Westworld (2016–) 167

0 díj · 3 jelölés

A Westworld sötét történet a mesterséges értelem hajnaláról és a bűnbeesés jövőjéről.

angol
angol · magyar
angol

Képek 16

Szereposztás

Ben BarnesLogan
Ingrid Bolsø BerdalArmistice
Clifton Collins Jr.Lawrence
Ed HarrisThe Man in Black
Anthony HopkinsDr. Robert Ford
Sidse Babett KnudsenTheresa Cullen
James MarsdenTeddy Flood
Thandie NewtonMaeve Millay
Simon QuartermanLee Sizemore
Jeffrey WrightBernard Lowe

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Westworld

26 tag · 33 karc · Utolsó karc: 2018. június 20., 22:32 · Bővebben


Kedvencelte 101

Várólistára tette 219


Kiemelt értékelések

Zzsófi 

Két barátnőm ajánlotta, apukámmal együtt néztük. Egyre érdekesebb lett, de a végén nagyobb csavarra számítottam.
Kicsit vegyesek az érzéseim a sorozattal kapcsolatban, ráadásul még mindig nem igazán értem, de meg fogom nézni a 2. évadot is.

Juci

Ez alighanem újranézős lesz, pedig ilyet ritkán mondok. Cselekmény, gondolati tartalom, látvány – mind erős. Az agency (cselekvőképesség) kérdése számomra erősen feminista témakör, ilyen szemmel nézve az első néhány rész kifejezetten fájdalmas volt, de nagyjából olyan irányt vett a történet, amilyet reméltem spoiler. És nem mondhatom, hogy a végére kevesebb lett a kérdésem :) Kár, hogy olyan sokat kell várni a következő szezonra, de ha csak annyira lesz igényes és lebilincselő, mint az első, akkor megéri.

2 hozzászólás
Midnightsp 

Ez a sorozat nálam szerelem volt első látásra, már az első rész teljesen behúzott és ez így maradt egészen a végéig. Kb. az első 10 perc után feltűnt hogy úristen, ki írta ezt a jó zenét? spoiler Aztán megláttam… :D Hát igen.
Ennek az egész scifi/western crossover dolognak a hangulata iszonyatosan bejött, ha a történet fele ennyire lett volna jó, akkoris imádtam volna szerintem. A szokásos Nolan-féle twistekre úgy a spoiler kellett várni, de volt belőle vagy ötven, és annak ellenére, hogy mindegyik NAGYON tetszett, főleg a nagy spoiler, azért a vége kicsit tömény lett és a sok csavar közepette úgy érzem picit talán elveszett az üzenet.
Ezzel együtt minden színész nagyot alakított, a kedvencem Thandie Newton volt, de mindenki hozta amit kellett.
A folytatásnak egyrészt nagyon örülök, másrészt kicsit szkeptikus vagyok, hogy nem fogják-e nagyon kiforgatni a dolgot. Személy szerint nem bántam volna, ha a 10. résszel kap egy ütős lezárást a történet, de ha ilyen jó lesz a 2. évad is, akkor részemről oké, áldásom rá. :D

julcseee

Én imádtam ezt a sorozatot. Minden egyes részét, és még az első évad végével is ki vagyok békülve, és már alig várom a következő évadokat. Szerintem a tavalyi év egyik legjobb sorozata volt.

dezirel

Kicsit félve adom meg ezt a kilenc csillagot, de mint első évad simán megérdemli. Hogy megugorja-e, vagy legalább tartja a szintet, számomra kétséges, de azért reménykedem.
Az én ízlésemnek túl sok volt az erőszak, a meztelenségről már nem is beszélve, de (elvileg! Bár a pucérságra adott filmbeli magyarázat nekem sántított…) ez adja a sorozat alapját.
Ami megfogott az a karakterek sokszínűsége, és a titokzatosság. Tulajdonképpen a kíváncsiságom vitt végig a tíz részen. Annyira lekötött a szereplők sorsa, hogy a kis elrejtett utalásokat, egyértelműségeket nem is figyeltem, így nekem csak a végére állt össze a kép, bár akkor se teljesen. (garantáltan újranézem!)
Első számú kedvencem Dolores lett, hiányoltam amikor hosszabb ideig nem volt képernyőn. Először a bája fogott meg, a naivsága, a kis egyszerűsége, a tisztasága. Sugárzott belőle valamiféle alapvető jóság. Tetszett, ahogy egyre többet tudtam meg róla, mélységet kapott.
A kettes számú „kedvenc” a fekete kalapos férfi. Na, ő meg Dolores ellenpólusa, maga az ördög! Itt is a története előrehaladtával kezdett egyre érdekesebb lenni, vártam, hogy mi minden fog még kiderülni róla.
Maeve is nagyon jó kis karakter, akárcsak Bernard, Ford vagy William. Az ő sorsuk is egyre érdekesebb, fordulatosabb lett.
A végén pedig, ahogy összeértek a történetek, az volt a legjobb!
Szóval várom a folytatást. és reménykedem!
(gyanús nekem, hogy a második évad máshol fog játszódni és épp ezért pár kedvencem el fog tűnni, de ha marad a színvonal, egye fene, csak nézhessem! )

Thelonious

Kicsit azt érzem, hogy az Ex Machina sikeresen összehozta mindazt egy kamarafilmben, amit a sok felszínes filozofálgatással meg mellékszállal együtt a Westworld sorozat összehozott 10 és fél órában. Bár Hopkins-t mindig élmény őrült/zseniként látni és voltak tetszetős csavarok is, egy-egy szál rendesen el lett húzva és rendesen fel lett vízezve, így sosem váltotta be igazán azt az „ígéretét”, hogy elszabadul a pokol, mindig volt egy kis szelet akció, a második felére néhány halál is, de sokáig tétje sem volt az egésznek, hiszen a francot nem érdekli, hogy kivégeznek-e valakit 99-edszer is, ha tudod, hogy 100-adszor megint ott lesz. Ez egy elmés sorozat, inkább dráma, mint bármi egyéb és a film, amit újragondolt talán kicsit magasra tette az elvárásokat más fronton, a vége pedig jó volt, de ha egész végig ilyesmire vársz és aztán egyszerűen elvágják, az nem valami kielégítő. De komolyan, nincs benne semmi igazán, ami legalább csírájában ne lenne megtalálható az Ex Machinában is, amit mellesleg talán kevésbé is dícsértek ismerőseim mint ezt, pedig bőven agyas és feszült. Azt hiszem jobban tetszett volna a Westworld, ha 6-7 részesre csinálják.

2 hozzászólás
kisjoe24

Többet kaptam ettől a sorozattól, mint vártam. Emlékszem, hogy nézem a Színes RTV-t, hogy valami új HBO sorozat kezdődik, a Westworld. Kíváncsi voltam, így megnéztem az első részt. Akkor még nem ragadott magával, de részről részre egyre jobb lett! A szereplők közül Charlotte Hale tetszett a legjobban, nagyon szép félvér lány! A színésznője Tessa Thompson volt! Anthony Hopkins is nagyot alakított, nagyon bírtam ezt az embert. Hogy a Westworld világot így uralja és hogy mindenkit sakkban tart ezzel. :D És persze William is kiemelendő, aki az egész életét a parkra áldozta, meg is vette, főleg Dolores miatt! Mert ő hitt benne és a parkban! A legtöbb rész nagyon jó volt, érdekes volt a Sci-fi ötvözése a Westernnel. Összességében egy nagyon jó sorozatot láttam, minden 18 év feletti embernek ajánlom! – 10/10

Elhaym

Több oldalon is belefutottam a sorozatba, de teljesen hidegen hagyott. Magamtól biztos nem kezdtem volna el nézni. Aztán a tesóm kitalálta ez legyen az új közös esti program, amit hármasban anyukámmal együtt nézhetünk. Én nem mondtam nemet, örültem, hogy megint lesz közös esti program a Trónok harca, Walking Dead, Fear the Walking Dead és a Stranger Things után. Az első részt felirattal néztük meg. Érdekesnek érdekes volt, de mégsem nyűgözött le, az egész túl zavaros volt, meg néha unalmas is. Aztán az első részt megnéztük szinkronnal is és nekem így sokkal élvezhetőbb volt. Kimagaslóan jó a sorozat szinkronja és másodjára jobban lehetett érteni mi is történik éppen. Lelkileg nem tudott megérinteni, bár az utolsó résznél a fekete ruhás férfi a monológjával azért egy kis könnycseppet a szemembe tudott csalni. Megmosolyogtatni is csak Felix és Sylvester tudott néha. Az viszont mindenképp a sorozat mellett szól, hogy nagyon oda kell figyelni a részletekre és agyalni is sokat lehet rajta.

Bővebben:
https://elhaym.wordpress.com/2016/12/26/westworld/

Osli75 

Megfogott a történet, tetszik ez a duális megoldás, bár nem mindent értek, kicsit bonyolult a történet. Tetszett az is, hogy egy-egy részletet többször mutattak, így mindig más értelmet nyert vagy többet tudtunk meg általa. Viszont úgy érzem kicsit feleslegesen lett túlbonyolítva, néha a kevesebb több lett volna. A főcímzenét nagyon megszerettem. Azért azt hiszem nézem majd tovább, kíváncsi vagyok mit lehet még ezen csavarni :D

piciszusz 

Nehéz erről bármit is írni. Először is úgy álltam neki, hogy hónapokig ignoráltam, nem tudtam és nem voltam hajlandó tudni semmit a sorozatról. Annyi azért átcsöpögött ismerősöktől, hogy néznem kellene, mert nagyon jó.
És igazuk volt. Nagyon lassan kibontakozó sztori, rettenet oda kell figyelni minden apró részletre és természetesen az utolsó két részben kattan az agyad, hogy $@!#% nemáááááár. Kb a Lost-nál éreztem anno ilyet.
Imádtam, úgy ahogy van, semmit nem változtatnék.


Népszerű idézetek

Near

Hell is empty and all the devils are here.
s01e01

walksdowonders 

Dr. Robert Ford: Hiba. Ez az a szó, amitől úgy fél. Pedig nem kéne. Maga is trilliónyi hiba terméke. Az evolúció a teljes bolygó érző élővilágát egyetlen eszközzel hozta létre: hibával.

Nocharity 

Mozart, Beethoven és Chopin nem haltak meg, csupán zenévé váltak.

Nocharity 

– Már megint seggfej vagy.
– Nem… önmagam vagyok.

Ashtray_Heart 

You can't play God without being acquainted with the devil.

12 hozzászólás
Everrie 

Teddy Flood: Ne vedd sértésnek, de nem szívesen fizetek egy nő szerelméért.
Maeve Millay: Mindig fizetsz érte kedves, csak mi fix áron dolgozunk és a tarifánk ott van a listán.

(1. évad, 1. évad)

puncsoscukor63 

Nem lehet isten, ha nem ismeri az ördög jellemét.

Razide

Prosti1: Te új vagy itt. Alig van rajtad szutyok. Neked kedvezményt is adok.
Teddy: Ne vegye sértésnek, de nem pénzzel akarom elnyerni egy hölgy kegyét.
Prosti2: Így is, úgy is pénzbe kerül. A különbség, hogy nálunk fix a tarifa, és ki van tűzve az ajtóra.

Near

No matter how dirty the business, do it well.
s01e01

EfCsabi

Csak úgy játszhatunk istent, ha az ördöggel is cimborálunk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján