A halott menyasszony (2005) 559

Corpse Bride / Tim Burton's Corpse Bride
77' · amerikai · animációs, dráma, romantikus, fantasy, musical 12

0 díj · 1 jelölés

Egy kis faluban, valamikor a 19. század derekán két család a gyermekeik esküvőjére készül. Mindenki boldog, a két házasulandó fiatalt kivéve. Victor és Victoria az esküvő előestéjén találkoznak először. A menyegzőpróbán Victor belezavarodik a házassági eskü szövegébe, az erdőbe megy gyakorolni a… [tovább]

angol

Képek 11

Szereposztás

Johnny DeppVictor Van Dort (hang)
Helena Bonham CarterA halott menyasszony (hang)
Emily WatsonVictoria Everglot (hang)
Christopher LeeGalswells atya
Albert FinneyFinis Everglot (hangja)
Joanna LumleyMaudeline Everglot (hang)
Tracey UllmanNell Van Dort / Hildegarde (hang)
Paul WhitehouseWilliam Van Dort / Mayhew / Paul, a Főpincér (hang)
Michael GoughŐs Gutknecht (hang)
Deep RoyBonesapart tábornok (hang)

További szereplők

Kedvencelte 218

Várólistára tette 188


Kiemelt értékelések

Theana 

Mestermű. Engem becsapott, de még hogy! Mostantól rengetegszer újranézős kedvencemmé vált. Kár, hogy nem kapta meg azt az Oscart. Brutál jók a zenék, az animáció, a… minden. Egytől egyig. Nem hiába mondják, hogy Tim Burton egy zseni.

Nihilchan 

Igazán különleges, halloweeni hangulatot árasztó alkotás. Tim Burton munkásságát egyébként is szeretem, de ennek a képi világa kifejezetten kedvemre való, a zenékről nem is beszélve. A szinkron is szuper, ahogy maguk a karakterek is. Érdekes a cselekmény, a fordulatok, szerethetőek a szereplők. Nekem mondjuk Emily sokkal szimpatikusabb volt, mint Victoria; utóbbi engem eléggé irritált. Érdekes összehasonlítani az élők és a holtak világát is. Imádom a hangulatát, kötelező darab!

krlany 

Én tökre bírom Tim Burton világát; bizarr, szürreális, mégis szerethető…
A Dance Macabra-val el lehet varázsolni (és nem rossz a vak zongoristás utalás sem), és tetszett a Vincent elszólás is, ami meg ugye, egy korábbi animációra reflektál. Szeretem az ilyen elhelyezett kis poénokat… és ó igen, a zene is ott van.

UViki 

Kötelező darab, nagyszerű cselekmény, humoros, néhol szomorú és morbid egyben. Mindenképpen ajánlom.

Szeszj 

Nagyon szeretem ezt a mesét, annyira jó és imádom Tim Burtont is! Ez az egész mesének több jelentése is van, és ezért is nagyon jó! :D Már többször is láttam de nem tudom megunni, annyira jó! :D És Johnny Depp is szerepel benne igaz csak a hangja de az is számít! :D Értékelés: Történet:5/5* Jaj nagyon jó, az egész hogy mért kell házasodniuk és hogy végül is egymásba szeretnek, az alvilág az nagyon szépen van ábrázolva és milyen boldog mindenki, ez nagyon jól megvan tervezve! Szereplők:5/5* A Hallott menyasszony nagyon szeretem végi és Victort is! :D Zene:5/5** Csodás zenék vannak benne, egytől egyik, kedvencem az mikor Emily és Victor együtt zongoráznak, meg Emily és a kukac-pók dal, vagy az esküvős, de mindegyik! :D Vége:5/5* Gyönyörű volt, főleg a pillangós rész! Összegzés:10/10** Csodás mese és csodás látvány világ, nagyon szeretem! :D

pizza42

Egy kissé másra számítottam Burtontől. Nem volt igazán dús a cselekménye, kissé egyhangúnak találtam.

mandu 

Első Tim Burton alkotás, amit valaha láttam. Emlékszem, hogy csak a véletlennek köszönhetően kaparintottam meg… VHS kazin :D Anyu a videótékában dolgozott és hetente vagy kismillió filmet vettem ki a nevére suli után. *-* Azóta csak egyszer-kétszer néztem meg, amit sajnálok, mert nem rossz…
„És ez a gyertya… Ezzel a gyertyával gyújtom fel anyádat.” xD

bubimentesvíz

Már rég meg kellett volna néznem, de mindig kimaradt. Zenék, a hangulat, a karakterek nagyon tetszettek. Kivéve a vége, számomra Emily sokkal (de sokkal) szimpatikusabb volt egész film alatt mint Victoria. Szinkront szerintem egész jól eltalálták :)

1 hozzászólás
Lysandra

Hát ez… mitnemondjak érdekes volt.
Aranyos, érdekes, de mégis néhol egy kicsit beteg. Hozta a Burtoni színvonalat, amit imádok. A kidolgozása kifejezetten tetszik :)
Ez újranézős, de még mennyiszer…
(Bár magyar szinkronnal néztem, muszáj vagyok egyszer eredetivel is, kíváncsi vagyok milyen)

Belle_Maundrell

Imádatos, minden évben megnézem Halloweenkor. Szerintem ez volt életem első filmje á la Tim Burton, szóval itt indultam el azon a rögös úton, ami a husis piték és a levágott fejek világába vezetett. Ó, szép idők…
Nagyon szeretem a hangulatát és a képi világot, érdekes az élők és a holtak világa közötti kontraszt, hogy lent minden milyen színes és vidám, ellentétben a valósággal, ami sokkal szürkébb és lehangolóbb. A zenéjébe beleszerelmesedtem, annyira szép, amikor Emily és Victor együtt zongoráznak, ahogy Emily dala is.
Szeretem az ilyen felnőtteknek szóló, egyszerre borzongató és bűbájos meséket; bár azért a történet elég durva ahhoz, hogy akár egy rendes horror is születhetett volna belőle.
A végét is nagyon szeretem, olyan keserédesen, és annyira szép az a pillangós rész (tudjátok, mire gondolok…)

Ó, és ennek köszönhetem életem egyik legjobb ijesztgetését, amikor anyuval egy olyan fura, szemnek tűnő, cukorszerű izét rejtettünk el @Luna_Iceshard borsólevesében a tészta alatt. Istenien és nagyon látványosan meg hangosan tud megijedni. :) Azóta is szállóige a „valaki néz a levesből”.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

s_l_m

Íme a kéz, mely fájdalmadat elűzi. A kupád sosem ürül ki, mert én a borod leszek. Íme e gyertya, amely utad mutatja át a sötétségen. Íme e gyűrű, mellyel megkérem kezed.

Drucocu

Élőföldre mennél? Nehezet kérsz… A fentiek az életüket adják, csak hogy ide kerüljenek.

s_l_m

Tudom, dobban még a szíve
Tudom, meghaltam már rég
De ha kínom megélné
Bizony rögtön elhinné
Bár rég nem élek már
Azt, hogy el nem sírtam minden könnyem még.

Drucocu

Gyönyörű! Hát nem csodálatos ez a kilátás? Majd elakad tőle a lélegzetem! Persze, nem mintha lenne lélegzetem…

s_l_m

Nők. Ki tud velük élni? Ki tud nélkülük?

Theana 

Corpse Bride: If I touch a burning candle I can feel no pain
If you cut me with a knife it's still the same
And I know her heart is beating
And I know that I am dead
Yet the pain here that I feel
Try and tell me it's not real
For it seems that I still have a tear to shed

Constance

Alfred: Gertrude!
Gertrude: Alfred? You've been dead for 15 years.
Alfred: Frankly, my dear, I don't give a damn.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján