A fiúk (2019–) 213

1 díj · 0 jelölés · Snitt-díj-jelölt 2021

Egy titkos CIA-alakulat feladata az, hogy kordában tartsa a szuperhősöket – bármi áron.

angol
angol
angol

Képek 51

Szereposztás

Karl UrbanBilly Butcher
Tomer CaponeFranci
Erin MoriartyAnnie January / Csillagfény
Jack QuaidHughie
Jennifer EspositoSusan Raynor ügynök
Laz AlonsoAnyatej
Chace CrawfordA Mélység
Antony StarrHazafi
Dominique McElligottMaeve Királynő
Jessie T. UsherX-Pressz

További szereplők

Kapcsolódó zónák

The Boys

18 tag · 18 karc · Utolsó karc: 2024. január 2., 11:50 · Bővebben

Vought International

7 tag · 13 karc · Utolsó karc: 2023. október 1., 10:55


Kedvencelte 95

Várólistára tette 318


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

1. évad:
Nem tudok belekötni. Társadalom, vallás és médiakritika is egyben, ami totál szembeköpi a mostanság oly felkapott szuperhős mítoszokat, de eközben mégis a műfaj egyik legjobb darabja lett. Karl Urban ismét tökéletesen hozza a rá kiosztott szerepet, mint mindig és az Antony Starr által alakított Homelander az elmúlt évtized egyik legtenyérbemászóbb gonosza lett. Remekül balanszolt szériáról van eddig szó, melynek szinte egy percén sem unatkoztam, miáltal csak jobban várom a következő szezont, ami nem jöhet elég hamar.
ui.: Nekem azonnal kedvenc lett, szóval érdemes binge-elni.
2. évad:
Majdnem egy szinten volt az elsővel, valami mégis hiányzott belőle, míg a fináléja tele volt bakival, erőltetett jelenetekkel és kapkodással, ami sajnos már jobban levont az összkép értékéből. Remélhetőleg a harmadikkal nem romlik tovább a színvonal, bár még így is magasabb szinten van, mint a legtöbb mai sorozat.

2 hozzászólás
Kiskakukk 

Ez…ez…

Üdítően brutális és mocskos, pont, ahogy szeretem. :)

Gyönyörű a képi világa, a hangulata remek, a cselekmény tempója kitűnő, a karakterek pedig nagyon el lettek találva. (Karl Urbannek piszkosul jól áll ez a szerep, de a főrohadék Superman utánzat is telitalálat.)

Nem spóroltak a véres (tényleg véres) jelenetekkel, de a humor is jelen volt, ráadásul jó feketén. :) A csecsemős rész nagyon beteg, egészen zseniális. :D De amikor Black Noir teljes páncélzatban a sznob partin leül a zongorához spoiler, na ott is felnevettem. Apropó, vajon ki bújuk meg a jelmez alatt?
A francia fegyverkereskedő ezermester és a darabolós ázsiai csaj párosa nagyon bejött.

Örülök, hogy végre megnézhettem, baromira tetszett, az első perctől az utolsóig élveztem és kíváncsian várom a folytatást!

És még így a végére: köszönet a Slipknotnak, amiért az egyik klipjük által megismertették velem a sorozatot! :)
Ráadásul pont a remek Solway Firth alá vágták meg, áh! :)
https://www.youtube.com/watch…

(Ja és -2 csillag a delfin meg a homár miatt. )

10 hozzászólás
Coralie 

Ez a sorozat telitalálat! :D Sosem értettem, miért gondolja bárki is, hogy ha lennének szuper képességekkel rendelkező emberek közöttünk, akkor ők hősként viselkednének. Sokkal valószínűbb, hogy ez történne pénzéhes, szexcentrikus kis világunkban, ami ebben a sorozatban is. A „fiúk” remek kis csapatot alkotnak, Karl Urban jó választás volt erre a szerepre. (Jack Quaid mennyire hasonlít az apjára! :O ) De bármennyire is kedvelem őket, az igazi dicséret Antony Starr alakításának jár, ami elviszi az egész showt! Valami csodálatos, hogy mennyire tenyérbemászó képe van Homelanderként! :D
Várom a harmadik évadot, érdekesnek ígérkezik a folytatás is! :)

csokidani 

2. Evad utan: az elso ket resznel megijedtem, mert nem jott meg az erzes, de aztan elkaptak a fonalat es beindult a daralo. Zseni volt ez az evad is.

Fanyalogva kezdtem neki, hogy egy újabb szuperhősös baromság lesz, de tévedtem.
Igazán tökös, élvezetes anti-szuperhősös sorozatot kaptam és végig élveztem. A legtöbb sorozat 2-3 rész után elfárad, de ez végig hozta a szintet (talán 1 rész volt kicsit semmilyenebb). így kell kifordítani a már végtelenségig unt szuperes filmeket és sorozatokat. Jó ízléssel, kellően véresen, kellően fekete humorral fűszerezve, remekül összeválogatott szereplőkkel.
Nagyon várós a folytatás, már most nézném.

Kemiviki 

Ez egy nagyooon király sorozat, amiről összeszedettebben sajnos nem tudok nyilatkozni.
3. évad: Egy kis hozzáfűzés, azért ebben az évadban szerintem az írók nem mertek eléggé bátrak lenni, ami egy icinyke picinyke csalódás. spoiler .

Hippoforaccus 

Nagyon elborult sorozat, a szó pozitív értelmében. Mit is várhatna az ember, ha Kripke és Rogen összeáll?

iamwiki

Nem is tudom, hogy értékeljem ezt a sorozatot. Első rész után azt gondoltam mi a franc ez és miért is kedveli ezt a sorozatot mindenki? Aztán persze megjött Frenchie meg Butcher és már minden a helyén volt. Első évad alatt még mindig úgy voltam miért is nézem én ezt a sorozatot, de aztán végülis végignéztem az egészet és megszerettem. Nem mindennapi sorozat az biztos, de nagyon szórakoztató tud lenni és néha elég undi is. Kíváncsian várom már mi lesz az új évadban. + Ez egy olyan sorozat ami nem romlik évadról évadra, de megtartja a színvonalát.

Ik4r0s

Erick Kripke és az Amazon tavaly ilyenkor talán még nem is sejtették, hogy mennyire beletenyereltek a tutiba a szuperhős műfajt alapjaiban feje tetejére állító The Boys-szal. Egy a popkultúrát lassan egy évtizede totálisan leuraló zsánert elvégre önmagában nézve nem veszélytelen dolog kiforgatni. Kripke azonban a tőle megszokott cinikus, ámde végtelenül szórakoztató görbetükröt állított a mindennapokat átszövő szuperhősmítosznak, az ezt szponzoráló, sok esetben rendkívül káros nagyipari cégeket sem kímélve. A The Boys mégsem ezek miatt lett talán az utóbbi évek legeredetibb és egyben legszórakoztatóbb televíziós, akarom mondani streaminges produktuma, mely a második évadra szinte semmit sem veszített a korábbi erényeiből.

A cikk folytatását itt találod: https://www.kritizator.hu/a-szuperhosok-is-lehetnek-dep…

Itt pedig egy első évados kritikát találsz: https://www.kritizator.hu/a_hosoknek_meg_kell_halniuk_t…

rhysciar

Ami a legnagyobb pozitívuma ennek a sorozatnak: a társadalom-, a vallás- és a médiakritikája. Ezen nem is érdemes vitatkozni. Gyönyörűen bemutatja, hogy milyen egy elba**ott világban élünk, és hogy mekkora marhák vagyunk, amiért nekünk ez így jó.

Másrészről azonban csalódtam ebben a sorozatban. Az eleje rettenetesen erős volt, a végére viszont sablonsztorit kaptunk elbagatellizált karakterekkel tűzdelve. Deep és Black Void karaktere egy suhintással elment a levesbe (mondjuk utóbbinak nem is volt karaktere, szóval róla meg ennyit…), Maeve… hát vele aztán nem tudom, mi a fas* van, aztán a történet is túlságosan leült, inkább hasonlított egy sima akciófilmhez, mint ahhoz, amit ígértek: köcsög gonosz szuperhősök.

A dramaturgia az évad második felére megromlott, csak és kizárólag Homelanderre fókuszáltunk, azt is elég bénán, mert ha őszinte vagyok, az egész karaktere sablon és klisé. Csak azért gonosz, mert az? Nincs semmi háttérinfó, és hiába Antony Starr alakítása, ezt a karaktert már milliószor láttuk a képernyőn: a tökéletes külsővel megáldott brutális seggarc. A háttértörténet sokkal jobban lekötött volna fő szálként, mint amit kaptunk, jó ötlet volt persze a drogos téma is, de ez a bosszút-állok-a-világ-legkedveltebb-szuperhősén-mert-tönkrement-az-életem klisé kezdett a 8. epizód végére rohadt unalmas lenni. Pedig én kimondottan bírom Karl Urbant, és el tudnám még nézni a képét legalább 2x8 epizódban is. Csak sajnos nem tudta eldönteni a sorozat, hogy mit akar megmutatni: azt, hogy milyen is a világ, ha gonosz szuperhősök állnak a tetején, vagy hogy egy átlagember képes-e kinyírni egy szuperhőst, akire istenként tekint a világ.

Úgyhogy hiába nagyon jó a háttere, hiába nézeti magát a sorozat, a nem lévő karakterizálása tönkreteszi: pl. a főszereplőnek bemutatott Hughie (spoilerek nélkül) elég gyorsan összemelegszik Annie-vel, pár nap/hét alatt, és bár tudom, mindenki máshogy gyászol, de ez számomra tök érthetetlen volt a történtek fényében. Ez is csak egy, a sok apró probléma közül, Frenchie karakterét sem tudtam hová tenni, egyik pillanatban még a világ legveszélyesebb őrültje, a másikban egy cuki srác, aki a légynek sem tudna ártani???

Szóval egy szó mint száz, érdemes nekiülni, jó kis hétvégi sorozatnak, és lenne benne potenciál, ha normálisan kidolgozott szereplőket kapnánk. Így csak túl nagy a hype körülötte, és megint érdekesebb a körítése, mint maga a tartalom.

3 hozzászólás
Victorious 

1.évad
Örülök,hogy nem húztam sokáig a megnézését,mert zseniális sorozat. Persze ott van az árnyoldala is,hogy most várhatok a következő évadra egy csomót.
Konkrétan nem volt egy rész sem amit untam volna olyan jó volt a story, a karakterek jól kidolgozottak voltak, a színészek meg brillíroztak. Karl Urban és Antony Starr különösképpen de a többiekre sincs panasz. A sokszor dark humoron jókat szórakoztam,nem éreztem semelyiket sem erőltetettnek.
Remélem tartani,vagy akár emelni is tudja a szintet a későbbiekben.

2.évad
2019-es kedvenc sorozatom végre visszatért és ismét el is illant :( Összességében elégedett vagyok az évaddal, voltak vicces,szomorú,menő és wtf pillanatok is dögivel.Volt 1-2 kevésbé jó húzás benne de összességében nem voltak vészesek. Stormfront is remek „főgonosza” lett az évadnak. Tetszett, hogy kicsit azért jobban megismerjük a „hősöket” is. Deep az még mindig Deep :D
Várom a 3.évadot,bár még tuti messze van :/

3.évad
Eddig mindenképp az év legjobb visszatérője. Fantasztikus évad volt teli akcióval és drámával, de humorból sem volt hiány. A főszál Soldier boyyal remek volt. Negatívumként azt hoznám fel, hogy szerintem nem igazán volt tökös a évad, 2 karakternek is tökéletes lezárást adhattak volna, de nem tették.
Színészek persze továbbra sincs panasz, nem igazán tudnék rossz alakítást mondani. Jensen Ackles remekül hozta Soldier boy szerepét. Antony Starr és Karl Urban továbbra is a legjobb. Továbbá örülök, hogy MM is kapott egy nagyobb szerepet az évadban.
Azért úgy érzem, hogy mondjuk egy 5.-6. évaddal lekéne zárni a sorozatot, nem szeretném, hogy a végtelenségig húzzák. Ettől még nagyon várom a következő évadot, remélem nem kell sokat várni rá.


Népszerű idézetek

Kriszti91 

Soldier Boy: Egyedül is megtalálom őket.
Hughie: Biztos vagy benne? Tudod, mi az a GPS? Vagy a bluetooth és az internet?
Soldier Boy: Ezeket most találtad ki.

3. évad 6. rész – Hősgazmus
BlueDeath 

-Az nem baj, ha betolnak az emberbe egy kis hitet.
-Mondta a püspök az apácának.

1. évad 5. rész – Lélekmelengető
Nocharity 

– I'm not a murderer…
– That's all right. I am.

Nocharity 

– I'm the world's greatest superhero.
– You're my greatest failure.

BlueDeath 

A nagy erővel egész biztos együtt jár az is, hogy egy igazi fasz leszel

3. évad 5. rész – Az utolsó pillantás egy hazugságokkal teli világra
Nocharity 

You know, calling you an asshole is an insult to assholes.

3. évad 1. rész – Revans
Corvus_CoRex 

Homelander (to Starlight): Come on, it's easy. Hands in the air, like you just don't care. (chuckles)

2. évad 3. rész – Ezer férfi, kivont karddal
2 hozzászólás
pvik13 

Butcher: What have you got to lose that you ain't already lost?

1. évad 1. rész – A játék neve
Maresz_Csonka

És ha ő is Spice Girls?

1. évad 4. rész – A Nőstény
Corvus_CoRex 

Starlight (a vallásos rendezvényen): Hogy őszinte legyek, zavar, hogy itt milyen rohadtul biztos mindenki a dolgában. Úgy értem, a jegyek 170 dolcsinál kezdődnek és ezért ezek az emberek megmondják, hogy juthattok a mennybe? Honnan tudják? Honnan tudhatná bárki? Amikor a Bibliát írták 30 év volt a várható élettartam. Én nem vagyok benne biztos, hogy szó szerint kéne venni az egészet.

1. évad 5. rész – Lélekmelengető

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján