Westworld (2016–) 269

0 díj · 6 jelölés

A Westworld sötét történet a mesterséges értelem hajnaláról és a bűnbeesés jövőjéről.

angol
angol · magyar

Képek 28

Szereposztás

Ben BarnesLogan
Ingrid Bolsø BerdalArmistice
Clifton Collins Jr.Lawrence
Ed HarrisThe Man in Black
Anthony HopkinsDr. Robert Ford
Sidse Babett KnudsenTheresa Cullen
James MarsdenTeddy Flood
Thandie NewtonMaeve Millay
Simon QuartermanLee Sizemore
Jeffrey WrightBernard Lowe

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Westworld

33 tag · 37 karc · Utolsó karc: 2020. május 5., 22:18 · Bővebben


Kedvencelte 146

Várólistára tette 303


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Az első évadot nagyon élveztem. Amikor ilyen világokat teremtenek, valahogy mindig beférkőzik az agyamba és csak imádni tudom. Aztán persze folyik a történet, jönnek a buktatók, kiderül, hogy semmi sem olyan paradicsomian tökéletes és beüt a krach.
Az első 10 résznél le se tudtam szakadni a képernyőről. Csak úgy szívtam magamba az egész hangulatát és eseményeit. A második nekifutás már kevésbé volt zökkenőmentes.
Az elején még bele kellett rázódnom a miliőbe, és úgy éreztem túl lassú ahhoz képest, hogy hol hagytuk abba. Egyértelmű volt számomra, hogy a folytatás valahol nem lehet olyan jó, hiszen a nagy baj már megtörtént. Most csak az utóhatást követhetjük végig. De azt nem gondoltam volna, hogy nekem az egészet a női „boss” karakterek fogják lehúzni. Tisztelet a kivételnek, aki konkrétan Maeve. Rajta kívül ott volt Dolores és Charlotte Hale és ha nem a saját szememmel látom el se hiszem, de még vagy öt 3 másodpercre feltűnő kitöltő szereplő, akik elméletileg az erős női vezetőket testesítették meg. Ja. Elméletileg. Ehelyett viszont kaptunk egy rakás baromira idegesítő, irritáló, parancsolgató luvnyát, akiket feszt szájba akartam vágni. Dübörög a feminizmus, a fene nagy egyenlőség. Nem is azzal van bajom, ha nőt tesznek magas pozícióba. Csak ne azért legyen már ő az atyaúristen, mert mindenkit pattogtat, semmibe vesz és úgy beszél velük, mint más a legutolsó kóbor macskával SE! Egyszerűen elviselhetetlenek voltak ezek a szereplők és minden részben azért imádkoztam, hogy ugyan lője már le valaki legalább az egyiket, hogy csökkentsék a szenvedéseimet. Számomra Maeve volt az egyetlen, akinek a szálát élvezettel tudtam követni. És ennyit az idegbajomról. Az, hogy a végén annyira össze voltam zavarodva, hogy már azt se tudtam merre vagyok arccal előre, csak hab volt a tortán. Remélem kibogoznak pár szálat a következő évadban, vagy megnézem újra az egészet, hogy ne legyek ennyire homály. Van mit feldolgoznom. :D

Zzsófi 

Két barátnőm ajánlotta, apukámmal együtt néztük. Egyre érdekesebb lett, de a végén nagyobb csavarra számítottam.
Kicsit vegyesek az érzéseim a sorozattal kapcsolatban, ráadásul még mindig nem igazán értem, de meg fogom nézni a 2. évadot is.

sfox33 

1. Évad – 9 csillag
Sokkal több, mint egy sci-fi western sorozat! Sejtelmes, logikusan felépülő történetek és hihetetlen jó átszövések. Mikor célba érnek a szálak és a sok miértre is választ kapsz eldobod az agyad. Sokak számára lehet, hogy lassú, nekem nagyon tetszett ahogy szép lassan kibontakozik a sorozat.

2. Évad – 7,5 csillag
Az elsőhoz képest sokkal jobban indult, viszont kétszer olyan keszekusza lett a történet. Nehezebben tudtam követni az spoiler, és sok MIÉRT és MIÉRT ÍGY kérdés maradt kidolgozatlanul. Viszont örülnék neki, ha a következő évad már az spoiler.

ᛕٱกѻ

Kicsit azt érzem, hogy az Ex Machina sikeresen összehozta mindazt egy kamarafilmben, amit a sok felszínes filozofálgatással meg mellékszállal együtt a Westworld sorozat összehozott 10 és fél órában. Bár Hopkins-t mindig élmény őrült/zseniként látni és voltak tetszetős csavarok is, egy-egy szál rendesen el lett húzva és rendesen fel lett vízezve, így sosem váltotta be igazán azt az „ígéretét”, hogy elszabadul a pokol, mindig volt egy kis szelet akció, a második felére néhány halál is, de sokáig tétje sem volt az egésznek, hiszen a francot nem érdekli, hogy kivégeznek-e valakit 99-edszer is, ha tudod, hogy 100-adszor megint ott lesz. Ez egy elmés sorozat, inkább dráma, mint bármi egyéb és a film, amit újragondolt talán kicsit magasra tette az elvárásokat más fronton, a vége pedig jó volt, de ha egész végig ilyesmire vársz és aztán egyszerűen elvágják, az nem valami kielégítő. De komolyan, nincs benne semmi igazán, ami legalább csírájában ne lenne megtalálható az Ex Machinában is, amit mellesleg talán kevésbé is dícsértek ismerőseim mint ezt, pedig bőven agyas és feszült. Azt hiszem jobban tetszett volna a Westworld, ha 6-7 részesre csinálják.

3 hozzászólás
Midnightsp

Ez a sorozat nálam szerelem volt első látásra, már az első rész teljesen behúzott és ez így maradt egészen a végéig. Kb. az első 10 perc után feltűnt hogy úristen, ki írta ezt a jó zenét? spoiler Aztán megláttam… :D Hát igen.
Ennek az egész scifi/western crossover dolognak a hangulata iszonyatosan bejött, ha a történet fele ennyire lett volna jó, akkoris imádtam volna szerintem. A szokásos Nolan-féle twistekre úgy a spoiler kellett várni, de volt belőle vagy ötven, és annak ellenére, hogy mindegyik NAGYON tetszett, főleg a nagy spoiler, azért a vége kicsit tömény lett és a sok csavar közepette úgy érzem picit talán elveszett az üzenet.
Ezzel együtt minden színész nagyot alakított, a kedvencem Thandie Newton volt, de mindenki hozta amit kellett.
A folytatásnak egyrészt nagyon örülök, másrészt kicsit szkeptikus vagyok, hogy nem fogják-e nagyon kiforgatni a dolgot. Személy szerint nem bántam volna, ha a 10. résszel kap egy ütős lezárást a történet, de ha ilyen jó lesz a 2. évad is, akkor részemről oké, áldásom rá. :D

julcseee

1. évad:
Én imádtam ezt a sorozatot. Minden egyes részét, és még az első évad végével is ki vagyok békülve, és már alig várom a következő évadokat. Szerintem a tavalyi év egyik legjobb sorozata volt.
2 évad: Sajnos ez már egyáltalán nem volt olyan átütő mint az első.
3.évad: A 3. évaddal is úgy vagyok, mint a 2-vel hogy nem volt átütő. 4 rész után, majdnem abba is hagytam, de barátok mondták hogy mindenképpen folytassam, szóval megtettem, és nem bántam meg, de közel sem volt olyan élmény, mint az elsőnél.

Juci

Ez alighanem újranézős lesz, pedig ilyet ritkán mondok. Cselekmény, gondolati tartalom, látvány – mind erős. Az agency (cselekvőképesség) kérdése számomra erősen feminista témakör, ilyen szemmel nézve az első néhány rész kifejezetten fájdalmas volt, de nagyjából olyan irányt vett a történet, amilyet reméltem spoiler. És nem mondhatom, hogy a végére kevesebb lett a kérdésem :) Kár, hogy olyan sokat kell várni a következő szezonra, de ha csak annyira lesz igényes és lebilincselő, mint az első, akkor megéri.

2 hozzászólás
dezirel

Kicsit félve adom meg ezt a kilenc csillagot, de mint első évad simán megérdemli. Hogy megugorja-e, vagy legalább tartja a szintet, számomra kétséges, de azért reménykedem.
Az én ízlésemnek túl sok volt az erőszak, a meztelenségről már nem is beszélve, de (elvileg! Bár a pucérságra adott filmbeli magyarázat nekem sántított…) ez adja a sorozat alapját.
Ami megfogott az a karakterek sokszínűsége, és a titokzatosság. Tulajdonképpen a kíváncsiságom vitt végig a tíz részen. Annyira lekötött a szereplők sorsa, hogy a kis elrejtett utalásokat, egyértelműségeket nem is figyeltem, így nekem csak a végére állt össze a kép, bár akkor se teljesen. (garantáltan újranézem!)
Első számú kedvencem Dolores lett, hiányoltam amikor hosszabb ideig nem volt képernyőn. Először a bája fogott meg, a naivsága, a kis egyszerűsége, a tisztasága. Sugárzott belőle valamiféle alapvető jóság. Tetszett, ahogy egyre többet tudtam meg róla, mélységet kapott.
A kettes számú „kedvenc” a fekete kalapos férfi. Na, ő meg Dolores ellenpólusa, maga az ördög! Itt is a története előrehaladtával kezdett egyre érdekesebb lenni, vártam, hogy mi minden fog még kiderülni róla.
Maeve is nagyon jó kis karakter, akárcsak Bernard, Ford vagy William. Az ő sorsuk is egyre érdekesebb, fordulatosabb lett.
A végén pedig, ahogy összeértek a történetek, az volt a legjobb!
Szóval várom a folytatást. és reménykedem!
(gyanús nekem, hogy a második évad máshol fog játszódni és épp ezért pár kedvencem el fog tűnni, de ha marad a színvonal, egye fene, csak nézhessem! )

dulkap 

Lehet, hogy túl nagy volt a várakozás bennem, de nálam nem működött most ez a sorozat. Hiába a kiváló színészek (Hopkins és Wright zseniális, mint mindig) és az érdekes alaptörténet, nekem az kevés, ha a történet agyon van bonyolítva, tele rejtélyes jelenetekkel és egyre több fordulattal, amik közül egy-kettő azért sejthető volt, néhány meg kissé erőltetett. Kicsit olyan érzésem van, hogy nem egy kiváló sorozatot fejeltek meg egy mindfuck-befejezéssel, hanem a fordulatok kedvéért csináltak egy sorozatot, ami úgy Nolan-esen próbál annyira bonyolultnak mutatkozni, hogy nagyon mélynek tűnjön. De mondom, nálam ez most nem működött.

1 hozzászólás
Osli75 

Megfogott a történet, tetszik ez a duális megoldás, bár nem mindent értek, kicsit bonyolult a történet. Tetszett az is, hogy egy-egy részletet többször mutattak, így mindig más értelmet nyert vagy többet tudtunk meg általa. Viszont úgy érzem kicsit feleslegesen lett túlbonyolítva, néha a kevesebb több lett volna. A főcímzenét nagyon megszerettem. Azért azt hiszem nézem majd tovább, kíváncsi vagyok mit lehet még ezen csavarni :D


Népszerű idézetek

Near 

Hell is empty and all the devils are here.

1. évad 1. rész
walksdowonders 

Dr. Robert Ford: Hiba. Ez az a szó, amitől úgy fél. Pedig nem kéne. Maga is trilliónyi hiba terméke. Az evolúció a teljes bolygó érző élővilágát egyetlen eszközzel hozta létre: hibával.

Nocharity 

Mozart, Beethoven és Chopin nem haltak meg, csupán zenévé váltak.

Nocharity 

– Már megint seggfej vagy.
– Nem… önmagam vagyok.

puncsoscukor63 

Nem lehet isten, ha nem ismeri az ördög jellemét.

Ashtray_Heart

You can't play God without being acquainted with the devil.

12 hozzászólás
szaniko62

Every piece of information in the world has been copied. Backed up. Except the human mind, the last analog device in a digital world.

Everrie 

Teddy Flood: Ne vedd sértésnek, de nem szívesen fizetek egy nő szerelméért.
Maeve Millay: Mindig fizetsz érte kedves, csak mi fix áron dolgozunk és a tarifánk ott van a listán.

1. évad 1. rész
Nocharity 

A nagy művészek minden munkájukban elrejtik magukat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján