Coco (2017) 217

6 díj · 11 jelölés

Annak ellenére, hogy családja ősidők óta megveti a zenét, Miguel arról ábrándozik, hogy egyszer neves muzsikus lesz, akárcsak bálványa, Ernesto de la Cruz. Rejtélyes események láncolatát követően a fiú előtt megnyílik a holtak bámulatos és színkavalkádos világa, ahol bizonyítani tudja… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 10

Szereposztás

Benjamin BrattErnesto de la Cruz (hang)
Gael García BernalHector (hang)
Renee VictorNagyi (hang)
Anthony GonzalezMiguel (hang)
Ana Ofelia MurguíaCoco mama (hang)
Jaime CamilApa (hang)
Sofía EspinosaAnya (hang)
Luis ValdezBerto bácsi (hang)
Lombardo BoyarMariachi (hang)
Edward James OlmosChicharrón (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 65

Várólistára tette 191


Kiemelt értékelések

Mrs_O_Brien 

Jaj, ez nagyon aranyos és szívet melengető volt! Új kedvenc mesefilm! ♥

NaNa_88 

Jaj istenem! *-*

Ez az egyik legszebb mese, amit valaha láttam. Vicces, megható, a képi világa is gyönyörű, a történet nem túl meglepő (ha már túl sok mesét/filmet látott az ember), de egyedi. A végén azért rendesen izgultam. A zene kulcsszerepe áthatja az egészet. A dalok is fülbemászóak, szépek és szívesen hallgatnám őket bármikor.
Valamiért nem is gondolkodtam rajta, hogy szinkronosan nézzem meg. Pedig animációs film esetén sokszor a magyar hang mellett voksolok. De ezt már mondtam párszor. Ez esetben viszont vétek lett volna nem eredeti nyelven nézni. Ahogy beleszőtték a nyelvbe is spanyol szavakat, néha egy kis akcentust, az valami fenomenális volt. Imádtam hallgatni. Az egész ahogy van egyszerűen tökéletes. Szétbőgtem magam. T.T Kérdés nélkül kedvenc lett. ❤❤❤

Zitty

Azt hiszem ennyire még sose sírtam egy filmen. Gyönyörű.
Oscar bácsi erősen kopogtat az ajtón.

3 hozzászólás
lollynymphet

Az utolsó húsz percet (? nagyjából) végigzokogtam. Nem viccelek, és büszke vagyok rá.

kiruu 

Ez egy csoda. Leírhatatlanul csodálatos.

negike 

Huu rettentően gyönyörű volt, édes egem, nem is tudom mit mondjak, engem elkápráztatott, minden egyes percét imádtam, annyira szívet meglengető, érzelmes mese, új nagy kedvenc lett! A történet fantasztikus, a szereplők is azok, főleg Miguel és Hector volta a kedvencem, meg Dante! ❤ De persze a többi családtag is! :))
A képi világa borzasztóan gyönyörű. Na jó az egész film az! :))
Biztos hogy még rengetegszer fogom megnézni!
A zenék fantasztikusak: https://www.youtube.com/watch…
Sajnos most jobb értékelést nem tudok írni, összekel szednem magam.
Fantasztikus mese, imádom! ❤❤❤❤

TejesMasni 

Elképesztően jól sikerült alkotás! Valós háttértörténettel, hús-vér (és csont! :)) karakterekkel, érzelemdús töltettel. Egyszerre szívmelengető és szomorkás kis mese. Ajánlom minden korosztály számára! Nagy kedvencem lett, akárcsak a hozzá hasonló történetű „The Book of Life” című mese. (Ezt is érdemes megnézni, mindkettő garantált élmény, csalódás nélkül!)

Zsófia 

Rengeteg fenntartásom volt a filmmel kapcsolatban, de végül mind eloszlott, most, hogy láttam. Őszinte, kedves történet, fontos üzenettel és döbbenetesen drámai fordulatokkal. A látványvilága hozza a Pixartól várt lenyűgöző és kreatív megoldásokat. Főleg a város-elemek mutattak hasonlóságokat az Agymanókkal, de ez bőven felülmúlja azt (történetben is). A zenés téma ellenére sem fulladt egy musical-be, aminek nagyon örültem, az inkább a Disney meséknek való. Aki teheti, nézze eredeti szinkronnal, a sok-sok spanyol kifejezés és angol-spanyol szójáték, na meg a cuki akcentusok hozzátartoznak a film esszenciájához. :)

piciszusz 

Kár, hogy a filmek nem annyira jók mostanában, mint a mesék. Az utolsó negyed órában bőgtem. Jó ez a mese és tök jó volt tanulni kicsit a mexikói tradíciókról is.

1 hozzászólás
jenesaisquoi

A Kubo óta nem sírtam így – sőt, talán még azon se sírtam ennyire. De nem a végén, hanem közben is úgy 4-5-ször. Gyönyörűen volt megalkotva minden: a színvilág, a környezet, a legapróbb részletek. A zenék is igazán passzoltak, és sikerült tényleg nem kiszámítható fordulatokat tenni a mesébe, ami azért elég ritka. Noémin és rajtam kívül csak kisgyerekesek voltak, akik nem értékelték túlságosan, volt aki ki is ment film közben. Szerintem ha gyerekfilmnek is szánták, a gyerekközönség nem túl sokat tudhat kezdeni vele. (Köreikben a sikert inkább az egyébként cuki Jégvarázs minifilm aratott, amit a Coco előtt játszottak be. Jó a „termékkapcsolás” egyébként, a hagyomány kérdésköre mint központi elem, csak a Coco sokkal kifinomultabban és okosabban foglalkozik a témával.)
A karakterek nem lettek fekete-fehérek, megfelelően adagolták a komikumot, hogy enyhítsen kicsit a szívünkön – nekem ez lesz az év filmélménye.


Népszerű idézetek

duracell 

Remember me
Though I have to say goodbye
Remember me
Don't let it make you cry
For even if I'm far away I hold you in my heart
I sing a secret song to you each night we are apart

Remember me
Though I have to travel far
Remember me
Each time you hear a sad guitar
Know that I'm with you the only way that I can be
Until you're in my arms again
Remember me

duracell 

Emlékezz rám!
Szívem búcsút int feléd.
Emlékezz rám,
És ne sírj most ezért!
Hisz elválhatnak útjaink, de lelkem el nem hagy.
Egy titkos dallam rád kacsint majd minden áldott nap.

Emlékezz rám,
Ha én távol leszek már!
Emlékezz rám,
Ha halkan sír egy vén gitár!
Érzem, egyszer visszatérek, el nem hagylak már,
És addig nem is kérek mást:
Emlékezz rám!

1 hozzászólás
Nocharity 

Hector: Ez egy nagyon szép gondolat… de annyira rosszkor jött!

Nocharity 

Ernesto: Sajnálom, hogy menned kell, Miguel. Remélem, hamarosan meghalsz! Eheh… tudod, hogy értem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján