bonnie9  


Összes kitüntetés 47

Kedvenc filmek 47

A múmia (1999) A szív hídjai (1995) A rock 'n' roll ördöge (1989) Az ördög jobb és bal keze (1970) Arthur (1981) Állami áruház (1952) Hair (1979) Horgonyt fel! (1945) Lolita (1997) Oké, Néró (1951)

Kedvenc sorozatok 24

A nagy svindli (2009–2014) Amerikai Horror Story (2011–) Columbo (1971–2003) Csillagkapu (1997–2007) Csillagkapu: Atlantisz (2004–2009) Férjek gyöngye (1998–2007) Kaliforgia (2007–2014) The Expanse (2015–) Trónok harca (2011–) X-akták (1993–2018)

Kedvenc művészek 77


Utolsó karc

bonnie9 
Filmes TAG

@LukeSkywalker felkérésére, kissé megkésve de megérkeztem a válaszokkal.
Köszönöm a lehetőséget! :)

1. Idén filmet vagy sorozatot néztél többet?
A Snitt szerint nagyjából ugyanúgy állok.
Bár epizódszámban körülbelül a duplája a sorozat, de jobbára +40 perces sorozatokat nézek, ahol kb. 2 epizód tesz ki egy filmhosszt, így azt mondanám, egálban vagyok.
2. Mi a véleményed az amerikai televíziózás egyre erősebb térhódításáról? Elképzelhetőnek tartod, hogy egy nap átvegye a mozi helyét?
Szerintem történhet bármi, mindegy milyen csatornán, formában, időben, gyakorisággal kerül a néző elé a film, a mozi sosem fog eltűnni a süllyesztőben.
Kicsit elrugaszkodott ötlet ugyan, de még egy olyan alternatív valóságot is el tudnék képzelni, ahol esetleg a minőségi sorozatok bekerülhetnének a moziba. Mondjuk olcsóbb jegyekkel (egy nagyfilmhez képest) debütálna egy epizód a vásznon, aztán mehetne csúszással a tv-re. A régi klassszikok meg akár tömbösítve is futhatnának. Vannak olyan sorozataim, amit szívesen néznék nagyvásznon és ki tudja, lehet, hogy akad még pár furabogár rajtam kívül, egyszer talán az ötletgazdák közt is. :P
3. Te néznél filmet az új ScreenX technológiával, ahol a két oldalfalon is vászon van, és bizonyos jeleneteknél vetítenek rájuk?
Egyszer mindenképpen kipróbálnám, de most látatlanban azt gondolom, szerintem zavaró lenne minden irányba tekintgetni. El tudom képzelni, hogy az ötletben azt a pénzmagot látják, hogy ülj be többször, hogy megnézd, miről maradtál le a másik oldalon, de kétlem, hogy a mai gazdasági helyzet a többszörnézést csak emiatt kitermelné a moziknak belőle. Szerintem egy rövid időre felvirágzik majd az újdonság erejéig, aztán elhamvad.
És persze könnyen lehet, hogy tévedek és simán élvezhető, sőt akarok egy házi verziót belőle magamnak. Mert abban biztos vagyok, hogy ahogy a 3D is elért az otthonokba úgy ez is el fog valamilyen módosított formában.
4. Melyik filmet láttad a legtöbbször életedben, és körülbelül hányszor?
A Bud-Terence filmeket biztos, hogy megszámlálhatatlanul sokszor, de ha csak egy konkrét cím kell, akkor az vagy A múmia 99-es változata vagy a Karácsonyi vakáció.
5. Idén melyik a kedvenc filmed és/vagy tv sorozatod?
Klasszikus egészestés filmkedvencet úgy emlékszem nem avattam. Van néhány film, amik viszont nyomot hagytak. Ezeket nem nevezném kedvencnek, ahhoz nekem sok idő kell, hogy a pillanatnyi katartikus fellángolás bent is megülepedjen, de ezek megragadtak.
Emlékezetesek maradtak olyan életrajzi filmek, mint Debbie-Carrie, Robin Williams és Spielberg, piszkosul megfogott a zenéje a Blues Brothersnek (igen, kissé késve ért el hozzám :P) és sorozatként várom, hogy folytassam a Térséget, mert a könyveket szeretem.
6. Melyik 1-5 filmet és tv sorozatot várod jövőre a leginkább?
Filmet most hirtelen nem tudok mondani, de a Trónok harca végét már tűkön ülve várom.
7. Milyen gyakran jársz moziba? Idén eddig hányszor voltál?
Idén nem jutottam el moziba, a három gyerkőc elhelyezését megoldani nem könnyű, de azért alapvetően törekszem az évi 1-et elérni, ha van rá mód (és persze ha van olyan film, amiért érdemes). Régen (GY.E. – gyerekek előtt) ez havi, kéthavi rutin biztosan volt – emlékeim szerint :P
8. Melyik filmet láttad legutoljára moziban? Tetszett?
Covenant – jobban mint vártam, de megértem az ellenkezők álláspontját, igen, én is észrevettem, amit ők https://snitt.hu/filmek/alien-covenant-2017/en-es-a-film/bonnie9
9. Milyen rendszerességgel nézel filmet? (naponta, naponta többet, hetente, havonta, változó)
Naponta, éjszaka és van, hogy egy film több napot is elnyúlik (hiába, ilyen a sokgyerekesek élete :D)
10. Mi a véleményed a Magyarországon forgatott külföldi produkciókról? Örülsz, hogy ilyen sok sztár és produkció hazánkban forgat? Mit szólsz hozzá, amikor Budapestet vagy bármelyik városunkat külföldi helyként mutatják be?
Nem különösebben izgat.
Az, hogy látom az ismert helyszíneket külföldi helyszínként, tisztán pénz kérdése. Olcsóak vagyunk, az amerikainak meg tökmindegy, hogy Bécs, Budapest vagy Bukarest, amit lát. Valahol messze Európában valami istenháta mögötti hely. Ennyi vagyunk. A nézőnek mindegy melyik város, a stúdiónak meg a legolcsóbb. Régi belvárosi ház kell, ahol kémesdit játszhatnak meg robbantgathatnak és a helyszínekről (külső és belső) kellő mennyiségű lepukkant vágóképet lehessen forgatni.
Egy dolog van mindössze, aminek örülök, hogy a Rákospalotai stúdióból kínő a hatalmas épített város díszlet, na azt mindig megcsodálom.
11. Mi a véleményed a jelenlegi magyar filmművészetről?
Nem hoz lázba. A moziba kerülő magyar tömegfilmek kicsit sem izgatnak, a nyertes alkotások pedig a körülöttük zajló felhajtás miatt kerültek távol tőlem. Bizonyára értékes alkotások, bizonyára oka van, hogy nyertek (és szeretném hinni, hogy nem a pénz és a kapcsolatok), gratulálok az alkotóknak és a művészeknek, de elüldözték tőlem a folyamatos ajnározással. A Saul fiáról (úgy emlékszem valahol azzal kezdődött az őrület), akkor olvastam, mikor még a kutya nem hallott róla, várólistáztam, tényleg kíváncsi voltam rá. Aztán elindult a túltolás…
Majd ha elmúlik (HA elmúlik) ez a felhajtás, talán előveszem őket. Az a baj velem, hogy minél jobban meg akarnak győzni valamiről, annál kevésbé akarok hinni benne.
Ezért nem olvasok előre tartalmat, ezért nem nézek trailereket. Szeretek egyedül dönteni a véleményemről, egyedül megélni és aztán megbeszélni a véleményt-ellenvéleményt. Nem szeretem, ha előre megmondják, hogy szeretnem kell, mert tökéletes. Lehet, hogy az, de én szeretném eldönteni, annak látom-e.
12. Mit gondolsz a jelenlegi magyar televíziózásról (sorozatokról elsősorban)?
Semmit. Egyet sem nézek.

2 hozzászólás