiszen, valahol ők is hozzátartoznak ahhoz, akikké váltunk.
Feszeget még egy nagyon érdekes kérdést… Mi lesz velünk a halálunk után? És főleg: mi lesz velünk, ha elfelejtenek minket? Hiszen:
„Örökké él, kit szeretnek” de mivan utána? Mi történik, ha nemcsak hogy nem szeretnek már, de már nem is emlékeznek ránk?

Törpillaa 

Hát ez valami eszméletlen egy jó mesefilm. Csodálatos a mondani valója, és vicces is, megható, nekem nagyon tetszett. Látványos, a zenék nagyon jók voltak, illet az egészhez, nagyon színes, és elgondolkodtató az egyszer biztos. Imádtam. :-) ❤

Nihilchan 

Csodálatosan szép és megható történet. Maga a cselekmény eléggé kiszámítható, de ez kicsit sem megy az élvezhetőség rovására. A dalok nagyon fülbemászóak és elképesztően szépnek tartom a látványt is. Arról nem is beszélve, mennyire érdekes a téma, amit feldolgoz. Lélekig hatoló, kitűnő rajzfilm.

Ottivilága 

Gondoltam, hogy szeretni fogom:) Imdb listát gyűröm mostanában és azon az a két rajzfilm szerepel (Wallee és Up!), amelyeket talán a legjobban kedvelek (mármint a Disney/ Pixar vonalról, mert természetesen a magyar, európai, japán animációk közül sokkal több kedvencem van…) Ezek után arra is számítottam (a kis robot egy órát némán ide-oda járkál és az öregember nem adja el a házát, ezért elrepül vele után), hogy nem lesz hétköznapi a történet…mégis sikerült meglepni:) Arra, hogy spoiler , na arra még én sem számítottam. De mégis működött. Ugyan az üzenet (lásd: a család a legfontosabb) nem volt világmegváltó, mégis annyira szerethető volt az egész (a figurák, az animáció, a történet), hogy felsorakozott a Coco a másik két kedvenc mellé.

krlany 

Gyönyörű, vicces és megható történet.
Így kell emlékezni az elmentekre! A mexikói hitvilágnak ez a része igen csak figyelemre méltó.
Szuper a történet, lenyűgöző a látvány, nagyon jók az ötletek, no és persze a zene…
Minden díjat megérdemelt.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

duracell

Emlékezz rám!
Szívem búcsút int feléd.
Emlékezz rám,
És ne sírj most ezért!
Hisz elválhatnak útjaink, de lelkem el nem hagy.
Egy titkos dallam rád kacsint majd minden áldott nap.

Emlékezz rám,
Ha én távol leszek már!
Emlékezz rám,
Ha halkan sír egy vén gitár!
Érzem, egyszer visszatérek, el nem hagylak már,
És addig nem is kérek mást:
Emlékezz rám!

1 hozzászólás
duracell

Remember me
Though I have to say goodbye
Remember me
Don't let it make you cry
For even if I'm far away I hold you in my heart
I sing a secret song to you each night we are apart

Remember me
Though I have to travel far
Remember me
Each time you hear a sad guitar
Know that I'm with you the only way that I can be
Until you're in my arms again
Remember me

Solo_Mayer 

Miguel: Akkor ez nem csak álom. Ti tényleg léteztek!
Victoria néni: Tán azt hitted, nem?
Miguel: Hát nem tudom. Azt hittem, hogy ez is csak olyan kamu, amit a felnőttek találtak ki. Mint a… vitaminok.
Victoria néni: Miguel, a vitaminok is léteznek.
Miguel: Ezek után már az se lepne meg.

Nocharity

Hector: Ez egy nagyon szép gondolat… de annyira rosszkor jött!

Nocharity

Ernesto: Sajnálom, hogy menned kell, Miguel. Remélem, hamarosan meghalsz! Eheh… tudod, hogy értem.

Solo_Mayer 

Készíthetett volna édességet, vagy tűzijátékot, csillogó alsógatyát pankrátoroknak, de… nem. A cipőt választotta.

Londonna 

Töretlenül hittem a tervemben. Senki nem adta a kezembe a sikert, rajtam állt, hogy tegyek az álmomért. Hogy megragadjam, és… valóra váltsam!

Ufír 

Miguel: We may have our differences, but nothing’s more important than family.

Solo_Mayer 

Miguel: Azok ott… a-alebrijék! De úgy látom…
Julio papa: Igazi alebrijék, szellemlények.
Rosita néni: Utat mutatnak a halottaknak.
Felipe bácsi: Aztán vigyázz, mindenfelé potyogtatnak!


Folytatása

Összehasonlítás

Coco


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján