Westworld (2016–) 143

0 díj · 3 jelölés

A Westworld sötét történet a mesterséges értelem hajnaláról és a bűnbeesés jövőjéről. Az egyórás drámasorozatban olyan színészek játszanak, mint Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward,… [tovább]

angol
angol · magyar
angol

Képek 13

Szereposztás

Ben BarnesLogan
Ingrid Bolsø BerdalArmistice
Clifton Collins Jr.Lawrence
Ed HarrisThe Man in Black
Anthony HopkinsDr. Robert Ford
Sidse Babett KnudsenTheresa Cullen
James MarsdenTeddy Flood
Thandie NewtonMaeve Millay
Simon QuartermanLee Sizemore
Jeffrey WrightBernard Lowe

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Westworld

20 tag · 17 karc · Utolsó karc: 2018. február 5., 22:28 · Bővebben


Kedvencelte 80

Várólistára tette 165


Kiemelt értékelések

Zzsófi 

Két barátnőm ajánlotta, apukámmal együtt néztük. Egyre érdekesebb lett, de a végén nagyobb csavarra számítottam.
Kicsit vegyesek az érzéseim a sorozattal kapcsolatban, ráadásul még mindig nem igazán értem, de meg fogom nézni a 2. évadot is.

Juci

Ez alighanem újranézős lesz, pedig ilyet ritkán mondok. Cselekmény, gondolati tartalom, látvány – mind erős. Az agency (cselekvőképesség) kérdése számomra erősen feminista témakör, ilyen szemmel nézve az első néhány rész kifejezetten fájdalmas volt, de nagyjából olyan irányt vett a történet, amilyet reméltem spoiler. És nem mondhatom, hogy a végére kevesebb lett a kérdésem :) Kár, hogy olyan sokat kell várni a következő szezonra, de ha csak annyira lesz igényes és lebilincselő, mint az első, akkor megéri.

2 hozzászólás
julcseee

Én imádtam ezt a sorozatot. Minden egyes részét, és még az első évad végével is ki vagyok békülve, és már alig várom a következő évadokat. Szerintem a tavalyi év egyik legjobb sorozata volt.

Midnightsp 

Ez a sorozat nálam szerelem volt első látásra, már az első rész teljesen behúzott és ez így maradt egészen a végéig. Kb. az első 10 perc után feltűnt hogy úristen, ki írta ezt a jó zenét? spoiler Aztán megláttam… :D Hát igen.
Ennek az egész scifi/western crossover dolognak a hangulata iszonyatosan bejött, ha a történet fele ennyire lett volna jó, akkoris imádtam volna szerintem. A szokásos Nolan-féle twistekre úgy a spoiler kellett várni, de volt belőle vagy ötven, és annak ellenére, hogy mindegyik NAGYON tetszett, főleg a nagy spoiler, azért a vége kicsit tömény lett és a sok csavar közepette úgy érzem picit talán elveszett az üzenet.
Ezzel együtt minden színész nagyot alakított, a kedvencem Thandie Newton volt, de mindenki hozta amit kellett.
A folytatásnak egyrészt nagyon örülök, másrészt kicsit szkeptikus vagyok, hogy nem fogják-e nagyon kiforgatni a dolgot. Személy szerint nem bántam volna, ha a 10. résszel kap egy ütős lezárást a történet, de ha ilyen jó lesz a 2. évad is, akkor részemről oké, áldásom rá. :D

Riley

Kicsit azt érzem, hogy az Ex Machina sikeresen összehozta mindazt egy kamarafilmben, amit a sok felszínes filozofálgatással meg mellékszállal együtt a Westworld sorozat összehozott 10 és fél órában. Bár Hopkins-t mindig élmény őrült/zseniként látni és voltak tetszetős csavarok is, egy-egy szál rendesen el lett húzva és rendesen fel lett vízezve, így sosem váltotta be igazán azt az „ígéretét”, hogy elszabadul a pokol, mindig volt egy kis szelet akció, a második felére néhány halál is, de sokáig tétje sem volt az egésznek, hiszen a francot nem érdekli, hogy kivégeznek-e valakit 99-edszer is, ha tudod, hogy 100-adszor megint ott lesz. Ez egy elmés sorozat, inkább dráma, mint bármi egyéb és a film, amit újragondolt talán kicsit magasra tette az elvárásokat más fronton, a vége pedig jó volt, de ha egész végig ilyesmire vársz és aztán egyszerűen elvágják, az nem valami kielégítő. De komolyan, nincs benne semmi igazán, ami legalább csírájában ne lenne megtalálható az Ex Machinában is, amit mellesleg talán kevésbé is dícsértek ismerőseim mint ezt, pedig bőven agyas és feszült. Azt hiszem jobban tetszett volna a Westworld, ha 6-7 részesre csinálják.

2 hozzászólás
Cody_parancsnok

Többet kaptam ettől a sorozattól, mint vártam. Emlékszem, hogy nézem a Színes RTV-t, hogy valami új HBO sorozat kezdődik, a Westworld. Kíváncsi voltam, így megnéztem az első részt. Akkor még nem ragadott magával, de részről részre egyre jobb lett! A szereplők közül Charlotte Hale tetszett a legjobban, nagyon szép félvér lány! A színésznője Tessa Thompson volt! Anthony Hopkins is nagyot alakított, nagyon bírtam ezt az embert. Hogy a Westworld világot így uralja és hogy mindenkit sakkban tart ezzel. :D És persze William is kiemelendő, aki az egész életét a parkra áldozta, meg is vette, főleg Dolores miatt! Mert ő hitt benne és a parkban! A legtöbb rész nagyon jó volt, érdekes volt a Sci-fi ötvözése a Westernnel. Összességében egy nagyon jó sorozatot láttam, minden 18 év feletti embernek ajánlom! – 10/10

dulkap 

Lehet, hogy túl nagy volt a várakozás bennem, de nálam nem működött most ez a sorozat. Hiába a kiváló színészek (Hopkins és Wright zseniális, mint mindig) és az érdekes alaptörténet, nekem az kevés, ha a történet agyon van bonyolítva, tele rejtélyes jelenetekkel és egyre több fordulattal, amik közül egy-kettő azért sejthető volt, néhány meg kissé erőltetett. Kicsit olyan érzésem van, hogy nem egy kiváló sorozatot fejeltek meg egy mindfuck-befejezéssel, hanem a fordulatok kedvéért csináltak egy sorozatot, ami úgy Nolan-esen próbál annyira bonyolultnak mutatkozni, hogy nagyon mélynek tűnjön. De mondom, nálam ez most nem működött.

1 hozzászólás
piciszusz 

Nehéz erről bármit is írni. Először is úgy álltam neki, hogy hónapokig ignoráltam, nem tudtam és nem voltam hajlandó tudni semmit a sorozatról. Annyi azért átcsöpögött ismerősöktől, hogy néznem kellene, mert nagyon jó.
És igazuk volt. Nagyon lassan kibontakozó sztori, rettenet oda kell figyelni minden apró részletre és természetesen az utolsó két részben kattan az agyad, hogy $@!#% nemáááááár. Kb a Lost-nál éreztem anno ilyet.
Imádtam, úgy ahogy van, semmit nem változtatnék.

Osli75 

Megfogott a történet, tetszik ez a duális megoldás, bár nem mindent értek, kicsit bonyolult a történet. Tetszett az is, hogy egy-egy részletet többször mutattak, így mindig más értelmet nyert vagy többet tudtunk meg általa. Viszont úgy érzem kicsit feleslegesen lett túlbonyolítva, néha a kevesebb több lett volna. A főcímzenét nagyon megszerettem. Azért azt hiszem nézem majd tovább, kíváncsi vagyok mit lehet még ezen csavarni :D

Ashtray_Heart 

Nagyon ígéretesen indult, de időközben be kellett látnom, hogy ez nem feltétlenül az én sorozatom; vagy rosszkor talált meg. Nem tudtam annyira invesztálódni a történetbe, amennyire az megkívánta volna, nem néztem elég figyelmesen és egy ponton túl nem volt türelmem összerakosgatni a puzzle-darabokat, amiket elém dobált. Ez persze nem a sorozat hibája—a Westworld egy filozofikus alkotás, s mint olyan, kérdéseket vet fel, amiket hébe-hóba megválaszol, de többnyire nyitottan hagy. Ami hibája ellenben az az, hogy képtelen volt (számomra) megkedvelhető szereplőket felvonultatni. Bernardon meg Maeve-en kívül senkivel nem tudtam együttérezni, pedig a screentime nagyrészét Dolores, Teddy és Will kalandozásai tették ki sok-sok megismételt jelenettel, HBO-s erőszakkal, és időbeli ugrálással, amiket nem mindig tudtam/akartam követni. Az állandó idő-és helybeli ugrándozásnak köszönhetően a történet felforgácsolódik, nem tudnak kibontakozni a szálak, elmélyülni a konfliktusok. Fordon meg Ed Harrisen kívül a karaktereknek nem nagyon voltak mélységeik, legkevésbé az embereknek—sokan voltak, de a legtöbbről kettő tulajdonságot nem tudnék felsorolni. A nagy csavarról spoiler Az operatőr, a zeneszerző és a színészek előtt mindenesetre le a kalappal, zseniális alakításokat láthattunk. Anthony Hopkins játéka maga a nagybetűs Színészet, önmagában is élmény, Ed Harris szintén nagyon jó, és a Dolorest játszó színész is baromi tehetséges. Ben Barnes karaktere az Ügyeletes Seggfej™, és azt hozza is, igazából nem tehet róla h ennyi a szerep, ellenben Will színésze egészen rossz választás volt. Összességében vannak gyenge pontjai, de ami jó benne, az nagyon jó. Talán a kevesebb epizód itt több lett volna.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Near

Hell is empty and all the devils are here.
s01e01

walksdowonders 

Dr. Robert Ford: Hiba. Ez az a szó, amitől úgy fél. Pedig nem kéne. Maga is trilliónyi hiba terméke. Az evolúció a teljes bolygó érző élővilágát egyetlen eszközzel hozta létre: hibával.

Ashtray_Heart 

You can't play God without being acquainted with the devil.

12 hozzászólás
Everrie 

Teddy Flood: Ne vedd sértésnek, de nem szívesen fizetek egy nő szerelméért.
Maeve Millay: Mindig fizetsz érte kedves, csak mi fix áron dolgozunk és a tarifánk ott van a listán.

(1. évad, 1. évad)

Razide

Prosti1: Te új vagy itt. Alig van rajtad szutyok. Neked kedvezményt is adok.
Teddy: Ne vegye sértésnek, de nem pénzzel akarom elnyerni egy hölgy kegyét.
Prosti2: Így is, úgy is pénzbe kerül. A különbség, hogy nálunk fix a tarifa, és ki van tűzve az ajtóra.

Near

No matter how dirty the business, do it well.
s01e01

EfCsabi

Csak úgy játszhatunk istent, ha az ördöggel is cimborálunk.

desertangelable 

Everything in this world is magic, except to the magician.

Razide

Olvastam egy elméletről, miszerint az emberi elme olyan, mint a pávatoll. Csak egy extravagáns kellék, amivel társra találhat. Minden műalkotás, Mozart, William Shakespeare, Michelangelo és az Empire State Building csak egy kifinomult párzási rituálé.

virrasztó 

Angela: You want to ask, so ask.
William: Are you real?
Angela: Well, if you can't tell, does it matter?

[01:02]


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján