Frankenweenie – Ebcsont beforr (2012) 159

Frankenweenie
87' · amerikai · sci-fi, animációs, vígjáték, horror 12

2 díj · 3 jelölés

A kis Victor kétségbeesik, amikor a legjobb barátját, a kutyáját elüti egy autó. Fejébe veszi, hogy feltámasztja Sparkyt. A tudományos kísérlet sikerrel jár, és a fiú legnagyobb örömére az összefoltozott eb életre kel. Victor azonban nem sejti, milyen következményekkel jár mindez. Kezdetben… [tovább]

angol · magyar

Képek 13

Szereposztás

Charlie TahanVictor Frankenstein (hang)
Martin ShortMr. Frankenstein (hang) / Mr. Burgemeister (hang) / Nassor (hang)
Catherine O'HaraMrs. Frankenstein (hang)
Winona RyderElsa Van Helsing (hang)
Martin LandauMr. Rzykruski (hang)
Atticus ShafferEdgar 'E' Gore (hang)
Robert CapronBob (hang)
James Hiroyuki LiaoToshiaki (hang)
Conchata FerrellBob anyja (hang)

Kedvencelte 24

Várólistára tette 154


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Nem is tudom. Az alapötlet tetszett, ahogy a képi világ is. Külön jót tett neki, hogy fekete-fehér. Egyébiránt hamisítatlan Tim Burton. Ígéretesnek tűnt, viszont a film utolsó harmada nagyon nem jött be. Voltak benne érdekes pillanatok (mondjuk vígjátéknak nem mondanám, egyedül a macska volt szórakoztató jelenség), mégis valahogy untam az egészet. A Disney-től elég merésznek érzem és örülök, hogy bevállalták, de én abszolút nem tudok mit kezdeni ezzel az egésszel.

3 hozzászólás
Emerson 

Hányszor megfogadtam, hogy nem nézek semmi kutyásat, mert bőgés lesz a vége. Kiborító, hogy ilyen ideggyenge vagyok :-)
De azért röhögni is tudtam (főleg a monogramokat kakiló macskán). Irigylem Tim Burtont, hogy nem sikerült felnőnie és még meg is tud élni belőle.
Ja, a sok bringás jelenetért legalább egy plusz csillag jár. Ah, nekem kell egy ilyen bringa (is) http://bentrevellyanrogers.com/… (de milyen áttétele van, te jószagú :-))

krlany 

Félelmetes is meg megható is… és csak belecsempészte az eredeti sztori íróját is. Azt hiszem Burton animációit jobban szeretem, mint az élőszereplőseit. Valahogy ezekben sokkal jobban önmaga kiteljesedése…

2 hozzászólás
LoneWolf 

Ezt a filmet se most kellett volna néznem, mert így is rossz a kedvem, de a kutyás filmeken általában 100% a könnyezési arány és ez ismét bebizonyosodott. Aranyos feldolgozása ez egy klasszikus horror történetnek, mely Tim Burton elmesélésében teljesen új megvilágításba helyezi Victor Frankenstein és 'szörnyű' teremtményének szimbiotikus kapcsolatát. Míg a kutyus sztorija tehát igencsak megható volt, addig sajnos kénytelen voltam két csillagot levonni a plusz szörnyes részek miatt, mivel azok számomra túlzottan is erőltetettek lettek és bőven elég lett volna mondjuk egyet meghagyni belőlük. Mindent összevetve ajánlott darab.

ScarlettBlair

Igazából tök mindegy, ha látom, hogy Tim Burton már imádom… Bár én macska párti vagyok, annnnnyira cuki volt. Imádtam az egészet <3

Hesztia

Azt hiszem megint egy új animáció filmet köszönthetek a kedvenceim között.Ez egyszerűen zseniális volt.Tim Burton egy igazi géniusz.Rendkívül ötletesen van újradolgozva Frankenstein története.A történet néhol vicces, néhol szomorú.Ezek mellett még tanulságos is.A képi világa fantasztikus.Abszolút 10-es.

TribeBubu 

Tim Burton időről időre megmutatja, hogy tud igazán timbörtönös filmet rendezni. A Frankenweenie előtt az utolsó ilyen a Sweeney Todd volt. Az Alice Csodaországban óriási csalódás volt számomra, az Éjsötét árnyék tetszett, de nem volt az igazi Burton stílus. Aztán jött a Frankenweenie. Ezzel ismét kitett magáért a rendező. Maga a sztori kissé butuska, de a hangulata valami óriási. Halloweenhez kiváló cucc :)
Nem nagyon szeretem a Disney mentalitását, viszont időnként tudnak nekem valót alkotni, azért pedig hatalmas pacsi nekik, hogy nem csak a rózsaszín tucatmeséket pénzelik, hanem Burton elmebeteg vízióira is adnak zsetont.

dorottya_k 

Korábban már láttam Burton 1984-es rövidfilmjét, így a történet ismerős volt. Már akkor is nagyon tetszett, de így animációban talán még jobb volt. Abszolút érdemes megnézni:D

Gothic01 

Ha nem lenne a földhözragadt realitáshoz – amit nevezzük ez esetben józan észnek – mérten elrugaszkodottan arrogáns gondolatmenet, akkor merész lennék, és itt és most világgá kürtölném; ezt a filmet nekem készítették, az én ízlésemre, igényeimre szabták. Majdhogynem mindent imádtam benne, és akár el is vehetném a majdhogynem szót a mondat elejéről, mivel azt a kevés dolgot se ollóztatnám ki belőle semmi szín alatt, amiért valamivel kisebb intenzitással rajongtam, mint a társaiért. Nem vérengzős, brutális fajtából, ám a Frankenweenie atmoszférája hamisíthatatlan horror a javából, sőt, a fekete-fehér mivolta miatt pont a régi, klasszikus horror filmeket idézi a hangulata, amelyeket a viktoriánus rémregényekből adaptáltak, valamint bőven reflektál a japán kaidzsukra is, a főhőse egy különc, logikai beállítottságú zseni-palánta, telve van tudománnyal és társadalomkritikával, az ostoba emberek nyers, kendőzetlen leminősítésével, miközben egy vérbeli, szívet dobogtató, imádni való kutyás film köntösébe van bujtatva az egész. Tény, hogy szeretem újranézni a kedvenceimet, viszont ez az eddigi statisztika alapján feltehetően havi rendszerességgel műsoron lesz.
Teljes értékelés a blogomon:
https://goodbye-agony.blogspot.com/2019/05/frankenweeni…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján