Westworld (2016–) 110

0 díj · 3 jelölés

A Westworld sötét történet a mesterséges értelem hajnaláról és a bűnbeesés jövőjéről. Az egyórás drámasorozatban olyan színészek játszanak, mint Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Sidse Babett Knudsen, Rodrigo Santoro, Shannon Woodward,… [tovább]

angol
angol · magyar

Képek 13

Szereposztás

Ben BarnesLogan
Ingrid Bolsø BerdalArmistice
Clifton Collins Jr.Lawrence
Ed HarrisThe Man in Black
Anthony HopkinsDr. Robert Ford
Sidse Babett KnudsenTheresa Cullen
James MarsdenTeddy Flood
Thandie NewtonMaeve Millay
Simon QuartermanLee Sizemore
Jeffrey WrightBernard Lowe

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Westworld

16 tag · 12 karc · Utolsó karc: 2017. július 25., 23:47 · Bővebben


Kedvencelte 60

Várólistára tette 132


Kiemelt értékelések

Juci

Ez alighanem újranézős lesz, pedig ilyet ritkán mondok. Cselekmény, gondolati tartalom, látvány – mind erős. Az agency (cselekvőképesség) kérdése számomra erősen feminista témakör, ilyen szemmel nézve az első néhány rész kifejezetten fájdalmas volt, de nagyjából olyan irányt vett a történet, amilyet reméltem spoiler. És nem mondhatom, hogy a végére kevesebb lett a kérdésem :) Kár, hogy olyan sokat kell várni a következő szezonra, de ha csak annyira lesz igényes és lebilincselő, mint az első, akkor megéri.

2 hozzászólás
julcseee

Én imádtam ezt a sorozatot. Minden egyes részét, és még az első évad végével is ki vagyok békülve, és már alig várom a következő évadokat. Szerintem a tavalyi év egyik legjobb sorozata volt.

Riley 

Kicsit azt érzem, hogy az Ex Machina sikeresen összehozta mindazt egy kamarafilmben, amit a sok felszínes filozofálgatással meg mellékszállal együtt a Westworld sorozat összehozott 10 és fél órában. Bár Hopkins-t mindig élmény őrült/zseniként látni és voltak tetszetős csavarok is, egy-egy szál rendesen el lett húzva és rendesen fel lett vízezve, így sosem váltotta be igazán azt az „ígéretét”, hogy elszabadul a pokol, mindig volt egy kis szelet akció, a második felére néhány halál is, de sokáig tétje sem volt az egésznek, hiszen a francot nem érdekli, hogy kivégeznek-e valakit 99-edszer is, ha tudod, hogy 100-adszor megint ott lesz. Ez egy elmés sorozat, inkább dráma, mint bármi egyéb és a film, amit újragondolt talán kicsit magasra tette az elvárásokat más fronton, a vége pedig jó volt, de ha egész végig ilyesmire vársz és aztán egyszerűen elvágják, az nem valami kielégítő. De komolyan, nincs benne semmi igazán, ami legalább csírájában ne lenne megtalálható az Ex Machinában is, amit mellesleg talán kevésbé is dícsértek ismerőseim mint ezt, pedig bőven agyas és feszült. Azt hiszem jobban tetszett volna a Westworld, ha 6-7 részesre csinálják.

2 hozzászólás
Tantis 

Többet kaptam ettől a sorozattól, mint vártam. Emlékszem, hogy nézem a Színes RTV-t, hogy valami új HBO sorozat kezdődik, a Westworld. Kíváncsi voltam, így megnéztem az első részt. Akkor még nem ragadott magával, de részről részre egyre jobb lett! A szereplők közül Charlotte Hale tetszett a legjobban, nagyon szép félvér lány! A színésznője Tessa Thompson volt! Anthony Hopkins is nagyot alakított, nagyon bírtam ezt az embert. Hogy a Westworld világot így uralja és hogy mindenkit sakkban tart ezzel. :D És persze William is kiemelendő, aki az egész életét a parkra áldozta, meg is vette, főleg Dolores miatt! Mert ő hitt benne és a parkban! A legtöbb rész nagyon jó volt, érdekes volt a Sci-fi ötvözése a Westernnel. Összességében egy nagyon jó sorozatot láttam, minden 18 év feletti embernek ajánlom! – 10/10

dulkap 

Lehet, hogy túl nagy volt a várakozás bennem, de nálam nem működött most ez a sorozat. Hiába a kiváló színészek (Hopkins és Wright zseniális, mint mindig) és az érdekes alaptörténet, nekem az kevés, ha a történet agyon van bonyolítva, tele rejtélyes jelenetekkel és egyre több fordulattal, amik közül egy-kettő azért sejthető volt, néhány meg kissé erőltetett. Kicsit olyan érzésem van, hogy nem egy kiváló sorozatot fejeltek meg egy mindfuck-befejezéssel, hanem a fordulatok kedvéért csináltak egy sorozatot, ami úgy Nolan-esen próbál annyira bonyolultnak mutatkozni, hogy nagyon mélynek tűnjön. De mondom, nálam ez most nem működött.

1 hozzászólás
piciszusz 

Nehéz erről bármit is írni. Először is úgy álltam neki, hogy hónapokig ignoráltam, nem tudtam és nem voltam hajlandó tudni semmit a sorozatról. Annyi azért átcsöpögött ismerősöktől, hogy néznem kellene, mert nagyon jó.
És igazuk volt. Nagyon lassan kibontakozó sztori, rettenet oda kell figyelni minden apró részletre és természetesen az utolsó két részben kattan az agyad, hogy $@!#% nemáááááár. Kb a Lost-nál éreztem anno ilyet.
Imádtam, úgy ahogy van, semmit nem változtatnék.

chibizso

Apró bosszúságokat leszámítva a Westworld talán a múlt év legjobb science fiction sorozata. Új témákat nem hoz be a műfajba, de mégis képes más perspektívába helyezni a robot kérdését (hová fejlődhetnek és ha öntudatra ébredtek, hogyan kezeljük őket), továbbá remek fricskát mutat a szórakoztatóiparnak. Ha a történet nem is tökéletes, a színészekért (Anthony Hopkins még mindig szenzációs színész, itt többször is bizonyítja) és a mesteri kivitelezésért érdemes próbát tenni vele.

Bővebben: http://anti-gane.blogspot.hu/2017/01/android-vidampark.html

3 hozzászólás
Elhaym

Több oldalon is belefutottam a sorozatba, de teljesen hidegen hagyott. Magamtól biztos nem kezdtem volna el nézni. Aztán a tesóm kitalálta ez legyen az új közös esti program, amit hármasban anyukámmal együtt nézhetünk. Én nem mondtam nemet, örültem, hogy megint lesz közös esti program a Trónok harca, Walking Dead, Fear the Walking Dead és a Stranger Things után. Az első részt felirattal néztük meg. Érdekesnek érdekes volt, de mégsem nyűgözött le, az egész túl zavaros volt, meg néha unalmas is. Aztán az első részt megnéztük szinkronnal is és nekem így sokkal élvezhetőbb volt. Kimagaslóan jó a sorozat szinkronja és másodjára jobban lehetett érteni mi is történik éppen. Lelkileg nem tudott megérinteni, bár az utolsó résznél a fekete ruhás férfi a monológjával azért egy kis könnycseppet a szemembe tudott csalni. Megmosolyogtatni is csak Felix és Sylvester tudott néha. Az viszont mindenképp a sorozat mellett szól, hogy nagyon oda kell figyelni a részletekre és agyalni is sokat lehet rajta.

Bővebben:
https://elhaym.wordpress.com/2016/12/26/westworld/

Lia

Vélemény az első két rész után:
Már a trailert elnézve sejtettem, hogy szerelem lesz ez a sorozat, mert hogy ne lennék odáig valamiért, ami arról szól, hogy kreálnak egy világot, ahova bemehetnek az emberek turistáskodni, az ott élők pedig azt hiszik, hogy az a valóság!

Trónok Harca óriási sikerén felbuzduló, nagy költségvetésű, Anthony Hopkins-szal előrukkoló sorozat, tehát elég nagy esély volt rá, hogy valami jó fog belőle kisülni.
Ráadásul már a második rész is közprédára került, még mielőtt hivatalosan megjelent volna.

A sorozat alapsztorija pont nekem való, az első két rész tökéletesen arról szólt, amire a trailer alapján számítani lehetett, hiszen az androidoknak minden történetben pont az a lényege, hogy öntudatra ébredjenek és elkezdjenek fellázadni a teremtőjük ellen.

Még csak elég felületes információkat kapunk Westworldről, de az összetettsége már heveny nyáladzásra késztet. A rengeteg élvhajhász Westworld vendég mellett az eddig névtelen, fekete ruhás látogató érdekel a legjobban, aki már a világ „legnehezebb szintjén” játszik, és szépen oldogatja meg a rejtélyeket. spoiler

Folyt: https://chris-a-summers.blogspot.hu/2016/10/westworld-v…

1 hozzászólás
Ashtray_Heart

Nagyon ígéretesen indult, de időközben be kellett látnom, hogy ez nem feltétlenül az én sorozatom; vagy rosszkor talált meg. Nem tudtam annyira invesztálódni a történetbe, amennyire az megkívánta volna, nem néztem elég figyelmesen és egy ponton túl nem volt türelmem összerakosgatni a puzzle-darabokat, amiket elém dobált. Ez persze nem a sorozat hibája—a Westworld egy filozofikus alkotás, s mint olyan, kérdéseket vet fel, amiket hébe-hóba megválaszol, de többnyire nyitottan hagy. Ami hibája ellenben az az, hogy képtelen volt (számomra) megkedvelhető szereplőket felvonultatni. Bernardon meg Maeve-en kívül senkivel nem tudtam együttérezni, pedig a screentime nagyrészét Dolores, Teddy és Will kalandozásai tették ki sok-sok megismételt jelenettel, HBO-s erőszakkal, és időbeli ugrálással, amiket nem mindig tudtam/akartam követni. Az állandó idő-és helybeli ugrándozásnak köszönhetően a történet felforgácsolódik, nem tudnak kibontakozni a szálak, elmélyülni a konfliktusok. Fordon meg Ed Harrisen kívül a karaktereknek nem nagyon voltak mélységeik, legkevésbé az embereknek—sokan voltak, de a legtöbbről kettő tulajdonságot nem tudnék felsorolni. A nagy csavarról spoiler Az operatőr, a zeneszerző és a színészek előtt mindenesetre le a kalappal, zseniális alakításokat láthattunk. Anthony Hopkins játéka maga a nagybetűs Színészet, önmagában is élmény, Ed Harris szintén nagyon jó, és a Dolorest játszó színész is baromi tehetséges. Ben Barnes karaktere az Ügyeletes Seggfej™, és azt hozza is, igazából nem tehet róla h ennyi a szerep, ellenben Will színésze egészen rossz választás volt. Összességében vannak gyenge pontjai, de ami jó benne, az nagyon jó. Talán a kevesebb epizód itt több lett volna.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Near

Hell is empty and all the devils are here.
s01e01

walksdowonders 

Dr. Robert Ford: Hiba. Ez az a szó, amitől úgy fél. Pedig nem kéne. Maga is trilliónyi hiba terméke. Az evolúció a teljes bolygó érző élővilágát egyetlen eszközzel hozta létre: hibával.

Ashtray_Heart

You can't play God without being acquainted with the devil.

12 hozzászólás
Razide

Prosti1: Te új vagy itt. Alig van rajtad szutyok. Neked kedvezményt is adok.
Teddy: Ne vegye sértésnek, de nem pénzzel akarom elnyerni egy hölgy kegyét.
Prosti2: Így is, úgy is pénzbe kerül. A különbség, hogy nálunk fix a tarifa, és ki van tűzve az ajtóra.

Near

No matter how dirty the business, do it well.
s01e01

desertangelable 

Everything in this world is magic, except to the magician.

Krenai 

Bernard: I guess people like to read about the things that they want the most and experience the least.

1 hozzászólás
virrasztó

Angela: You want to ask, so ask.
William: Are you real?
Angela: Well, if you can't tell, does it matter?

[01:02]

EfCsabi

Csak úgy játszhatunk istent, ha az ördöggel is cimborálunk.

Razide

Olvastam egy elméletről, miszerint az emberi elme olyan, mint a pávatoll. Csak egy extravagáns kellék, amivel társra találhat. Minden műalkotás, Mozart, William Shakespeare, Michelangelo és az Empire State Building csak egy kifinomult párzási rituálé.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján