Frankenweenie – Ebcsont beforr (2012) 220

Frankenweenie
87' · amerikai · sci-fi, animációs, vígjáték, horror 12

2 díj · 3 jelölés

A kis Victor kétségbeesik, amikor a legjobb barátját, a kutyáját elüti egy autó. Fejébe veszi, hogy feltámasztja Sparkyt. A tudományos kísérlet sikerrel jár, és a fiú legnagyobb örömére az összefoltozott eb életre kel. Victor azonban nem sejti, milyen következményekkel jár mindez. Kezdetben… [tovább]

angol · magyar

Képek 13

Szereposztás

Charlie TahanVictor Frankenstein (hang)
Martin ShortMr. Frankenstein (hang) / Mr. Burgemeister (hang) / Nassor (hang)
Catherine O'HaraMrs. Frankenstein (hang)
Winona RyderElsa Van Helsing (hang)
Martin LandauMr. Rzykruski (hang)
Atticus ShafferEdgar 'E' Gore (hang)
Robert CapronBob (hang)
James Hiroyuki LiaoToshiaki (hang)
Conchata FerrellBob anyja (hang)
Dee Bradley BakerPersephone van Helsing (hang) / Shelly (hang) / Were-Rat (hang) / Colossus (hang) / Mr. Whiskers (hang) / Driver (hang)

További szereplők

Kedvencelte 29

Várólistára tette 170


Kiemelt értékelések

Szeszj 

A kutyás filmek az én könnyfakasztó filmjeim, nem nagyon szoktam nézni főleg ez miatt. Azért ezen a filmen is könnyeztem egy kicsit. Tetszett, bár az utolsó fél óra nem nagyon jött be, elég fura volt és nem nagyon értettem hogy miért kellet bele. Ezt leszámítva aranyos volt és megható is.
Megértem Victor érzéseit, én is így éreztem, még most is.
Jót tett a filmnek hogy fekete-fehérben volt, nem lett volna annyira jó ha színes.
https://media.giphy.com/media/J2xYEduttJ4d2/giphy.gif
https://64.media.tumblr.com/a8ee5602cf93522ac45e126a6ac…

Nihilchan 

Nem is tudom. Az alapötlet tetszett, ahogy a képi világ is. Külön jót tett neki, hogy fekete-fehér. Egyébiránt hamisítatlan Tim Burton. Ígéretesnek tűnt, viszont a film utolsó harmada nagyon nem jött be. Voltak benne érdekes pillanatok (mondjuk vígjátéknak nem mondanám, egyedül a macska volt szórakoztató jelenség), mégis valahogy untam az egészet. A Disney-től elég merésznek érzem és örülök, hogy bevállalták, de én abszolút nem tudok mit kezdeni ezzel az egésszel.

3 hozzászólás
LoneWolf 

Ezt a filmet se most kellett volna néznem, mert így is rossz a kedvem, de a kutyás filmeken általában 100% a könnyezési arány és ez ismét bebizonyosodott. Aranyos feldolgozása ez egy klasszikus horror történetnek, mely Tim Burton elmesélésében teljesen új megvilágításba helyezi Victor Frankenstein és 'szörnyű' teremtményének szimbiotikus kapcsolatát. Míg a kutyus sztorija tehát igencsak megható volt, addig sajnos kénytelen voltam két csillagot levonni a plusz szörnyes részek miatt, mivel azok számomra túlzottan is erőltetettek lettek és bőven elég lett volna mondjuk egyet meghagyni belőlük. Mindent összevetve ajánlott darab.

Emerson 

Hányszor megfogadtam, hogy nem nézek semmi kutyásat, mert bőgés lesz a vége. Kiborító, hogy ilyen ideggyenge vagyok :-)
De azért röhögni is tudtam (főleg a monogramokat kakiló macskán). Irigylem Tim Burtont, hogy nem sikerült felnőnie és még meg is tud élni belőle.
Ja, a sok bringás jelenetért legalább egy plusz csillag jár. Ah, nekem kell egy ilyen bringa (is) http://bentrevellyanrogers.com/… (de milyen áttétele van, te jószagú :-))

Popovicsp87 

Egész jó újraértelmezése volt Frankenstein történetének. A karakterek nagyon jól néztek ki és külön jót tett a filmnek a fekete-fehér kép.
A kutyáért jobban izgultam, mint a szereplők bármelyikéért.
Ha már szóbakerültek a szereplők: mindegyik borzasztóan néz ki, persze a jó értelemben. :D

krlany 

Félelmetes is meg megható is… és csak belecsempészte az eredeti sztori íróját is. Azt hiszem Burton animációit jobban szeretem, mint az élőszereplőseit. Valahogy ezekben sokkal jobban önmaga kiteljesedése…

2 hozzászólás
ScarlettBlair

Igazából tök mindegy, ha látom, hogy Tim Burton már imádom… Bár én macska párti vagyok, annnnnyira cuki volt. Imádtam az egészet <3

Hesztia

Azt hiszem megint egy új animáció filmet köszönthetek a kedvenceim között.Ez egyszerűen zseniális volt.Tim Burton egy igazi géniusz.Rendkívül ötletesen van újradolgozva Frankenstein története.A történet néhol vicces, néhol szomorú.Ezek mellett még tanulságos is.A képi világa fantasztikus.Abszolút 10-es.

TribeBubu 

Tim Burton időről időre megmutatja, hogy tud igazán timbörtönös filmet rendezni. A Frankenweenie előtt az utolsó ilyen a Sweeney Todd volt. Az Alice Csodaországban óriási csalódás volt számomra, az Éjsötét árnyék tetszett, de nem volt az igazi Burton stílus. Aztán jött a Frankenweenie. Ezzel ismét kitett magáért a rendező. Maga a sztori kissé butuska, de a hangulata valami óriási. Halloweenhez kiváló cucc :)
Nem nagyon szeretem a Disney mentalitását, viszont időnként tudnak nekem valót alkotni, azért pedig hatalmas pacsi nekik, hogy nem csak a rózsaszín tucatmeséket pénzelik, hanem Burton elmebeteg vízióira is adnak zsetont.


Hasonló filmek címkék alapján