Shrek 2 (Shrek 2.) (2004) 614

0 díj · 5 jelölés

A tűzokádó sárkány és a gonosz Farquaad nagyúr legyőzése után Shrek, a zöld öklű öldöklő, mindenki kedvenc ogréja ezúttal élete legkeményebb diójával szembesül: el kell fogadtatnia magát apósával és anyósával. A nászutat követően Shreket és Fionát meghívás várja a lány szüleitől Túl az… [tovább]

angol

Képek 21

Szereposztás

Mike MyersShrek (hang)
Eddie MurphySzamár (hang)
Cameron DiazFiona hercegnő (hang)
Julie AndrewsKirálynő (hang)
Antonio BanderasCsizmás Kandúr (hang)
John CleeseKirály (hang)
Rupert EverettSzőke Herceg (hang)
Jennifer SaundersJótündér Keresztanya (hang)
Aron WarnerFarkas (hang)
Cody CameronPinokkió / Három kismalac (hang)

További szereplők

Kedvencelte 130

Várólistára tette 27


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Szőkével és a drága jó édesanyjával a világból is ki lehet kergetni, de az új szereplők közül Kandúr mindenért kárpótol. Ebben is vannak nagyon jó poénok és egyébként is megunhatatlan az egész. És azóta vágyom egy Menő Manó menüre, mióta először láttam a mesét. Ó, és a zenék is klasszak. Ez még jó rész volt.

barbikaunatkozik 

Vetekszik az első résszel. Itt az újdonság a média kritika, azon belül pedig a komplett „hollywood-i leányálom” kifigurázása a téma. Amint megjelenik egy-egy szereplő, rögtön a sztereotípiák szerint kezdenek viselkedni, de ha valami nem úgy alakul, ahogy akarták, megláthatjuk, hogy mi folyik a színfalak mögött (lásd: Szőke Herceg és anyja, a Jótündér). Az önfeláldozás is szóba kerül, mind Shrek, mind Fiona részéről. Hiszen, mint azt megtudhatjuk, Fiona álma mégsem egy ogre volt, bár végül mégis csak a szerelem győzött. Shrek viszont érzi, hogy nem való egy hercegnő mellé valamint cseppetsem szőke és nem is egy szépség, de lélekben sokkal többet ér, mint a vetélytársa, aki csak úgy tudta volna meghódítani a ráeröltetett arát, ha kiadja magát kedvenc zöldünknek. Itt kellett egy jó adag elfogadás ahhoz, hogy végül happy enddel záruljon a történet. Végső konklúzió: nem elég, ha valaki csak szép, mert nem minden arany, ami fénylik.
Rengeteg vicces dolog volt a filmben. Az ártatlannak tűnő Csizmás Kandú (kedvencem), ahogyan ezzel a képességével meghatja az embereket, majd durr, máris ádáz kardforgató lesz, a két főgonosz, hogy a királyról ne is beszéljek. Mind önmaguk paródiájává vállnak. Talán a legjobbak a kocsmai jelenetek voltak. Főleg, amikor fény derül, ki is valójában a Csúnya Mostohanővér. Azon fetrengtem a nevetéstől. Ilyet sem láttam még mesében, de mindig van egy első XD
Összességében azt mondom, hogy ha az első rész tetszett, akkor ezt vétek lenne kihagyni (ellenben az összes többi ezután következővel). Remek mese, bár a humorát nem éppen a gyermek nézőkre szabták, de nekik is kellemes kikapcsolódást nyújt.

7 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Imádom. Shrek és Fiona szerelme az, ami egyáltalán nem nyálas mégis az egyik legőszintébb, amit életemben láttam, bármilyen mesében/filmben is. Mi sem bizonyítja jobban, hogy Shrek mindent képes feladni a szerelméért, még saját magát is. Kandúr pedig. Hát a legjobb karakter. A vége pedig, egyszerűen csodálatos. Brekk!

Törpillaa 

Szeretem ezt a részt is. Nagyon aranyos, vicces mese imádom. Sokat lehet nevetni, jó zenék, jó szereplők mi kellene még? Ez az egyik legjobb mese a világon. :)

duracell

Gyerekkorom egyik legtöbbet nézett filmje, pedig nemcsak DreamWorks, de még CGI is, amit Disney-gyerekként elég szívesen kerülgettem éveken át. Shreket és a folytatását kivéve. Hihetetlen, mennyire szeretem ezt a filmet, sokkal jobban is, mint az első részt, és úgy érzem, itt még hangsúlyosabb az, hogy merjük felvállalni önmagunk, hogy nem mások véleménye számít. Külön tetszik Szőke herceg és az anyja kicsavart története, na és persze Kandúr, a Csizmás, akivel enélkül sosem ismerkedtünk volna meg. Az egyik legjobb mesefolytatás, amit valaha láttam, de közben önállóan is megállja a helyét. A Hol van a hősöm? mint dal és maga a jelenet is fantasztikus és kedvenc. A Shrek 2-t még annak is látnia kell, akinek nem tetszett az első, mert ez ezerszer jobb annál.

Szeszj 

Ezt a részt is nagyon de nagyon szeretem, mert vicces és aranyos is egyben! :D És izgalmas hogy a mi mindenen megy keresztül Fióna és Shrek! :D És persze ebben a részben jelenik meg Csizmás Kandúr az egyik legjobb szereplő! :D Értékelés: Történet:5/5* Kedvencem mikor a Tündér keresztanya laboratóriumában vannak! :D szereplők:5/5* Még mindig mindegyik nagy ássz! :D Zene:5/5* A kedvencem a Hol van a hősöm! :D Összegzés:10/10* Nagyon szeretem ezt a mesét, az egész sorozatot! :D

Mentavirág

A Shrek szériából határozottan a kedvenc részem! Nem tudom, hogy miért, de nálam még felülmúlja az elsőt is, és emlékszem, volt olyan nyár, mikor minden áldott nap megnéztük. Kit érdekelt, hogy már betűről betűre tudjuk az összes párbeszédet? Azt hiszem, hogy azóta sem találkoztam még olyan folytatással, ami verné nálam az első részét, de erre ez határozottan igaz. Nem elég, hogy kapunk egy rakás új és szórakoztató szereplőt – Szőke, Jótündér, Csizmás –, de emellett a történet is izgalmas, érdekes, és még romantikus is. A Hallelujah és a Hol van a hősöm? ezzel a mesével váltak kedvenccé, azt pedig bátran kijelenthetem, hogy még mindig képes lennék bármelyik pillanatban újranézni!

Lexy

Méltó folytatása az első résznek, a vége pedig übercuki. :)

Krenai 

Igazán méltó folytatása az első résznek. Az új szereplők mindannyian nagyon jók lettek, különösen Csizmás Kandúr ♥

kiruu 

Picit unalmasabb, de hasonlóan beteg, mint az első. Az üzenete még mindig jó, és a zenék szuperek.


Népszerű idézetek

Krenai 

Szamár: Ott vagyunk már?
Shrek: Nem.
Szamár: Ott vagyunk már?
Fiona: Még nem.
Szamár: Na jó.. ott vagyunk már?
Fiona: Nem.
Szamár: Ott vagyunk már?
Shrek: Nem!
Szamár: Ott vagyunk már?
Shrek: Igen!
Szamár: Tényleg?
Shrek: Nem!!!

Noitsa

Szamár:
Kiskutyát kaptál? Az én szobámban csak sampon volt!

Nadja_Blue

Most aztán nyakig vagyunk a csokiszószban, amit jól megkavart a Mindensütő…

Krenai 

Szamár: Ugyan, Shrek, ne kenődj el! Téged majdnem mindenki ki akar nyírni.

csancs 

Shrek: Na, mit csináljunk vele?
Szamár: Szerintem azonnal miskároljuk ki, úgyis olyan töketlen!
Csizmás kandúr: Jaj, sziámi anyám! Könyörgök señor, a családom almozottan hátrányos helyzetű! Nehéz gyerekkorom volt, apám mindenért ledorombolt, jóanyám meg beteg, macskajajos szegény.

Zakuro 

Shrek (szamárnak): Nekem most is táltos paripa vagy!

Noitsa

A király, amikor Shrek és Fióna kiszáll a hintóból:
Hát ezek meg kik?

1 hozzászólás
Zakuro 

Rendőr (a motozásnál): Macskagyökér!
Csizmás Kandúr: Ez nem az enyém!

Zakuro 

Fiona: Shrek?
Csizmás Kandúr: Érted, baby, vállalom!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján