Shrek a vége, fuss el véle (Shrek 4.) (2010) 454

Shrek Forever After
93' · amerikai · animációs, kaland, romantikus, vígjáték, fantasy, családi 12

0 díj · 1 jelölés

Shrek már nem az a félelmetes óriás, akit egykor megismertünk: ha valaki meglátja, nem kezd el sikoltozva az ellenkező irányba rohanni. Békés családapa és köztiszteletben álló híresség, akit megsüvegelnek, ha felbukkan az utcán, és autogramot kérnek tőle a vasvillára. Nem csoda, hogy nem érzi… [tovább]

magyar

Képek 10

Szereposztás

Mike MyersShrek (hang)
Eddie MurphySzamár (hang)
Cameron DiazFiona (hang)
Antonio BanderasCsizmás Kandúr (hang)
Julie AndrewsLillian királynő (hang)
Regis PhilbinMabel (hang)
Jon HammBakancs (hang)
John CleeseHarold király (hang)
Walt DohrnRumpelstiltskin (hang)
Christopher MillerVarázstükör / Geppetto (hang)

További szereplők

Kedvencelte 40

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin

Az első három részt szerettem, jókat derültem rajtuk, de ez a sztori szerintem itt fulladt ki. Túl sötét, túl keserű ahhoz, hogy jó vígjáték és mese legyen, és túl vicces ahhoz, hogy dráma legyen. Ha Shrek, akkor én csak az első hármat nézem.

Nihilchan 

Ezt a részt már nagyon nem kellett volna erőltetni. Elveszítette a kedves báját és a humora jelentős részét is. Helyette egy sokszor keserű, szomorkás rajzfilm lett, amit nem túl nagy öröm nézni. Persze voltak szép és megható jelenetei, de akkor sem az igazi.

duracell

Hú, milyen régóta meg akartam nézni ezt a részt, és nem is értem, miért halogattam ilyen sokáig. Valóban méltó lezárása a sorozatnak, de lehetett volna sokkal epikusabb is, ha kevesebb logikai bukfencet tesznek bele a készítők. Amúgy Rumpival mindig olyan jó ötlet aláírni egy szerződést, részegen meg pláne. Mondjuk még nem voltam részeg, de eladni egy napot babakoromból azért még ittasan is meredeknek tűnik. Alapvetően nem szoktam szeretni a szereplők hülyeségéből fakadó filmeket (inkább idegesítenek), de itt egész jó lett a végeredmény, sikerült egy utolsó nagy dobást összehozni. Viszont a királyi pár szerződése teljesen érthetetlen, a második részből is kiderül, hogy minden le van vajazva Szőkével és a kedves mamájával, akiket itt abszolút kihagytak a filmből. (De miért?) Óperencián túl új király hol marad? Ekkora sztárbagázs mellett olyan nehéz lett volna Justin Timberlake-nek fizetni egy kis gázsit? Ezt a három szereplőt még a végefőcímből is kihagyták, pedig ott minden fel volt vonultatva. Összesítve aranyos volt, poénos, egyszer mindenképp meg lehet nézni és a harmadiknál izgibb is, de örülök, hogy nem folytatjuk ezt a bőrlenyúzást, mert ami volt, azt kihozták belőle a készítők.

8 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Imádom a kicsiket és örülök, hogy láttuk őket, mint szülők, de ez a rész már kicsit erőltetett volt, igazán meg lettem volna nélküle.

Szeszj 

Szerintem ez a rész se volt annyira rossz, persze az előzőek jobbak, de én ezt is élveztem! :D Főleg azért mert ez teljesen más nézőpont volt mint az eddigi részek! :D A Dagi kandúr egyszerűen nagyon zabálnivaló! :D Meg az ogre babák is! Értékelés: Történet:5/5* Érdekes volt, főleg az a sok Ogre, és Fióna és Shrek új megismerkedése! :D Szereplők:5/5* sok új szereplőt kaptunk, mindegyikük nagyon nagy volt! Zene:5/5* A patkányos zenéje szép volt, meg a boszi buli! :D Vége:5/5* Tökéletes vége volt! :D összegzés:10/10* A Shrek az egyik legjobb mese! :D

szymba23

Sokkal, de sokkal jobb volt a harmadik résznél, ott úgy éreztem kicsit lapos lett az egész történet, untam egy kicsit, nem volt benne nagyon élvezhető jelenet, így egy kicsit félve kezdtem el a negyediket. Ismét felpörögtek az események, voltak benne vicces jelenetek is amíg a Shreket teszik Shrekkessé.

Popovicsp87 

Egy fokkal jobb volt, mint az előző, de ez már régen nem Shrek.
A humor szinte teljesen eltűnt, illetve van, de harmatgyenge.
Ha nem Shrek lenne, akkor egy egyszer nézhető film volna, így azonban eddig a sorozat vége.

kiruu 

Hát, ez már nagyon nem kellett volna. Unalmas volt és felesleges. De, úgy elaltatott, hogy aludtam egy jót délután.

Lexy

Kicsit kusza volt számomra a történet, de nem annyira, hogy ne tudjam maximálisan élvezni minden percét. Ezt is imádtam, akárcsak a többit. A dagi kandúr pedig, úristen, zabálnivaló (nem mintha egyébként nem lenne az). :D A vége szintén nagyon szép és megható volt, még én is megkönnyeztem. :')


Népszerű idézetek

Fancs_118

– Tudod, mindig azt hittem, hogy én mentettelek meg Téged.
– De így volt.
– Nem. Te mentettél meg engem.

duracell

Shrek: Én ezt nem értem… Ennek nincs semmi értelme! Úgy volt, hogy egy szerelmes csók mindent megold!
Fiona: Hát, tudod mit? Nekem is ezt mondták! De nem a szerelem hozott ki a toronyból, nem ám! Én mentettem meg magamat! Hát nem érted? A szerelem csupán egy nagy mese!
Shrek: Fiona, ne mondd ezt, mert létezik!
Fiona: Ezt te honnét tudod? Talán a sárkányvárba zárva nőttél fel? Teljesen egyedül, egy nyomorult toronyban? Sírva aludtál el minden áldott este, a szerelemre várva, ami nem jön el?
Shrek: Én vagyok a szerelmed.
Fiona: Akkor hol voltál, amikor vártalak?

Londonna 

– Felicia! Mindig akartam egy Felicia nevű kislányt!
– És lesz is. Majd egyszer…

Cholito 

Nem kell gatyát váltani a világmegváltáshoz.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján