Westworld (2016–2022) 332

3 díj · 28 jelölés

A Westworld sötét történet a mesterséges értelem hajnaláról és a bűnbeesés jövőjéről.

angol
angol · magyar
angol · angol

Képek 28

Szereposztás

Ben BarnesLogan
Ingrid Bolsø BerdalArmistice
Clifton Collins Jr.Lawrence
Ed HarrisThe Man in Black
Anthony HopkinsDr. Robert Ford
Sidse Babett KnudsenTheresa Cullen
James MarsdenTeddy Flood
Thandiwe NewtonMaeve Millay
Simon QuartermanLee Sizemore
Jeffrey WrightBernard Lowe

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Westworld

34 tag · 37 karc · Utolsó karc: 2022. június 26., 21:31 · Bővebben


Kedvencelte 149

Várólistára tette 341


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Az első évadot nagyon élveztem. Amikor ilyen világokat teremtenek, valahogy mindig beférkőzik az agyamba és csak imádni tudom. Aztán persze folyik a történet, jönnek a buktatók, kiderül, hogy semmi sem olyan paradicsomian tökéletes és beüt a krach.
Az első 10 résznél le se tudtam szakadni a képernyőről. Csak úgy szívtam magamba az egész hangulatát és eseményeit. A második nekifutás már kevésbé volt zökkenőmentes.
Az elején még bele kellett rázódnom a miliőbe, és úgy éreztem túl lassú ahhoz képest, hogy hol hagytuk abba. Egyértelmű volt számomra, hogy a folytatás valahol nem lehet olyan jó, hiszen a nagy baj már megtörtént. Most csak az utóhatást követhetjük végig. De azt nem gondoltam volna, hogy nekem az egészet a női „boss” karakterek fogják lehúzni. Tisztelet a kivételnek, aki konkrétan Maeve. Rajta kívül ott volt Dolores és Charlotte Hale és ha nem a saját szememmel látom el se hiszem, de még vagy öt 3 másodpercre feltűnő kitöltő szereplő, akik elméletileg az erős női vezetőket testesítették meg. Ja. Elméletileg. Ehelyett viszont kaptunk egy rakás baromira idegesítő, irritáló, parancsolgató luvnyát, akiket feszt szájba akartam vágni. Dübörög a feminizmus, a fene nagy egyenlőség. Nem is azzal van bajom, ha nőt tesznek magas pozícióba. Csak ne azért legyen már ő az atyaúristen, mert mindenkit pattogtat, semmibe vesz és úgy beszél velük, mint más a legutolsó kóbor macskával SE! Egyszerűen elviselhetetlenek voltak ezek a szereplők és minden részben azért imádkoztam, hogy ugyan lője már le valaki legalább az egyiket, hogy csökkentsék a szenvedéseimet. Számomra Maeve volt az egyetlen, akinek a szálát élvezettel tudtam követni. És ennyit az idegbajomról. Az, hogy a végén annyira össze voltam zavarodva, hogy már azt se tudtam merre vagyok arccal előre, csak hab volt a tortán. Remélem kibogoznak pár szálat a következő évadban, vagy megnézem újra az egészet, hogy ne legyek ennyire homály. Van mit feldolgoznom. :D

Zzsófi

Két barátnőm ajánlotta, apukámmal együtt néztük. Egyre érdekesebb lett, de a végén nagyobb csavarra számítottam.
Kicsit vegyesek az érzéseim a sorozattal kapcsolatban, ráadásul még mindig nem igazán értem, de meg fogom nézni a 2. évadot is.

sfox33 

1. Évad – 9 csillag
Sokkal több, mint egy sci-fi western sorozat! Sejtelmes, logikusan felépülő történetek és hihetetlen jó átszövések. Mikor célba érnek a szálak és a sok miértre is választ kapsz eldobod az agyad. Sokak számára lehet, hogy lassú, nekem nagyon tetszett ahogy szép lassan kibontakozik a sorozat.

2. Évad – 7,5 csillag
Az elsőhoz képest sokkal jobban indult, viszont kétszer olyan keszekusza lett a történet. Nehezebben tudtam követni az spoiler, és sok MIÉRT és MIÉRT ÍGY kérdés maradt kidolgozatlanul. Viszont örülnék neki, ha a következő évad már az spoiler.

Midnightsp

Ez a sorozat nálam szerelem volt első látásra, már az első rész teljesen behúzott és ez így maradt egészen a végéig. Kb. az első 10 perc után feltűnt hogy úristen, ki írta ezt a jó zenét? spoiler Aztán megláttam… :D Hát igen.
Ennek az egész scifi/western crossover dolognak a hangulata iszonyatosan bejött, ha a történet fele ennyire lett volna jó, akkoris imádtam volna szerintem. A szokásos Nolan-féle twistekre úgy a spoiler kellett várni, de volt belőle vagy ötven, és annak ellenére, hogy mindegyik NAGYON tetszett, főleg a nagy spoiler, azért a vége kicsit tömény lett és a sok csavar közepette úgy érzem picit talán elveszett az üzenet.
Ezzel együtt minden színész nagyot alakított, a kedvencem Thandie Newton volt, de mindenki hozta amit kellett.
A folytatásnak egyrészt nagyon örülök, másrészt kicsit szkeptikus vagyok, hogy nem fogják-e nagyon kiforgatni a dolgot. Személy szerint nem bántam volna, ha a 10. résszel kap egy ütős lezárást a történet, de ha ilyen jó lesz a 2. évad is, akkor részemről oké, áldásom rá. :D

Kino

Kicsit azt érzem, hogy az Ex Machina sikeresen összehozta mindazt egy kamarafilmben, amit a sok felszínes filozofálgatással meg mellékszállal együtt a Westworld sorozat összehozott 10 és fél órában. Bár Hopkins-t mindig élmény őrült/zseniként látni és voltak tetszetős csavarok is, egy-egy szál rendesen el lett húzva és rendesen fel lett vízezve, így sosem váltotta be igazán azt az „ígéretét”, hogy elszabadul a pokol, mindig volt egy kis szelet akció, a második felére néhány halál is, de sokáig tétje sem volt az egésznek, hiszen a francot nem érdekli, hogy kivégeznek-e valakit 99-edszer is, ha tudod, hogy 100-adszor megint ott lesz. Ez egy elmés sorozat, inkább dráma, mint bármi egyéb és a film, amit újragondolt talán kicsit magasra tette az elvárásokat más fronton, a vége pedig jó volt, de ha egész végig ilyesmire vársz és aztán egyszerűen elvágják, az nem valami kielégítő. De komolyan, nincs benne semmi igazán, ami legalább csírájában ne lenne megtalálható az Ex Machinában is, amit mellesleg talán kevésbé is dícsértek ismerőseim mint ezt, pedig bőven agyas és feszült. Azt hiszem jobban tetszett volna a Westworld, ha 6-7 részesre csinálják.

3 hozzászólás
Juci

Ez alighanem újranézős lesz, pedig ilyet ritkán mondok. Cselekmény, gondolati tartalom, látvány – mind erős. Az agency (cselekvőképesség) kérdése számomra erősen feminista témakör, ilyen szemmel nézve az első néhány rész kifejezetten fájdalmas volt, de nagyjából olyan irányt vett a történet, amilyet reméltem spoiler. És nem mondhatom, hogy a végére kevesebb lett a kérdésem :) Kár, hogy olyan sokat kell várni a következő szezonra, de ha csak annyira lesz igényes és lebilincselő, mint az első, akkor megéri.

2 hozzászólás
evé 

Kicsit félve adom meg ezt a kilenc csillagot, de mint első évad simán megérdemli. Hogy megugorja-e, vagy legalább tartja a szintet, számomra kétséges, de azért reménykedem.
Az én ízlésemnek túl sok volt az erőszak, a meztelenségről már nem is beszélve, de (elvileg! Bár a pucérságra adott filmbeli magyarázat nekem sántított…) ez adja a sorozat alapját.
Ami megfogott az a karakterek sokszínűsége, és a titokzatosság. Tulajdonképpen a kíváncsiságom vitt végig a tíz részen. Annyira lekötött a szereplők sorsa, hogy a kis elrejtett utalásokat, egyértelműségeket nem is figyeltem, így nekem csak a végére állt össze a kép, bár akkor se teljesen. (garantáltan újranézem!)
Első számú kedvencem Dolores lett, hiányoltam amikor hosszabb ideig nem volt képernyőn. Először a bája fogott meg, a naivsága, a kis egyszerűsége, a tisztasága. Sugárzott belőle valamiféle alapvető jóság. Tetszett, ahogy egyre többet tudtam meg róla, mélységet kapott.
A kettes számú „kedvenc” a fekete kalapos férfi. Na, ő meg Dolores ellenpólusa, maga az ördög! Itt is a története előrehaladtával kezdett egyre érdekesebb lenni, vártam, hogy mi minden fog még kiderülni róla.
Maeve is nagyon jó kis karakter, akárcsak Bernard, Ford vagy William. Az ő sorsuk is egyre érdekesebb, fordulatosabb lett.
A végén pedig, ahogy összeértek a történetek, az volt a legjobb!
Szóval várom a folytatást. és reménykedem!
(gyanús nekem, hogy a második évad máshol fog játszódni és épp ezért pár kedvencem el fog tűnni, de ha marad a színvonal, egye fene, csak nézhessem! )

julcseee 

1. évad:
Én imádtam ezt a sorozatot. Minden egyes részét, és még az első évad végével is ki vagyok békülve, és már alig várom a következő évadokat. Szerintem a tavalyi év egyik legjobb sorozata volt.
2 évad: Sajnos ez már egyáltalán nem volt olyan átütő mint az első.
3.évad: A 3. évaddal is úgy vagyok, mint a 2-vel hogy nem volt átütő. 4 rész után, majdnem abba is hagytam, de barátok mondták hogy mindenképpen folytassam, szóval megtettem, és nem bántam meg, de közel sem volt olyan élmény, mint az elsőnél.

Sylvanas_Windrunner 

Azt kijelenthetem, hogy az első 2 évadot valahogy sokkal erősebbnek éreztem, és jobban is szerettem, mint a harmadikat. Viszont ez nem jelenti azt, hogy csalódott lennék, vagy, hogy a 3. évad rossz volt. Még mindig a kedvenceim közé tartozik a sorozat, mert egyszerűen zseniálisnak tartom. Mindig meglepődöm, hogy mennyire jó színészek játszanak itt, egészen Anthony Hopkinstól kezdve, Ed Harrisen át, a harmadik évadban feltűnő Vincent Casselig. Aaron Pault is nagyon szerettem, és természetesen Jeffrey Wright, Evan Rachel Wood és Thandie Newton is továbbra is nagyon meggyőző volt, nagyon örülök ennek. Ahogyan annak is, hogy Dolores és Bernard karaktereinek is megmaradt a mélysége és lényege. Maeve most egy kicsit sablonosabbnak, felszínesebbnek tűnt, remélem, hogy a következőekben nála is visszatérünk a karakter eredeti mélységeihez majd, és nagyobb figyelmet kaphat.
Továbbá nagyon örülök, hogy a sorozat továbbra is tud fordulatos lenni, tud újdonságokat mutatni, és kiváló új karaktereket behozni. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit hoz majd a jövő a sorozat számára. Remélem, hogy tudja majd tartani ezt a színvonalat. :)

Cliff_Booth 

2016-ban, a Trónok harca megnézése után döntöttem úgy, hogy adok esélyt a sorozatok világának, és a Westworld volt a második nagyszabású sorozat, amelyet elkezdtem nézni.
Az első évad teljes mértékben elnyerte a tetszésemet. Egy sajátos világot kaptunk, egyedi szereplőkkel és fantasztikus látványvilággal. A tervezők (bár tudom, hogy az 1973-as film volt az alapötlet) nagyon jól ötvözték a western, illetve a sci-fi jellemvonásait. A szereplőgárda is adott volt, hiszen Anthony Hopkins mellett Ed Harris, Ben Barnes, Thandie Newton és a többi színész is remekül játszott (itt ismerhettük meg a harmadik Hemsworth bratyót is). A végkifejlett, a megvalósítás, valamint a csavar is nagyon szuper lett. Ezt az évadot már megtekintettem azóta még egyszer (ez ritka nálam). 8 PONT
A második évadnak nagy várakozással ültem neki, viszont egy kissé csalódnom kellett, mert nem tudta hozni azt a színvonalat (főleg történetileg), amelyet az elsővel megteremtett. A szereplők még mindig szimpatikusak voltak, viszont a cselekmény tele volt érthetetlen és megmagyarázhatatlan dolgokkal, ám még így sem mondanám rossz évadnak, mert voltak benne rejtélyek és izgalmas pillanatok. 7 PONT
A harmadik évad ígéretesen kezdődött, ám még a második évadtól is messze elmaradt. Nem jött be. Túlságosan modern akart lenni, és véleményem szerint nem sikerültek hihetőre ezek a hirtelen jött karakterváltozások. A helyszínek sem tetszettek, ahogy maga a cselekmény sem, hiába turbózták fel a szereplőgárdát olyan színészekkel, mint Vincent Cassel vagy Aaron Paul. E évadban a pozitívumot a „régi” szereplők jelentették számomra (bár Dolores még mindig idegesítő). Remélem a következő évad jobbra sikerül, mivel elég sok nyitott kérdés maradt. 6 PONT
A kedvenc szereplőm töretlenül Maeve, benne még nem csalódtam.


Népszerű idézetek

walksdowonders 

Dr. Robert Ford: Hiba. Ez az a szó, amitől úgy fél. Pedig nem kéne. Maga is trilliónyi hiba terméke. Az evolúció a teljes bolygó érző élővilágát egyetlen eszközzel hozta létre: hibával.

Near 

Hell is empty and all the devils are here.

1. évad 1. rész – Az első
Nocharity 

Mozart, Beethoven és Chopin nem haltak meg, csupán zenévé váltak.

Nocharity 

– Már megint seggfej vagy.
– Nem… önmagam vagyok.

puncsoscukor63

Nem lehet isten, ha nem ismeri az ördög jellemét.

Everrie 

Teddy Flood: Ne vedd sértésnek, de nem szívesen fizetek egy nő szerelméért.
Maeve Millay: Mindig fizetsz érte kedves, csak mi fix áron dolgozunk és a tarifánk ott van a listán.

1. évad 1. rész – Az első
Sylvanas_Windrunner 

Ford: Örök emberi vágy fogni valami szépet, és meggyújtani a gyufát.

szaniko62 

Every piece of information in the world has been copied. Backed up. Except the human mind, the last analog device in a digital world.

Nocharity 

A nagy művészek minden munkájukban elrejtik magukat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján