Kedvencelte 7

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

jancsibohi 

Gondolta a fene, hogy így beszippant egy western sorozat! Pedig megtette.

Először is maga az alapsztori – hogy vasutat építünk Amerika két partja között – aminek valóságos történelmi alapjai is vannak szép számmal, mind a történetet, mind a szereplőket tekintve, szerintem meglehetősen érdekes és izgalmas.
Aztán főhősünk saját sztorija: ami, már a történet legelején egyfajta szimpatikus antihőssé teszi, mert ahogy semmi sem fekete vagy fehér, neki is vannak jócskán hibái, bűnei és érthető indítékai. És a kezdeti sztori csak tovább bővül, mert a gaz forgatókönyvírók egyáltalán nem hagyták őt unatkozni, és meg kell mondjam, annak ellenére, hogy néha határozottan felbosszantottak, valójában remek munkát végeztek, mert velem is elég ritkán (tényleg csak egy-két rész erejéig) fordult elő, hogy unatkoztam.
Ezen kívül – mert bizonyos esetekben a jól tálalt negatívum is pozitív tulajdonság lehet – ebben a sorozatban található az egyik legjobban megírt utolsó-mocsok-szemétláda negatív karakter, akit valaha láttam spoiler

Nem vagyok a műfaj alapos ismerője, de szerintem van benne minden, ami egy westernbe kell: kalandok, cowboyok, lovak, indiánok, szerencselovagok, megfelelő díszlet, süvítő golyók, rengeteg whiskey, humor, jó zene, csontropogás, vér, verejték és bokáig érő sár. És ebben a kavargó, durva trutyiban – mintha gyöngyszemeket szórtak volna szét a sárban – úgy bukkannak fel virtuóz kameraállások és az élet olyan kis apró, figyelemre méltó részletei, mint pl. egy virág, a táj, vagy a fénycsíkok játéka a félhomályban.
Személyes kedvencem, hogy sikerült remek arányérzékkel csöpögtetni a sztoriba a romantikát, és hogy ne legyen nagyon durva, azért a bosszún, lövöldözésen, robbantgatáson és gyilkoláson túl akadnak benne sokkal szebb emberi érzések is, s ezek olyan lehelet finoman lettek rátűzve arra az egyébként durva és kegyetlen köntösre, amibe az egész sorozat öltöztetve van, hogy ezzel végérvényesen belopták a sorozatot és a főszereplőt a szívembe.

18 hozzászólás
Dexter79 

Meglepően jóra sikeredett. Mindig is szerettem a Vadnyugati filmeket, könyveket. Egy nagyon érdekes témát a vasútépítést dolgozza fel.
Vannak benne szerethető és kevésbé szerethető karakterek, de a lényeg, hogy folyamatosan fejlődnek. Egyenlőre a 4.évadnál tartok, de mindig történik valami meglepő, amire az ember nem számított. Nagyon érdekes volt az akkori élet, meg az, hogy hogyan oldották meg a különböző emberek a konfliktusokat, problémákat.

Coralie 

Még csak a második évad közepén járok, de eddig nagyon tetszik! Végre egy igazi, belevaló western sorozat! Mivel 5 évados lesz, van még mit pótolnom, ezért egyelőre nem értékelem csillagokkal (de most erős nyolcas).


Népszerű idézetek

Honey_Fly 

Collis Huntington: Can't have Mozart and Chopin playing different tunes on the same piano.

5. évad 10. rész – 61 Degrees
Honey_Fly 

Mr. Chang: Such a western notion that the past does not matter. That the past can be forgotten.

5. évad 5. rész – Elixir of Life
Honey_Fly 

Thomas Durant: Mr. Bohannon, your companion looks, hm, unwell.

3. évad 3. rész – Range War
bonnie9 

Cullen Bohannon: You want revenge?
Thomas Durant: I want justice.
Cullen Bohannon: Different words for the same thing.

1. évad 8. rész – Derailed
bonnie9 

Cullen: Ain't no sense havin' a horse unless it's broke enough so you can ride it.

2. évad 4. rész – Scabs
Honey_Fly 

Louise Ellison: I'm interested in your story, Mr. Bohannon. My readers will be as well.
Bohannon: Ain't a story, Miss Ellison. Just a life. It's mine to live, nobody's to read about.

4. évad 3. rész – Chicken Hill
Honey_Fly 

Ruth Cole: Perhaps you can help me understand why Joseph Smith advocated poligamy, for instance.
Naomi Bohannon: Plural marriage is God's will.
Ruth Cole: God's will?
Naomi Bohannon: Yes. The Lord commands us to be fruitful and multiply so that we can build the kingdom of the latter-day saints.
Ruth Cole: But that kingdom is predicated on the exploitation of women, forcing them to share husbands, refusing to allow them to be ordained as clergy. You… you must see the injustice in that.
Naomi Bohannon: I see clarity in it. I know who I'm meant to be. A woman whose place is in the home looking after her children.

4. évad 4. rész – Reckoning
1 hozzászólás
Honey_Fly 

Miss Ellison: The governor controls a great many things. The press is not one of them.

4. évad 12. rész – Thirteen Steps
Honey_Fly 

Thomas 'Doc' Durant: Mr. Gundersen, have you ever had your heart ripped out by a woman?
The Swede: I was married once, sir, but she run off with a gypsy. Uh, my heart was not ripped out, but, she did steal my cuckoo clock.

1. évad 10. rész – God of Chaos
Honey_Fly 

Thomas Durant: You are an interesting anomaly, Mr. Bohannon.

2. évad 9. rész – Blood Moon

Hasonló filmek címkék alapján