Az élet könyve (2014) 136

The Book of Life
95' · amerikai · animációs, kaland, vígjáték, fantasy 0

0 díj · 1 jelölés

La Muerte (Kate del Castillo) és Xibalba (Ron Perlman) a holtak világa két részének urai: előbbi a vidám és élettel teli Emlékezettek földjének királynője, utóbbi pedig a szürke és magányos Elfeledettek világának irányítója. Éppen ezért nincs is a helyzet Xibalba ínyére, és fogadást köt… [tovább]

magyar

Képek 8

Szereposztás

Diego LunaManolo (hang)
Zoe SaldanaMaria (hang)
Channing TatumJoaquin (hang)
Ron PerlmanXibalba (hang)
Christina ApplegateMary Beth (hang)
Ice CubeCandle Maker (hang)
Kate del CastilloLa Muerte (hang)
Hector ElizondoCarlos Sanchez (hang)
Danny TrejoSkeleton Luis (hang)
Ana de la RegueraSkeleton Carmen (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 36

Várólistára tette 128


Kiemelt értékelések

negike

Nagyon szép mese volt, annyira bejött hogy ilyen volt a rajzolása. Érdekes volt a Mexikói téma, és tetszett hogy ilyen fontos dolgot dolgoztak fel a készítők! Egyébként nagyon sokat nevetem rajta, főleg La Muerte és Xibalba közötti beszélgetéseken, de rengeteg vicces dolog volt benne, és persze nagyon cuki részek is! ^-^ A főszereplőket már az elejétől megkedveltem, ebben a mesében nem is nagyon volt olyan akit nem lehetett volna szeretni. És annyira szép dalok is voltak, főleg mikor Manolo meg a bika, jaj az olyan szép! https://www.youtube.com/watch…
Imádtam ezt a mesét, biztos hogy még megnézem máskor is! :D
A múzeumos gyerekeket nagyon bírtam, azok a megszólalások! :D :D

2 hozzászólás
NaNa_88 

Megveszek ezért a mexikói halottak napjáért. Annyival szebben ünnepelnek, mint mi. Mi igazából nem is ünneplünk, csak tort ülünk a szomorúság felett. Itt meg minden csupa szín, mosoly és szeretet.
Maga a mese tetszett. Szép volt, hangulatos. Az animáció annyira nem jött be, nem szeretem ezt a fajta stílust, ugyanakkor voltak benne gyönyörű részletek is. Egyszer örülök, hogy megnéztem.

Törpillaa 

Most láttam először ezt az animációs filmet, és nagyon tetszett. :-D Kicsit emlékeztetett a Coco animációs filmre, ami szintén nagyon tetszett nekem. Jó volt ezt is megnézni, tökéletes szereposztás, pörgős, cuki, aranyos, az alapsztori is nagyon jó, a zenék is, a látvány igazán színes, és olykor vicces, jó poénok, a mondanivalója tanulságos, elgondolkodtató, és nagyon is szerethető. :-) Az tuti, hogy újra fogom nézni, és csak ajánlani tudom mindenkinek, aki még nem látta. :-D

agi89

Tartottam ettől a mesétől, de szerencsére teljesen pozitív élmény volt. :)
Érdekes, szokatlan a látványvilága, de nagyon szép. Az „Emlékezettek földje” az valami csodálatosra sikerült. *-*
A történet nagyon romantikus, vicces és aranyos dalokkal van megspékelve.

Természetesen itt is mellékszereplők lettek a kedvenceim:
La Muerte – olyan gyönyörűűű *-*
Xibalba – ő az a „gonosz” akit nagyon tud az ember szeretni ;)
Gyertyakészítő – hihetetlen dumája van XD
múzeum látogató gyerekek – nagyon ötletes és vicces volt ahogy a történetből „visszakapcsoltunk” hozzájuk és kommentálták az eseményeket :)
Mariachi zenekar – nagyon jókat nevetgéltem a beszólásaikon

A mexikói kultúra hihetetlenül érdekes, szóval nagyon nagy ötlet volt animációs filmet készíteni a halotti kultuszukról. Nekünk ez merően szokatlan, úgyhogy jó volt ezt a részét is kicsit megismerni Mexikónak.

duracell 

Jaj, nagyon örülök, hogy végre megnézhettem ezt a filmet, tündéri volt! Az előzetes alapján kissé másra számítottam, de szerencsére így sem csalódtam. Manolóba egyből beleszerettem, és igazából Mariának sem volt kérdés, hogy kit is kéne választani, de azt kicsit erősnek éreztem, hogy spoiler. Értem én, hogy a város érdekében, de mindkettejüknek barátja volt, és a gyászt szerintem tiszteletben lehet tartani. Az animáció eltért a megszokottól, de nagyon tetszett. Vicces volt, szórakoztató, tanulságos, és még egy-két csavart is sikerült vinni bele. Ha rajtam múlik, még biztos újranézem párszor, és a kedvencek közé pakolom. Mindenkinek ajánlom!

Jeffi

A látványvilág fura volt, és nekem nem az igazi. De az is igaz, hogy én főleg a rajzolt Disney és az anime között mozgok, és ez olyan fura-fura volt. A történet tanulságos, aranyos, és cuki, többször megnézős :D Bírtam a malacot, a malac nagy arc ;)

1 hozzászólás
Éva_Kovács_2

Nem hiába voltam én a premier óta kiváncsi erre a filmre! Szinte minden szereplőben volt valami pozitív,így utólag már belátom.Az alvilági páros tetszett leginkább,hiábaspoiler.A gyertyakészítő nagy arc és minden szereplőnek volt valami vicces beszólása.:D A kismalac olyan cuki !:) Bár néha a grafika nem nagyon jött be,-főleg a gonoszok rajzolásakor-azért meglehetett szokni. Máskor is megnézem még.

AniTiger

Szimirza ajánlotta, szóval megnéztük. Aztán megint és megint és megint. Iszonyatos jól kitalált kis mese! A dalok bejöttek, sajnos az öcsémnek is – azóta énekeli őket rendszeresen. A legjobbak talán a jelenszálbéli gyerekbenyögések voltak meg a túlvilági családbemutatás.

TejesMasni 

Nagyon aranyos, megható és tanulságos története van ennek a csodálatos mesének. Szerethető karakterekkel, fülbemászó dalokkal és rendkívül színes képi megjelenítéssel, igazán látványos kis alkotás. Gyermeknek, felnőttnek egyaránt ajánlom – akár többszöri megnézésre is – kellemes kikapcsolódást nyújt, az már biztos.

Rémálom 

A kerettörténetet kicsit feleslegesnek érzem, így is annyi felé ágazott szét – valahol talán ez az egyetlen problémám vele, hogy olyan felületesnek, ide-oda kapkodónak tűnt a cselekmény.

A karakterek valamennyire rendben vannak, nem nagyon szerettem meg egyik férfi főhőst sem, de a női főszereplő abszolút jó példát mutat – önálló, talpra esett és nem kell mindig megmenteni és nem ájul el egyből a pasiktól. Legalábbis először. (Tudom, tudom, bébi koruk óta ismerik egymást, de az ilyen sztorikat minden médiumban utálom, szóval itt sem volt ez épp a kedvencem.)

A téma jó, az üzenete szintén, olyan keserédes hangulata van, mivel főleg a család/társadalom elvárásairól és a halálról szól. Ah, a halottas részek azért eléggé facsarták a szívemet.

A képi világ színes, és enyhén furcsa, vagy legalábbis eltér a megszokottól (azt hiszem, a Strange Magic óta az ilyenekkel nagyobb a tűrőhatárom), szóval ezért is kellemes nézegetni. A zenék nem rosszak, de annyira nem maradt meg bennem, mint pl. a Strange Magicnél, azért az Can't Help Falling In Love (Strange Magic is felhasználta, all the feels!) és I'll Wait-ért jár a bónusz pont, hiszen amúgy is imádom azt a számot. <3


Népszerű idézetek

Imoran_Erui

– Hallottam, hogy könyveket olvas, mármint szórakozásból.
– Kizárt.

Mentavirág 

La Muerte: Meghalni bárki képes, de ezek a gyerekek elég bátrak lesznek ahhoz, hogy éljenek.

Mentavirág 

Kisfiú: Churros! Churros!
*jön egy madár és lepottyantja*
Kisfiú: Krémes churros!

Mentavirág 

La Muerte: The world keeps spinning, and the tales keep turning, and people come and people go, but they're never forgotten. And the one truth we know, it held true one more time… That love, true love, the really, really good kind of love never dies.

csancs

Carlos Sanchez: All of the Sanchezes have been bullfighters. All of them.
Grandma: I was a beast in the ring. A beast!

Mentavirág 

Gyertyakészítő: Hé! Írd meg a saját történeted!

kitti0824

Sanchez nagymama: Áhh, ezek a mai fiatalok. A hosszú hajukkal, és a békés természetükkel.

Mentavirág 

Toro, neked írtam, ez a dal csak néked szól
A nemes véred becses kincs, nem tékozolni jó
Ma alázattal jöttem csak a bocsánatodért,
Mert annyi módon szenvedtél és oly sok bánat ért

Én csak kérlek, Toro, nagyon kérlek
Sok a bűn, de megbocsátható
Bár a sorsunk vérrel járt,
Hisz ez az örök harc, mely fájt, csak árt

Engedd csitulni hát, engedd csitulni hát,
Lelked könnyen száll
Engedd csitulni hát, engedd csitulni hát,
Lelked könnyen száll

Engedd csitulni hát, engedd csitulni hát
Lásd: lelked könnyen száll

1 hozzászólás
kitti0824

Manolo: Ha matadornak lenni, annyit tesz, hogy bikákat kell ölnöm…hát, akkor nem vagyok matador.
Carlos Sanchez: Nem. És nem vagy Sanchez sem!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján